Westernové plemena a jezdci - kochači 159

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.11.2010 10:33
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-(To je hrůůza,Lucí,já teda kobyle nic neodpustím,ale tohle bych jí nikdy neudělala.smajlík

3.11.2010 10:35
madow

XXX.XXX.121.112

tak to je fakt smutný...a hroznýýý hlavně že pán si v klidu s úsměvem veze zadek....blééééé smajlík

asi mám kupce na Scharonka, ale nic nechci zakřiknout, paní se přijede v neděli podívat....smajlík

co je to ???

3.11.2010 10:36
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Jéé,tak držím palce,ať to klapne.:-):-):-)

3.11.2010 11:43
remonek

XXX.XXX.162.107

teda Jaru on už je ten Legíš větší než mamina :-)
Markét taky budu držet palce ať se hříbek líbí a najde nový domov:-)

3.11.2010 11:49
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkNoo,to už dost dlouho,Šárí,:-)Olda se vždycky směje,když vidí Legiška pít,tak říká:velkej kůň pije od malýho koně.smajlík

3.11.2010 12:00
lucky

XXX.XXX.133.26

Taky přeji aby to vyšlo a našel se dobrý kupecsmajlík.
Usinka dneska byla ráno ratová v pohodě a než jsem ji dovedla ke koním, tak jsem myslela, že to otočím a půjdeme domů. Nevím, jestli ji zaskočilo, ale přes most začala tak strašně kašlat a dusila se příšerně, že jsem měla strach, že sebou po cestě sekne....už jsem z ní na práškysmajlík

3.11.2010 12:08
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkTýý joo,jakto,že takhle po cestě,sakryš..smajlík

3.11.2010 12:13
lucky

XXX.XXX.133.26

Nevím..ji je vždycky hůř, když se začne hýbat. Kupodivu byla nejlepší, když byla celý den ve stáji jak lilo...a to říkal vet, že jde vidět, že není klasicky dušný ků, ti se ve stáji naopak zhorší. Ona se zlepší. Zatímco venku se hodně zhorší, celý den když chodí po pastvině, tak večer už nemůže dýchat a jak ji vedu domů, tak sípe a je unavená. Jdu volat vetovi a známé co s ní sakra..už jsem bezradná.

4.11.2010 06:11
remonek

XXX.XXX.162.107

Sakryš tý Usi mi je líto, a není třeba možný,že se jí hůř dýchá jen za určitýho počasí smajlík
Jaru psala mi Míša,že teď zrovna poničku schání smajlík tak by prosila o nějaký bližší info o ní popr. kontakt na majitele.
Kdyžtak meil na ní je : zelenkova.michael@seznam.cz

4.11.2010 07:22
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkJéé,Šáríí,Ty jsi zlato,hned to píšu.:-):-)Díky moooc.:-):-):-) :-):-):-)
:-):-)Lucí,co ta Usina,je to lepšííí???:-):-)

4.11.2010 07:32
remonek

XXX.XXX.162.107

No snad to vyjde, ale tam by se Kačenka určitě měla dobře, pastviny mají obrovský a koníci tam jsou hodní. :-)

4.11.2010 07:36
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-):-)Taky doufám:-),nic jiného si pro ní nepřeju,je opravdu moc hodná a šikovná.:-):-)smajlíkOna jim to tisíckrát vrátí.:-):-):-)

4.11.2010 07:41
remonek

XXX.XXX.162.107

Tak jestli to dopadne,tak to se pak na ní pojedu podívat :-)

4.11.2010 07:49
madow

XXX.XXX.121.112

Lucíí, taky mě to moc mrzí a věřím, že se Usinka brzy zase dá dohromady....držím moc pěsti

teda u nás je uplný boží dopuštění...prší snad ze všech světových stran....fouká, že jsem dnes do práce doslova dopádlovala...hrůza...hnus...takovýdle podzim já teda nechci smajlík

jooo drbáníčko to je moje

4.11.2010 07:56
remonek

XXX.XXX.162.107

jéééé Markét to je boží ta fotka :-) malej asi taky bude drbálista viď. To Sobista vždycky přijde,nastaví se a paničko drbej :-)):-)). Jééé nestraš s deštěm, já dneska chtěla jet ven

4.11.2010 08:01
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-):-)Určitě se přijeď podívat Šárí,a když už budete kousek od nás,tak doufám,že zarazíte i k nám.:-):-):-)

4.11.2010 08:04
remonek

XXX.XXX.162.107

No já jsem myslela,že kdyby pak byla v těch Seleticích víš :-), to by jsme ji navštívili se Sobistou od nás to je tak max 5 km

4.11.2010 08:04
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Taky děláš Sharikovi rejžák,koukám,hihi,to ti naši taky milujou drbání,ale já jsem pak víc špinavá než oni,kor zpoza nehtů to pak nejde.:-|
smajlíkTady dneska sice neprší,ale strašně fučí,jarča říkala,že dneska zkusí po výběhu Monďáska,ale nevím,jestli jí to půjde s tím malíčkem,má to docela dobře modrý,zelený,fialový...smajlík

4.11.2010 08:05
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)Jo ták,já myslela,že bys jela pro Kačenku s kámoškou se na ní podívat.:-):-)

4.11.2010 08:13
remonek

XXX.XXX.162.107

No kdyby mě vzala,tak bych jela, ale myslím,že se asi časově nesejdeme. Já jsem někde četla,že do stáje koníkum dali na drbání takový ty rejžový košťata,že jim to přidělali do vlezů do boxů a že z toho koně byli nadšení. Tak to možná taky zkusím nainstalovat :-)

4.11.2010 08:48
madow

XXX.XXX.121.112

cožeeee u vás nikde neprší???? tak to teda moc závidím.....jak jsem psala u nás všemy směry...hnus, bléééé

jj máte pravdu drbání je jeho...a já jsem pak myška šedivá.....jsem se dala včera na čištění těch dvou a prach snad smrkám ještě teď :-| na tohle nesnáším zimní kožichy.....člověk kůně vyčistí, pak někdo příjde poplácá koně a je tam šedivá ruka....no a pak laikovi vysvětlujte že ten koník je opravdu vyčištěný smajlík

ještě jedna drbací...jsem zvědavá kam až poroste...já sama mám 175cm tak pro porovnání :-)

4.11.2010 08:57
remonek

XXX.XXX.162.107

No to mi povídej, já vždycky trpím když mám ze Sobucha vydrbat takový ty žlutý fleky, z toho jeho světlýho kožichu to vůbec nejde. Mě se líbí jak u žoho drbání dělaj ty ksichty, Aleš si vždycky dělá srandu,že Sobista si hraje na mravenečníka

4.11.2010 09:07
lucky

XXX.XXX.133.26

Tady je dneska nějaká tma a hroozná vichřice zase..fuj smajlík
Usinka je dneska lepší, včera večer taky byla. Nevím co to bylo, ale fakt jakoby ji ošklivě zaskočilo včera, když jsem ji vedla na pastvu a pak to ještě tam nemohla zaboha dokašlat... smajlík.
K večeru už byla dobrá a doma v pohodě a dneska ráno přiletěla zezadu z výběhu na snídani veselá a nadšená, že bude jíídloooo!smajlík

4.11.2010 09:21
marketka

XXX.XXX.179.3

Lucko,osobně bych to fakt moc neřešila, nepozorovala. Je to změnami počasí.

