![]()
Pak si Olda vzal Piera na vychození a Jarča šla chvilku polonžovat Barču.
Ahojky!!
Já nějak nestíhám. Máme tady návštěvu z Německa.přátelé s dvěmi nf psy a děláme výlety po okolí. Včera teda jsem jim trochu upravila pba psy (takže naši vypadají jak bezdomovci a jejich jak na výstavu
) ...ale ne, naši jsou v pohodě..trochu zarostlí, no
. Večer jsem byli na super večeři.
Předvčerem jsme jeli na Hukvaldy a se všemi pesany vyšplhali na hrad, který byl sice zavřený, ale hezky jsme se prošli, nafotili psy a od hradu je krásný výhled.
Dnešní výlet do Rožnovského skanzenu neměl chybu. Sice jsme se báli, že asi nedojedeme. U nás trochu padaly vločky, na čeladné to začalo být horší, v Trojanovicích už řádně fujalo a než jsem dojeli do Rožnova, tak před námi kikslo několik aut a jeden kamion do kopce, takže jsme byli rádi, že jsem je objeli a s kopce do Rožnova jel táta na 2 v té vánici...fuj.
Ale v Rožnově už super......sníh, romantika a 4 fundláci v historické hospodě, které personál s nadšením krmí klobáskami
....to fakt nemělo chybu
...foto zatím nemám, ale bude
Ve vrátnici nás málem nechtěli pustit (bestie nemají koš :-( ) a nakonec jsme je ukecali a v hospodě nám maním sebral psy a odvedl si je do kuchyně a přišel s hromadou dobrůtek pro ně
Lidi si je fotili, s nimi se fotili...je neskutečné, kolik lidí v životě nevidělo novofundlandkésho psa
...a ještě 4 najednou v hospodě 
![]()
Takže jsem zmrzlá, utahaná po těch několika dnech jak štěně, nevyspaná. Včera ráno jsem totiž vstávala v 7 (před tím den Hukvaldy) a holky prosily o nafocení koní, takže jsem ráno nakrmila Usu, chvíli se probrala u kafe a pc a alou nasedlat, foťák do batohu a jela jsem na jízdárnu. Mám slušné fotky na to, že počasí zase stálo za prd
. Usa plakala v kruhovce. Holky totiž měly zavřený vchod od kruhovky a obdélníku do areálu, takže jsem to musela obejít. A Usa je zvyklá, že když už ji tam nechám, tak jdu dovnitř tím vchodme od kruhovky. Jenom nyní jsem šla jinudy, takže to vypadalo pro ni, že jsem ji strčila do kruhovky a jdu domů . Tak tam lítala cvalem s ocasem málem mezi ušima a děsně plakala, jestli jsem jako na něco nezapoměla..třeba na ní
...tomu se říká "závislák"
. Ale pak se uklidnila, čekala, holky jsem s kobylkama nafotila a jak jsem šla zpátky, tak volám "Usinko!" a z kruhovky na mě vyvalenká kukadla a "uííííí"!!! 
Takže jsme si ještě chvíli hrály v kruhovce, pak jsem nasedlala a alou domů, odsedlat, pak ke koním..přiletěla jsem domů a upadla zmrzlá u telky pod deku a asi za 20 minut návštěva u dvěří a psi na stříhání..a do tmy jsem měla co dělat...takže jsem po těch pár dnech totálně grogy
Tady u brány ..Dieter + psi Noah a Michel a Connie. No a já navlečená v kabátě..stejně mi byla chvílemi kosa
...+ Darés a Fabricius
nahoře na hradě ...dolů je děsný sráz a já tam lezla s foťákem a Darések se o mě děsně bál
Darés..ten je hotová modelka a sklidil obdiv, že na svůj věk skoro 8 let je teda hyper temperamentní magorek 
On se strašně dobře fotí, je jak modelka..stačí mít kaínek v ruce, sem tam něco hodit, poslouchá perfektně, nastavuje se, pózuje..jen cvakat snímky...mnohé fotomodelky by záviděly
na mě nekoukejte, jsem fakt jako koule...
jsem navlečená a stejně mi byla zima trochu :-( ..už bych brala jaro...
Lidi se pozastavovali, že na hradě mají medvědy :-D ...
A ještě všichni psi u lišky Bystroušky ... Darés na kameni a Fabby pod ním. Noah pořád koukal v dálce po pejskovi...naše to nezajímá
ale Fabínek se musel ujistit co to je za pejska nahoře... 
ale byla to liška umělá
![]()
![]()
Krásný šťastný nový rok 2012,v něm nejvíce zdraví,osobních i pracovních úspěchů a splnění všech tajných přání přejí všem kocháčkům Olda,Jarka a Jaruška Špurkovi.![]()
![]()
Krásný šťastný nový rok 2012 všem kocháčkům ![]()
![]()
![]()
Včera jsem byla na nádherné vyjížďce svítilo sluníčko jako na jaře ![]()
Fotky nic moc z mobilu
No a pak jsme je vypustily do sadu ke kamarádům. Byl to nádherně strávený den.
