![]()
Díky,Míšo,oni jsou na ten můstek už koně zvyklí,to zábradlí já tam snad ani nepamatuju.
Na té předchozí fotce bejvala taková souvrať,po který se s koňma chodilo a zvěř tam měla úkryty,zajíci odtud vždycky vyskakovali koním skoro pod nohy,jenomže to taky rozorali,aby měli větší pole,a vy s koňma si lítejte asi,nebo co...![]()
Ty jsi uz tady, kuk
.
Ja taky miluju levanduli a prave ze ta vune odpuzuje hmyz. To je parada takovy prochazky, skoda ze Ti byla zima ale propriste uz bude teplo. (aspon doufam, je preci brezen) Tady je uz par dni nadherne, na jednu stranu mam samozrejmne radost ale pokud tu bude takhle krasne uz cely mesic, duben a zacatek kvetna - pak jsou prazdniny na prd. To uz mam tady v Belgii vypozorovany.
No, jestli to dobre dopadne to obsedani Nevady, budu musit naucit Achulu vodit ze sedla, to jeste nezna. Pak bychom mohli taky vyrazit do jedny hospudky, kde maji uvaziste pro kone......to je ta odmena za tu praci kolem koni, to pokochanicko, couracky, pak obcerstveni....je, nechavam se unaset.
![]()
Noo,to jsem fakt nevychytala,a říkala jsem si-mám si ten australák brát,nebo ne,no nakonec se mi zdálo,že je teplo,tak jsem si ho nevzala,
a hned za vsí jsem toho pěkně litovala.![]()
![]()
Ale Moruš byla trochu podpocená,tý určitě zima nebyla.![]()
![]()
Markét,už se moc těším,až sem budeš dávat z těch couraček fotečky,já hrozně ráda koukám.![]()
![]()
To obsedání se povede,neboj,
a Achulka se to naučí brzo chodit vedle koně na vodítku,to nic není,![]()
uvidíš.![]()
![]()
Pierot našim ostatním koním dělá to,co jemu dělal kdysi Feldon,nahání je v kroku před sebou sem a tam,ale naštěstí on nemá tu trpělivost,
co měl Feldon,ten vydržel takhle chodit za Pierotem klidně 2 hodiny,
a když se chudák Pierot zastavil,tak ho Feldon tak kousnul do prdele,že si to pak Pierot nedovolil.
![]()
Tady je už Monďásek trochu naštvanej,Moruš to moc Pierot nedělá,ta se hned ošívá,tý se to nelíbí,a tak Pierot si vždycky vyhlídne oběť,která to snáší aspoň chvilku.
nemám ráda úzký mostky s mizerným zábradlím
a ještě míň uzoučký potůčky tekoucí přes cestu
na mým zatím jediným vandru jsme takových potkali pár a bylo to vždycky o hubu. ten můj moula honza nevěděl co si o tom má myslet, tak to skákal. jenže většinou až na kraji a na poslední chvíli. z jedný strany kopec nahoru, z druhý sráz dolů a to jsem se fakt bála, že mu ujedou nohy a budeme se kutálet do nedohledna nebo si zlámeme vaz o některej ze stromů![]()
![]()
jsem marod ještě přes víkend a v pondělí jdu do práce. teda pokud mi nedají dovču. v úterý jedu do prahy. do motola na každoroční kontrolu![]()
dneska mi dovezli krmení
s 11 balíkama už do trávy vydržíme
achula napsal(a):
To je pekna ohlavka, tu jsi delala sama?
Ne dárek od kámošky ta ji dělala sama,pochvalu vyřídím.
Akorát ji dělala na jiného koníka,Lůce je malá.
Teda s tou aviváží,to je zajímavé Aronek je taky muchař,já používám Swat od farnamu.Přemýšlím o Endure na tuto sezonu a o dece a masce,jenže mám takový pocit,že to z něj Lucka otrhá.
jaruska napsal(a):
Zuzko,Lucka je úžasná s těma ksichtíkama,mě se to moc líbí,když se koně něják tvářej.
No to ona mě neustále překvapuje nějakýma svýma ksichtíkama a hlavně pohledama,který kolikrát mluví za vše ![]()
Moc pěkné fotky Jaruško,máte to tam super na vyjížďky,takové rozmanité
Kopečky,políčka,mostky
sccary
napsal(a):
achula napsal(a):
To je pekna ohlavka, tu jsi delala sama?