4.11.2010 09:31
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Nee,tady fakt neprší,ani o to nestojím,ale fučí to tu dost,snad by se to zítra mělo zmírnit a zase by měl být ten podzim hezký.smajlíkAle je teplo,i když to fouká,tak je teplo.Hezky by se puštěli draci.:-))

4.11.2010 09:54
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Monďásek zase zírá na igelit,který přifoukl vítr.:-):-)

4.11.2010 10:25
madow

XXX.XXX.121.112

u nás draci jedině igelitový smajlík

včera jsem i pěkně nervila s Scharonem...přední nohy dává uplně na jedna....zadní dával už jakžtakž taky...a včera mi málem vyrazil zuby....smajlík

co to tam je

4.11.2010 10:31
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkTý jo,holky,nevíte někdo,jak se zbavit tý hnusný reklamy na EQCH?smajlíkMoc tam nechodím,ale když si chci něco přečíst,tak mi to tam furt jezdí,smajlíka nepřišla jsem na to,jak se toho zbavit...smajlíksmajlík

4.11.2010 10:46
lucky

XXX.XXX.133.26

Stačí kliknout na křížëk v horním pravém rohu té reklamy a zmizí... :-)

4.11.2010 10:57
lucky

XXX.XXX.133.26

Jo, vet taky říkal, že hodně koní má teď na podzim velké problémy a i ti, co byli celý rok v pohodě. že ta inverze, změny..jeden den teplo, druhý zima, vítr, vlhko, inverze..s koněm to zamává... smajlík ...natož když má oslabenou imunitu a je fakt nemocný smajlík

4.11.2010 11:40
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Díky,Lucí.:-):-)

4.11.2010 12:32
marketka

XXX.XXX.179.3

Lucko,na tom Hubertu si Brouk za celou dobu odkašlal 1x.Za týden na běžné vyjíždce kašlal asi 5x za sebou.Fakt bych to neřešila, je to počasím, jak jim to sedne.Další léky budou oslabovat imunitu.

4.11.2010 14:20
lucky

XXX.XXX.133.26

Usa teď už jen inhaluje Ecobec a brzy ji dojde. Ventipulminy už vybrala dva a všechny léky už dobrala.
Řešíme nyní posílení imunity, kterou má hodně špatnou i z výsledků krve..jak bojovala s těmi plícemi...tak uvidíme, ale teď je fakt počasí na nicsmajlík

4.11.2010 14:30
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkA nemohla někde něco vdechnout,když cválala,mně když se dostane muška do pusy nebo nosu,tak bych se normálně udusila...Třeba někde něco vdechla a teď to tam je a dělá to tam paseku,protože to nedokáže už vykašlat ven...smajlík

4.11.2010 14:33
marketka

XXX.XXX.179.3

Víš, je to blbé říct.Ale mě říkala doktorka.Dokud koník kašle a jde to z něj ven, je to ,,lepší,,než by to v sobě zadržoval.

4.11.2010 14:43
lucky

XXX.XXX.133.26

jenomže z ní nic nejde...ona nemá hledy, není jako dušní koně. Má astma..to máš suchý dávivý kašel, kdy nemůže vydechnout. Nemá zahleněné plíce. Nic z ní jít ani nemůže. Poslechově má ty plíce úplně čisté....vet sám říkal, že vlastně poslechově je zdravá...jen nemůže dýchat....smajlík..ona má naprosto čisté průdušky a tak..ne jak Brouk, že je dušný, chápeš? Ona nemá zůžené průdušky, do plic v pořádku poudí vzduch, jen chytá křeče a nemůže to vydechnout...
Dokonce se daří zprovoznit tu spodní část plic, kde byly sklípky slepené a úplně nefunkční, ale nejsou podle vyšetření popraskané, jak mívají třeba dušní koně ...to bývá taková zvláštní hmota na snímcích, což nebyla...to je dobrá zpráva samozřejmě. Ale v té spodní části byly záněty a proto se zalepily ty sklípky..ale nemá tam hleny ani klasickou diagnozu COPD.
Má prostě nějaké atypické astma. Takže to není jako když ti dušný koník pokašlává. Tohle jsou fakt záchvaty, kdy nemůže výběc dýchat...kdo neviděl, nepochopí ...není to jako kašlání dušného koně.

Asi by to mohl lépe říct fakt někdo, kdo sám má astma, jaký je ten stav.

4.11.2010 14:52
lucky

XXX.XXX.133.26

Mám to natočené na mobilu, ale nějak mi to nejde stáhnout... smajlíksmajlík

4.11.2010 15:45
lucky

XXX.XXX.133.26

Táák..Usinku jsem si už stáhla domů, stejně bude za hodinku tma a jedu do města. Zrovna byla šikovná, ale je celá pochcaná..zase na ni leze říje a s Bendou se otravujísmajlík

5.11.2010 06:25
remonek

XXX.XXX.162.107

Tak máš asi Lucky co čistit viď, já si pamatuju kobylu, která když měla říjí tak se dokázala tak po...at, tak jsme jí to vždycky čistili a když už jsme to měli hotový,tak kobyla znova :-)
Holky ráno když jsem jela do práce,tak u nás bylo takový teplo, pomalu jak na jaře :-), snad dneska už nebude fučet a dostanem se se Sobistou na chvilu ven.

5.11.2010 07:36
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkTady teda zatím fučí,a to tak,že velmi,smajlíkvčera nám ve výběhu popadaly všechny překážky a jeden koník jsme museli měnit,byl zlomenej,ale to lanko to perfektně udrží,že koníci na vycházku nejdou.:-)
:-):-)Rozfoukaná Moruš.:-)

5.11.2010 07:54
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkJééé,néé koník:-),ale kolííík.:-)
:-):-)Ferda a Ferda jsou naštěstí před větrem schovaní,ale ti by určitě neodlítli.:-)

5.11.2010 07:59
remonek

XXX.XXX.162.107

:-)) no já jsem si to nejdřív musela 2 x přečíst a jsem si říkala ježiš jakej koník :-)):-)):-))
jééé pašící smajlík

5.11.2010 08:18
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Včera Jarča zkusila jezdit,malíček dobrý:-),ale 2 pády.smajlíksmajlík

5.11.2010 08:19
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-|Oba tady u tý překážky,on to 3x skočí normálně a počtvrtý to štycne tak,že se to nedá usedět.:-|

5.11.2010 08:21
remonek

XXX.XXX.162.107

Jaru tomu se mi ani nechce věřit, že včera Jarča 2 x spadla smajlík No ještě,že má tu vestu viď

5.11.2010 08:21
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Skočí to v pohodě i tam,i zpátky a chtěla na to pak najet z klusu a normálně vystopila.smajlík

5.11.2010 08:26
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Tady se jí povedlo spadnout tak,že to skoro nic nebylo,ale podruhý spadla,že se praštila do hlavysmajlík,a celá byla natlučená.Ale hele,ona normálně pak povídá-dej mi ho,já to s ním musím skočit,tak v pohodě,jakoby se vůbec nic nestalo,na něj sedla a skočili to naprosto bez problémů:-),tak to je dobrá,:-):-)já už bych asi na koně pak nenalezla,smajlíkale vím,že to není správný,lepší je,když se vleze hned zase zpátky do sedla.:-|

5.11.2010 08:31
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)No to jo,Šárí,já bych jí bez tý vesty ani na koně nepustila,smajlíksmajlíksmajlíkale včera bylo dobrý,že měla přilbu.:-):-):-) smajlíksmajlíksmajlík

5.11.2010 08:32
remonek

XXX.XXX.162.107

Jaru to víš, ty děcka jsou gumový :-)) dyť my jsme nebyli lepší :-)):-)) Zato teď když se mi podaří spadnout ( jakože už jsem teda od jara nespadla) tak to je hekanců jak když se ze země zbírá celej domov důchodců :-):-)

5.11.2010 08:49
marketka

XXX.XXX.179.3

Taky doufám,že dneska Jarouš dorazí dřív a budu moci vyjet ještě za světla.Na zítra sháním hlídání, Jarda jde na hon.Ráda bych protáhla koňouse o to dál.

5.11.2010 08:52
remonek

XXX.XXX.162.107

No už to stojí za prd, jak je teď brzo tma, já dneska frčím dřív z práce,tak se na chvilu taky dostanem ven a zítra bych chtěla jen taky na dýl, když už se to teď přez týden nedá :-(

5.11.2010 09:28
lucky

XXX.XXX.133.26

Teda ještě že je Jarča ok. Děcka jsou gumové a ani nemají takový ten pud sebezáchovy jako my starší. Oni se nějak nebojí padat...

