Vložím sem pár foteček z denšní krásné procházky, konečně nebudu Lucce závidět fotky Usinky v řepce, protože mám taky v řepce:o)
kunicek
napsal(a):
Vložím sem pár foteček z denšní krásné procházky, konečně nebudu Lucce závidět fotky Usinky v řepce, protože mám taky v řepce:o)
kunicek
napsal(a):
kunicek
napsal(a):
kunicek
napsal(a):
omlouvám se že jsou dvě stený
kunicek
napsal(a):
kunicek
napsal(a):
kunicek
napsal(a):
kunicek
napsal(a):
kunicek
napsal(a):
kunicek
napsal(a):
kunicek
napsal(a):
kunicek
napsal(a):
konec:o)
klawdie
napsal(a):
Mas fakt nadhernyho konika,hele a to ji takhle pousti na volno?jak se to dá naucit?
Promin, ale musím se připojit. S kobčou taky chodíme na procházky na volno, kůň se prostě s tebou musí cítit bezpečně a musíte mít spolu kamarádský vztah. Nesmíš jen brát, ale musíš umět i dávat. Tzn. nejenom jezdit a chtít po koníkovi práci, ale umožnit mu i odpočinek, procházky, laskavé zacházení, různé hry. Ale to ti jistě ráda vysvětlí Kunicek, ptž. se PNH věnuje. Pa
aisek20
napsal(a):
Promin, ale musím se připojit. S kobčou taky chodíme na procházky na volno, kůň se prostě s tebou musí cítit bezpečně a musíte mít spolu kamarádský vztah. Nesmíš jen brát, ale musíš umět i dávat. Tzn. nejenom jezdit a chtít po koníkovi práci, ale umožnit mu i odpočinek, procházky, laskavé zacházení, různé hry. Ale to ti jistě ráda vysvětlí Kunicek, ptž. se PNH věnuje. Pa
.
aisek20
napsal(a):
.
kunicek
napsal(a):
S hříbkem začínám a doufám, že taky jednou budu moc chodit na volno na vycházky. Zatím musím mít vodítko, ale když ho přehodím přes hřbet tak za mnou taky chodí...
Můj první pokus "na volno" byl když jsme šli na jízdárnu a tam byl hříběk na volno. Pak se sebral a šel domů... Ale trefí to už máme ověřený... Hold krušné začátky. Nadruhou stranu chápe kruhovku
skippka
napsal(a):
S hříbkem začínám a doufám, že taky jednou budu moc chodit na volno na vycházky. Zatím musím mít vodítko, ale když ho přehodím přes hřbet tak za mnou taky chodí...
Můj první pokus "na volno" byl když jsme šli na jízdárnu a tam byl hříběk na volno. Pak se sebral a šel domů... Ale trefí to už máme ověřený... Hold krušné začátky. Nadruhou stranu chápe kruhovku
Usama Watani -arabská plnokrevná kobylka
klawdie
napsal(a):
Mas fakt nadhernyho konika,hele a to ji takhle pousti na volno?jak se to dá naucit?
čauky, no, hodně lidí to dělá, ale neni to ono protože jsou koně bez koní-chováni o samotě doma, nebo s jinými zvířaty. I když ti koně můžou bejt úžasní, nebude v tom to, o co se snažim já. Sára je ve stádě nonstop a je v něm šťastná a klidně ode mě i odtryská pryč aby byla s nima a já jí to neberu. Netrestám jí, ale opravuju. Neber soužití s koněm jako práci a procházky nebo vyjížďky taky ne. Ber to jako trávení volného času jak pro tebe, tak pro koně. Nechtěj po něm moc, jenom aby tě následoval. Pak jsem si jí naučila nejdřív v kruhovce a teď i ve výběhu, na písknutí přiběhnout-to je občas venku potřeba:o) I když já uznávám, že mimo mě jí nepouštim, chodí za mnou, i kluše, ale nepouštim jí aby se sama proběhla. Nehledě na to, že ona ani nechce, stojí jak trubka a když ukážu, chodí kolem mě dokolečka jak debílek. Prostě si hraj, snaž se minimálně používat vodítko a uvidíš, že tě koník překvapí.
