jé já jsem tele krále Klacka...jsem to napsla do starého......
tak to napíšu i tady
hned bych s vámi jela taky.....ale je to dááááálekooooo
a já nemám ani auto
vlek by byl mališkost
budu vám tiše závidět a vy budete dávat info každou chvíli
![]()
Už se těším na teplo,doufám,že se ho dočkáme dřív než loni,loni byla dost klendra ještě i v květnu.
To rozhodně. Sedla bych na Schelbyho a jela s vámi a myslím, že i Katka by se přidala.Zrovna na podzim jsme o tom spolu mluvily a moc ráda by zažila takový malý puťáček.
Holky, mám rozjednané sedlo na poníka, ale bude to zázrak, jestli to klapne...Ty dohadovačky ani nekomentuji.Zatím nic psát nebudu, později...
já bych se možná taky připojila
pokud můžu?
už mě nebaví jezdit jen tady pořád dokola. snad uhádám volnej víkend
![]()
Viď,ono to chce čas od času změnit lokál,
člověk už má to okolí obježděný a zná ho téměř nazpaměť,
mně bohatě stačí jet si zajezdit někam aspoň na ten víkend,jak jezdíme na ten minivandr,tak mám pak zážitek,že z toho dokážu žít celej další rok.
Teda muším,kdybych mohla jezdit častějc,tak bych určitě jezdila,ale jsem fakt šťastná i za to málo.![]()
Já sice mám i havěť,ale víc by prskal taťulda,jak nejsem doma a nemá teplou véču,tak žbrble
,ale namrazím mu jídlo do mrazáku,snad bude schopen si ho aspoň ohřát.![]()
Pak mě ještě napadlo,když se jarča dala do toho sportu,že bude mít víc těch aktivit,třeba závody,soustředění a takový,takže se taky může stát,že sice naplánuju,ale trenér Jarču někam přihlásí týden dopředu a já nebudu moct třeba přijet,
minule nám řekl necelý týden dopředu,že Jarča pojede na ty závody,absolutně jsme na to nebyli připravený,holka neměla sako,pořádný boty,nic,to bylo fakt hrůza,a s těma závodama to bude to samý asi...
Tak jsem potkala na jedný akci kámošku a ta říkala,jak 4 dny bojovali s koníkem s kolikou
,kvůli právě mrazu,koník se zacpal,jak žral,ale nepil
,protože mu zamrzla voda,
tak na to dávejte všicí bacha,to je fakt hned,já vím,že to někdo nemá jednoduchý,ona právě jak chodí do práce,tak se k němu ráno nedostane,pak jede do práce a dostane se k němu až třeba ten den zrovna až v 9 večír,
a to koník už ležel a bylo vidět,že je mu zle,tak prý fakt čtyři dny trvalo,než byl koník O.K.Bylo to na ní i vidět,že nespala 3 noci,bála se o valáška,protože ona má jenom jeho,no hrůza,
tak jsem byla pak moc ráda,když říkala,že už je koník dobrej.![]()
Zároveň i jedna blbá zpráva pro sraz brejlatejch,ta jedna kamarádka nepřijede,páč její kobylka bude mít tou dobou asi tak dvou nebo tříměsíční hříbátko,a to je dost dálka,to by hříbátko neušlo,tak nechcete se přidat někdo obrejlenej s hodným koníkem?![]()
to je moooc dobře že se z toho koník dostal
to by byli pěkně vypráskaný vánoce
taky mi to dělá starosti. lítám několikrát denně s teplou vodou, aby jim to aspoň chvíli vydrželo.
všem přeju krásný vánoce, klidnýho Sylvestra, Nový rok bez bolehlavu a hrozně moc zdraví a štěstí v novým roce
Ahoj holky,omlouvám se, že nepíšu.Brouk se v pátek uhodil do PZ a natekla mu tak, že jsem musela volat veta. Jsme na antibiotikách a dostal na zmírnění otoku. Už vypadá líp, ale denně chodíme na ruce procházky, aby se noha prokrvovala.Uvede ho i Markétka, Katka vede poníka a Schelbyho,.Takhle vyrážíme....skoro celá rodina.
