Máte doma bývalého dostiháka?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.2.2011 10:27
pavlsan

XXX.XXX.108.80

Snažím si koupit koně, ale ceny uváděné různě v inzerátech jsou pro mě příliš vysoké. Hodně lidí mi poradilo obrátit se na nějakou dostihovou stáj. Vysloužilí dostiháci se prodávají levně a někdy je majitelé dokonce i darují. Jenže já bych koníka měla pouze na rekreační ježdění a ještě k tomu jezdím western, takže nějaké ty hobby závody. Podle mého názoru je tento typ koně pro mě nevhodný. Co si o tom myslíte vy? Jaké máte s bývalými dostiháky zkušenosti? Lidi, které znám a co si je koupili, tak s nimi nemohou vyjet ani na vyjížďku, protože jakmile koně vidí louku, tak se nedají udržet...

21.2.2011 10:41
mireckkka

XXX.XXX.1.30

je to asi 3 roky nazpět co jsem si také nechala dovést koníka z dostihové stáje dokonce až z německa. koně se převáželi sem a měli jít snad podle určitých zdrojů na jatka.
wolffano měl nějakých 11 let a teprve asi před půl rokem než jsem ho odkoupila to byl dokonce hřebec a nemůžu mu vytknout vůbec nic. krásný zdravy kůň a musim říct že také na veškeré ošetřování byl zlato.
na lonžce jsem pod ním učila jezdit i začínajicí jezdce cca od 12ti let a bez problému. v terénu byl živější ale ne zrádný a dalo se na něj spolehnout. byl to super rekreační kůň. dokonce jsme si ho dovolili přihlásít na místní závody v enduraci a na 26km jsme byli první!!!! super uspěch a opravdu fajn a spolehlivý kůň. měli jsme určitě štěstí že byl takový.

21.2.2011 11:22
sisi58

XXX.XXX.252.33

Každý kůň je jiný,některý to má v hlavě srovnané i když závodil,a některý je rapl, aniž kdy viděl závodní dráhu.Pokud chcete jít cestou bývalého dostiháka,dobře vybírejte.Osvědčilo se mi,kouknout koni na nohy.Pokud je má potlučené,samý šrám a jizvu,není to kůň,který si dává pozor ani na sebe,natož na jezdce. Jezdila jsem bývalé dostiháky,je to adrenalínsmajlík Jsou prostě rychlí,ale pokud je to koník charakterní,je to boží poježdění:-):-)

21.2.2011 12:42
herycek

XXX.XXX.97.96

první naše bývalá dostihačka bude jí 22let a je to úžasná kobylka:-)

21.2.2011 12:45
bospor

XXX.XXX.195.231

mám nejen bývalého dostiháka ale i klusáka:-) couráme se po lesích pod westernovým sedlem a nemůžu si stěžovat:-) je to zlatíčko smajlík a nejen jedno. mám jich takových 6:-)

21.2.2011 12:48
herycek

XXX.XXX.97.96

a tohle je náš druhý dostiháček je mu 12let a taky uplně skvělej koník:-).Oba dva jsou přiježděni na parkur,dcera s nima jezdí hobíky a s umístněním:-)).A co se týče vyjížděk jsou to pohodáři.Ani jednoho bych za žádnou cenu nedala:-).

21.2.2011 12:49
marketka

XXX.XXX.179.3

Náš plňas do 6 let běhal dostihy, pak šel do parkurové stáje a poté na pokusy. Odtud ho dostala jedna paní a podvyživeného a zdeptaného ho dávala půl roku dokupy. Pak jsme ho koupili my jako skoro začátečníci.Nyní mu je 23 let, je to ten nejúžasnější koník, citlivý. I když v těch 10 letech se uměl pěkně proběhnout vidíce louku, ale měla jsem na něm víc jistoty, než na Čt.Kdybych si měla vybrat, vezmu přiježděného plňáska znovu.

21.2.2011 19:33
xyloza

XXX.XXX.70.157

Jezdím dostiháky v tréninku i vysloužilce a je to jen o krmení a přístupu. Když koníka necháte minimálně celý den ve výběhu a budete mu dávat míň jádra, než teplokrevníkovi se stejnou zátěží, magor to snad ani být nemůže :-) My dostiháky po kariéře "předěláváme" na turisťáky a ti jsou vhodní i pro začátečníky.

22.2.2011 07:33
matahari

XXX.XXX.230.165

Hlavní otázka je, jak jste na tom vy a jaké koně jste doteď jezdila. Spoustu lidí plňase nemůže vystát kvůli vlastnostem, za kteří je druzí milují. Můj trenér říkával, že kdo zkusí plňase, už nechce na jiné koně sedat. Měl pravdu. Ale pokud vy nemáte zkušenosti a jezdecké schopnosti na koně z dráhy, budete muset hodně dobře vybírat, nebo raději nekupovat. Navíc, můžete narazit na koně, co třeba rok stál, bude se vám zdát klidný a rozumný, ale až se trochu nadělá, můžete se divit...

22.2.2011 09:03
alag

XXX.XXX.253.138

Já zase nedám na plňase dopustit.Měla jsem valáška, který byl zlatíčko ,ježdění v pohodě,někdy temperamentní,ale vše se dá zvládnout a to nejsem žádný extra jezdec.Ani moje dcera s ním nikdy neměla sebemenší problém. Plňásci jsou skvělí. Opět bych chtěla jen anglického plnokrevníka, ale samozřejmě není plňas jako plňas.

22.2.2011 16:16
roxy live

XXX.XXX.119.24

Plnokrevníci se nadají házet do jednoho pytle, chce to koníka vyzkoušet můžete narazit na zlatého koně i na magora. Znala jsem dva plnokrevníky a oba naprosto bez problémů, jednoho si dokonce koupila paní začátečnice a vesele spolu trajdali po lesích, dokonce moje přerostlé čt mě dalo více práce aby jsem ho udržela než a 1/1

22.2.2011 16:35
sunin

XXX.XXX.232.16

Tak já měla osobně plňáska jako prvního vlastního...neběhal a byl úžasnej i jako hřebec,ale zároveň s náma ve stáji byli i koně z dráhy ....totální magoři....což hlavně taky dělala krmná dávka co jim majitel dával (takovou nálož snad nedostávali ani koně běhající smajlík ) ale abych pravdu řekla do plňase už bych nešla,teď mám poloviční QH a jsem nadmíru spokojená...je to úplně jiná kategorie...záleží taky na člověku co očekává.

Přidejte reakci

Přidat smajlík