Ne dárek od kámošky ta ji dělala sama,pochvalu vyřídím.
Akorát ji dělala na jiného koníka,Lůce je malá.
Teda s tou aviváží,to je zajímavé Aronek je taky muchař,já používám Swat od farnamu.Přemýšlím o Endure na tuto sezonu a o dece a masce,jenže mám takový pocit,že to z něj Lucka otrhá.
Naši koně měli po Endure vyrážku - obsahuje ropné deriváty, proto je tak účinný - kamarádi ho používají a problém s ním nemají, tak nevím - buď nějaká extra dávka nebo máme citlivky koně...
Pak jsme začali používat úplně přírodní a jsem s ním spokojení, název ale nevím. A na hlavu a slabiny jsem koupila repelent, který má balení a konzistenci jako deo kulička.
šmarjá ten můstek vypadá fakt hrůzostrašně
to už vidím Sobeše jak by z toho byl vykulenej. Ivčo mě s těma potůčkama přes cestu dělá uplně to samé, přijde k tomu, pořád u toho přešlapuje, frká a pak to najednou hupsne.
Jinak tu bezudidlovku mám normální od Toricona, je to jako provazovka jen má kroužky pro otěže.
Včera jsem vyrazila ven s holkama ze stáje, jedna holčina sebou vzala i roční hříbo no a teda zrovna moc dobrý pocit jsem z toho neměla, páč se kobucha vždycky zasekla vzadu a pak to cvalem rvala mezi koňma dopředu, takže občas to byla docela ´´krizovka´´ 
Jinak co se muchařů týče, tak já jsem zvědavá jak na tom letos bude ta Miucha, sice nám vetka přímo na koně řekla, že muchařka není, ale kdo ví. Holky je třeba možný, že jak se nám Mia loni v létě pořád drbala na prsou, že to mohlo být způsobené nějakou havětí od krav, páč to jsme ještě byli v předchozím ustájení a tam měli koně pastvinu hned vedle pastviny pro dost velký stádo krav?
šári už jsem se naučila, že u koní je možný naprosto všechno
takže počkej a uvidíš. teď, když ty hnmyzíci začínají, tak některý koně reagují dost citlivě, ale časem se to může zklidnit. já před chvílí myla a mazala zadnici valachovi. komáři vylítli a on se dbal a ometal, že si jí rozdrbal až do krve
bude mu 10 a nikdy neměl žádnej problém.
didi
napsal(a):
Naši koně měli po Endure vyrážku - obsahuje ropné deriváty, proto je tak účinný - kamarádi ho používají a problém s ním nemají, tak nevím - buď nějaká extra dávka nebo máme citlivky koně...
Pak jsme začali používat úplně přírodní a jsem s ním spokojení, název ale nevím. A na hlavu a slabiny jsem koupila repelent, který má balení a konzistenci jako deo kulička.
Já mám právě taky přírodní repelent. Endure jsem ještě nezkusila. Kolem očí apod. mám právě Swat, je dobré že zároveň hojí i ty ranky rozedřené.
Ivo, je to sileny ale konim se to zatim libi> Nejdriv jsem je vykartacovala a pak houbickou prejela vsude,drzely holky,obcas pootocily hlavu aby si prichuchly a pak zraly seno dal. Jeste ted cejtim z rukou levanduli, jedna se o Soupline, nevim jestli je i v Cechach ale tenhle prave drzi dost dlouho vuni. No, ja to risknu,tady je pomalu jako v lete,vcera 20 stupnu takze uz to lita, ty kousavy potfory. Normalni mouchy ale jeste nejsou zato komaru a malych musek co jdou na bricho-ty rozdiraji veminka a u kluku lulanky az do krve.
Myla jsem ocasy ale ocas Mimi stoji za to ukazat, takova radikalni zmena![]()
KOnecne zas prava blondyna!
Mimi spustila ret.....teda nevim jestli se zrovna timhle mame chlubit ale fakt je ze jednou mne taky nekdo blejsknul,kdyz jsem byla zamyslena...