Já teda teplou nedávám,páč koně ve velkým výběhu si jí dokážou prorážet,ale Monďas to nedělá,tak tomu doléváme pořád čerstvou.Jenže Olda mi chtěl včera pomoct a vytloukal z tý kádinky Monďasový led a vytloukal ho tak důkladně,že milá kádinka praskla,
tak muší dneska hezky koupit jinou.![]()
Jéé,Markét,to je mi líto
,tak snad bude Brouček brzo v pořádku.![]()
![]()
Ahojky, hlásím oblevu jak sviňa...hnus a hnus...tak kráásnýý to tu o víkendu bylo a teď zase srač** 
taky jsem si Jaru takhle loni vydělala, taky jsem chtěla koníkům pomoci ještě že to není tak drahá záležitost, ale člověka to naštve.....
Broučkovi, přeji brzké uzdravení...ať zase muže skopojeně pobíhat
No,to mi povídej,Markét,mě to taky naštvalo,páč sice náhradní nádobu na vodu mám,ale kulatou,a ta nepasuje do toho bejvalýho akvárka,to je udělaný na stejnej rozměr to železo,zabouchalo se to do země a krásně tam ta nádoba sedí,ta kulatá je udělaná zase akorát do boxu,tu potřebuju.
Tam jsou vzadu vidět obě nádoby.
Olda sice říkal,že to zkusí zatavit,ale nevěřím tomu,že to půjde,ten tlak vody je dost velkej,když je tam a určitě to zase prdne.
Tak se zase hlásím...nebyl čas a taky moc nálada.
Broučkovi přeji brzké uzdravení s nožičkou. Na Moruši jsem koukala, jak je krááásná! A Monďásek s Legiškem jak si hezky hrají..to bude asi Monďásek nerad až Legišek půjde jednou pryč... 
Tady je dneska přííšerná mlha a inverze. Use se špatně dýchá, ale poslední dny byla docela dobrá, včera dokonce s Betty vyváděly ve výběhu a chodily málem po předních jen. Ale už večer se Use blbě sípalo a dneska nic moc teda....málem tady nevidím na sousední barák, mlíko šílené
Tak se taky hlásím a samo,že Broučkovi přeju brzké uzdravení
.
Tady zase začalo sněžit, tak snad zítra stihnu vzít ven Sobistu. Byli jsme o víkendu a byl jak raketa
, ale bylo hezky, tak nám v lese bylo dobře
. Mia má za sebou první práci na lonži a je to fakt zlato, jen si ještě musíme ujasnit reakce na slovní poveli páč ona když se rozjede,tak je to jak tank ![]()
O Vánocích mám týden dovču, tak si Sobistu vezmu sebou do Seletic aby jsme měli oba koníky při ruce a pořád nemuseli lítak od jednoho k druhýmu, tak to Sobista bude mít takový vánoční prázdniny
No ono teď na zimu je to na prd,že já přece jen když se dohrabu zavčas z práce,tak zas jsem ráda,že toho Sobistu mám doma a že ho ještě stihnu vzít ven, ale až bude dýl viďět tak se nastěhujeme do těch Seletic taky páč zas když budeme chtít jet ven i s kobylou tak zas než já bych se dohrabala tam, pak ještě máme cestu zpátky tak by to bylo strašně rozlítaný.
Lucky jsem ráda,že už je Usa veselejší a blbne v ohradě, u nás bylo nedávno takovej hnus počasí, tak jsem si na Usu vzpomněla, že už jsi dlouho nepsala, tak jak se jí daří a jestli je to lepší s tou novou podestýlkou.