Jinak u nás teplo, ale povichr strašnýsmajlík. Já se chystám na vybírání bobanů ve výběhu dneska, tak jdu s Usou. Usidlo je doma v pohodě, ale u koní pochcaná děsně..zadní nohy zřízené, ocas smradlavý a Benda chodí a povídá ji a ožužlávásmajlík. Betty ta měla říji asi před týdnem, tak to usu asi rozjelo. Benda ten na Betty cvičí..klidně ho Bettyna nechá a Benda ji stáče jak ratlík po boku. Ale Usa ho nenechá, kvíkne a švihne po něm ocasem, tak Bendula běhá kolem a hřebčí ..takže ráno jdu s čistým koně a večer je zechcaná až za učimasmajlík

5.11.2010 09:44
marketka

XXX.XXX.179.3

Já sice dorazím v půl čtvrtý,ale jedno dítě doma nemůžu nechat samotné.Až vyrostou, budou jezdit se mnou.Ještě pár let

5.11.2010 10:00
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Díky,Lucí:-),taky jsem ráda,že se jí nic vážného nestalo,:-):-)ale strach mám pořád.:-|:-|
smajlíkTady je taky vichr,ale fakt je teplo,ještě že jsem sundala balíky slámy z vikýře,když bylo hezky,teď by byly balíky i u sousedů.:-)

5.11.2010 10:02
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Moruš taky po hříběti říjila,že to bylo vidět,ale pak za párkrát toho nechala,když viděla,že Pierot se k ničemu nemá a Monďásek taky ne.:-))

5.11.2010 10:05
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)To jo,Šárí,to máš pravdu,Jarča jak včera spadla,tak jsem čakala,že ráno bude hekat,že jí bolí celej člověk a nic takovýho:-),nic jí nebolí a je v pohodě,:-)já bych asi ani nebyla schopná chodit ten druhej den,jak je to tělo otřesený po tom pádu,tak nás už to dost bolí.:-(

5.11.2010 13:20
lucky

XXX.XXX.133.26

No jo, Usa taky nikdy neměla problémy s říjemi. Čipo nevěděl vůbec která bije a u Dvořáka Athos i se Šimonem kdysi byli vykastrováni taky hodně brzy, takže těžký nezájem. Usa říjela tak, že jsem to poznala jen že začala ječet na koně. Jenomže Benda byl kastrovaný pozdě a asi prý kdysi i připouštěl, takže až koule nemá, tak prostě hřebčí, je na kobyly děsně zatížený. I když na Betty skočí, tak udělá uf uf a je po srandě a usne smajlík, ale je spokojený, že jako mohlsmajlík. No, jenomže Usa ho nenechá..to je kvík, prásk prdelí a je fuč. Jenom Benda za ní chodí jak ocásek, povídá ji, oždíbkává a Usa je uchcávásmajlík...takže tak říjí zřízenou kobylu jako posledního půl roku jsem ještě nemělasmajlík.

Dneska je krásně, vybrala jsem a vyvezla z výběhu 5 plných koleček bobanů, ale jak jsou větrem vysušené, tak to lítalo jak papír z té lopatysmajlík. Je krásně sluníčko, ale ten povichr je hnusnýsmajlík

6.11.2010 07:53
marketka

XXX.XXX.179.23

Ahojky,
včera jsem chvíli trénovala s dětma v ohradě.I Schelby moc hezky chodil.Je holt vidět,že se mu
,,někdo,, věnuje.Pak jsme nakládali a taky dobrý.
Večer jsem brouzdala na netu.Sháním už na Vánoce poníka Toníka pro malou.Nový je dost drahý, koukám po odloženém.Měla jsem už dva v merku,ale vždy mě nějaká aktivní mamina z mimibazaru předběhla a mám po ptákách.Ale já ho seženu.
Dneska vezu malou k mamce,abych se mohla s Katkou projet.Natáhneme to někam dál.Jen se bojím
myslivců.Jarda už taky pádil na hon.Nemusím to.
Dopoledne budu sbírat sekačkou listí.Máme obr zahradu,vidím to na celé dopoledne.brrr

6.11.2010 08:40
remonek

XXX.XXX.82.122

My se chystáme s Alčou ven odpoledne, ale docela tu fučí, tak snad někam neuletíme :-):-(

6.11.2010 08:41
lucky

XXX.XXX.133.26

Markétko, to jako že vám tam myslivci normálně střílejí???smajlík

6.11.2010 09:00
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-(:-(Jé,myslivců já se teda taky bojímsmajlík,a Moruš to taky nemusí.smajlík
:-):-)Včera Jarča trénovala,:-)šlo jí to moc pěkně,trenér jí tam postavil metrovku,to už jsem koulela očima,smajlíkale Jarča to hupla jak nic.:-)Zase měla úplně jinýho koníka,to je vždycky sranda,než ona přijde na to,jak se koník nacválává:-)) a když už ho nacválá,tak je to docela dřina,aby ho v tom svižném cvalu udržela.:-)No joo,učení je mučení.:-))Taky tam holky jezděj na frísuli,tak Jarča pořád básní o tom se na ní svézt jednou taky,tak jsem zvědavá,jestli jí taky jednou vyfasuje...:-)
:-)My se dostaneme s koníkama ven asi až k odpolednímu...smajlík

6.11.2010 09:05
helu

XXX.XXX.17.209

Ahojky kochačky, moc děkuji za tip Zooland - mám super dečku pod sedlo na zimu díky! smajlík

6.11.2010 09:09
helu

XXX.XXX.17.209

Ještě že jsem nebyla líná a dojela jsem si tam, už tam toho moc nezbylo ........ Taky se dneska chystáme ven tak doufám že v lese fičet nebude !!! smajlík

6.11.2010 10:25
marketka

XXX.XXX.179.23

Jo jo,normálně tady chodí od listopadu každou sobotu na bažanty,kachny,zajíce.Kachny se mohou střílet někdy od srpna,takže je tu veselo.Minule jsme se museli myslivcům vyhýbat.Jednoho mám doma,ale ten má jiný rajon.
Helu,jsem ráda,že jsi dobře nakoupila.My jsme taky spokojení,jen za ty pogumované otěže si trochu nadávám.Mně holky říkaly,že tam už nic neměli,ale mě to nepřišlo.

6.11.2010 10:27
marketka

XXX.XXX.179.23

Helu,prodavačka mi říkala,že toho měli původně kvantum,ale její kolegyně mají koně,tak si toho plno rozebraly.

6.11.2010 11:46
helu

XXX.XXX.17.209

Jojo holky mají koníky, ale nepřišlo mi že by toho bylo nějak málo. Mám ještě deku a chapsy. Za krásnou cenu. Největší radost mám z té dečky. Teda tam fouká to je děs, byla jsem ted pro hobliny a to byl očistec..... Jo taky jsem se parkrát nachomítla mezi lovce na honu a už nikdy víc. U nás ty chudáky furt naháněj! Nevíte někdo kdo by chtěl čistokrevnou krílici na chov? Je to teddy s výpisem předků, klidně ji i daruju bude jí 1 rok. Je hodná a mamka ji bere k dětem do ustavu. Ted co nám spadla ta střecha na ně nemám čas smajlík

6.11.2010 15:34
remonek

XXX.XXX.82.122

Tak my jsme se z projížďky vrátili totálka mokrý :-(:-( celej den nic a jakmile vyjedem tak vítr, déšť no krásná sobotní vyjížďka :-):-)
Helu ta dečka je krásná a sluší :-)

6.11.2010 16:55
marketka

XXX.XXX.179.23

Ahojky,
my jsme taky totál hotový.Ale dneska to byl mazec.Schelby si asi 4xodkašlal v intervalech.Jak jsme dojeli,tak se mu z nozder vyřinul žlutý výtok.Je fakt,že si předtím kousl do řepy,tak přemýšlím a přemýšlím.Nevypadal,že by mu něco bylo,protože Katka s poníkem cválali před námi a jak byl Schelby dál od něj,tak mi hodil šílenýho kozla a sundal mě.Nechci mu sahat do svědomí,ale udělal to naschvál.Po dvou hodinách venku si takhle vyskakuje.Navíc,jak mě sundal,utekl za Katkou,chvíli jsem je neviděla,do toho tam vlezl pán s lamami,ten pořád chodil kolem nás.Schelby lítal po poli a klepal se,měla jsem trochu strach ho chytit,jak vyváděl,ale pak jsme v klidu došli domů-Jen toho mám trochu dost.Koník tu stojí,páníček na něj kašle,ale já se fakt zmrzačit nenechám.Chtěla jsem koupit středního koně,aby na něm pokračovala Katka,ale doma silně narážím.Dneska se mi zase potvrdilo,že bych měla něco říct.Jen jestli mi to bude platné.

