![]()
Hospoda se něják horší,minuke jsme tam byli a chtěli jsme si dárt normální obyčejný brambůrky-neměli,včera jsme tam jeli vyloženě kvůli kofole točený,taky jí neměli,asi si začneme vozit litrovky pití s sebou.
![]()
Tady jsme si chtěly utrhnout hrušky,no utrhly jsme si je,ale málem jsme si vylámaly na nich žuby.
![]()
Jára se sápe po zralejších hruškách,je tam sice jedna vidět zralá,ale ta byla napůl shnilá,tak se Jára sápe po jinejch.![]()
![]()
Fotka cválajícího koně z cválajícího koně je trochu rozmazaná,
tak na ní asi ani nebude vidět,jak Jára baští na cválajícím Monďáskovi sušenku.
Jaru super fotky.....já se takhle postavit na Rozu tak při prvním vrtnutí letím dolů jak ta přezrála hruška 
slibené fotečky
z toho kopce má Roza asi největší radost...vyběhla a seběhla ho snad 5x za sebou....
Markét,to já bych z Moruš taky schrastla takhle si na ní stoupnout
,tak to radši ani nezkouším,ona popochází za trávou jak divá,kdežto Monďásek se ani nehne,ten je špicovej na tohle.![]()
Týýý jo,ten kopec je ale paráádní
,taky bych takovej ve výběhu brala,to by byly hemelky nadupaný.![]()
![]()
Tady taky prosvěcuje dost sluníčko,jenže Jára je v oddíle a zapomněla si doma mobil,takže netuším,v kolik pro ní mám dojet
,že bychom možná stihly jet ještě ven.
jaruska
napsal(a):
![]()
Hospoda se něják horší,minuke jsme tam byli a chtěli jsme si dárt normální obyčejný brambůrky-neměli,včera jsme tam jeli vyloženě kvůli kofole točený,taky jí neměli,asi si začneme vozit litrovky pití s sebou.
nerada se motám do diskuze , ale to wr sedlo vypadá pěkně, neřekla byste mi prosím značku nebo výrobce a jak se na něm jezdí? děkuji =)
Holky,tak si představte co se mi včera stalo. Byla jsem u koní a jelikož se mi samotný ven nechtělo,tak,že vezmu oře do kruhovky. V Seleticích jsme měli kruhovku ohraničenou takovou tou páskou na ohradník, teď u Evči máme dřevěnou. První jsem tam vzala Miu, a ta v tý páskový kruhovce byla vždycky supr,ale tu dřevěnou se pokoušela normálně probourat
, přitom na koně viděla a já tam po ní chtěla normální práci, kterou vždycky dělala. No radši se mi to nechtělo moc riskovat,tak jsem si ji raději vzala na lonž a to bylo v pohodě.
No pak jsem do kruhovky vzala mistra Sobistu, holky,ten zmetek mi z ní 3 krát utekl, tím způsobem že vždycky vyhodil ty kulatiny na zavírání ( zadělávají se jen na zasunutí) no a po 4 si vyhodil jen tu horní a přez tu spodní samozdřejmě letěl po tlamě, no holky já myslela,že si snad hnáty dolámal, uplně se mi udělalo špatně
no a milostpán se po přistání oklepal a tradááááá cvalem za koňma, tak jsem ho zas odchytla a ještě mu pár koleček v kruhovce dala,ale pořád jsem musela hlídat aby ten vchod zase neproběhnul. Tak mě napadlo jim to doho vchodu dát tu ohradníkovou pásku, ale nevím jestli to je dobrý nápad a tak nějak nechápu proč v kruhovce z pásky byli v pohodě a tuhle pořád zkouší jestli by náhodou někde nepovolila, přitom práci jsem po nich chtěla uplně stejnou na jakou jsou zvyklí
No tý brďo,Šárí,to je pěkně nebezpečný tohle,to bych tam určitě radši aspoň pro začátek ten provázek natáhla,aby ho viděli,to víš,je to změna prostředí a třeba Mia zrovna mohla tomu chlapovi,co Ti jí prodal,z ohrad utíkat úplně systematicky,proto jí třeba měl zavřřenou v tom chlívě,aby jí nemušel furt někde nahánět,a Sobista nevím,proč takhle zdrhnul,
zkus je tam do tý ohrady dát párkrát a nic po nich nechtěj,jen aby relaxovali,třeba bych tam poházela po zemi i nějáký pečivo,aby se tam těšili,a stejně potom je tam párkrát brát na lonžku.![]()
Ale zase na druhou stranu je docela i možné,že jsi zatlačila na koníky malinko víc,a oni prostě chtěli utýct,ono když ten koník nemá tu potřebu zdrhat od člověka,tak proč by to dělal,riskuje,že si poraní nohy a bude v háji,ono z elektriky neutečou,protože nemůžou
,ale ze dřevěný ohrady zdrhnou,protože třeba tlačíš moc,těžko říct,já je neznám a neviděla jsem je,je mi právě divný,že zdrhnul ten Soban.