Lucky moc mě mrzí jaký máš trápení s Usinkou....kor teď před svátkama....ach jo kéž by bylo furt jen pěkně a Usinka se měla fajn
u nás je teda zataženo teploty asi na nule celou noc krásně chumelilo připadlo asi další 15 čísel, ale jak jsou vysoké teploty tak to zase všechno pomalu břečkovatí a je to blééééé
mě a Scharonkovi se to už taky krátí...pěkně to ořvu i když jede jen o "dům dál"
bude mi chybět čumák jeden přidrzlý
![]()
Taky jsem na Usinu myslela,
ty inverze fakt stojej za prd na to dýchání,ale zase mráz jí nevadí,viď,to je v pohodě.![]()
No tak aspoň že tak.![]()
![]()
Za Moruš moc děkuju,
no a Legišek si myslím,že hned tak neodjede,
až tak po tom obsednutí spíš,a to je ještě nějákej čásek,taky jsem moc ráda,že si klucí krásně hrajou a máš Lucí pravdu,že Monďáskovi pak smutno určitě bude,protože si nebude mět s kým hrát,Pierota se bojí a Moruše je na něj taky ošklivá,teda v ohradě,ale venku je na něj moc hodná,ona v té ohradě si pořád hlídá to žrádlo,který tam sice není pořád,ale za chvilku třeba přijde,tak Moruš už je na Monďáska ošklivá preventivně.![]()
Joo,Šárí,to budete mít určitě lepší,když budete mít oba koníky pohromadě
,ušetří se spousta času,který můžete věnovat koníkům pod sedlem nebo výcviku,to lítání od jednoho k druhýmu by mně taky štvalo.![]()
Markét,kdy odjíždí Sharik?
![]()
Jojo,my toho pečiva moc neděláme,jen pár druhů,ale zase milujeme kolekce ze stromečku,to máme 2 + nějáký ještě bonbony,co se věšej na stromeček,tak na tom si my s Jarčou opravdu šmáknem,Olda ten je přes ten bůček,
ten cukrovímu moc nedá,takže my máme v jádru hottovo,dárečky zabalený,už jen čekají na své nové majitele,
koníci dostanou baštu jako každej den,ale malinko víc,
jo,a už mám novou káádinku,stála rovný 2 kila.
už tam Oldu pouštět radši nebudu,on i krmí,to je hrůůza
,při tom množství,co on by koním dával,by byli jako koule a seno by mi došlo už na Silvestra,
on má vždycky velkej hlad,tak si myslí,že ty koně taky mají tak velkej hlad,no a každýmu dá vidle,že to žerou půl dne
,já myslela,že mě trefí,když jsem to viděla.
My máme taky pár cukroví, stejně u nás nejdřív zmizej vosí hnízda a až pak ten zbytek. Čokoládu tu my taky rádi, už teď je půlka kolekce pryč ![]()
. Já jsem ráda,že jsem letos dárky koupila s předstihem, teď už je musím jen zabalit
To v práci každej honí dárky na poslední chvilu a akorát jsou z toho všecky vynervovaný 
Jaru my jsme koníkům kupovali kýble a nádoby na vodu ve stavebninách,takový ty černý plastový kýble a zatím odolávají.
To u nás je to s krmením zas obráceně, Aleš by Sobistovi vždycky dal takovou pidihromádku, že by se chudák v těch mrazech co byli ani neohřál ![]()
![]()
No ona by kádinka odolávala dosud,kdyby doň Olda tak vehememtně nebušil ve snaze vyndat ten led odtud,kdyby se býval na to vykašlal,já bych to něják udělala,ale on né,muší do toho mlátit jak hluchej do vrat,
jako to je jasný,že tyhle věci prasknou,kor když jsou zmrzlý a ještě plný ledu.![]()
No,já doufám,že už si dá bachaha,
on to schválně neudělal,ale hold chvilku nepřemejšlel,že by to mohlo prasknout
.
Holky,
pekla jsem 3 druhy, zbytek mi dodala mamka.Vánočka a salát bude taktéž od mamky,klobásy od tchána, max.připravím jednohubky.Nějak se toho děsím, že letos nic moc nechystám.
Jarda je denně 17 hodin v práci/s přestávečkou na kydání/,vrací se v 22 hodin, takže to nějak neřeším. Zbylé dárky mám od minulé středy na cestě,tak se modlím,aby dorazily.
