Dobrý den,
chtěla bych se zeptat
Prodávám kobylku, 10 let, 156 v kohoutku, český teplokrevník s PP, po Catalinovi, matka po Liberovi. Exteriérově výborná klisna, povahově pro jednoho majitele, dělá ji trošku problém důvěra, ale pokud jí někdo miluje, netrvá to dlouho, a lásku mu vrátí zpět.
Skákala jsem sní, ale kvůli "krvaskému postoji" není vhodná do sportu. V lese to ale ničemu nevadí. Jako rekreační kůň bude dělat radost ještě dlouhou dobu.
Prodávám jí za 25-30 tis se všemi věcmi (kromě sedla).
Ozvalo se mi už hodně lidí, ale včera jsem měla domluvené dvě paní, čekala jsem ve stáji od 14:00 do 17:00, a ani jedna paní nedojela, a ani jedna se neozvala.
Stalo se vám to také? Popravdě řečeno mě by svědomí nedovolilo se ani neozvat když na mě někdo čeká. 
Jedinými podmínkami je pro mě to, aby kobča byla přes den na pastvině nebo ve výběhu, a na noc v boxe a aby jí už nikdo nehonil na jízdárně.
Nejsi náročná, koník vypadá dobře i cena je fajn myslím. Jen nerozumím, proč je nutný v noci box, ikdyž je mi do toho houby...
Je dobře, že ji nechceš trápit požadavky, na které není stavěná, kdyby byli všichni takoví ![]()
Ano, stalo se mi to také; prodávám hlavně hříbata a mlaďochy. Srážka s blbcem, nenaděláš nic. Čekáš po domluvě a nikdo nepřijde, ani se neozve - a ani zpětně. Jsem i volala zpět potom - na druhé straně telefonu: " aaa... my si to rozmysleli..."
. To samozřejmě mohli, ale slušnost je dát aspoň vědět a nekomplikovat jiným život.
Každopádně jsem lety vyučená v tom, že žádného koně nezadávám bez složení zálohy - kdo nesloží aspoň část ceny, není pro mě důvěryhodný opravdový zájemce a kůň se nabízí dál, dokud se neprodá.
Takoví ti "určitě ho beru", těch už pár bylo, ani se už neozvali a člověk trouba odmítal jiné, že je kůň zadaný.
Učím se na chybách a pořád ![]()
Taky jsem pár zájemců kvůli paní zrušila
... za blbost se hold platí. Kobylka musí mít na noc box, protože je zvyklá si lehat, a je tak trošku "puťka" takže si venku nelehne. Proto je pro ní vhodnější ten box na večer.
... Já s prodejem koní zkušenosti nemám, nechtěla jsem jí prodávat, ale u mě by se trápila, a myslím si, že je plno lidí, kteří jí budou milovat stejně, jako jí miluju já. Je sobecké si říct, že jsem jediná, kdo jí může dát to, co jí dávám já. Proto ten prodej! Jen jsem takové jednání od paní opravdu nečekala
V takovém případě box chápu ![]()
Takové jednání není ojediněné, bohužel.
Prodeje řeším stylem: bere první, kdo platí - ať všecko, nebo aspoň přes zálohu. Ostatní ať chodí, koukají, zkouší, mluví - fajn; ale projevený OPRAVDOVÝ zájem jsou prostě peníze. Taky to všem tak říkám předem.
Ne "opravdu ho beru, podržte mi ho" ... ticho po pěšině... a pak se člověk dozví, že koupili jinde. Když člověk opravdu toho koně chce a nepřeje si, aby mu ho někdo vyfoukl, tu zálohu dá - sama to nedělám jinak.