Takhle si včera užívala Silvestra Usinka...venku bouchaly petardy a holčí klidně spinkala ve stáji v klídku. V tom největším rachotu jsem byla s ní , ale klidně se šla kouknout ven, chodila po výběhu a čučela, jak to lítá, svítí a práská...flegma arab :-D
Tohle je kolem 10 večer...přistižena při spinkání a konečně jsem ji někdy fotla při válení, když se do toho pustila, než vstala.... požitkářka má nové hoblinky a každou noc si udělá váleníčko...když už se venku neválí (naštěstí).
Jiank tady je pořád zataženo, takže sluníčko není. Ale sníh taky není, trochu to poprášilo předvčerem, ale roztálo a není tady nic.
Táta a pesani v obýváku po půlnoci
Ivčo já byla včera a jsem ráda - dneska to byl fakt hnus a hlavně Lájina opět šílená
takže já zásadně prvního nejezdím.
U nás bláznili s petardama ještě dneska celý den. A já nehodlám přijít o kobylu takže byla celý den zavřená. Byla jsem lonžovat Fabise aby nezatuhnul chlapec :)
Co říkáte na tohle? http://www.rancpodjasany.wbs.cz/
To už jsem viděla..no nevím. Přijde mi to jako plácat hrušky s jabkama...
Lidi už někdy neví co by roupama...
Jiank u nás dneska taky celý den ještě stříleli po okolí. Bylo furt slyšet rány. Naštěstí koně to neřeší vůbec. Já dneska pěkně upravila Fabínka, za 3 týdny jedeme na výstavu a tak nějak jsou kluci zarostlí. Ještě Daréska musím dát docajku.
Ahojky, přeji všem šťastný Nový rok
Zdraví, lásku a ať nám ti naši chlupáči dělají radost![]()
Jaruš, nějak mi uniklo, ty máš novou kobylku? Asi mi to tu uniklo
Lucí ty fotky jak jsou psíci u těch kamenů a u toho liščete jsou super![]()
Já jsem od včerejška u rodičů s Lucinkou a i s Punťou. Punťa je tu moc hodnej, mám z něj radost. Dneska jsem s ním chtěla na obhlídku okolí, ale celý den pršelo. Tak snad zítra
![]()

Ahoj kocháčci v novém roce
,doufám,že jste v pohodě vy i Vaši koníci
,naši to přestáli teda naprosto super
,to jsem byla i překvapená,ale fakt paráda,Moruš sice poletovala po výběhu přes den,jak stříleli,ale o půlnoci,když to vypuklo,byla v klídečku.
![]()

No a takhle vypadal Pierot po Silvestrovský noci
,já mu říkala,že nemá tak chlemtat...
Silvestr byl u nás horší....sousedi stříleli už od pěti a my něměli zrovna koníky kam zavřít, předělávali jsme stáj a holky mají ted každá supr luxusní bejvák 
takže koníci lítali zmateně po ohradě a i když jsme řvali na sousedy jestli nemohou alespon půl hodiny počkat tak se nám vysmáli (mají zahradu vedle ohrady)
jenže i když jsme je zavřeli byli už vyjančení takže stačilo málo a z boxů by byla kulnička na dříví...takže jsme museli sáhnout po Sedalinu 
pak už to šlo, koníci klimbali a bylo to pak už dobré...o půlnoci jsem šla na koníky kouknout (byla jsem u Darči slavit) a z Rozinýho nového boxu se ozývalo jen chrápání, Zuzanka stála a taky spinkala a Šohajík byl také zalezlý na svém stání a odpočíval...nejančili a neměli očička na vrch hlavy.
Holky já si na Vánoce nadělila snad ten nejhezčí dárek který mě mohl kdy potkat....po pěti letech jsem si našla přítele a už teď vím, že je to asi už opravdu na vždy
tak u nás na silvestra se střílelo už od setmění a koně byli nervní, ale nelítali. jen stáli v koutě ohrady a čuměli. v 10 jsem je odvodila do stáíjí. ještě že mám pořád pro každýho jeden box
. ven jsem je zase pustila kolem 3h, ale stejně zas jen stáli v tom rohu
ráno teprve jsem je ukecala, že se nemusejí bát a šli žrát. střílelo se ještě celej den, ale už jen občas nějaká rána.
jezdit jsem byla na silvestra i na novej rok. oba dny byl honza strašně moc hodnej

http://www.youtube.com/watch?v=PwrZQ21vixA
pořád mi nejdou vkládat fotky
jak to? mám novej noťas
že by to bylo tím?