Ono stačí zatlačit na ty koně malilinko víc,než potřebujou,a oni jsou schopni se opravdu zmrzačit,jen aby se dostali z dosahu toho tlaku,to jsem viděla na vlastní oči,jak koník přepadl normálně přes ohradu a spadnul přímo na záda,to bylo taky ošklivý,ale byla to jen reakce na velký tlak,na který on nebyl dosud zvyklý,tak radši se snažil přeskočit ohradu,jenže mu to něják podklouzlo a hodil hrb.
![]()
Holky,taky takhle Vaše koně slintaj,když žerou jabka?
Monďásek teda takhle neslintá,jen Moruš,to je strašný,když se pak o mě někde opře.![]()

http://www.youtube.com/watch?v=2tosMx5-Wlg
On ten Soban i když je to takovej přerostlej poník tak je fakt, že pořád zkouší jestli náhodou nebude nad člověkem víc, nedělá to že by třeba kousal, kopal nebo tak něco,ale jsou to takový ty malinký náznaky jako,že ho člověk vede na vodítku a on se najednou začne pást a tak, takže u něj pořád musím být ´´ve střehu´´ a tohle mu nedovolovat a je třeba možný,že tím,že zdrhnul z tý kruhovky mi chtěl ukázat jak to má na háku

To myslím,že ne,Šárí,koně takhle nepřemýšlejí
,oni prostě buď s Tebou chtějí být a nebo ne,a když nechtějí,tak je udrží jenom ta elektrika.Jakmile pak přejdou na to,že jde zdrhnout,tak zdrhnou,ale já věřím,že to je tou změnou prostředí,hele,já měla to samý s moruš,když jsem s ní jela úplně poprvé někam do pryč,do jinýho prostředí,tak jsem jí normálně nepoznávala,já myslela,že se mi ta kobyla zbláznila,
jenže jsme přijely pak zase dom a byla naprosto normální zase
,ale tam jsem fakt nevěděla,jestli jí nehráblo,
já jsem si pak říkala-už s ní v životě někam jinam nepojedu,
jenže to zase není o ničem
,to bychom se nesehrávaly vůbec,takže normálně jí beru do cizího prostředí,na vandry jezdíme,teď zase chystáme vejlet,prostě naopak,je potřeba jí do toho jinýho prostředí brát,jednak aby si zvykala a jednak v ní čtu,co jí vadí a co neřeší.![]()
Ale je člověk dobře z toho vykulenej,viď,když najednou se ten kůň začne chovat jinak
,než dosud,ale je to živý tvor a má svoje slabá místa,kdy mu to fakt třeba vadí,že je jinde
,ale to by se s takovým koněm mohl člověk tak akorát placatit kolem baráku
,což zase je hrůza,tady už to znám jak svoje boty a člověka to ani nebaví pořád jezdit jen tady,tak prostě jezdíme i jinam a řekla bych,že už to Moruš bere rozumně,už tak nepanikaří jako poprvé,minule na tom vandru mi spíš naopak připadala,že i ona je ráda,že si konečně zacválá někde jinde
,že si to i užívala
,ale chce to prostě čas,no...![]()
![]()
šaríí tak to čučím...ikdyž mě by asi Roza taky chtěla tu dřevěnou probourat.....ale toto je zvláštní.....sobáň sebevrah 
Jaru v klidu Roza jak dostane jabko je jak bublifuk a jak říkáš hned má tendenci se o někoho opřít...slinta jedna
jinak rozárce se v novém bydlení moc líbí...může jít kdy chce do stáje do chládku tam se nadlábnout senem a zase ven....a hlavně to máme kousek do řeky....přelezeme silnici a jsme tam 
jinak Roza udělala včera něco podobného co Šarce Sobáně....přivezli jsme slámu a že jí nataháme ke koníkům....jenže Zuzanka ve stáji Roza venku..takže Roza zavřít do kruhovky...Dája(kamarádka) jí má udělanou taky z lanek (dvě řady)...u vchodu jsme rozu zavřely jen na horní řadu....a Zuzanka zavřená ve stáji.....