Od vcera byly vedle na louce kde uz roste trava a tak se trochu napasly a pobehaly si. Ja uklizela a aspon se mi zadnej kun nepletl pod nohama. Vecer jim tam hodim seno a ony ze prej chtej do zimniho vybehu. Bylo mi to jasny, maji zizen protoze v letnim neni zatim voda. Tak vyjdu kopecek, otevru a prezenu je do zimniho a onu koukaj do krmelce, kde je seno. "Vedle mate seno, bezte se napit ", koukaj na me tak ja bezim k vanam s vodou a volam je. Pribehnou a sotva smoci huby. Tak nic, alou zpatky do letniho, prset nema a ja to seno nebudu prehazovat z jedny louky na druhou.
Dnes tam odpoledne jedu s tim ...ze holky budou mit tentokrat zizen. Prijedu, rychle je prezenu v domeni ze se pozenou k vode. Zastavi se u krmelce a prej-kde je seno? Sice divne koukam ale nandam jim seno, hribata se mi vrhla na balik, Mimi dle pravidel zere z krmelce. Po cisteni a navoneni jsem si vzala kbelik a ze jdu pro vodu abych jim umyla ocasy. Sotva se s tim dobelham.....
Potfory, zvirata jedny liny! a 3x jsem zase padila s kbelikem pro vodu abych ty vocasy umyla. Co ony by se racily si dojit k vanam plnym,ze jo?
remonek
napsal(a):
šmarjá ten můstek vypadá fakt hrůzostrašně
to už vidím Sobeše jak by z toho byl vykulenej. Ivčo mě s těma potůčkama přes cestu dělá uplně to samé, přijde k tomu, pořád u toho přešlapuje, frká a pak to najednou hupsne.
Jinak tu bezudidlovku mám normální od Toricona, je to jako provazovka jen má kroužky pro otěže.
Včera jsem vyrazila ven s holkama ze stáje, jedna holčina sebou vzala i roční hříbo no a teda zrovna moc dobrý pocit jsem z toho neměla, páč se kobucha vždycky zasekla vzadu a pak to cvalem rvala mezi koňma dopředu, takže občas to byla docela ´´krizovka´´ 
Jinak co se muchařů týče, tak já jsem zvědavá jak na tom letos bude ta Miucha, sice nám vetka přímo na koně řekla, že muchařka není, ale kdo ví. Holky je třeba možný, že jak se nám Mia loni v létě pořád drbala na prsou, že to mohlo být způsobené nějakou havětí od krav, páč to jsme ještě byli v předchozím ustájení a tam měli koně pastvinu hned vedle pastviny pro dost velký stádo krav?
Šárí,Mia může reagovat na mouchy,i když ostatním koním nic nedělají,viděla jsem na vlastní oči,jak Pavlínčiny koně byli ustájeni přímo vedle obrovskýho stáda krav,a když ty krávy přišly k tý koňský ohradě,tak ty mouchy se z těch krav přestěhovaly na ty koně,že fakt skoro přes ty mouchy nebyli vidět,byli normálně skoro černý ty koně,
a přesto jim nic nebylo,nedrbali se,ani rozkousaný nebyli,prostě některýmu koni mouchy vaděj víc,jinýmu míň.![]()
Moruš taky nevaděj mouchy,ale z komárů nadšená není,to když jedem kolem rybníka a komáři jí koušou,tak vždycky mi dá najevo,že jí někde hryže komár a mám jí ho tam rozplácnout,tak to vždycky udělám,komáři jsou fakt hnusný.![]()
![]()
![]()
Tý jo,Markét,kráásnej ocásek,to je nádhera,tak ať jí to aspoň chvíli vydrží čistý.![]()
Sice se s nadřela s tou vodou,
ale ten čisťoučkej ocas fakt za to stojí.![]()
![]()
![]()
Holky jsou krásný,jak pijou spolu z jednoho kýble,to Pierotovi by se tam ta hlava už s nikým nevešla,ten má sám hlavu jako kýbl.![]()
![]()
![]()
Ivčo,seníčko je krásný,to Ti už určitě do trávy vydrží.
Já jsem našim už musela ubrat,už jim to dávkuju zase jako dřív,Pierot vypadá jako těhotná babička
a s tímhle břichem by fakt skákat nemohl.