6.11.2010 17:46
marketka

XXX.XXX.179.23

Tákže.V řepě to není.Dle schematu máme nyní očkovat na herpes viry a pokud bude blbý dle poslechu,tak antibiotika.Je tohle možný?

6.11.2010 18:40
marketka

XXX.XXX.179.23

Tááák jsem doma říkala o leteckém dnu.Bylo mi řečeno,že neumím na koni sedět.No asi ne

6.11.2010 18:44
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkNemáš to lehký,Markét,:-(jenže na Broučkovi se jezdit nedá,že??smajlíkJá bych tedy raději krokovala na něm a nechala pak manžílka vyžrat to,že si na koně sedne jednou za měsíc a ať si pak taky namele.:-):-)

6.11.2010 19:17
marketka

XXX.XXX.179.23

Na Broučkovi se lehce jezdit dá,ale chtěla jsem Schelbyho protáhnout.Holt pro dobrotu....:-)

6.11.2010 19:19
marketka

XXX.XXX.179.23

Jaru,my se Schelbym krokujeme,ale v zimě je živější a rozhodí ho kdeco.Vím,jak loni se mnou vyváděl,ale je mi proti srsti ho nechat stát.Jsem na tohle hrozná

6.11.2010 19:29
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-|:-|No jo,vždyť říkám,že to máš těžký...smajlíkVždycky se to dobro,který kdy uděláš,obrátí proti Tobě...:-(:-(

6.11.2010 21:13
marketka

XXX.XXX.179.23

Víš,ono vypadá,že si stěžuju.Někdy ,,závidím,,lidičkám,kteří mají své koně a mohou si rozhodovat,kolik jich´ vlastně zvládnou.A ne,at udělají,co udělají,vše je špatně a dělat
to vlastně nemuseli.

7.11.2010 08:16
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlík:-)Helčo,dečka je suprová,a kobylce fakt sluší.:-):-):-)Taky bych brala nějákej obchod s pořádnejma slevama,:-)když jsem potřebovala sehnat pro Jarču sako na ty závody,tak jsem už myslela,že budu muset kupovat nový,smajlíknaštěstí jsem koupila za pětikilo od jedné paní sako i s pěknejma botama,který se sice musely dát spravit,ale ta cena byla super.:-)
smajlíkMy se včera ani ven nedostali,a odpoledne začalo poprchávat,tak koně hned se vyváleli a nalepili na sebe zase tunu bahna,:-))tak jsme na to prdli a dneska prší od rána.:-(

7.11.2010 14:57
lucky

XXX.XXX.133.26

Markétko, ještě že se Ti nic nestalo a taky malá jede na poníkovi, tak je dobře, že ho to nerozhodilo..teda pochopila jsem to správně, že jednu holčinu jsi měla s Garetem sebou ne?

Tady je dneska hnusně tma. V noci pršelo, ale dneska neprší naštěstí, tak je Usa u koní, ale "visí tomu nohy" celý den. Asi pro ni brzy půjdu, protože teď už je fakt dost tma pod mraky...
Dopoledne jsem využila toho, že je mokro a konečně udělala Bendulkovi kopýtka. Taky byl zase od bláta vyválený, tak jsem ho vypucovala...už to měl suché, jen nahoře na zadku to bylo ještě vlhké bláto, tak tam to nešlo.
Ale kopýtka má krásná, Usa má taky před nějakým týdnem udělaná kopýtka, ještě zbývá Betty..tu si vezme na starost Jarka.

7.11.2010 17:09
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-(:-(Tady pršelo celej den:-(,Jarča dneska jezdila v hale.:-|
:-(Tady je taky tma jak v pytli,protože nesvítí celá vesnice,smajlíkněkde jim zase do tý starý elektriky zateklo asi,kdoví,kdy to zase opraví.smajlík

7.11.2010 17:57
marketka

XXX.XXX.179.23

Ano,Katka byla se mnou.Nejdřív to vyhození ze sedla,do toho strach o dítě,kde ho udupou koně a výtok z nozder.To byla sobota jak víno.Zítra dorazí vet a doufám,že to na poslech nic nebude.
My s dětma taky kašleme jak blázni.

7.11.2010 19:03
lucky

XXX.XXX.133.26

No to věřím, že to bylo děsné. Jinak vet mi říkal, že teď má hodně koní dýchací rpoblémy i ti, co byli celý rok zdraví... (natož třeba když jsou nemocní že...).
Markét, a nebylo by třeba lepší uvažovat nad nějakým koníkem třeba jako Jarušky Monďásek?.... ale píšeš, že to doma asi neprojde, co? Když holky by s Tebou i jezdily, jak vidím , ale chlopkovi se moc necche už co? Chápu, že je vytížený pracovně, ale měl by si rozmyslet kdo se teda o koně stará a jezdí.

Já jsem chtěla se jít s Usou projít, ale nakonec jsem vzala Betty na lonž. Jarce včera dělala dost bordel, tak jsme si dneska s Betty něco ujasnily a šlapala mi jak hodinky. A pak jsem vzala taky Bendu, ten byl taky docela hodný, ale on je děsný lenoch. Ale šlo to. No a pak jsem se s Usou prošla po loukách, popásla se ještě a už za tmy jsme dorazily domů..byla moc spokojená, kupodivu na louce vůbec nezakašlala, i když si na dlouhé lonži poklusávala a dobíhala mě s plnou papulí trávy. Ale pak cestou po asfaltce už zase štrámala kolem cesty po trávě a chytla kašlací, tak pak zase sípala, ale jinak dýchá lépe zatím.

Stejně pořád uvažuji o tom Alpenspanu ...nemáte někdo s tím zkušenosti odněkud? Kde to používají? Je to stejné jak Bedmax třeba...prostě ty bezprašné podestýlky...si říkám, že je to sice drahé, ale Usa je zase čistotná. Jeden balík vyjde asi na dvě stovky ...strašné , ale tak na box bych dala třeba pět balíků a pak si myslím, že by byla spotřeba tak jeden na dosyp postupně na měsíc, což se zase dá, když to tak vezmu. Mají to po paletách asi osmnácti kusů, což je docela pálka..by mě na rok vyšla teda dráž na podestýlce jak na seně, ale co bych pro ni neudělala. Ale musí ještě tak měsíc počkat na finance ...teď si to nemohu zatím dovolit, mám jiné věci k placení..bohuželsmajlík Ale vážně o tom uvažuji, ovšem moc bych to chtěla někde v nějaké stáji vidět...zjišťuji tady v okolí, jelikož to tady za Ostravou kdesi myslím někdo prodává, tak bych se někde dopátrat mohla.

7.11.2010 20:19
marketka

XXX.XXX.179.23

Lucko,co přesně vet říkal?Jaké dýchací problémy se u koní objevují?Kašel,výtok?
Včera to bylo takové,jako když to na ně hodí.
Co se týče ,,výměny,,koní, včera jsem to jen zkusila a těžce narazila,jako vždy-Je fakt,
že on sem tam vyjede,tak by nemohl na menším koni jet,leda by byl robustní,ale já
zase potřebuji něco lehčího pro holky.Je to naprd,když si nemůžeš rozhodovat sama.
Holky,já si dneska přivezla kanárka,je krásně chocholatý.