Auto nacouvalo k vrátkum ohrada zustala otevřená...však co koně jsou zavřený....no jenže v půlce skládání projeli kolěm koně s vozem a rozárka začala lítat po kruhovce jak prdlá...říkám Dáje v pohodě ona přes to nepujde ona se ohradníku bojí....joooo jenže jak to u vchodu bylo jen na horní pásku tak roza čuchla k zemi zjistila že je to dost vysoko a frrr a milou pásku podlezla .... fuj ještě že běžela na druhou stranu ohrady kde bylo zavřeno a ne hned tou otevřenou stranou ven....odchytla jsem Rozu, šoupla zpět do kruhovky natáhla obě pásky a roza se šla spokojeně pást...ani když jeli koně zpět nevyšilovala....jen si oběhla pár koleček vyhodila a byl klid......
jéé fuj to je mázlý
ještě fotečka pohled ze stáje na ohradu..je tam vidět i kousek kruhovky
Ještě jsem zapomněla dodat tu zásadní věc,že když jsme byly s Moruš tam poprvé pryč,tak jsme tam jely se teprve naučit,jak to udělat,aby ten koník byl s člověkem rád,a to my tenkrát rozhodně ještě na tom tak dobře s Moruš nebyly,
takže kobča se projevovala tak,jak jí velel instinkt,
pro mě nic příjemnýho
,ale pro ní úplně normální situace.Teprve pak,až jsme přejely dom,jsme začaly pracovat na tom,aby začala v klidu stát v mé přítomnosti,aby si odfoukla,když zastavíme,aby dokázala odpočívat,když může,tohle ona vůbec nedělala,protože jsem to neuměla já,
a to byl vlastně základ,protože teprve s klidným a v Tvé přítomnosti spokojeným koněm se dá něco dělat,jinak je to boj o přežití.Obou.
Jaru já na něj taky včera koukala jestli se náhodou nezbláznil, zítra je chceme vzít ven, tak doufám,že budou v klidu a ne nějak vyšilovat
janci bláznivý.
Markét my to teď taky máme blíž k rybníku na plavení jen slezeme lesem z kopce a konící mají ve stáji,tak kolem stáje krásný chládeček, jsem ráda,že jsme změnili stáj
jsem si teď vzpomněla,že když mi bylo tak 13, chodila jsem do vedlejší vesnice jezdit. Měli jsme tam asi 5 chlaďase, koník na ošetřování dobračisko,ale pod sedlem zmetek největší a pořád nám ho cpali ven, ať se Baron proběhne
tenkrát mě venku sundal, naštěstí se mi nic nestalo,tak,že ho odchytnu a pojedem dom, holky a ten zmetek mě vždycky nechal přijít na půl metru a pak si zas popoběhnul a vesele se pásl, tuhle hru se mnou hrál celé 2 km domů a před teprve před vratama statku se nechal chytit a na dvůr vešel s výrazem hodného koníčka ňuníčka
Šaríí, tak to je dobrý.....koníček si dělá prdelky a před stájí já nic já muzikant......