Jaru děkuji, jak se to s tím koňákem veme, jeho tatínek koně má..jemu koně nevadí a Rozárka ho dostala svým úsměvem...
u téhle fotky mi nechtěl věřit že je to opravdu fotečka..dokud mu to Roza neukázala sama naživo
naši sousedi ti staří nestřílejí a co jsou nedavno nový tak byli někde pryč
jen jsem vzdšnou čarou 400m od náměstí a tam je od půl1 velikej ohňostroj. proto je radši zavírám
já na něj chodím
. jeden rok jsem tam půlku koní nechala a hlídala je. to jsem ještě měla i hřebce. proto jen půlka koní. ty co byli venku jen trošku popoběhli, ale bylo hodně umrzlo tak radši žrali. teď jich tam mám moc a kdyby začali zmatkovat tak se pomlátěj
zvlášť na tom bahně co je všude
to já si vezmu pod klobouk čelenku a pod kabát vestu a je mi fajn
jen se nemůžu moc hýbat
Holky, sice opožděně, ale taky přeju pohodový rok 2012,hodně štěstíčka,zdravíčka,lásky a co nejvíc chvil strávených s koníkama ![]()
.
Jaru ten Pierot nemá chybu, jsem se u toho pěkně nasmála, jsi vedle něho ještě mohla postavit flašku od šampusu ![]()
.
U nás bylo na Silvestra uplně nádherně, tak jsme vyrazili na silvestrovskou vyjížďku, měli jsme domluvený sraz ještě s jednou kamarádkou a že se s ní kousek projdeme, no nakonec z toho byly 4 hodiny ![]()
, ale co,bylo krásně a co by jsme se váleli doma. Byla s náma i ta kobucha s hříbošem a holky ten Sobeš se snad vrátil do hříběcích let, no takový koniny co po cestě s malou vymyslel ![]()
.
Silvesta koníci přežili docela v pohodě, Mia dokonce v poklidu spala
.
Markét to mi je líto, že jste museli koníky nasedovat, některý lidi jsou fakt vytřený a musejí s tím strašit pomalu už od rána 
No,ono je to asi lepší,když ti koníci mají ty petardy moc blízko sebe,tak bych je taky radši nasedovala,naši to mají dobrý,že jsou dál,tak to neřešej,ale kdyby měli baráky přímo u ohrady,jako to mají někteří lidé,tak by nic jinýho člověku nezbylo,pro klid koní i duše,jednou za rok se jim nic nestane při sedaci a naopak,je to lepší,než pak řešit třeba utečený koně nebo zranění.
Takhle to má třeba Legišek
,ty mají stáj normálně v dost hustý zástavbě,tak snad to přežil v pohodě,tam bych nechtěla mít koně na Silvestra ani omylem
,radši bych je odvezla na tu jednu noc někam kus dál.![]()
![]()
![]()
Koukala jsem včera na tu reportáž,jak ti ztracení koně přišli zpátky domů,
to bylo moc hezký,myslím,že majitelé byli v sedmým nebi,že jsou koníci celý,měla jsem taky radost.

Jaruško, máš pravdu...jednou v roce ta sedace neublíží, kor když víme co jsou sousedi zač....jen nás docela zarazily kontraindikace....jako u Šohaje před kastrací jsme zaznamenaly vzrušení, ale proč tam proboha píšou graviditu to nechápu....asi jsem fakt blondýna
Jinak ten rok začal hezky .... v práci nevím co dřív...mám tu na stole na navrhování 5 koupelen...uffff
Ahoooj! Tak tady celou noc pršelo, všera lilo celý den a Usa byla doma. K večeru přestalo, tak jsme se šly projít aspoň po dědině a šmatlala si v noci po výběhu. Ale pak zase pršelo a teď ráno to řpešlo v šílenou vánici
. Čerti se tady žení...no hrůza. Povichr...já chci jaroooo!!!
Jinak asi víte z Fb, že holčí měla 2.1. narozeninky...takže už nám je 10 let
. A všichni si myslí, že to je hříbátko s vykulenýma očima
Jinak Usa prožila Silvestra v pohodě. Tady je vždycky děsný rachot. Pár metrů máme hřiště a hospodu, takže tam pálí rachejtle jak šílení a vůbec dokola po dědině.
Ale Usa si klidně chrněla večer. Oni tady stříleli už někde od tří odpoledne postupně. Náš Darés u toho děsně hlídá, takže jsem ho co chvíli chodila seřvat, že si vyštěká hlasivky blbec. Fabín, ten byl zalezlý v sedlovně a dělal, že tam není. Darések, i když jsem ho tam zavřela, tak stejně hlídal...
Jak začal největší rachot o půl noci, tak Darés hlídal jak magor, musel poštěkat na všechny rachejtle. Fabínek byl zalezlý a totálně tuhý, tak jsem mu musela dát obojek a zavlekla jsem ho do baráku. Dvůr přeběhnul rychlostí blesku, jak viděl, že ho táta zve domů
. Ale Darés doma být nechtěl. On chtěl být venku se mnou a šli jsme se podívat i před barák a on si tam v klidu chodil značkovat sloupy a bylo mu to fuk. Jak byl na dvoře, zase hlídal
.