Co se týče péče kolem koní, občas se pěkně rozčílím.Nejlíp,když si to člověk zaopatří sám. Denně chodím s Broukem na procházky, aby noha splaskla.Od čtvrtka mám dovču,jsem sama s dětma, Jarda řeší jen práci a hony,ale
užijeme si to i tak s koníky a výstavou starých hraček.
Tak já tady uklízím, včera jsem myla okno a ještě jak vysvitlo slunko, tak jsem zjistila, že tam mám čmouhy, tak jsem to znovu leštila jak magor.
Krásně jsem na mobil natočila koně, ale nejde mi to stáhnout. Mám nový mobil a ten program co byl to nepodporuje, tak musím pak večer vykoumat co s tím. Usa tam tak krásně čučela na chlápka co lítal nahoře po poli mezi panely elektrárny..tam maníci pořád něco dělají, ale stejně to podle mě nestihnou a prý jim to snad odmítají teď i do konce roku zapojit všude do sítí, takže všichni utřou.....neměli to stavět....
No nic..já jdu zase uklízet.
Holky, těší mě, že si na Usinku vzpomenete. To víte, jak je inverze, tak je to horší, taky se hodně zhorší v noci, když si lehne. Ta podestýlka pomohla v tom, že nedýchá ani zrnko prachu a nedáví se kašlem, ale ty plíce jak se slehnou, tak stejně pak dvě hodiny sípe a nemůže to rozdýchat..když ona musí pořád chrnět v leže...
![]()
![]()
To je krása,Šárí,![]()
já jsem se ještě na nic nezmohla....
![]()
Jarča mě láká na chvilku jet ven k zahradám,tak nevím,zdá se mi ten terén podmrzlej,mám strach,aby si koníci neublížili...

Jarča včera skočila s tím obrovským koníkem 130,
sice říkala,že jí ten doskok nesedl,ale před tímhle koníkem jezdila toho zrzečka a s tím skákala 110 a 120,
Olda tam byl a viděl to,já vždycky jezdím pro Jarču s ním a tentokrát jsem nejela a pak mě to mrzelo.
No páni, to ho chudáka Moruše tak prohání? Usu by trefil šlak. Ona se děsně bojí, když ji honí kůň! I když..ona se bojí už kde čeho, že...
Já tady uklízím celý barák, koním jsem dala seno ven. Benda samozřejmě vyrazí holky pryč a všechno seno je jeho. Já to rozhazuji na několik hromádek a oni pořád korzují, protože za chvíli se jde benda podívat k hromadce kde jsou holky a vyhodí je, tak ony jdou jinam. A pořád dokola. Začíná vysvítávat sluníčko, tak se mi bude dobře luxovat
tady máte naše PF .... děláno ve Photoshopu....
tak jsem to taky zkusila, ale neumím to holky jako vy...budu muset oprášit anglický jazyk...vůbec jsem nevěděla co to po mě v tom photo chce
![]()
Monďásek byl naprosto špicovej,já čekala,že bude trošku veselej,ale kdepáák,![]()

a na to,že byl naposledy pod sedlem 17.listopádu byl naprosto dokonale hodnej.![]()
![]()
![]()
Chtěly jsme jet do zahrad popřát našemu kámošovi hezký svátky,ale tam bylo tolik navátýho sněhu,že jsme se otočily a jely zase pryč,Moruš se tam hrozně bořila a ona s těma malejma nožičkama,bylo mi jí líto,tak jsme tam ani nedošly.
No,a jelikož mladá neměla ještě dost,tak si nasedlala ještě Pierota a ten mušel jít makat,chudák.
My kdybychom měli těch koní 7,tak ona by je odjezdila.