tý jo víte že ani nevím jak by se chovala Roza, kdyby mě sundala...zda by byl úprk dom nebo by zůstala.....protože zatím vždy když jsem spadla, tak jsem držela otěže a nepustila a jednou se mnou bylo více jezdců, tak Rozu hned chytili....ale to ani neprchala...to jsme cválali po dlouhý louce(to jsem jí měla asi 14 dní) pak jí uklouzla noha a jak jsem se snažila to vyrovnat tak jsem vypadla (z westernovýho sedla, z kterýho prej nejde spadnout) a Roza pelášila za ostatníma, kde pak zastavila, ale žádný úprk čelem vzad a dom...takže já fakt nevím jak by reagovala....noo zkoušet to nehodlám
budu namakaná jak nikdy...ted jezdím k rozárce 6km tam a šest zpátky 
jéé co to tam je
No já taky většinou když jsem spadla,tak jsem držela otěže, okorát jednou to jsme se Sobešem cválali po poli (samozdřejmě posekaným) a on se tam něčeho lekhnul, tak uskočil doprava-doleva a hodil kozla a já žuchla na zem a on chudák asi jak se lekl,že najednou sedim na zemi, se zarazil a koukal na mě jakože co tam děláš na tý zemi ![]()
![]()
Markét já jsem za ořema taky šlapala 6 km, tam to bylo dobrý, ale zpátky jsem musela vždycky do takovýho krpálu
, teď to mám přesně 3,4 km
ale krpál tam mám stejně ![]()
. I když teď v létě to docela jde,to je ještě dlouho vidět a člověk,tak nějak nikam nekvaltuje
Ahojky,
není nad to mít koně doma viď Jaru? Čtu si tady a směju se, jako kdybyste mluvily o mojí Lalince. Ta bestie rozvalí každou dřevěnou ohradu, podleze, když jsme byli na kurzu s Bořánkem tak mi řekl že jsem u ní v našem vztahu dvojka a ne jednička. Ona je dost dominantní, ale dneska ji můžu lonžovat navolno ve výběhu i v klusu bez kruhovky a šlape, zastaví, zacouvá. Byla to makačka.
Ale funguje to. Dost mi pomohl cvik - dej hlavu dolů, uklidni se a odfoukni. I ze sedla když se bojí ...... Ale z kruhovky na začátku zdrhala až třísky lítaly ........... Jak píše Jaruška - je to o tom aby se koník s tebou cítil skvělě a bezpečně. Ale já se natrápila než jsem přišla jak na ní a hlavně letos máme výročí 15 let společného života tak to asi taky má vliv. Rozárka bydlí krásně :)))))))
Ahojky,
není nad to mít koně doma viď Jaru? Čtu si tady a směju se, jako kdybyste mluvily o mojí Lalince. Ta bestie rozvalí každou dřevěnou ohradu, podleze, když jsme byli na kurzu s Bořánkem tak mi řekl že jsem u ní v našem vztahu dvojka a ne jednička. Ona je dost dominantní, ale dneska ji můžu lonžovat navolno ve výběhu i v klusu bez kruhovky a šlape, zastaví, zacouvá. Byla to makačka.
Ale funguje to. Dost mi pomohl cvik - dej hlavu dolů, uklidni se a odfoukni. I ze sedla když se bojí ...... Ale z kruhovky na začátku zdrhala až třísky lítaly ........... Jak píše Jaruška - je to o tom aby se koník s tebou cítil skvělě a bezpečně. Ale já se natrápila než jsem přišla jak na ní a hlavně letos máme výročí 15 let společného života tak to asi taky má vliv. Rozárka bydlí krásně :)))))))
dnes jdu s Rozárkou taky vyzkoušet kruhovku, pak si jí zkusí pod sedlem kamarádka....prej jí hrozně láká si sednout na Rozu......prostě prý na koně u kterýho neví co ti uděla pod zadkem...a přitom Rozárka je tak rozumná ![]()
včera byla Roza v řece cachtala se jak divá...já tam vlezla s ní a nevím kdo vylezl mokřejší 
jen mi nejde uložit video abych vám ho poslala co natočila kámoška
![]()
No,to mi povídej,Helčo,![]()
já jsem taky ráda,že nemáme koně nikde v ustájku,
sice je to víc práce kolem nich,ale nám to nevadí.![]()
![]()
Markét,o koupání mi ani nemluv
,počkej za chvilku,dám fotičky,jak jsme dopadly my.
![]()
Markét,já se kámošce nedivím,že se chce na Rozárce svézt,taky by mě to lákalo,kdybyste byly blíž.![]()
![]()

![]()
Helčo,teda,tak to gratuluju,to je nádherné výročí,douuufám,že já se toho taky dožiju s Moruš.![]()
![]()
Včera bylo nádherně teplo,tak kombajny sekaly o 106,
ale do rána zase pršelo,
letos jsou ty prázdniny opravdu škaredý.
![]()
Fous se v rybníčku sám proplavával,ani jsme ho skoro nemohly dostat z vody.