8.11.2010 00:05
lucky

XXX.XXX.133.26

Jéééé! Tak ho fotni! Kanárka krásného!smajlík

No, že hodněš koní teď kašle a má problémy s dýcháním...jsou vlhka, inverze, to podzimní počasí, koně se někde zapotí, špatně schnou..i ty huberty nejsou zrovna paráda, když není zrovna slunečno, koně se hodně zapotí pod srstí, dlouho schnou a ofoukne je...v přírodě by se nikdy neuhnali tak, aby z nich lilo..a pak stačí málo a koně kašlou a mají rýmu a nachlazení. Prý je to teď hodně..kašlající koně a k výtoku z nosu není daleko...

A co koupit něco robustnějšího..nějakého většího huculáka, nebo super jsou velšáci..cobové. Na těch jezdí klidně i chlapi podsadití..tady jezdí na hafloších. I když já osobně jsem právě na ty lehčí koníky, ale velšák D se mi vždycky moc líbil.

Je to těžké a ještě když jste Schelbyho tak dlouho hledali. S Krisem to nebylo zrovna jednoduché a nakonec musel radši pryč a Schelby vypadá jako ideální koník jinak. Asi by potřeboval holt jezdit asi častěji.

8.11.2010 07:37
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-|:-|Myslím si to samé,Lucí,páč Shelby je mladý nabušený koník a nemá ani možnost pořádně se vyblbnout v ohradě,je malá,tak pak stačí málo a zlobí,potřeboval by pravidelnou práci,ale při dvou dětech a domácnosti to dost dobře nejde,je to začarovaný kruh...:-|:-|
smajlíkS těma kašlama,holky,stejně mi nejde do hlavy,jak někteří koně,o které se člověk stará,mají furt nějáký nudle a tady jeden rádoby kovboj ořižene koně v mínus desíti totálně mokrý ke klandtru u hospody a ty koně tam stojej třeba 3 hodiny,celou dobu se z nich hulí,a to nejsou koně dobře krmení,jsou to takový vizůny,že se vždycky divím,jak to sem dokázali docválat,a hele,ty koně žijou,z nosu jim nic neteče,no ale na druhou stranu i kdyby jim teklo,tak kovboj by to neřešil,má koní dost a jeden kůň sem,jeden tam....smajlíksmajlíksmajlík

8.11.2010 07:50
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-(:-(To samý červi.Když tady začínaly Huberty,tak při druhým ročníku jsem si uvázala koně a šla si dát něco nahoru do hospody.Přímo mezi vraty bylo koňský hovno,který jsem viděla doufám že poprvé a upřímně doufám,že naposledy:-(.V tom hovně,které bylo spíš jako kaše,se hemžili červi,velcí strongilidi,ale fakt jako doslova to hovno bylo víc červený,proto jsem si toho taky všimla,tak jsem ze zajímavosti se ptala okolostojících,jestli nemají tušení,který koník tady vykonal svoji potřebu,no zrovna samozřejmě si nikdo ničeho nevšiml,smajlíktak jsem pak na nástupu šla a všechny koně jsem si prohlížela,přece jsem si říkala,že na tom koni to tutově musí bejt vidět,že je tak začervenej,to bylo opravdu příšerný,to kdo neviděl na vlastní oči,tak si to ani nedokáže představit,co to bylo za hrůzu,no a světe div se,ač jsem přezkoumala jednoho koně po druhém,na žádném mi nepřišlo,že by byl něják zanedbanej,extra hubenej nebo měl minimálně ošklivou srst.To dodneška nechápu,takhle začervenej kůň už by měl pomaloučku umírat na nedostate živin a minimálně to na něm mělo být vidět.Ještě je tu teda jedna možnost,že si toho třeba všiml majitel sám a včas zmizel,ale v tom šrumci,kdy tam bylo minimálně 50 koní,jsem si nedokázala všimnout.smajlík

8.11.2010 07:50
remonek

XXX.XXX.162.107

Markét a co třeba někoho sehnat kdo by ti pomáhal Shelbyho odjezdit když ty nebudeš moct?
Holky to počasí je fakt letos na prd, koně už nachlupatili přitom bylo přez den teplo a večer zima. Já co jsem chodila jezdit odpoledne,tak i když jsme šli třebas jen na hoďku a pohodový tempo,tak se mi Sobista stejně spotil, jenže jak pak zalezlo sluníčko,tak už byla zima. Tak už jsem na něj radši hodila odpocku než oschnul. Ale teď taky když jdu ráno krmit,tak je takovej ufrkanej, ale nekašle, soplik žlutej není, venku funguje dobře,tak to nějak nehrotim.
Holky chtěla bych si koupit nůž na kopyta, jen na takový ty úpravy než dorazí kovář, který je lepší ten oboustranný nebo si koupit každý zvlášť?

8.11.2010 08:13
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkJé,to já netuším,Šárí,ale určitě Lucí bude vědět,páč ta kopýtka Usině dělá.:-)
smajlíkJá myslím,že markét už zkoušela někoho sehnat,bohužel se nikdo nepřihlásil,ono je to dneska těžký sehnat někoho spolehlivýho a šikovnýho...:-(

8.11.2010 08:21
marketka

XXX.XXX.179.3

Holky, ,,výměnu,, koně za menšího jsem doma několikrát zkoušela, ale bylo to skoro na rozvod.Možná mi i nyní nahrává věc, že se bude pořizovat štěně loveckého psa /Zora je stará/,takže bude mít chlap míň času na ježdění. Ale to není pro něj důvod koně měnit. V prosinci chlap odjíždí pracovně do Německa, bude tam pár týdnů. Zřejmě budu zase koukat po někom, kdo by mi pomohl jezdit.Na netu jsem našla 17-letou slečnu, ale není plnoletá, to se bojím.Nicméně, zkusím jí napsat.

8.11.2010 08:23
remonek

XXX.XXX.162.107

No to s tím někoho sehnat ke koním máš Jaru recht, známá takhle scháněla někoho na kobylu, nabízela,že i naučí jezdit a pak nechá volnou ruku, jen za pomoc ve stáji. No přez jaro a léto ji tam chodili dvě holčiny,ale jakmile začalo bejt hnusně a zima,tak prej už se tam neukázali. :-(

8.11.2010 08:25
marketka

XXX.XXX.179.3

Jinak koník chodí cca 3x týdně pod sedlo a to většinou ho beru já, kdy sháním hlídání, kde se dá, protože chlap jezdí pozdě.Chlap ho bere většinou jen v neděli.Jezdím na něm i ve výběhu, jen klusem a nakládám ho, hraju si s ním.

8.11.2010 08:26
madow

XXX.XXX.121.112

ahojky kochandy, tak je za námi další víkend...u nás total hnus...prší a prší a prší.....
Market koukala jsem na toho poníka Toníka a ona to je vážně docela slušná pálka...
jsem pěkně zklamaná a už ani nedoufám že si Scharonka někdo koupí...paní co měla včera přijet se ani neuráčila ozvat ¨že nepřijede....hlavně že na mě chtěla telefon....grrr
tak jsem koníky alespoň všechny pěkně vypucovala....
jo a jinak stále prší smajlík

tady se Roza smilovala a nechala Scharika ještě trochu cucnout

8.11.2010 08:30
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-(:-(No,právě,to dělá většina takzvaných jezdeckých nadšenců,jezděj jenom v létě,a když je zima,tak na to prděj.Ale my taky,my toho v zimě moc nenajezdíme:-|,kor když je tohle počasí,to se stejně člověku do toho nechce.smajlíkAspoň si hemelky odpočinou.:-)Ale naše mají velkej výběh a můžou tam kravit,když je to popadne a potřebujou si vybít energii,horší je,když má někdo koně v malým výběhu a někdo třeba nemá výběh vůbec žádnej,tak ty koně musejí ven pod sedlo.:-|

8.11.2010 08:31
remonek

XXX.XXX.162.107

Market, to víš, ono se teď na zimu asi nikomu moc kupovat koníka nechce, ale tak třebas se zadaří na jaře :-)

8.11.2010 08:34
remonek

XXX.XXX.162.107

Jaru to je jasný, já v tomhle hnusu taky nejezdím,komu by se taky chtělo. Ale tak aspoň třebas něco cvičíme doma, protahujeme a vymejšlíme různý kravinky :-)
No u nás taky pořád v létě otravovali holky z vesnice, že by mi pomáhali a tak, ale jakmile začne podzim,tak je člověk zas až do léta u plotu nevidí.