![]()
![]()
Pierot byl taky moc hodnej,zkraje teda táhnul,ale po chvilce se uklidnil a byl v naprostý pohodě.![]()
Jsem nějak vánočně naladěná ahoooj! http://www.novinky.cz/koktejl/220397-hroch-zachranil-z-reky-vysilene-mlade-zebry.html 

![]()
To je kráásný,Helčo.....![]()
![]()
![]()
![]()
Tak jsem taky vyrobila vánoční přáníčko,je sice jednoduché,ale přání je myšleno opravdu upřímně a od srdce.![]()
![]()
![]()
Sakryš jsem psala včera navečer a asi se mi to neuložilo. Jaru ještě,že toho Pierota máte viď
aspoň Jarča může střídat koníky a Pierot se podívá na špacír ![]()
U nás včera odpoledne pršelo,tak jsem se na ježdění vyprdla, ale jak odtál ten sníh,tak vykoukly koblížkové,tak jsem aspoň měla o zábavu postaráno, ale pan Sobista mi pomáhal,pořád mi tahal hrabičky a nebo lopatu a když nevěděl co,tak mi začal nandávat a sundávat kapucu, no jsem z něj fakt nemohla ![]()
Dneska nevím jestli to stihnu,ale snad v sobotu se ven už dostaneme a pondělí bych ho asi dala do těch Seletic a říkala jsem si,že ho tam nechám i přez Silvestr, přeci jen tam bude mít větší klid od toho blázince než u nás.
No,Šárí,to jsem si taky říkala,že ještě že máme aspoň ty 2 valachy,ona mi včera chtěla sebrat i Moruš,že s ní pojezdí a popracuje,ale to jsem nedovolila,
ale valaši klidně můžou nakat,těm to neuškodí,a Jarča i říkala,že zkusí s oběma drezůrky a s Pierotem i to Zetko skokový
,on skáče poměrně rád,jen nikdy na to nebyl využitý,Olda s ním chodil jen Huberty.
Tak zase aspoň je pošetřenej a není vyšticovanej.![]()
![]()
Jé,ty lesy jsou nádherný,budu se modlit,aby mi ten výlet k Tobě vyšel,Šárí,koukej mi naplánovat nějákej pooořádnej lesní vejlet,ať si to zase na rok užiju,až pak přijedeš k nám,tak to pochopíš,proč chci do lesa.![]()
![]()
![]()
Já se letos poprvé žádného střílení nebojím,koníci už jsou v pohodě,hlavně Moruš už je fakt na tohle o 90 procent lepší,než byla dřív,lekne se,ale popoběhne 5 metrů a čučí na světýlka,už z ní mám opravdu radost,že nepanikaří jako dřív,to jsem o ní měla opravdu strach,když byli koně venku a kluci začli už třeba ve 4 odpoledne střílet a ona by si bývala klidně na ledovce zlámala nohy
,jen aby utekla,teď už to opravdu neřeší.![]()
![]()
Ahojky,ty lesy opravdu závidím.My byly s Katkou na krátké vyjíždce,teda spíš krokové.Jak jsme šly domů,poník začal klusat a bral to nejkratší cestou domů.Katka mi začala brečet,že ho
nezvládne,přitom nevyváděl.Tisíckrát si říkáme a trénujeme,co má dělat atd.,ale oba si postaví hlavu a já se jen modlím,aby to někam nenaprali.Holt zase budeme jezdit na vodítku,jinak nevím.Nějak mě ty vyjíždky v zimě neberou,koně nabušení,já vystreslá,ale přece je nenechám doma stát.Musím to nějak vymyslet,jinak nevím.
Ode dneška mám dovču.Jsem s holkama doma,pak jedu do toho šílenství do Hypky.Holky dám do dětského koutku,koupím jídlo a honem zpět domů s Broukem na procházku.Ještě to má trochu nateklé,tak mu to mažu a chodíme.Včera jsem teda procházku vynechala,měla jsem toho dost.Jen kdyby se trochu zapojil ten můj chlap,víc jezdil a nebyl v práci do noci s krátkou přestávkou doma.
Teda ty lesy jsou úžasné. Mě moc mrzí, že nemohu teď s Usinkou jezdit.
S těmi nabudešenými koníky je to problém, Betty když vyjede je taky teď trochu v ráži...