![]()
Zuzko,na ohlávku se těším,doufám,že pak dáš foto,jak Lucce sekne.![]()
Ahoj holky,
jaro je tady :) Dneska se chystám také na velké praní ocásků.
Poraďte nějaké krásné jméno na G pro holčičku prosím.
Mažu ven. Koníci čekají.
http://labrador-apollo.ic.cz/vrhG/G.html
![]()
Poslední pejseček,moooc šikovnej Šmudla,![]()
koní se nebojí,
ale zbytečně je neobtěžuje.![]()
![]()
Helčo,jestli jedeš s Lálinama ven,užij si to,
je fakt nádherně,
my pojedeme asi až odpoledne,uvidíme.![]()
Holky já vám tak závidím ty projížďky,mě by stačila klidně i prochajda s Lůcou jenže není kdo by se mnou šel a mám koně na takém blbém místě,že je tam cesta z obou stran a řidičům naprosto nevadí,že jedou přes vesnici a pálí to tam klidně 80km rychlostí a ještě jsou schopní ti nadat co tam vůbec děláš.Cesta rozbitá jako nějaká polňačka,takže se neustále něčemu vyhýbají a ty skoč rovnou do příkopu třeba.
Nedávno jsem byla u koní se ségrou a její malou a nějaká mladá kravka tipuju s čerstvýma papírama nám začala gestikulovat,že co zavazíme s tím kočárem. No moje nervy poslala sem ji do pr....!![]()
Už se fakt těším až budu mít koně v místě. Jenže to zrovna nevypadá,zase není kdo by mi postavil přístřešek,přítel je pořád v práci je doma jen víkend a to ne každej.
Tak dnes jde se mnou aspoň mamka,tak uděláme pořádnou očistu koním
. Lucce musím vyprat ocas,má ho zahumusený,je to špindíra.![]()
Z Ronka musím dostat ten medvědí kožich![]()
Samozřejmě se ohlávkou pochlubíme jak dotazí,sama jsem na ni dost zvědavá.
Ahojky, tak se hlásím zpět mezi živé
zase mě sklátil nějaký moribundus
a já se od svého úspěchu s Matějem pouze potácela mezi odvozy dětí a postelí. To zas byla hrůza
Sice jsem vás tu sem tam přečetla, ale na odpověď nezbyla síla.
Teď už snad bude po všem, když to jaro konečně nastoupilo ![]()
Zapletla jsem Matějovi hřívu
, ale moc dlouho mu to nevydrželo, neměla jsem to čím zavázat
a fotka je jen z mobilu, tak kvalita nic moc
Včera se Matěj zase jednou předvedl. Měli jsme ve stáji kováře a ten hajzlík nechtěl vůbec držet
ještěže byl se mnou i Tony (můj muž) jinak bychom nevystrouhali
že by mu nesvědčila ta 14ti dení pauza?![]()
Přijde vám, holky, Matěj hodně tlustej? Já myslím, že to není až tak hrozný, na to, že celou zimu nic nedělal, ale včera mi jedna slečna ze stáje hučela do hlavy, že bych mu měla dát pastevní náhubek, že by se mi mohl schvátit. Jenže loni vypadal úplně stejně a byl i na stejném místě a žádný problém nebyl, tak nevím, proč by zrovna teď měl nějaký problém být
Tohle je fotka ze včera
Chtěla jsem vám sem dát fotku z loňska, ale nejde mi vložit
, nevím proč.
Tak alespoň jedna válecí ![]()
Ale jo, je to hezky videt
No jo Jani, ja jsem taky jak Lazar, to me stve, sice ne nemocna ale nejak utahana uz 3ti den a to jsem si tu nedavno vyskala ze jsem konecne ve forme. Sice jsem dnes pracovala, 4 a pul konousku (mladoch neznal davat nohy, takze na zadni byl docela hajzlik ale predni ma ostrouhany) ale ta unava neni z prace. Pracovni unava je neco docela jinyho-clovek je vnitrne spokojeny. Asi to jaro s nama mava
ale vsimam si takhle po stajich, jak to mava s kobylama. Priroda se hlasi. Kdezto valasi.....tem je nejaky jaro uplne u pozadi![]()
Moji ptackove vysedeli mlade, vylihli se pred 4mi dny. Mam zebricky a chuvicky, na policce male okrasne hrnicky a v tom si udelali hnizdo. Tak jsem zvedava az je budou vyvadet. Zatim jsou tisi, sotva pipaj ale za 3 tydny-to tu bude zase rev pri kazdym krmeni. Mam vypozorovano ze stari je nejvic krmi kolem pul devaty vecer, zrovna kdyz neco zacina v TV, to zas bude pokoukanicko
.