8.11.2010 08:38
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-(:-(Tohle jednání je hrozný s lidma,viď,když prodáváš koně,člověk je psychicky vyřízenej a ještě si lidi milostivě nepřijedou,když je člověk čeká a musí bejt doma...smajlíkMě se tohle stalo u štěněte středoasiata a toho chlapa jsem fakt myslela,že bacim:-(,furt volal buďte v sobotu ráno doma,já si pro něj přijedu,no samozřejmě ani se pak neomluvil,že nepřijede,že nemám čekat.smajlíkKdyž už mi to pak udělal potřetísmajlík a nepřijel,tak mu propadla zálaha a štěně si odvezli noví majitelé.:-):-):-)

8.11.2010 09:00
marketka

XXX.XXX.179.3

Ten poník Toník je fakt drahý.Levnější varianta je koupit použitého na mimibazaru.Už dva mi vyfoukly jiné maminy,takže čučím dál.
Bohužel, větší výběh u domu není.Jsem ráda i za tu ,,ohrádku,,.Nyní stejně volám veta, ten kašel a snopl se mi v sobotu venku nelíbil,tak předpokládám, že bude pak
týden stát.
Hele, lidi jsou slibotechny a pokud zájemce nevidím ve vratech,nevěřím, že ty sliby nebyly jen kecy.

8.11.2010 09:37
lucky

XXX.XXX.133.26

No právě že koně co jsou celodenně třeba na pastvině, tak nevymýšlejí pod sedlem moc kraviny většinou, jako koně stájoví a z pidi výběhů..což je pochopitelné. Já mám taky malý výběh, kde si kůň rozhodně moc nezaběhá, i když Usa i to umí, ale nedělá to...mám ve výběhu málem anglický trávníčeksmajlík. A jsem vděčná, že mám možnost ji dávat na velkou pastvinu, kde když chtějí se vyblbnou, což Schelbymu chybí. Je to mladý kůň a potřebuje vybít energii. On to pod tím sedlem pak nemyslí zle asi, ale potřebuje si vyhodit z kopýtka, vybít prdíky atd.
Já toho přes zimu taky moc nenajezdila nikdy, i když loni docela jo a Usa byla super. Ale nemám ráda, když se koník zapotí a pak ne a ne uschnout. No a letos to s Usou nehrozí vůbec, že.
Tady je dneska tma jako v pytli a poprchává, takže slečna dneska radši bude doma, případně se půjdeme projít, ale nechci ji dát ke koním, ani aby mokli někde venku, do té nové stáje se Usa docela bojí a nepotřebuji, aby mi mokla, když je nemocná. Doma si zaleze do stáje a čučí ven.

Jinak na kopýtka mám kleště..v pohodě mi stačí levné za 500,- ..moc je nepoužívám, ale základ je kvalitní rašple a mám oboustranný nůž, který taky moc nepoužívám...většinou zkrátím rozpěrky u některého koně, na střel moc nesahám, pokud zrovna není ujetý. KOváře už dávno nepotřebuji, vždycky mi koně akorát vystrouhal, vzal chodilo, které si koník tak pracně vytváří, vystrouhá koně na podkovu, ale podkova pak nepřišla a Usa byla citlivá jak něco 14 dní, než se to dalo dokupy a

8.11.2010 09:42
remonek

XXX.XXX.162.107

Lucky děkuju za rady, no já rašpli mám, takže poctivě rašpluju, u nás je problém spíš s těma střelkama, jakmile začne bejt tohle hnusný počasí,tak bojujeme s hnilobou, ale takhle k nám už Sobista přišel :-(, tak jsem právě myslela,že vždycky než by k nám dorazil kovář,tak že bych mu tu střelku občas trochu vzala.

8.11.2010 09:45
remonek

XXX.XXX.162.107

Jinak na tu hnilobu používám,THRUSH BUSTER to se nám celkem osvědčilo, kopypa čistím i 2 x denné, podestýlku má suchou, na zahradě, před stájí žádný bahení lázně taky nemá a u Pasika jsou taky na trávě,tak nevim kde se nám to pořád bere.

8.11.2010 10:24
lucky

XXX.XXX.133.26

Můžeš mi kopyta nafotit?

8.11.2010 10:36
remonek

XXX.XXX.162.107

Jj, určitě. Nafotím a hodím ti to sem. Heleť,ale nám se dělá spíš jen na předkách, na zadkách ji má málokdy. Teď na předku máme jedno kopyto ok, ale na tom druhým ta hniloba není přímo na střelu, ale ze strany. Tohle není naše kopyto, jen pro představu kde to máme

8.11.2010 10:45
lucky

XXX.XXX.133.26

JJ, tam nebo ve střelkové rýze se to objevuje. Viděl to vet? Je to opravdu hniloba? Ona to může být jen vlhkost, která je v kopytě přirozená a nic to není...hnilobu by ti měl určit opravdu veterinář nebo zkušený kovář.

8.11.2010 10:47
remonek

XXX.XXX.162.107

Tu hnilobu mi potvrdil náš kovář,myslím,že hodně zkušený, přez léto to byla pohoda, ale teď nám zas bral střelku víc a právě říkal,že by bylo dobrý kdybych mu to mezi strouháním trochu brala i já.

8.11.2010 11:16
lucky

XXX.XXX.133.26

V těch místech, kde máš to zakroužkováno, tak můžeš kousek ubrat pak mezi strouhání. Aby to mělo vzduch. Pokud máš koně, kterému to tam hodně zarůstá a zavírá se. Usa s tím třeba nemá problém, na střelku ji ani nesahám není třeba

8.11.2010 12:31
remonek

XXX.XXX.162.107

Jj děkuju za radu,až pak ještě dorazí kovář, tak to pod jeho pohledem zkusím strouhnout, ať něco nepokazím

8.11.2010 13:30
lucky

XXX.XXX.133.26

Neboj, to zvládneš..smajlík

8.11.2010 21:05
bospor

XXX.XXX.195.231

šári po mých zkušenostech bych si pořídila dva kvalitní nože. měla jsem ten levnej oboustranný a bylo to hrozný:-( nejlíp se mi dělá s krátkýma dvěma:-)

8.11.2010 21:12
bospor

XXX.XXX.195.231

mám myslím tyhle a je to paráda. http://www.propodkovare.cz/kopytni-nuz-mustad-kratke-ostri/pid-567
jen si musím občas říct kopytáři o nabroušení:-) jenže on sem jezdí jen tak 3x do roka, takže jinak to musím zvládnout sama:-|

9.11.2010 09:25
lucky

XXX.XXX.133.26

Já zase nůž tolik nepoužívám. Usa má střelky nějak samoudržovací, nikdy ji nikde moc nepřerůstaly do stran, rozpěrky vlastně taky...nějak zvláštně si je zkracuje sama, takže u ní bych nůž použila jednou za čas a na to, že občas udělám jiného koně mi to stačí. Já si chtěla koupit v budoucnu jeden tento : http://achbk.kopyta.cz/?q=node/152 ..prý se s ním výborně pracuje, už jsem ho viděla naživo a není to špatná věcička... :-)

Tady je dneska krásně sluníčko, ale povichr příííšernýsmajlík

9.11.2010 09:33
marketka

XXX.XXX.179.3

Holky, tak snad dneska dorazí vet.Schelbyho jsem slyšela včera kašlat i v ohradě. Mně to přijde jak začarovaný kruh.Pořád přemýšlíme, z čeho to může mít. Jarda mi řekl,že z něj dělám hypochondra.Tak dneska uvidíme.