![]()
Jára se jede s Monďfáskem podívat blíž,jestli je to pole za silnicí posekaný,z dálky to není poznat,jestli je tam obilí nebo ne.
Bylo posekaný a kráásně jsme si to užili.![]()
![]()
![]()
Nečekané občerstvení,tam někomu asi přetýká studna či co,ta cvoda byla naprosto čistá.![]()
![]()
Občas takhle Jára zkouší vodit 2 koně,abych věděla,že když spadnu a zlomím si třeba haksnu,že bych nemohla dojet dom,tak mě někdo autem do špitálu doveze,ale Jára by musela sama odvést mojí kobylu dom,tak naštěstí kobča je na tohle suprová
,tak bych aj mohla s klidným svědomím do toho špitálu odject.
Jde to velice dobře i v případě,že sedím na Moruš a vedu Monďáska.![]()
![]()
No a tady už jsme u rybníčka,koníci se tvářili,jak je voda teploučká,strašně se jim tam líbilo,my s Járou jsme si šáhly hezky u břehu,jestli je to teplý,
bylo,
tak jsme odsedlay a vlezly jsme tam.
![]()
Díky,Markét.![]()
No nedá se říct,že by pršelo moc,ale nějáká přeháněčka tu být mušela,silnice jsou mokrý a gumy u koní taky.
![]()
No,a tady už jsme ve vodě s koníkama,tady Jára se mračí na Moruš,která cáká
,Jára ani nedala nohy z Monďáska dolů,páč se to fakt nedalo,bylo to ukrutně ledový,já tam na Moruš vlezla,ale pak pro Fotyho přístroj jsem musela dojít tím způsobem,že jsem z Moruš mušela slézt a teda,to byla hrůůza a děěs,jak to bylo ledový
,to nevím,jestli se stačíme vykoupat do konce prázdnin,když vůbec nehlásej hezky...

![]()
Tady čekáme,až nám uschnou břicha,Moruš vždycky schne nejmíň o čtvrt hodiny dýl než Monďásek,přitom jsou z vody stejně,asi jak je světlejší.
![]()
To bylo včera dobrý,my si s Járou daly pod hlavy sedla a podřimovaly jsme,a koníci se popásali jen s vodítkama taženejma za sebou,a jak tak si pomalu odpočíváme,já teda pořád jedním očkem pokukuju po nich,tak najednou se tam objevila srnka v roští a popobějla asi 5 metrů od koní a mazala na pole,no koně oba najednou 2 cvalový směrem k nám a zůstali stát.![]()
Já jsem si tak říkala-mohly jsme jít taky klidně domů pěšky,![]()
ale oni reagovali jen leknutím na to zašustění tý trávy vysoký,jinak se nikam prchnout nechystali.![]()
![]()
![]()
Monďásek je úžasnej,že i když vidí pole,tak se nikam nerve
,vyloženě jede v klidu a zrychlí až na pobídku.![]()
Jo letí to Jaru, v srpnu jsem si ji přivezla jako malé roční střívko. Hezké fotky z té vody, u nás je rybník špinavej a zarostlej fujtajblem
a stejně je furt zima. Jak se má Legišek? Monďásek je šikulka jak nikam nezdrhá :) Mě mamka nutí pořád slézat a sbírat houby, ona má brašny a hledá a já slepec je podávám :)
Ahojte, omlouvám se, že vám moc nepíšu
Ale řekla jsem si, že ten PC omezím. Byla jsem tady pořád![]()
Teď týden máme u koní relax. Tchán odjel s koňma(dvěma) na tábor tělesně postižených. Vozí jim bágly a kuchyni. Je to putovní tábor
Takže si užíváme klidu![]()
S chlapama jsem vyrazila na ryby a hned jsem chytila 70 cm štiku
Tak jsme si jí druhý den ugrilovali. K tomu chlapy chytili 40 cm okouna, tak to byla mňamka![]()
Jak jste tu psali o tom lonžování...Tak Punťa mi nedávno na lonži dělal takové psí kusy, že jsem se musela držet, abych nebyla naštvaná
Nejdříve byl tak nevyblblej, že byl více na dvou nohách(předních nebo zadních), pak ho to už neba, tak sebou najednou práskl a začal se válet..No a třešnička na dortu byla ta, když už ho to fakt nebavilo a on se chtěl pást, tak si klekl na přední, zadní měl normálně a pásl se a já s ním nemohla nic. Je opravdu vychcaný. Tak jsem ho zavřela a vzala další den a už to bylo zase v normálu...naštěstí![]()