janahol
napsal(a):
Včera se Matěj zase jednou předvedl. Měli jsme ve stáji kováře a ten hajzlík nechtěl vůbec držet
ještěže byl se mnou i Tony (můj muž) jinak bychom nevystrouhali
že by mu nesvědčila ta 14ti dení pauza?![]()
Přijde vám, holky, Matěj hodně tlustej? Já myslím, že to není až tak hrozný, na to, že celou zimu nic nedělal, ale včera mi jedna slečna ze stáje hučela do hlavy, že bych mu měla dát pastevní náhubek, že by se mi mohl schvátit. Jenže loni vypadal úplně stejně a byl i na stejném místě a žádný problém nebyl, tak nevím, proč by zrovna teď měl nějaký problém být
Tohle je fotka ze včera
Neni tlustej proboha, vzdyt je to hucul tak nebude vychrtlej jak zavodni kun. A ty travy u vas asi moc jeste nebude si myslim kdyz u nas zacalo teplo o dost driv a trava teprv ted zacina rust. Pokud chodi na pastvu uz ted, kdyz je trava kratounka tak by si mel zvyknout nez se to poradne rozroste a to by se schvatit nemel.
achula
napsal(a):
Jarusko, Ty mas jeste stenatko? Ja myslila ze Sadlo byl posledni. A ty miminka ty jsou k pomuchlani, hned bych si vzala jedno k sobe na polstar.
copak to je za pejsky?
Jo, labrador, ...ehm
No tak takovy stenatko asi ne, ....labrador - hyperaktivni ikdyz jeden z nejmilejsich psiku, vyvalel by se mi v kazde louzi takze pres zimu u koni s nim - to by mne mrsklo.
Štěňátko budu mít na zkoušky a výstavy. Hyper bude - je po pracovních rodičích. Koně mám na dvoře tak mi to nevadí. Miluju tu jejich střeštěnost. Snadno se cvičí a tak......... prostě. Jeden pes navíc se u nás ztratí :)
Takhle se staříkama chytám bronz
hyblerovahela
napsal(a):
Štěňátko budu mít na zkoušky a výstavy. Hyper bude - je po pracovních rodičích. Koně mám na dvoře tak mi to nevadí. Miluju tu jejich střeštěnost. Snadno se cvičí a tak......... prostě. Jeden pes navíc se u nás ztratí :)
Takhle se staříkama chytám bronz
Miluju tu jejich střeštěnost
, jo jsou takovi ikdyz jsem osobne zadnyho nemela ale par znamych jo. Pamatuju si scenku v parku, jak uprostred travniku byla velka louze a nahhle jakasi zluta rizena strela rovnou k te kaluzi a za ni tahly rev -"neeeeeee" a hups-uz se v tom valel. Panicka pribehla pozde a misto zlutyho pejska mela neco tmave hnedyho, mokryho a skakajiciho radosti. Kdyz se ji ho podarilo pripnout na voditko, jak byla sklonena tak se mily labrador oklepal.
No a cetla jsem knizku Marley, oni to i zfilmovali. Moc hezky psany.
ahoj holky![]()
![]()
![]()
Přesto, že mam anitiotika jsem vylezla ven, bylo tam tepleji než doma :-) byla jsem na procházce s koníky a běloušovi jsem umyla ocas. Při tom jsem zjistila, že má strupy na hleznech, na obou, namazala jsem mu je heřmánkovou mastí, ale nevíte co to může být?? Na jednom hlezně je jich asi 5 malých a na druhém jeden větší.... Vypadá to něco jako strupy z podlomů... ale na hleznech,??? díky za rady.