Jinak včera večer se Fabínek stal otcem
. Z toho posledního krytí se narodila 4 obr miminka. Hanny se sotva koulela prý, se čekalo kolik že jich to bude, ale jsou 4. Ovšem každé výhově jak dvě dohromady
. Jeden kluk a tři holčičky, tak máme radost.
Zadaní jsou vlastně už všichni. Jedna fenka jde do Polska.

![]()
Markét,tohle když poník dělá,tak to je velice špatné,určitě ho raději voď na vodítku,nečekej na nejhorší.
Je teda blbý,že ho malá neotočí,ale zase na druhou stranu jí chápu,je to dítě a to ve chvíli strachu moc nepřemejšlí a brečí,pak nevidí ani na cestu,kam jede,a neštěstí by bylo hned,fakt ho raději voď.![]()
![]()

Jééé,tak ke štěňátkům moc gratuluju a je super,když jsou takhle zadaní.

![]()

Jéé,Šárí,to bys mohla přijet se Sobištětem,až budou závody tady v oddíle,co jezdí Jarča,to budou taky myslím hobbíky,dám vědět,jo???![]()
![]()
Teď je Jarča taky v oddíle,jak jsou prázdniny,tak je tam celej den,přijedeme pro ní až kolem šesté večer.
![]()
Ale koukejte pořádně trénovat,Šárí,na tom Mělníce ty holky na těch poníkách jezděj jak rakety,na začátku poníky nakopnou,poník natáhne hlavu a celej parkur prosvištěj rychle a čistě.

![]()
Jinak psala Lenča,že noví majitelé Kačenky psali,že jsou s ní nadmíru spokojeni,![]()
akorát mě teda mrzí,že namají e-mail,v dnešní době.....
Ahojky, přeji krásný Štědrý den.
Já si tady teď dávám kafíčko a na web chci dát první fotky Fabbyho miminek.
Včera jsem tady dělala celý vrch baráku i s okny, tak jsem předsíň už nestihla a za tmy fáákt nebudu mýt okno
, takže mě to čeká teď. Ale klídeček, já si to tam vyluxuji a umyju bez spěchu..však co. Hele, jedinou nevýhodu ta nová podestýlka má....nevím proč, ale děsně se to lepí na boty..ono to snad na člověka skáče samo! Takže se to děsně nosí do baráku
. Takže budu mít co luxovat...pořád to sbírám, boty všude oklepy, ale jak uschnou, tak stejně vždycky někde nějaká hoblinka je. Ony jsou takové lehounké, nadýchané.
No a chci udělat Usince ještě kopýtka a uvažuji, jestli ji dneska hodit ke koním nebo ne. Hlásili, že bude pršet, je tady tma jak v pytli, tak nevím, zda to riskovat, aby mi nezmokla. Ale zase ona by chtěla, Benda se s ní děsně včera loučil a plakal, že mu ji odvádím, na Usu zase leze říje..mě z ní trefí. Zase má zechcané zadní...
Tady čerstvá Fabínkova miminka :-)
tady ještě pejsek ..jsou srandovní, jak jsu tak malí :-) Ale jsou to docela bejci...mají i 730g!
Krásný štědrý den, miminka jsou užasná! Jedu pustit koníky ven a pomuchlovat je trošičku. A přidávám mamčino Pfko.
![]()
Ahoj,Ježíšek dooobrý,všicí spokojený a tak to má být
,já dostala jeden dárek,až jsem se rozbrečela,jak mě to dojalo
,ale zatím neprozradím,až přijde čas,nezlobte se.![]()
![]()
![]()
My byly s Jarčou dneska venku,nejdřív se mi fakt nechtělo
,ale pak jsem byla ráda,že jsem jela
,Moruš si to užila
a Pierot byl suprovej,i jsme si krásně pocválaly,náádhera.

![]()
Tady napadlo do rána asi 8 čísel,ale včera jsme na to zpívání nešli,páč nepršelo,ale lilo jako z konve
,a 2 hodiny nato se začal krásně sypat sníh.
