Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.7.2010 18:25
petra136

XXX.XXX.215.83

zdravím!!!
Chtěla jsem se zepat, jak je to s připouštěcí sezonou, konkrétně u chlaďásků. Mám kobču připouštěnou Šumem v červnu, ale vrátila se mi, takže 1.7. jsme připouštěli znovu. Znamená to, že kdyby se znovu říjila, už ji nejde připustit a peníze jsou v háji? Pan Calta něco takového říkal, takže se docela klepu, aby se to nestalo. Docela bych teda krvácela, kdybych o peníze za připuštění vlastně přišla. smajlík
Nebo je to u rozpřipouštěných kobyl jinak a je možno je pustit i po 15.7.? Moc děkuji za odpovědi!!!

17.7.2010 22:56
luciesa2

XXX.XXX.12.137

Ahoj,nevim co ti pán povídal za nesmysle ale připouštěcí sezóna u chlaďásků končí 31.7. takže jí klidně po patnáctym můžeš znovu připustit jen to musíš zvládnout do toho 31.7 já sama taky eště zkoušim jestli zabřeznou moje kobylky já je sice nechávám inseminovat teda letos ale i pro inseminaci platí to samí včera se inseminovala jedna kobylka a za deset dní se bude inseminovat druhá

18.7.2010 17:26
petra136

XXX.XXX.215.215

Díky za odpověď!!!
Tohle mi pan Calta opravdu řekl, že už koncem července posílá papíry a že jak nezůstane, už to nejde. Upřímně, teda dost by mě bolelo, kdyby kobča nezůstala a já měla přijít o korunky. smajlík Na druhou stranu, příroda je příroda a té neporučím, takže se počítá i s touhle variantou. Kobča byla připuštěná 1.7., takže čekáme každou chvíli případnou říji, snad se s panem Caltou bude dát nějak domluvit, kdyby náhodou. Ale doufám, že už to snad nebude potřeba, byla před připuštěním vyšetřená MVDr Šturmem a byla to přesně ta ideální doba na skok.

18.7.2010 18:22
sally

XXX.XXX.70.138

Ano, souhlasí - připouští se do 31.7. - viz dokument na ASCHK ( sic za 2009, ale neměnilo se):
http://www.aschk.cz/dokumenty/pokyny_drzitelum_2009.doc

2.8.2010 10:23
sally

XXX.XXX.70.138

Sice už je oficiálně u chlaďasů po připouštěcí sezoně, ale věci jevící se jednoduše jsou možná složitější... narazila jsem v inzerci na SN hřebečka po Navar:
http://www.aschk.cz/sn/pk/pk_display_sn.php?id=220965&plem=sn
a: http://zvirata.bazos.cz/inzerat/6755520/slezky-noricky-kun.php
Je narozený 12.9.2009, takže se matka pouštěla v říjnu?... úplně mimo sezonu?
Takže nějak to jde i později, asi...

2.8.2010 10:33
bonita

XXX.XXX.137.174

Sally, napriklad u shirov- ja musim do konca septembra mat odoslane vsetky listky, cize aj cely september este mozem pripustat, ono moze sa aj potom, ale zato su financne sankcie, o ktore ale vobec nestojimsmajlík

2.8.2010 11:48
sally

XXX.XXX.70.138

bonita napsal(a):
Sally, napriklad u shirov- ja musim do konca septembra mat odoslane vsetky listky, cize aj cely september este mozem pripustat, ono moze sa aj potom, ale zato su financne sankcie, o ktore ale vobec nestojimsmajlík

Hm, vzhledem k tomu, že SN plem. hřebce mám, neměla jsem ani ponětí, že pouštět lze i ne jen pár dní po sezoně - když má být rejstřík dávno odeslaný na Asociaci.
Vzhledem k tomu, že matka onoho hřebečka v inzerci má napsáno připouštění Navarem dál i v roce 2009 - a to muselo být až po narození hříběte 12.9. téhož roku - jsem z toho jelen smajlík.

Přidejte reakci

Přidat smajlík