9.11.2010 09:44
bospor

XXX.XXX.195.231

já používám nůž hodně. očko mám taky a nedělám s ním. ale záleží na co si člověk zvykne. smajlík
jak dlouho posílá ifauna upozornění na meil??? asi jsem tu nebyla docela dlouho:-):-)

9.11.2010 09:51
bospor

XXX.XXX.195.231

všem marodům přeju brzké uzdravení.
jaruško chybama se člověk učí a vím že malá jaruška si příště dá pořádnej pozor aby se nespletla:-) šlo jí to jinak moc pěkněsmajlík

9.11.2010 10:13
marketka

XXX.XXX.179.3

Holky,nemůže se koník nastydnout od ležení v písku?

9.11.2010 10:37
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Díky moc,Ivčí:-),no však ona už se těší na jaro,až bude moct dokázat,že to jinak umí,ale nepovedlo se to jen napoprvé.:-):-)to byla jen tréma,té se bude zbavovat,čím více bude jezdit.:-):-):-)
smajlíkMarkét,myslím,že koník určitě může z ležení na mokrým písku nastydnout.smajlík

9.11.2010 10:38
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)Jo a to upozornění na mejla mě přišlo dneska poprvé,tak jsem to hned zrušila.:-)

9.11.2010 10:40
marketka

XXX.XXX.179.3

No a jak ho od toho oprostit? Když mu tam dám slámu, tak zmokne a on si do toho lehne.Přístřešek nemají.

9.11.2010 10:47
bospor

XXX.XXX.195.231

řekla bych že těžkosmajlík my taky neměli přístřešek a koně lehali do trávy a v zimě do toho hnoje co nadělali ze sena a žádnýmu nic nebylo. a to vlastně loni byli první zimu pořád venku:-)

9.11.2010 10:51
bospor

XXX.XXX.195.231

přitom gastonovi je 17 roků. má za sebou náročnou dostihovou karieru. byl vždycky cíťa. pořád nemocnej, takže dekovanej, ve stáji pokašlaval. co je venku tak je v pohoděsmajlík

9.11.2010 10:57
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkŘekla bych,že tráva,i když je mokrá a hlína je pořád lepší než písek,ale je to můj názor.:-|

9.11.2010 10:57
remonek

XXX.XXX.162.107

jééé koní huhuláci :-).
Markét a ono asi nejde nějak udělat aby si Shelby mohl z ohrady jít třebas lehnout do boxu což? Mě se teda Sobista taky povaluje po venku, ale nikdy z toho nic neměl, podle mě koníci snad nejsou tak hloupí aby se dlouho placatili na studený zemi. Podle spíš nastydnul z toho počasí a snad to nebude nic vážnýho.
Lucky ty kopyta jsem včera už vyfotit nestihla, páč už byla tma a u nás pršelo, takže by byli řádně zasratý, ale dneska než pojedem ven,tak bych to nafotila.
Koukala jsem na nějaký ty nože, a objevila jsem tam nůž tuším ´´očko´´, to je nějaký nůž na spešl strouhání a nebo to je jen jiná varianta normálního nože? Ptám se jen tak ze zvědavosti :-)

9.11.2010 11:01
marketka

XXX.XXX.179.3

Bohužel nemá možnost si zalézt do boxu.Máme to tak prapodivně uděláno-ten výběh je stranou.Holt kdyby nám dali příbuzní ten přístřešek proti výběhu, to by bylo to nej nej nej,ale mají tam dřevo.Už i tak jsme vděční za ten kousek ohrady, který jsem 5 let od nich dyndala.Musela jsem počkat,až to dají bratranci a ten mi to dal.

9.11.2010 11:02
bospor

XXX.XXX.195.231

to je jakoby oboustranej. nebo spíš ty dva najednou. dá se řezat na obě strany

9.11.2010 11:04
remonek

XXX.XXX.162.107

Markét a jaký vet vám jezdí ke koníkům?

9.11.2010 11:10
madow

XXX.XXX.121.112

fuj uplně jsem se lekla, že už je někde sníh a pak jsem si fotky rozklikla a tam je leden...ufffff
jinak já taky tak nějak marodím...tři dny po sobě jsem zmokla až na kůži...a nějak to na mě nějaká nemoc zkouší...ale zattím se držím zuby nehty...

Jaru, Jaruška je fakt a fakt moooc šikovná a jak jsem už psala má můj velký obdiv
smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík

malý velký kůn

9.11.2010 11:13
bospor

XXX.XXX.195.231

ještě že tam nechávám ty datumy:-)
taky moknu a prskám chrchlám ale zatím funguju:-|

9.11.2010 11:13
marketka

XXX.XXX.179.3

Jezdil Kříž,ale byl dost nespolehlivej.Pak Sucharda,ale ten není vet, no a zkouším Procházku.Je tu nouze o konské vety.

9.11.2010 11:18
remonek

XXX.XXX.162.107

A ten Procházka je tady někde z okolí, páč já mám taky Suchardu, ale teď jsem na něj poslední dobou neslyšela dobrý věci,tak nevím no,( nás teda kastroval, pomohl od koliky a všecko ok) tak se ptám abych kdyžtak měla někoho v záloze kdyby něco.

9.11.2010 11:27
marketka

XXX.XXX.179.3

Je ze Všejan.Jeho táta dělal koně, on chtěl taky, ale dělá malá zvířata, protože by ho koně neuživili. Ale je to veterinář, ta důvěra je větší.

9.11.2010 11:40
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-|:-|Sláma,i když je počůraná a pokaděná,tak je to hnůj a ten jak všichni víme,docela dobře hřeje,proto do toho koně líhají vcelku rádi,ale písek v zimě pořád jen studí a jen tak nevyschne už v tomhle počasí.smajlík

9.11.2010 11:44
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Díky,Markét,:-):-)já jsem taky moc ráda,že jí ježdění baví a docela jí to jde,ve škole taky dobrý zatím,dokonce se mi zdá,že i dost přidala,jen aby nedostala trojku a mohla chodit na tréninky.:-):-)Tak snad se zadaří a kolem května by mohla ty ZVVJ zmáknout.:-):-|:-)
smajlíksmajlíkMarkét,a kdes takhle mokla,u koníků,joo???smajlíksmajlík

9.11.2010 11:46
bospor

XXX.XXX.195.231

jj rádi se v tom vyvalujou:-) a pak krásně vonějsmajlík až jsem si v zimě styděla:-) naštěstí v zimě do lesa na procházky moc lidí nechodí:-|:-)

9.11.2010 11:59
remonek

XXX.XXX.162.107

no to mi povídej, mě se minule Sobáně rozpláclo do jedinýho bobku co snad ve stáji měl, takže jsme ven jeli ve krásném bobkovém přelivu :-)), který na bílém koni vypadá opravdu zajímavě :-))

9.11.2010 12:30
lucky

XXX.XXX.133.26

Který debil vymyslel ty maily!!!! Já mám zahlcený mail totálně Ifaunou!!! Mě jebne! To nemyslí vážně!!!smajlík

9.11.2010 12:54
remonek

XXX.XXX.162.107

jj,máš recht, já už měla plnej meil smajlíksmajlík

9.11.2010 13:36
marketka

XXX.XXX.179.3

Šári, ted mi volala Alča.Jedete se podívat na tu šimlu?
Co Kačenka, vezmou si jí do Seletic?

9.11.2010 13:54
remonek

XXX.XXX.162.107

No Markét já bych jela hned, ale nejdřív to musím probrat s Alešem,páč by to byl kůň pro něj. Tak to musíme večer probrat.
Jé tu Kačenku vůbec nevím, Míša mi jen odepsala,že děkuje za kontakt,tak nevím jak to dopadlo.

9.11.2010 14:06
marketka

XXX.XXX.179.3

Šári,Aleš má nějaké zkušenosti? Pokud nejezdil, šla bych do přiježděného koníka.