A Usa? Ta chtěla děsně ven se podívat. Tak jsem ji pustila do výběhu, chodila dokola, měla tam jak ve dne a čučela nahoru jak lítají rachejtle. Očiska vyvalené a pak stála a koukala co to je za kraviny
. Ale jinak pohoda, žádné plašení nebo tak. Tak jsem ji vzala kolem krku a zavedla zpátky do stáje pro jistotu a dalal jsem ji řetízek do vchodu, aby nemohla ven, ale mohla koukat. Byla úplně v pohodě, dokonce tentokrát ani nechodila nervozně pořád ukáknout bobeček. Šla asi pětkrát. Jindy chodila co chvilku ukáknout pidi bobek
. Byla v klidu a jen naslouchala tomu rachotu a koukala po rachejtlích, pokrčenou zadní nožičku a pohoda
No a jinak tady máme přes svátky přátele z tho Německa a jsou tady až do 7.1., tak jsme byli nejen na Hukvaldech, ale i v Rožnově ve skanzenu a v mají tam super hospodu, kde jeden maník z kuchyně byl z nich totálně mimo. A vůbec to tam byli moc příjemní lidi. Super se tam vařilo. Akorát jedna mladá kr.... u vchodu nás málem poslala domů, že psi nemají košíky.... paní u pokladny v tom neviděla problém, lidí tam skoro nebylo, návštěvníci říkali, ať nedělá problémy a pustí nás, že je medvídci nesežrali atd... Jak jsem tam vlezli, tak tam chodili lidi s malými psy a myslíte, že měl nějaký košík????
Ale v hospodě super. Psům přinesli vodu. Najedou chlapík přišel a v ruce super bomba klobásky a kluci byli totálně mimo
. Všichni vychovaně před ním seděli a on jim dělil klobásky
. Pak si tam dali i křupky
. Jídlo měli výborné, hrál tam cimbál, lidi příjemní, návštěvníci se fotili s medvídky..je fakt, že on jeden fundlák vzbudí pozornost, ale běžte někde se 4 a nikdo vás nepřehlédne
. A hlavně co s nimi třeba ten maník dělal..nevím nevím, kolik cizích psů by se nechalo od cizích muchlovat. Lidi se tam po nich vysloveně věšeli
. Ale funďové jsou hrozně společenští a hodní, takže jsou nadšení, když mají lidské drbací stroje a ještě krmící klobáskami 
No a taky jsme byli na Pustevnách a vyšli si k Radegastovi a byl to super výlet. Beskydy byly všude krásně vidět, počasí nádherné. To včera už by jsme neuspěli a předvčerem už taky byl vrch hor v mracích a si tam sněžilo.
tady je taky strašný vichr. A to se chci vydat do města si koupit nějaké věci na oblečení. Včera jsem byla v tescu a vedle v Takko a nic...nasraná. Porstě nevím na koho to šijou, ale holt nejsem věšák hubený. A když už jsem vzala ty největší kalhoty, tak zase tak tlustá nejsem...
, ale pak tam měli všechno o dvě čísla menší. A košile prostě nedělají asi na ženské s prsama... jela jsem domů nasraná ajk něco..prý slevy..prd tam mají a ještě pro vyzábliny
Tak chci zajet do Frýdku a oblezu tam asi všechny čičmundy mám dojem, protože v normálních obchodech prostě nemají věci na mě... už jsem jich oblezla několik...
U Radegasta se psům moc líbilo a hlavně oba milují lavičky a no nevylezli si i na stůl? A když už tam byl jeden, tak druhý se nemohl nechat zahanbit...tak nás táta cvaknul
Ta vyklídka byla úžasná. Dolů byl pořádný sráz, ale žádný skála, jako prudký svah, takže by se tam asi nikdo nepřizabil, jen by sjel po prdeli
vyhlídka...překlep :-D
Náš Darések měl být fotomodelka...tady jsem ho fotila a on úžasně pózuje
Teda Lucí ta fotka s tím výhledem je nádherná
No já jsem také chtěla jít nakupovat, ale asi z toho nic nebude, protože budu muset nejspíš zavolat veterináře k Punťovi a to se peníze budou jenom sypat. Před víc jak týdnem přišel Punťa z výběhu s nateklým okem-spodním víčkem. Vytáhla jsem mu stébílko sena a prokápla mu ho očním výplachem. Oko splasklo, ale pořád mu z něj teče a občas ho přizavírá. Bohužel si na něj už nenechá vůbec šáhnout
No tak to tam může mít nějaký zánět a bude to chtít nějakou mastičku či kapky....moje zkušenost, že lép dostanu do oka mastičku, než kapky
. Neuvěřitelné, jakou má kůň sílu ve víčkách, když nechce, aby jste mu tam nakapali....
Pustevny
![]()

To jo,ta fotka s tím výhledem-paráááááááááda.
![]()
![]()
Klucí blbnou v tom větru.