By mohl dělat cirkusáka, barvu na to má a vlohy také
To samé dělá, že mu je špatně, když mu nandavám uzdečku. Už vidí že ji nesu a okamžitě zavře oči a začne mu padat hlava, jako že je unavený a nic nemůže jít dělat. A když mu jí nandám, tak neustále zívá a mám co dělat mu zapnout nánosník
ahojky ženy,
tak u nás bylo včera krásně, tak jak jsem holkám slíbila osedlala jsem jíim Rozárku a nechala je v kruhovce svést.....tak jsem zjistila jak je Roza na mě závislá.....jela Dája já stála venku před kruhovkou debatila z druhou kamarádkou...Dája udělala kolečko došly ke mě a buch Roza se u mě zastavila....udělaly kolečko na druhou ruku a bác zase u mě Roza zastavila....tak říkám schválně já tu budu ruzně chodit a postávat a uvidíme.....pak holky naklusaly já si kus kolem kruhovky oběšla tam jsem se zastavila koukám jak holky pěkně klušou doklusávaly ke mě a už bylo vidět jak Roza zpomaluje........pak jsem na ní sedla já a uplně pohoda...krokem klusem kolem kruhovky ani nemrkla...koza to je......pak opět koupáníčko....fotku kde jsem na Roze já opět nemám, protože mě holky nefotily....
tak alespon Roza s novou paní domácí
ještě jedna v akci, tady už je vidět jak po mě Roza pokukuje kam že se to jako chystám jít
ještě druhá kamarádka....holky se tváří všelijak, protože jsem jim řekla že si bud pujčí moji helmu a budou jezdit nebo mají smůlu....
![]()
Míšo,nemusíš se omlouvat,tady je to tak udělané,že si sem každý zajde,když má chuť,čas a náladu,není to povinné.![]()
![]()
No,to je teda Punťa pěknej vykuk,teda,s tím pasením
,to já bych se asi usmála k smrti
kdyby mi tohle udělala Moruš.

![]()
Markét,to je v pořádku,že děvčata mají helnu,každý si myslí,jak umí jezdit a sedne si na koně,kterýho v životě uviděl poprvé a jak mají lidi jiný ruce,jiný pobídky a prostě jsou jiný než stálý člověk,který ho jezdí,tak nikdy člověk nemůže vědět,co ten koník udělá.
![]()
My byly s Járou teď na houbách,máme docela pěknej úlovek,budou qečeři.![]()
![]()
![]()
Jára má náádherný fotky ze závodů na těchto stránkách,jukněte.![]()
![]()
http://tota.nipax.cz/foto/
KRÁSNÉ! Jaru netušíš co je s Usou? Lucka už dlouho nepsala tak snad je o.k.
Ahojky!!! Teda, taková sháňka po nás?
Tak teda hlásím, že holčí je šikovná. Nožičky mažeme, pomalu se hojí, někde už má růžovou kůžičku, koupeme v šamponu a mažeme mazáním ze sádla a zinkové běloby a perfektně to funguje.
Taky musím říct, že asi hodně pomohla i ta atb., ráno bere Usa koňský Bromhexin a dvakrát denně inhaluje a včera poprvé po roce jsme kontatovali doma, že nesípe!!!! Občas má dusivé záchvaty, předvčerem kašlala asi kilásek, než jsem došla za kamarádkou, ale pak koukáme a Use z nosu ooooobří snopel a do večera byl klid. Takže se to vše uvolňuje, celkově se hodně zlepšila.
Až na to, že sice je víc jak rok nemocná, ale pořád si docela slušně udržovala figuru. Nebylo to nějak hrozné. Bohužel po tomhle měsíci , kdy bojovala s tou infekcí nožiček + atb. + teploty, tak je jak chrt
. No ne zase úúplně jak chrt, žebra ji nelezou, ale totálně spadla na zádech a na zadku
. Zadek má jak střechu
. Pořád měla tak akorát zadek, sice ne extra svaly, jak když jezdila, ale vypadala slušně...nooo..tak už nevypadá
.