9.11.2010 14:11
remonek

XXX.XXX.162.107

My by jsme mu ji právě s Alčou dali tak nějak dohromady, což by podle toho jak se chovala neměl být problém :-)

9.11.2010 19:31
marketka

XXX.XXX.179.23

Šári,to bude mít Aleš dobré učitelky.Dej pak vědět,jak jste se rozhodli.
U nás byl vet.Koně poslechl,prý fakt nic neslyší,koník je čistý.Vzal si za 30 km
cestu tam a zpět ,plus vyšetření šest stovek,to jsem šla do kolen.Takže prý přeočkovat
na herpes a totˇvše.Jsem klidnější,že tam nic není.Holt asi pokašlávat budeme a budeme bujní,no.
Lepší,než do něj cpát ATB pro nic za nic.

9.11.2010 20:52
helu

XXX.XXX.17.209

Ahoj holky, no Markét on Procházka bydlí pod náma ve vesnici ...... zachránil mi kobylu, ale koní se dost bojí a když mi onemocnělo hříbě odmítl přijet že už koně dělat nehodlá! A to to má asi kilometr. V milovicích je pan doktor Pišl. Jinak k nám jezdila Žežule ze Staré Boleslavi. Teď už nemá moc čas, ale mám štěstí že je tady stáj Bost a tam je vet pořád. Jinak byl u nás i pan zubař, možná jste ho viděli v show G+S. Chybí mu vepředu zub :-) Je boží vůbec nechce asistenci a nepoužívá anestezii. Jinak u nás byla i dost dobrá doktorka kdesi od českého brodu, ta přijede kdykoliv. A doporučila mi ji právě paní Crnková. Víte že u nás stojí Cry for me? A jak se líbí tý mojí mrše stačí že zařehtá a říje jak vyšitá. Ale blonďáka to ona neee.

9.11.2010 21:18
marketka

XXX.XXX.179.23

Já z něj měla taky trochu rozpačitý pocit,a když mi řekl,že to nic´není,tak jsem se ani nekoukala na manžela,aby mě nezabil.Jo,ale pro lepší pocit je dobré veta zavolat.Mám dušného koně,to jsem tu psala,a nerada něco u zvířeny zanedbám.Helu,kde máš koně?Jsem to trochu přehlídla.

9.11.2010 21:20
marketka

XXX.XXX.179.23

No jo,ty bydlíš na Lipníku,že?Píšeš stáj Bost,tak jsem hned ,,doma,,.Vy tam máte toho hucula u silnice?

9.11.2010 21:22
marketka

XXX.XXX.179.23

Ten zubař byl u kámošky,posílala mi fotky a též byla spokojená.

9.11.2010 21:40
helu

XXX.XXX.17.209

Jo jo Mrkét na Lipníku ten barák nad huculkou co mu spadla střecha smajlík hucula tu už není osatěhovali se. Kdyby se nějakk zhoršoval pošlu ti číslo na někoho jiného. On rozumí kravám ale koním ne, hříbě mi umřelo jenom proto že jsem nemohla sehnat veterináře 1května ve svátek. A žežulka dojela vylezla z auta a on zemřel v té chvíly co klapla branka. Takže při slově veterinář mám husinu. Oni jsou v Bostu strašně moc hodní, ustájili mi 3koně půl roku zadarmo to už o něčem vypovídá. Jsem štastná že jsou tady, když je problém pomáháme si . JJ zubař mě fascinoval jak koním brouká atd.

9.11.2010 22:39
lucky

XXX.XXX.133.26

Ten kvávík je skvělý!!! Hned bych brala tákového mrŇouse...

Markétko, nechci strašit, přeber si to jak chceš...ale Usu jak dorubala ta kobyla koncem dubna a pak začala kašlat...taky kašlala, kašlala a nikdo nevěděl proč...protože na poslech byla čistá!!!! Jenomže se to nelepšilo, naopak zhoršovalo, nic nepomáhalo, vychlastala kdejaké čaje a inhalovala kde co a kašlala a kašlala až skončila v září víte kde....
V té spodní části plic prostě zůstal zánět, plíce se zalepily, ale to prostě prvních pár měsíců na poslech vůbec slyšet nešlo..až si nahrazovala část plic a vlastně poslechově se to dalo poznat až hodně později, takže bych nespoléhala na to, že má plíce poslechově čisté. To nám říkali taky..zdravý kůň, plíce super..no jo..a jakto, že pořád kašle! A bác ho.... budu ráda, jak jednou bude moci normálně fungovat a nebude jen na vodění na pastvinu a pro okrasu... i když ji zbožňuji, tak zase takhle jsem si to nepředstavovala...spíš mi to rve srdce, když se ji špatně dýchá. Takže být tebou, tak nespoléhám na na to, že ti nafakturuje cestu a řekne píchnout injekci a čekat, že přestane..taky za půl roku už může být pozdě a máš doma dalšího Brouka...

No nic, já jdu spoát, zítra jedu do Pardubic, tak mě čeká cesta vlakem..moje pááteř smajlík

Tak pá

10.11.2010 07:01
remonek

XXX.XXX.162.107

Markét zrovna na tom Hubertu jsem se bavila s Míšou ze Seletic o vetech ke koním a říkala,že k nim když je nějaký průšvih jezdí z Českýho Brodu doktorka Klementová ( snad jsem to jméno nějak nezmotala), tak kdyby se ti Shelby nějak nezdál, tak třeba zkusit zkontaktovat ji.
Mno jinak mi se nejspíš v sobotu jedem podívat na tu chlaďasku, Aleš se rozhodl,že by do toho šel a k Vánocům by si prý pořídil kobylu :-). Uvidíme jak na tom teda bude papírově, jestli teda už k ní ty papíry jsou nebo ne a ještě musím sehnat pana Nykla aby ji jel okouknout s náma.

10.11.2010 08:02
marketka

XXX.XXX.179.3

Zkusíme přeočkovat na herpes viry a uvidíme.Z jara po nich kašlat přestal. Kámoška má podobného koníka doma. Vlivem počasí holt blafe.Po přeočkování na herpes toho nechal. Takže uvidíme. Pokud by se to mělo hodně zhoršovat, tak samozřejmě veta zavolám.

10.11.2010 08:21
remonek

XXX.XXX.162.107

Snad to Markét bude opravdu jen z počasí, však teď stojí za prd.
Druhá Markétka co má chlaďasku, nemáš nějaký typ kde koupit uzdečku na chlaďasku? Stačí nějaký obyčejná páč já nevím jestli by jsme na ní napasovali velikost full, páč ona má celkem velkou hlavinu. Ale i vy holky kdyby jste o něčem věděli,tak dejte echo :-)

10.11.2010 08:24
marketka

XXX.XXX.179.3

Mrkla bych se na bazoš, aukro, nebo si dejte inzerát, a pak šijí Libichovi, tam to je o vyšší ceně, ale kvalitní jsou.Máme od nich obě uzdečky a plně slouží již 12 let.

10.11.2010 09:21
madow

XXX.XXX.121.112

AHojky kochandy, tak jsem teď přiběhla od doktora, ne neskolila mě žádná choroba...jen mě poslední měsíc strašně brní po ránu prsty a v noci mě hrozně bolí ruce....bála jsem se karpálů...přeci jen sedím celý den u počítače....no karpály to nejsou...je to zánět šlach...zatím teda v začínajícím stádiu, takže rehabilitace, mazáše a chladit a chladit a chladit...když to nepřejde tak sádra a to si fakt neumím představit sádru na obě ruce smajlík

jinak koňulky se mají dobře, kluci jsou spokojení protože tento týden nemusí pracovat...Venda chodí teď do lesa s pilou...je fakt že nadává a já se mu nedivím....má doma dva koně, kteří mlsí stát jen proto, že není nikdo kdo by stromy pořezal a nařezal...takže u nás ty co chodí do lesa s ko'nmi , tak jim teď koně straší doma a chlapi se v lese lopotí s pilama...

jinak co se uzdečky týče, nám stačí fullka, měla jsem uzdečku 4 a ta byla jak na mastodonta a dírek bych musela přidělávat snad 6, takže jsem jí nechtěla ničit a prodala ji. jinak u nás hodně jezdí na vozovkách...ty jak mají ty barevné čelenky.
jinak já měla uzdečku z LE CHEVAL...krásná silná, ale velká

Přidejte reakci

Přidat smajlík