Já se bojím, aby neměl nějakou větší vadu, protože od hříběte kdokoliv přijede, říká, že má divné to jedno oko-levé. Přiblížila jsem jednu fotku, aby jste to také viděli. Myslíte, že je to normální oko? To bílé, co mu to oko trochu překrývá? Nikdy jsem se nad tím nepozastavovala, ale teď to ve mě hlodá. Jdu zavolat vetovi, aby se přijel aspoň podívat. Ale nevím, asi ho bude muset oblbnout, jinak se na to oko ani nepodívá
Míšo,já myslím,že tohle oko je pro tyhle barvy docela normální,jukni sem..![]()
http://pecharuvranc.rajce.idnes.cz/Konske_oci_...._o_o/#IMG_0644.jpg
misamarincova
napsal(a):
Já se bojím, aby neměl nějakou větší vadu, protože od hříběte kdokoliv přijede, říká, že má divné to jedno oko-levé. Přiblížila jsem jednu fotku, aby jste to také viděli. Myslíte, že je to normální oko? To bílé, co mu to oko trochu překrývá? Nikdy jsem se nad tím nepozastavovala, ale teď to ve mě hlodá. Jdu zavolat vetovi, aby se přijel aspoň podívat. Ale nevím, asi ho bude muset oblbnout, jinak se na to oko ani nepodívá
dobrý den, omlouvám se, že zasahuji, ale podívejte se na oči appaloos. Ty pokud chtějí být zapsané, jako barevné, je takto "divné" oko, jako jeden za znaků-říká se tomu "viditelné bělmo" - https://www.ifauna.cz/galerie/detailcl/5825/4d876d9892db0.jpg
Děkuju za příspěvěk, fakt mě to uklidnilo, úplně jsem si oddychla
Právě mi přišlo divné, že veterinář u něj byl několikrát(očkování, odčervení, apod.) a nikdy mě na to neupozorňoval. Někdo mi dokonce říkal, že to je nějaké třetí víčko?
a že bude potřeba to odstranit či co...
Tak naštěstí bude potřeba vyřešit jen jak mu teče z toho oka. Děkuji Lucí za radu, že mastička je lepší. Zmíním se o tom vetovi...
ooo jééé veterinář
já taky mámem volala. mezi svátkama. jak jsme strouhali tak asi za 2 dny se pepan nechtěl vůbec postavit na nohu. nikde žádná ranka ani otok, tak jsem trošku oškrábla 2 místa na chodidle, kde se mi zdálo že by to mohlo tlačit. asi to bylo dobře protože je po kulhání
ještě si trošku odlehčuje, ale dobrý
už vidím jak vetka dělá ohybovky a rtg, pak rozšťourá celý kopyto a kůň stejně nechodí
jen účet by šel do tisíců![]()
ale s očima není sranda![]()
jinak tady včera bylo docela hezky, ale dneska je to hnus. prší a s tím vichrem je to jak jehličky![]()
tohle je ze včerejška. jak na kolotoči
chvíli jaro chvíli slejvák
Já už si také představovala, že z vyšetření nic vet neuvidí, veme si za to 1000 Kč a řekne, že by bylo lepší ho odvézt na kliniku a když sem našla přibližný ceník oftalmologie, tak jsem se zhrozila-i 25tis.
Ale teď když jsem mu volala, tak říkal, že přijede a uvidíme. Že tam mohl zůstat ještě zbytek. Horší to bude s tou manipulací, říkal, že raději vezme sebou oblbovačku. Nejdříve zkusíme fajfku
No,ono to lidem,kteří znají jenom hnědáky,přicházívá divný,páč hnědáci tohle nemívají,jen ti barevní koně,tak proto to asi každej říká.![]()
Já volala vetovi jen kvůli vakcíně,potřebuju,aby mi jí přivezl,v neděli dostane prďadlo Pierot
a Mondínovi vezmeme krev
,už mu končí razítko,tak jestli nám nějákou dá,tak to bude dobrý.![]()
Jinak u nás od rána pršelo a teď hodinu hustě chumelilo, takže je všude bílo. Punťu mám zavřenýho, včerejší návrat domů od rodičů byl docela namáhavý. 10 km v tahu, ale všechno je podmáčené, takže se hrozně bořil. Každou chvilku jsem musela dělat přestávky na oddych, takže jsme jeli 3 hod.
Lucky ty hafani jsou vážně užasní 
fakt jak medvídci. Heleť já se minule taky byla podívat v Taku na nějakou košili a ač mám postavu tak nějak normální tak jsem na sebe taky nic nesehnala, fakt to byly košilky pomalu jak na panenky, jsem tím ani ruku neprocpala a to jsem nebyla v dětském oddělení ![]()
.
U nás to začalo fučet včera navečer a ještě ráno, jinak tady celý den lilo. Já jsem se před chvilkou vrátila od zubařky, tahala mi zub a i když mi dala nějakou tu injekci, tak to bolelo jako prase a ještě bolí

. A to jsem chtěla dneska koním udělat nohy, tak to mile ráda nechám Alešovi.
Míšo naše Miucha má taky takovýhle ´´divný´´ oko a to je normální grošanda. Chtěla jsem najít fotku, ale nic jsem nenašla.