Ale to nevadí, to nakrmíme a najezdíme postupně. Včera jsem rozebrala celé sedlo a uzdečku po roce...bylo to sice přikryté plachtou (sedlo), ale představte si, že to na fendrech zevnitř chytlo plíseň!!!! A uzdečka měla chytlou čelenku!!! Takže jsem to vše včera rozebrala, umyla (mýdlo na kůži) a pak pořádně vše promazala a je to jako nové. Vyprala deku, podbřišníky, všechno je super čisté
. Vet říkal, že máme šmatla krokem klidně kolem řeky, ať chodí a taky začne zase budovat nějaké svaly. Tak uvidíme. Dneska mi ještě schne deka
a odpoledne možná pojedeme do Kozlovic na Paint show.
A dneska jsme tady měly s holčí návštěvu ... Ivču (bospor) tady z Ifauny...tak jsme se koněčně viděly a moc mě to potěšilo. Až na to, že holčí je zrovna taková po nemoci spadlá. Ale stejně je to zlatíčko.
Jinak koukám, že Rozi se má fajn, ten kopec je super, koně mají rádi kopečky. Ten pony hřebec je kráásný, nebylo by nějaké bližší foto?
A taky koukám, jak vám koně bourají kruhovky! To mi naštěstí Usa nikdy nedělala, kruhovky všude vždy respektovala. Kdo chtěl vždy bourat kruhovku byl kdysi u pana Dvořáka Athos a Betty to taky kdysi zkoušela.
Lucy, tak to mám radost, že se Usince daří lépe a všechno se jí krásně hojí......
fotečky Šohaje
![]()
Dneska jsme měli jet na ten výlet,ale kvůli rozmáčenýmu terénu po včerejším hustém a vytrvalém dešti jsme to zase udělali po indicku-nechali jsme to na indy,snad ten podzim ještě bude hezkej...
od lucky jsem musela spěchat, protože mě čekala ještě jedna návštěva a dlouhá cesta domů
doma pršelo jen tak lehce, ale stejně se šli schovat
ještě máme letní kožichy
Teda Ivči, měla jsi krásný výlet, co? Jo tak ještě ses svezla na mimochodníkovi od Evičky, jo? Taky bych si to někdy ráda vyzkoušela. A teda ta fotka Usy jak se tam svíjí při drbání, ta je dobrá
. Aspoň si viděla, jaká je to vtěrka malá
Já byla na paint show včera, ale bohužel trochu pozdě, už jsme viděli jen pár posledních reiningů. A příští víkend na mistrák bohužel nemohu..v sobotu jsou v Bašce Baškohrátky a koně by měli vozit děcka..slíbila jsem účast s Bendou a Betty...snad to Beník zvládne..uvidíme ještě jak mu bude. No a v neděli jedeme na Slezskoostravský hrad na krajskou výstavu s Fabriciem, takže reining nebude...
, ale zas mi to tak nevadí....z některých jezdců se mi dělá stejně zle..... 

Jinak Usa dneska hezky zmokla odpoledne, tak jsem pro ni zašla, ale byla nějaká špinavá stejně, takže jsem ji doma ještě opláchla hadicí, tak je trooochu čistší..nějak se poslední dobou až moc mastí
. Se nikdy tolik nemastila
Lucky to je paráda,že už se Usa lepší, moc vád držím palce a přeju kopec zdravíčka

![]()
![]()
Jaru to my to ježdění teď taky pořád odkládali. To bylo na potvoru, dopoledne pořád dobrý a když jsme jeli odpoledne ke koním tak začlo lejt, no samozdřejmě,že v půl 8 večer lejt přestalo, jenže koně zas mokrý jak myši, no děs tohle počasí
. Dneska to bylo jak na apríla, nalevo černo, napravo slunečno, tak jsem řekla,že na to už prdim a vyrazili jsme po dlouhý době se Sobistou ven sami, holky to vám byla paráda, krásně jsme se proběhli po loukách ![]()
Zítra máme vozit jednu holčinu (11) co je tady na prázdninách, rodiče mi to chtějí zaplatit,ale já vůbec nevím kolik si za to říct. Vezmu jí tak na hoďku do lesa, ale radši jí povedu Sobistu na vodítku, myslela jsem tak 200? Ale nevím jestli to není moc
![]()
Ivčo,náádherný výlet,
a jak se Ti jezdilo na tý mimochodnici?![]()
![]()
No,my právě zrušili perfektní výlet,Šárí,kvůli tomu počasí bláznivýmu,
těšili jsme se na to jako malý děti,
ale člověk si může vesele plánovat a počasí mu to pěkně zkazí.