Ahoj kochačky
už dlouho jsem nepsala, nebyl čas =(
z koby mám pořád docela strach ikdyž na tom pracuji...Minulý týden jsem oba vzala na procházku (pěšky) a byla jak anděl (kéž by se tak chovala i pod sedlem)....Jinak včera jsem se zhrozila, místo koní mi v ohradě stojí 2 čuníci
večer vám musím přihodit foto těch bahňáků!! A rozhodla jsem se, že je kobči škoda, že nemůže za to, že jsem neschopná a že mám strach a tak to s ní zkusím do léta (bude se teď dát častěji jezdit, tak to snad pomůžeú, pokud to bude stále stejné, tak ji buď nechám tak nebo ji někomu prodám, je jinak velice šikovná a bylo by jí škoda, aby se jen flákala
horší je, že k ní mám dost velký citový vztah a že ze země si taaak rozumíme =(
S těmi strupy na hleznech...Nevím , co to je, ale moje kobča to měla minulé léto. Napřed měla podlom na jedné bílé noze a během léta i na hleznech....Nedělala jsem s tím nic a na podzim to samo zmizelo . Kovář říkal, že by to mohlo být z pryskyřičníku (máme ho tu hrozně moc), nebo spálené od sluníčka - měla jednu dobu stroupky i na růžové části nosu...Citlivka =)...Ale v téhle roční době teda nevím
hyblerovahela
napsal(a):
Díky holky asi to bude GINA :)
Koně odchlupení, holky vykoupané (ocásky a prdelky) - najím se a jdu makat znovu.
Jezdit půjdu zítra, dnes musím uklidit výběhy. Bobků mraky.
![]()
Helčo,Gina je moc hezký,krátký,ale hezky se to říká a má to hodně zdrobnělinek,to já bych se vyřádila.![]()
![]()
My už máme naštěstí odbobkováno,teď už sbírám každej den čerstvý koblihy a to není tak strašný,akorát mě štvou ti lidi,jak mrzlo,tak nikdo si pro hnůj nepřijel,a teď by se všicí zbláznili,
ale teď tam nejde projet,zapadli by tam,
až jedině v opravdovým létě,až to hodně vyschne.![]()
![]()
Janí,ten Matěj má tak náááádhernou tu makovičku,![]()
je tam ten arábek opravdu na něm vidět.![]()

![]()
A řádnej náhubek mu nedávej,je to přesně tak,jak píše Markét,že když se naučí na trávu chodit teď,když je malá,tak se nezchvátí,neboj se.![]()
Já Ti někde pohledám fotku Moruš,jak žere imrvére zelenou vojtěšku,
a zchvácená nikdy nebyla.![]()
![]()
![]()
My byli celá rodina včera od 10 do 14 hodin v oddíle,byla brigáda,natíraly se překážky,to je Vám holky náádhera,![]()
ale nevím,kdy se budou nosit na kolbiště,
dneska asi ještě ne,ale hned,jak tam budou,Vám to vyfotím.![]()
A hned,jak jsme přijely z tý brigády,tak Jára chtěla jet ven,
tož jsme jely.![]()
![]()
Helčo,hezky se sluníte,
já se včera normálně opálila,![]()
bylo fakt nádherně,jak se natíralo.![]()
Tady se Monďásek na něco zakoukal.![]()
![]()
Markét,Sádlo jsme si původně chtěli nechat,
moc se nám líbil,ale osud to změnil a tam,kde je,se má fantasticky.![]()
Jsou to Parson Russell Teriéři.![]()
![]()
Tady to zábradlí je taky dobrý,a dolů do tý vody je to tak 3 metry.
Werčo,takový strupy na hleznech měla jednou Tunika,ale podle mě to měla z trav.
Nikik,přibliž mi,prosím Tě,jak stará je ta kobylka,
už jsem to něják zapomněla.
To je divný,že Vám to jde perfektně ze země a ze sedla né,
většinou když to jde lidem ze země,tak pak ze sedla už to jde samo.
![]()
Takhle Jára vždycky sleze z Monďáska a ten se nemusí ani vázat,zůstane stát tam,kde je,ani nepřemejšlí,že by někam odcházel.![]()
![]()
A poslední fotička už skoro doma.![]()
Werčo,jak píše Nikik,já jsem s tím taky nic nedělala s těma strupama,vyhojily se dočista samy,uschly a vyloupaly se.![]()
jaruska
napsal(a):
Nikik,přibliž mi,prosím Tě,jak stará je ta kobylka,
už jsem to něják zapomněla.