skippka
napsal(a):
My taky začínaly v kruhovce a ve výběhu... A doteď tam občas vlezeme. Va výběhu si hrajeme nejčastěji, nechci ji trhat od stáda, líbí se jí tam tak ať si užívá hříběcí léta. Fotka je z kruhovky
lucky
napsal(a):
Téda, Lucky, naštvalas mě. Dycky mě něčím trumfneš... Já za běhu fotit navolno nemůžu, to se bojim. Sára je ze stáda a ráda se do něj vrací, takže jí chci mít pod kontrolou, protože cestou do výběhu z lesa je silnice a bojim se o ní. Nedávno kamarádka přišla o kobylku(spadla do nějaké jámy). Sice s ní nebyla takhle venku,a le kobyla utekla z ohrady. Stejně bych se tohle bála riskovat.
kunicek
napsal(a):
My taky začínaly v kruhovce a ve výběhu... A doteď tam občas vlezeme. Va výběhu si hrajeme nejčastěji, nechci ji trhat od stáda, líbí se jí tam tak ať si užívá hříběcí léta. Fotka je z kruhovky
Sárinka je moc krásná. Já taky chodím do kruhovky a pracujeme i ve výběhu. A nyní na ranči, když je velikánský výběh, tak si můžu ověřit, jak jsou v dohledu koně a přesto se drží mě a když k nim přiběhne, že ji tam pošlu, tak stačí, když zavolám a jdu pryč, tak se otáčí a tryskem letí ke mě. Koně má ráda, ráda si pokecá, ale ne s každým koněm, ale nejradši jde se mnou.
lucky
napsal(a):
Děkuji. Je to takový puberťák. Nyní začíná konečně sílit, mohutnět a vypadat jako kůň a ne jako hříbě. Arabi jsou hodně pozdní, takže má ještě dva tři roky čas. Co máš za hříbka?
Není můj, ale chtěla bych ho později koupit a tak si ho začínám vychovávat.. Je to ČT x A1/1 = A1/2?? Jmenuje se Skippy a je mu rok a tři měsíce. Občas si vyjdem na vycházku... Sem tam zaskočíme do kruhovky, abychom pomalounku začaly... Času je ještě dost. Přišel o mamku ve 4 měsících tak je takovej podtrhnutej, ale teď začíná hezky růst a mohutnět a je z něj čím dál tím větší fešík
Foto ze začátku května... Ve středu dodám nová
kunicek
napsal(a):
Takhle jsme byli na procházce letos na jaře.
pegaska
napsal(a):
Takhle jsme byli na procházce letos na jaře.
Akorát slezl sníh, tak jsme šly hledat první trávu.
pegaska
napsal(a):
Akorát slezl sníh, tak jsme šly hledat první trávu.
Kobylka má letos 6 roků, takže je už zkušená dáma, která ví, co se sluší a patří.
lucky
napsal(a):
Sárinka je moc krásná. Já taky chodím do kruhovky a pracujeme i ve výběhu. A nyní na ranči, když je velikánský výběh, tak si můžu ověřit, jak jsou v dohledu koně a přesto se drží mě a když k nim přiběhne, že ji tam pošlu, tak stačí, když zavolám a jdu pryč, tak se otáčí a tryskem letí ke mě. Koně má ráda, ráda si pokecá, ale ne s každým koněm, ale nejradši jde se mnou.
to je nádhera...:o)
kunicek
napsal(a):
jééé hezkýý:o))
ještě sjem našla jednu venku navolno, tentokrát dokonce v běhu:o))
kunicek
napsal(a):
ještě sjem našla jednu venku navolno, tentokrát dokonce v běhu:o))
Ale asi v tom bude rozdíl když mám hřebce co?Hrozně se mi to líbi,takhle vencit konika na volno,no vyzkouset to muzu v ohrade máme po obvodu tak třikilometrovy pastviny.A hlavně jedu si pro něj až v neděli,tak se pak pochlubim fotečkama v nové domovině.Ale byla to láska!!!
skippka
napsal(a):
Není můj, ale chtěla bych ho později koupit a tak si ho začínám vychovávat.. Je to ČT x A1/1 = A1/2?? Jmenuje se Skippy a je mu rok a tři měsíce. Občas si vyjdem na vycházku... Sem tam zaskočíme do kruhovky, abychom pomalounku začaly... Času je ještě dost. Přišel o mamku ve 4 měsících tak je takovej podtrhnutej, ale teď začíná hezky růst a mohutnět a je z něj čím dál tím větší fešík
Foto ze začátku května... Ve středu dodám nová
Jsem vám slíbila fotky a já trubka nechala doma foťák... Mno nic, po neděli opravdu budou Možná i z procházky =) Akorát s vodítkem...