Tak doufám,že vyjde vyjížďka aspoň dneska.

![]()
Šárí,a holčina umí jezdit?![]()
Že bys jí třeba vzala za sebe na lonž,aby si to užila
,ale byla pod kontrolou,kdyby náhodou chtěl Sobista se břemena svého zbaviti a uprchnouti.![]()
Jaru její taťka říkala,že občas na koně někam jezdí, ale jak na tom jezdecky je,to netuším. Navíc Miuchu si dneska bude brát ven Aleš, tak bych právě šla v lese vedle holčiny a Aleš by jel s Miou s náma, uvidím jak na tom holčina bude a když to bude dobrý,tak bych jí nechala jet samotnou
já zas bych s trocho kliky mohla do těch choťánek
ovšem jestli urvu volno![]()
mimochodníci jsou trochu něco jinýho. ty běhaj dostihy . tohle je foxtrottka
ty mlsky pro psa mi přišli až dneska, tak jaruško ještě vydrž![]()
tohle tu bylo včera
![]()
Prosím Tě,na ostudu se vyprdni,kdybys měla tu možnost vidět,co bych tam předvedla já,
tak by Tě asi omejvali,
to by byla teprve ostuda,![]()
ale já zase když to neumím,tak tam nelezu,kdežto Tobě to se Sobanem jde,tak mušíte jezdit a sbírat zkušenosti.![]()
![]()
Nás teda na tý Gabrielce trošku potopili,protože řekli,že Jára zabloudila na těch osmdesátkách,přitom teda nevím,kam čučeli,protože nezabloudila,

ale bohužel i tohle je sport a patří to k tomu
,my se teda nešli hlásit,protože to počasí fakt bylo na makovici,
a byly to hobíčka,ale kdyby se to stalo na ofikách,tak bychom se šly ozvat.Mohla Jára třeba mít ty mašle 2.
![]()
To je nádhera ta duha.![]()
![]()

Jo,v pohodě,Ivčo,já už na to skoro zapomněla.
Jen doufám,že to bude aspoň jeden z našich čoklišťat žrát,páč já když jim koupím nějákou mlsku,tak to skoro žádnej nežere
,koupila jsem jim Friskís takový kolečka v domnění,že se o to budou prát a vono prdlajs
,házely takový šílený pohledy jako to si bábo sežer klidně sama
,my počkáme na večerní krmení
,tak už se fakt bojím jim něco kupovat,aby to jedli.
A to to nežrala ani Cleule,která teda opravdu sežere úplně všechno.
Jaru takovýhle seky se stali známé i na oficiálních závodech. Byla vyloučena za neposlušnost a po ní jela jezdkyně z pořádajícího klubu, která taky měla být za neposlušnost vyloučena a nic a bohužel ten den tam toho bylo víc, a to pak pořadatelé nechápou,že už jim tam moc lidí nejezdí
když on ti rozhodčí jsou zase jen lidi
my to měli v dostizích taky. na každýho jinej metr a každej se posuzoval jinak
taky jeden z důvodů proč jsem skončila. už mě nebavilo nechat si s... na hlavu
No jo,já jsem právě to nechala být,protože to počasí bylo opravdu na hranici regulérnosti,fakt lilo docela příšerně
,tak jsme něják měli větší radost z toho,že ani tohle Járu neodradilo od krásného projetí parkuru a že jela opravdu tak,aby se Pižďuchovi nic nestalo,![]()
![]()
tak jsme se tím pak celou soutěž ani nezaobírali,
ale trošíčku to zamrzí,to je pravda.

Ivčooo,už mám ty ňamky takýý.
A voněj teda úúžasně,
tak jsem zvědavá,jestli to budou psiska žrát.![]()
![]()
![]()
Jo,Helčo,Moruš už taky shazuje letní kožíšek a začne jí brzo růst ta dlouhá srst,no jo,jak je po svatý Anně,tak je ráno fakt už kosa a to je pro ně hold asi impuls k tomu,že se pomalu,ale jistě,zima blíží.

![]()
Jinak brzo začneme připravovat zářijovou burzu.![]()