To je divný,že Vám to jde perfektně ze země a ze sedla né,
většinou když to jde lidem ze země,tak pak ze sedla už to jde samo.
![]()
Takhle Jára vždycky sleze z Monďáska a ten se nemusí ani vázat,zůstane stát tam,kde je,ani nepřemejšlí,že by někam odcházel.![]()
Jaruško teď bude mít 4 roky. A ikdyž to nerada slýchám jako výmluvu u jiných lidí, tak musím říct, že ten plňas se v ní fakt nezapře. Taky to nechápu, ani kámoška, co mi s ní od začátku pomáhá to nechápe....Ze země se mnou jde přes všechno, kamkoliv, sama bez problémů. Je naučená na hlasové pobídky a vnímavá,ale Jde na ní vidět, že má v sobě nějaký vzdor, něco nevyjasněného a hlavně si ze mě dělá i prču. Už jsem to tady tehdá psala - nejhorší je nasednutí na ni,, sice pěkně stojí, ale jakmile dosednu a nedej bože ji nestihnu stočit, tak začne házet hnusné hrby...Jakmile si mě takhle otestuje a já to usedím (což se vždy nedá, protože to háže na všechny směry), tak už je celou vyjížďku pohodová....Chyba je prostě ve mě, já k ní jdu se strachem, ona to vycítí a zkusí jestli by mě náhodou nemohla sundat a tak nikam nemusela. Chci to s ní ještě zkusit až bude mít ta známá čas (sama s ní ven si netroufnu) a budu s ní chodit denně, aby si trošku mákla a nemyslela na hlouposti a snad to dáme nějak do kupy, protože vím, že to umí....Teď jen záleží na tom, zda to spraví víc práce nebo to prostě nepůjde.
skoro bych řekla že jí něco vadí na sedle
ale nemusí. známí měli takový čt. koupili kobylu asi 8l a ta na sebe taky nenechala nasednout. když jezdce nesundala tak už byla hodná ale po nasednutí vyváděla psí kusy. vezla jsem jí zpátky. vraceli jí a zrovna jsem jim vezla jinou odjinud a k ní byl přívažek honza. oni nechtěli klusácký hříbě tak mi zůstal
Ahoj Ivčo :)
já bych řekla že je to sedlem. Tak at na koníka vleze někdo odvážnější a bez sedla. Možná bych vyzkoušela metodu nasedlat,
vzít ven, z něčeho vyššího si nad koníka stoupnout, chválit chválit chválit, nechat být. Odsedlat a dát pokoj. Další den třeba krok víc, našlápnout do třmenu. Pomalu hlavně pomalu, za každý krůček vpřed za odměnu dát pokoj. Třeba je problém nasedání, třeba koníka děsí ten pohyb. Může to být cokoliv. Nasedala bych třeba od někud ze stupínku a hodně jemně. Vzala bych si kamarádku at koníka podrží.
heli takhle nějak bych si to taky představovala a zkoušela to. jenže právě u koní je možný úplně všechno
může to zabrat a nemusí.
a od zítřka jsem zdravá a mám dovču, takže bude pršet a z ježdění nebude nic
v úterý budu cestovat. ráno před 9h musím být v motole a pak pojedu někam na návštěvu nejspíš
tedy pokud v tý nemocnici nezkysnu do poledne
sccary
napsal(a):
Jaruško já jsem z těch vašich tras na vyjížďky úplně nadšená
.
To musí být supr, lesík,mostky,louka,hospůdka
.
![]()
Ale jo,Zuzko,na ježdění to tu není špatný,
akorát mi hodně chybí ten les...

![]()
Tady se mi povedla momentka,jak Monďásek vyplazuje jazyk na Fouse,
když pořád vyplazuje Fous na Monďáska,tak ten mu to teď vrátil.