![]()
Když jsme jeli do zahrad,tak to bylo bezva,to nám foukalo hezky do zad,ale domů to bylo dost hrozný ten ledovej vichr,mě to ani něják nevadilo,já mám přes hlavu takovou tu vojenskou šálu,tak mě zima nebyla,ale Jarča přesto,že měla kuklu,tak jí obličej zábl,tak bude mušet si příště vzít ještě přes to šálu,nebo já už nevím,jak to udělat.
Ahojky,
Vánoce v pohodě,jen to počasí,že by psa nevyhnal.Ale musela jsem s Broučkem,pak na hřbitov.
Dostala jsem vonavky, mikinu a zlatý náramek,plus buxusovou kouli na kmínku,takovou romantiku já miluji.
¨Ráno jsem byla s Katkou na koních,měla jsem poníka na vodítku,Katka musela vyzkoušet to nové sedlo.Holt se musí časem roztáhnout,je to syntetika,tak snad to bude dobré-Stejně tak dva roky a z poníka vyroste.Ale já zase měla strach na Schelbym,je přes zimu nabušený a ještě držet Katku na vodítku.A to je jen na senu s pravidelnými procházkami-Ted čekáme rodiče od Jardy,včera nedorazili.Holky už skoro spí a návštěva nikde.
Holky,sháním starého medvěda,pod rok 1955,kdybyste o něčem věděly,ráda zaplatím.Nemám sílu se přetahovat s lidmi na aukru,na bazoši to jsou zase šmelináři,díky
Ahojky,
Vánoce v pohodě,jen to počasí,že by psa nevyhnal.Ale musela jsem s Broučkem,pak na hřbitov.
Dostala jsem vonavky, mikinu a zlatý náramek,plus buxusovou kouli na kmínku,takovou romantiku já miluji.
¨Ráno jsem byla s Katkou na koních,měla jsem poníka na vodítku,Katka musela vyzkoušet to nové sedlo.Holt se musí časem roztáhnout,je to syntetika,tak snad to bude dobré-Stejně tak dva roky a z poníka vyroste.Ale já zase měla strach na Schelbym,je přes zimu nabušený a ještě držet Katku na vodítku.A to je jen na senu s pravidelnými procházkami-Ted čekáme rodiče od Jardy,včera nedorazili.Holky už skoro spí a návštěva nikde.
Holky,sháním starého medvěda,pod rok 1955,kdybyste o něčem věděly,ráda zaplatím.Nemám sílu se přetahovat s lidmi na aukru,na bazoši to jsou zase šmelináři,díky
![]()
Tady dneska tak kráásně svítí sluníčko,jenže u toho pěěkně mrzne
,tak jsme se na vyjížďku vyprdli,uvidíme zítra,jak bude.
![]()
Pravidelně na Štědrý den provádíme měření Jarči
,tak už poněkolik let má stejný přírůstek,pokaždé udělá přesně 7 cm,teď je už jen o pouhý centimetr menší než já,měří 154 cm.![]()
Ještě potřebuje tak ten rok,možná i rok a půl,aby byla velikostně tomu Pirerotovi akorát.
![]()
Legiškova hříva,má tam i něco bílých chlupů,ale jsou blbě vidět,páč jsou uvnitř hřívy.
Tady se mi povedlo fotnout Moruš,jak jde po Monďáskovi,on teda vždycky stačil prchnout,ale někdy to mívá jen taktak....
![]()
Za pár okamžiků by člověk ani nevěřil,že by Moruš mohla být na Monďáska taková potfora.![]()
Krásné fotky.Ráno jsem byla na Schelbym.Chodila jsem dokola za městem,pak se lekl lidí..,tak jsem ho tišila.Já nevím,proč přes tu zimu tak stresuje.Pod sedlem i na ruce.Odpo jsem vzala
na hodinku Gareta s Broukem na vodítko.Holky jsou nachlazený,tak jsou doma.Ale užíváme si dovču,táta je na honu,zítra a pozítří míří do práce.