Toliko sněhu u nás bylo loni, touhle dobou
a teď by jsme se tam brodili v bahně
Ahojte, tak před chvilkou odjel veterinář a nejradši bych si dala přes hubu
Rohovku má celistvou, ale v přední komoře má oko "poničené", udělal se mu tam vevnitř oka hnisavý vřed. Oko má celkem zakalené. Vet mu předepsal kortikoidy a ještě nějaké kapky a masti. Říkal, že kdybych ho zavolala hned, nedošlo by to takto daleko. Po těch mastích říkal, že se mu to zmenší a posune k čočce, kde pak bude potřeba jizvičky potrhat. Něco říkal i o měsíční slepotě
Jsem teď z toho úplně mimo, jdu hledat další info na netu, po polední pauze jdu vyzvednout kapky a masti do lékárny a začnu 6krát denně mazat a kapat

Chudáček můj, snad na to oko neoslepne
Ahoj! To je mi moc líto!!! JJ, s tím si člověk nesmí zahrávat. Já jsem na tohle děsná, konzultuji s vetem kdejakou "kravinu" a už mnohdy jsem udělala dobře. Sna d se mu to zhojí. Jinak k tomu snímku...úplně mimo jsou fotka appaloos a podobně. Já co jsem viděla na Tvém fotu oka, tak to nemá přece viditelné bělmo, ale malinko vysunuté třetí víčko, což může být i příznak zánětu v oku. Darés si poranil oko loni a měl asi 4 měsíce vysunuté třetí víčko skoro do půli oka. Vypadalo to strašně, ale on ho má pigmentované tmavě hnědou, takže to vypadalo blbě jinak. Na Tvé fotce nemá kůň bělmo a nemá to nic společného se znaky plemene. Aspoň co já vidím z fota tady na Ifauně, tak je to předsunuté třetí víčko. Doufám, že to doléčíte a že nebude mít následky
Míšo,to je divný,že jsi si nevšimla,že má to oko zakalený,
ale neboj,když budeš pořádně a pravidelně kapat,bude to dobrý.![]()
![]()
![]()
![]()
Tak Monďásek nejdřív nechtěl dát krev,a představte si,co se stalo,jak vet chtěl napáchnout tu žílu,tak se Monďásek něják vrtnul a pan doktor píchnul sám sebe do palce.
Krve z něj kapalo docela dost,tak jsme si říkali,že Monďásek si říkal-chceš krev?Tak tady jí máš,hihi....![]()
Jaruš, on si na to oko nenechal šáhnout a ani podívat.Zavřel ho a konec. Navíc ta zakalenost se pořádně objevila až po stříknutí takové tekutiny, která to oko zbarvila...
Kdyby jsi viděla ten boj ráno, dostal koženou ohlávku, vyvázal se na pevno a stejně jsme byly čtyři na něj.Snažil se kousnout, jen aby jsme se mu na to nekoukali... Oko zavřel takovou silou, že byla práce ho otevřít. Po stříknutí té tekutiny trochu to oko povolil...
Chtěly jsme mu dát fajfku, ale má tak velké pysky, že se mu do ní nevešly a navíc on je na pysky citlivý, že by to bylo ještě horší. Musel se chytit za ucho... Hrozný boj. Kapky a masti jsem sehnala až odpoledne v pohotovostní lékárně, tak dneska je dostal zatím dvakrát. Ale viděl, že nesu tu koženou ohlávku a to byl tanec. Musela jsem si ho přivázat a chvíli přemlouvat, aby postál. Musí si kluk zvyknout, určitě týden je bude dostávat 6krát denně... Hlavně, aby se mu to zlepšilo...
Něco jsem si četla o očích a máte někdo zkušenost s propojením oka s vnitřnostmi? Něco jako, že budu podávat podpůrné byliny na játra a ono se mu bude hojit oko? Budu zkoušet co můžu, jen abych mu pomohla...
![]()
No vzali,Lucí,ale až na druhej pokus,první pokus se píchnul doktor do toho palce svýho
a pak teprve na druhej pokus se trefil tam,kam má,ono to vůůbec nebyla žádná prča v těch chlupech,co má Monďásek,tu tepnu najít,
on je fakt jako medvěd chlupatej.![]()
Jo,no tak to jo,Míšo,to je jasný,že to vidět bejt nemohlo
,tak snad brzo zjistí Punťa,že mu to pomáhá a bude líp držet.![]()
![]()
Tak dneska už jsem zaznamenala změny s Punťou. Oko už mu skoro vůbec neteče, ale ťukám na dřevo, abych to nezařekla... A už trochu pochopil, že mu to dělá dobře, když mu to ošetřuji
Kapky už bere dobře, ani ho nemusím přivazovat, ale mast je horší. Musím mu jí vmáznout na určité místo, tak to ještě moc nechce držet....
Tak tady dneska sluníčko stávkuje celej den,nevykouklo ani na chvilku,
ale vyjížďka byla docela dobrá.
zatracený sluníčko svítí jen ráno a já mám vycházky jen odpoledne
oni by tak rádi běhali
http://www.youtube.com/watch?v=BwLaO3m2jNo
jeden zabitej krocan
poslední. páteř a hrudník je v belíku v umyvadle a stehna tam taky nejsou
nemohla jsem ho unést tak jsem je odřízla už dřív
![]()
Tak teď vyřizuje oddílová šífová Pierotovi licenci,tak jsem zvědavá,jestli se aspoň někde objeví do dekorování,pevně věřím,že joo,oni na to oba mají,i Jára,i Pierot,
Pižďuchovi jsme jí zaplatili taky,tak uvidíme,![]()
akorát chudám Mondík bude chodit jen hobbíky.![]()
No,ale to jsme platili taky,páč chudák ČJF už neví,kde by pobrala peníze
,tak vybírá 100 Kč od každého člena,který se hobby závodů zúčastní,to je úplnej vrchol.![]()
protože pastvina je vybraná až ke kořínkům a málem pod vodou
na jaře by tam nemělo už co růst
mrzí mě to ale musejí to chvíli vydržet na zahradě u sena. na pastvinu je pustím až trošku vyschne nebo zamrzne aby z ní nebyl tankodrom![]()
krocan je vykrmenej na zahradě
poslední ze 4 a to největšího něco zakouslo
![]()
Ahá,no oni jsou pak jak z divejch vajec
,když jsou zvyklí na pastvině se proběhnout,kdy se jim chce a pak když je zavřeš někam,kde nemají takovej pohyb,tak je to šílený.
Hlavně aby se jim něco nestalo,jak lítaj v tom bahně.![]()
![]()
![]()

Prosím Tě,co mohlo zakousnout toho velkýho krocana
,jedině nějákej pes,protože to liška nebo něco takovýho to určitě bejt nemohlo..
oni po tý pastvině neběhali dokud tam byli pořád. jenže pak mi vichr trhal pásky a na silvestrovský denní bouchání jsem jim zavřela. tak jsou teď na seně na zahradě a už jí taky pěkně rozšlapali
proto jsem je pustila na tu trávu na zahradě. aby se dostali na chvilku z bláta. ale pak jsem je stejně našla u sena
Tedy Ivčo to čučím,že z krocana je toliko masa 
a jak to maso chutná? Já ho nikdy nejedla.
Míšo koukala jsem na naši kobylu a ona to bělmo nemá tolik vidět, a lepší se vám to už aspoň trošku?
Ivšo myslíš, že leto bude ještě mrznout? Já to moc dobře nevidím, my se u nás taky plácáme v bahně, ale přitom koně mají na zimu docela velký výběh kde toještě mají relativně dobrý, ale koně stejnak pořád čumákujou nahoře a stojí v tom bahně
.
Jaru, takže jako teď když člověk pojede na jakýkoliv hobbíčka, tak bude platit 100 Kč ČJF + startovné??
už na podzim někdo předpovídal že zima bude mírná ale od půlky nebo konce ledna by měli přijít i nějaký mrazy. myslím že tomu věřím a ještě bude mrznout
sněhem si v tom našem polabí vůbec nejsem jistá
mrznout ještě bude!
o krocanovi se říká že má devatero druhů mas
každej kousek chutná jinak
a všechno je dobrý
![]()
No,Šárí,musíš být zaregistrovaná pod nějákým subjektem,třeba pod Jezdeckým klubem,nebo Jezdeckým sdružením,nemůžeš jet sama za sebe.
Nevím, jestli text v obrázcích půjde přečíst...
Máme Boba už skoro půl roku - procházela jsem fotky a chtěla nějak shrnout jeho dosavadní rekonvalescenci
.
1. Bob při pořízení.
2. Bob v září.
Po úpravě zubů, kdy si musel zvykat na to, jak zase žrát normálně - to trvalo asi 14 dní.
Začátek nového "krmného systému" - který nebude zatěžovat jeho játra a bude moci nabrat i svalovou hmotu - nejen neforemný tuk, který skryje žebra, ale nemá pro něj žádný přínos (jako měl při pořízení).
3. Bob v listopadu.
Pravidelné krmení a režim se projevují na jeho psychické, fyzické i vizuální stránce.
Teď v lednu vypadá opět lépe - dokonce si troufám tvrdit, že už ani nevypadá na svůj věk (i když já ho asi vidím ještě krapet hezčího, než je)
.
Jezdí už více s jezdcem než bez - dříve jsme ho brali ven hlavně bez jezdce s ostatníma koňma - když byl na tom nejhůř tak se na něj nelezlo - když si začal ve volnosti i cválat - přidala jsem pod sedlem ke kroku sem tam krátký klus.
Ještě přidávám foto Jitřenky v náklonu - ta buď běží, stojí nebo spí - jít krokem - to skoro nezná
.
Tu obsedat, už teď mě bolí celé tělo
- myslím, že to bude dost letecké...
Týý brďo, takového masa z krocana
Zabít čtyři, tak je maso na celou zimu pro 4![]()
Jaruš, jak jste řešili ten poplatek 100 Kč, někde jsem četla, že ho můžeš platit i sama za sebe(bez nutnosti registrace v subjektu)...Přeci jen by to bylo od nich hloupé, protože většina účastníků jezdí s koňmi(aspoň u nás) vlastními chovaných doma.