![]()
No jo,ale naši jsou pořád ve velkým výběhu a když mají moc energie,můžou jí vypustit,kdy chtějí,kdežto Shelby v tom malém výběhu je hold omezovanej,tam se asi rozběhnout a vycválat sám moc nemůže,a pak je hold nadrženej.![]()
Jojo,taky ty mužský řeči znám,taky se na všem s Oldou neshodneme,ale pro koně dělá všechno,jen aby nestrádali ani psychicky,ani fyzicky,jsem moc ráda,že ho půjčuje holkám,co sem jezděj jezdit,nejdřív taky nechtěl
,ale dal se ukecat,když viděl,že ho holky zvládnou.![]()
![]()
Ať se holky brzo uzdravěj,to je smůla,viď,ale já si vlastně taky pamatuju,že Jarča většinou marodila,když byly buď prázdniny nebo Vánoce...![]()
![]()
No jo,dneska kdo chce jezdit,tak má koně svoje,a přitom zrovna Tobě by se kámoška na ježdění hodila,viď,jezdily byste spolu s holkama v partě a hned by to bylo veselejší s koníkama přes tu zimu....![]()
My teda přes tu zimu nejezdíme cíleně,jen tak když je lepší počasí a není moc sněhu,spíš je necháváme odpočívat,oni zase choděj trochu víc od jara do zimy,tak ať na tu zimu spíš spočinou a naberou nových sil,už plánujeme hromadný vejlety od jara
,našli jsme dávný známý,kteří jezděj fest a mají přepravník,tak se k nám přepravěj a od nás budeme vyrážet,tak na to se už taky moc těším.![]()
Jaru,známí od koní jsou fajn.Já mám tady v okolí kámošku,ale oni přes zimu nejezdí.A jak spolu jedeme v létě,koník jí vyvádí.My jsme aspon přes léto klidnější,to jo.Jinak v okolí
fakt nikdo není.Co jsem zkoušela se k někomu připojit,nebyl zájem.
Těším se na jaro,až budeme ve velkém výběhu trénovat a holky zase na poníkovi.Taky by bylo fajn,kdyby vyšel ten puták v okolí,to bych jela,nebo aspon kousek,protože Brouka tady nechat nemůžu,těžce by to nesl,že je přes noc sám.Nechci,aby mu puklo srdíčko.
![]()
No,právě proto jsem taky moc ráda,že tu je Legišek
,my když s Jarčou pojedeme o prázdninách na pár nocí pryč,tak by tu jinak taky Pierot zůstal úplně sám,on teda nehysterčí,když jsou koně ostatní pryč
,ale mně to vadí,když vím,že ten koník je stádové zvíře a pak nemá nikoho několik nocí,tak to není dobré.
Až bude Legišek pryč,tak budeme muset jezdit jen celodenní výlety a na noc se vracet domů
,a nebo sehnat někoho,kdo by jel na Pierotovi s náma
,ale to zase nebude tak jednoduchý
,všicí mají fůru jiných aktivit a na týden na koni se nikdo neutrhne.
A Olda nepojede,ten je spokojenej,když jede na koni hodinu,pak už ho to prý nebaví
,na nějákej celodenní špacír s ním můžu zapomenout a stejně tu někdo musí zůstat,je tu ještě jiná havěť.![]()
Jaru,mě zval loni na čundr Kokořínským údolím sympatickej známej.Bylo to zrovna v těch šílených vedrech,proto jsem to vzdala.Ale jet jsem měla,aspoň by ten můj trochu žárlil.Ten pán mi hodně pomohl,když byl Jarda 6 týdnů pryč...No příště pojedu,nebudu blbá.Chlapi si taky jdou,kam chtějí,bez ohledu na rodinu.
Ted jsem měla na chvíli ryzoně v rybízu.Šli jsme na prověšené otěži,snažila jsem se uklidnit a ono to šlo.Bylo to mnohem lepší,než včera-Jako taky chvílema hnal a na vše čuměl,ale mám z toho radost.Jaru,já vím,jsem blbá.Mám nechat toho koně stát..