Nedávno jsem sedla na hřebečka, kterého prodáváme(ten zmetek co pokousal Punťu) a byla jsem mile překvapena. Natáčeli jsme krátké video pro kupce, který je z dálky, tak ho chtěl vidět i pod sedlem. Pěkně chodil, krok, klus, cval, že bych se nebála na něj posadit Lucku. Doma když jsem shledla videa, zděsila jsem se, jak to vypadá směšně-jsem na něm přehnaně velká![]()
Jinak Punťovi se očíčko pomalu a jistě hojí
Ten hnis, co na obrázku výše je vidět, je dnes už poloviční. Už se mi i lépe aplikuje mast i kapky-občas vyzkouší, že držet nebude, ale stačí, aby mi někdo pomohl ho přidržet a je to dobré
ahojky ženy..žijůůůů
jen to počasí je teda pěkně na prd....bláta, že kdyby se dalo prodávat jsem milionář
v sobotu jsem vlezla bez sedla na Rozárku do kruhovky a hned jsem slejzala..to se fakt nedalo..hrozný
Míšo, to je moc dobře, že se Puntíkovi očičko hojí..uvidíš bude to brzo OK
Didi...krásný pokrok s Bobem...je to krásný koník
vyštrachala jsem starou fotku...
Míšo,my jsme pod oddílem,takže přes něj,zaplatila jsem stovku a víc se o to nestarám,vedoucí to zařídí.
Právě vím,že se k ní hlásej takový různý lidi,kteří nejsou pod nikým,mají jen svoji stáj doma,ale nejsou nikde organizováni,jenže ona z toho má jen papírování,stovku musí odevzdat a sama z toho nemá nic
,je to na prd,to zase někdo něco vymyslel.
To jsem moc ráda,Míšo,ře se očíčko hojí
,za pár dní to bude O.K. a Punťa bude moct dokonale vyhlížet nevěsty.![]()
![]()

Tady je dneska náádherně,úplně skoro jaro.![]()
jéé Markét já bych tě taky nepoznala. Holky já teď řeším jestli nenechám tu Miuchu nakout na předek, dneska jsme byli venku, šli jsme jen krokem,klusem a po měkkém a každou chvilku škobrtala, no a když jsme měli jít kus po asfaltce, tak po tom tvrdým vůbec nechtěla jít. Doma jsem jí prohlídla všechna kopyta jestli tam nemá někde něco vraženého, nějakej šutr někde zalezlej a nic, myslím, že o kopyta se jí staráme dobře, v době mezi strouháním poctivě rašplujeme, vybíráme každý den, cesty vybíráme s ohledem na to, že máme koně naboso a nevím co ještě. Zítra zavolám našemu kovářovi a uvidíme mno 
![]()

Joo,tak tady už bych Tě poznala.![]()
![]()
Šárí,tohle je těžký někomu radit,jestli nakovat nebo ne,
to musí každej podle svýho uvážení,my jsme se taky takhle rozhodovali,protože Pierot měl podkovy několik let,asi 3 nebo 4 roky,a sundavaly se mu jen po posledním Hubertu,jinak nechtěl chodit,hrozně píchal,i otlak se mu udělal,
ale jednou si Olda řekl,že to zkusí bez podkov a po jednom Hubertu mu je sundal,pak přišla zima,to bylo dobrý,to bylo měkko,tak se to dalo,horší to bylo na jaře,kdy jsme začali jezdit,a přesto,že jsme jezdili s ním ty kratší trasy,právě proto,že píchal,tak stejně na jednom místě je kamenitá cesta,která se bohužel nedá nikterak obejít,
tak Pierot div že nepadnul kolikrát na kolena,jak si píchnul.
Olda kolikrát i slezl,aby to nebylo tak hrozný pro toho Pierota,a pak se to pomaloučku začalo lepšit,začal píchat čím dál míň,prostě si ta rohovina pomalu zvykala na tvrdší povrch,kvůli němu jsme do výběhu naházeli i trochu tašek rozbitejch,aby přes to musel chodit,oni nejsou tak tvrdý,ale přece jen hlína to není,a dneska už ujde tříhodinovou vyjížďku,i víc,a nepíchá,třeba čerstvě po vystrouhání si píchne sem tam,ale není to nic takovýho,jako to bylo zkraje,a do 14 dnů po vystrouhání zase na kamínky už nereaguje.Taky měl Olda krizi,taky říkal,jak ten Pierot šel do těch kolen,tak mu ho bylo líto a říkal-já ho nechám nakovat,
ale to bylo jen v tomhle blbým úseku a než jsme došli domů,tak si to Olda něják rozmyslel a nenakoval,a Pierot je dneska v pohodě.Nejsem zastáncem nekování za každou cenu,
když to ten koník potřebuje a není jinýho zbytí,tak v pohodě,náš Monďásek taky musel dostat podkovy,ale někdy stačí opravdu vytrvat,ale zase Miu nemáš od mala,nevíš,co může v těch nohou mít,takže asi by bylo dobré nějáké lepší vyšetření,pak by se vidělo,co dál.![]()