nikkik
napsal(a):
Jaruško teď bude mít 4 roky. A ikdyž to nerada slýchám jako výmluvu u jiných lidí, tak musím říct, že ten plňas se v ní fakt nezapře. Taky to nechápu, ani kámoška, co mi s ní od začátku pomáhá to nechápe....Ze země se mnou jde přes všechno, kamkoliv, sama bez problémů. Je naučená na hlasové pobídky a vnímavá,ale Jde na ní vidět, že má v sobě nějaký vzdor, něco nevyjasněného a hlavně si ze mě dělá i prču. Už jsem to tady tehdá psala - nejhorší je nasednutí na ni,, sice pěkně stojí, ale jakmile dosednu a nedej bože ji nestihnu stočit, tak začne házet hnusné hrby...Jakmile si mě takhle otestuje a já to usedím (což se vždy nedá, protože to háže na všechny směry), tak už je celou vyjížďku pohodová....Chyba je prostě ve mě, já k ní jdu se strachem, ona to vycítí a zkusí jestli by mě náhodou nemohla sundat a tak nikam nemusela. Chci to s ní ještě zkusit až bude mít ta známá čas (sama s ní ven si netroufnu) a budu s ní chodit denně, aby si trošku mákla a nemyslela na hlouposti a snad to dáme nějak do kupy, protože vím, že to umí....Teď jen záleží na tom, zda to spraví víc práce nebo to prostě nepůjde.
![]()
Jejda,Nikik,tak tohle já taky dost nerada slyším,
že tam je plňas,tak kůň blbne,o tom to opravdu vůůbec není,někde jsi musela Ty a nebo někdo,kdo kobylku obsedal,udělat chybu,to jsem se ještě Tě chtěla zeptat,Ty sis jí obsedlala sama?Nebo když jí obsedal někdo jiný,byla jsi u toho?
![]()
Dituška tu měla včera svojí paničku,
tak jsme dostali velikánskou pochvalu,
že se Dituška netrhala,
je to opravdu šikovná kobylka.![]()
![]()
Dituška byla naposledy pod sedlem snad před měsícem a půl,a vůbec neblbla,![]()
a to je prosím pěkně čistokrevná plňaska.![]()
![]()
Včera bylo tak přenáádherně a teploučko,
dneska už je teda docela kosa.
Tady Olda cválal z kopce,on občas mívá takovéhle nápady,
ale zase to bylo dobrý,že jsme viděli,že Ditušce to nedělá žádnej problém.![]()
![]()
![]()
Nikik,já bych tý kobyle dala docela záhul ve cvičení,třeba couvat,chodit dokolečka,zkrátka aby si hodně musela máknout,aby se tý kobyle v hlavě rodila jen myšlenka - radši si na mě už sedni,já budu hodná a pojedeme ven.![]()
![]()
Když tohle párkrát uděláš,tak si myslím,že pokud kobyla není vyloženě zákeřná,tak už by měla dát pokoj,
ale musela by opravdu dostat dost do těla,aby už pak na tyhle myšlenky neměla ani chuť pomýšlet.U většiny koní tohle pramení z nabušenosti,
a je lepší tomuhle předcházet,než pak řešit takovýhle životu nebezpečný situace.
Na druhou stranu je těžký,že na ní lezeš a máš strach,ale tohle by Ti mohlo pomoct,prostě kobyla jde do Tebe tvrdě,sama píšeš,že ty hrby jsou neuseditelný,tak Ty bys jí měla tak zaměstnat,že by opravdu na tohle pak už neměla ani pomyšlení,doufám,že mě chápeš,jak to myslím,nemyslím,abys jí honila,než kobyla padne,to v žádným případě,
ale pracovat,makat,couvat,a pak jí nechat ten momentík stát a zkoušet nasednout,jak už tu psala Helča,pomaloučku dávat nohy do třmenů a tak dál...
![]()
Aby ta kobyla dostala do hlavy myšlenku,že pokud stojí a nechá si na sebe v klidu někoho nasednout,tak je to rozhodně pro ni lepší,než makat,couvat,kolečkovat,a to Ti garantuju,že když to budeš dělat důsledně a dobře,tak to tam za 2 x- 3 x máš.![]()
Musíš se tý kobyle dostat nejdřív do hlavy,aby Tě poslouchaly její nohy.![]()
![]()
Tady dostaly hemelky pár jablíček,
paní prodavačka mívala dřív taky koně,dokonce jsme jednou jejího bílýho araba chytali u našeho výběhu.
Ale už je prodala,ten arábek je prý někde na Olomoucku.![]()
![]()
Moruš byla moc hodná jako vždycky.![]()
Akorát vyrobila jeden zase ten hrkací manévr,
jak to s ní vždycky škubne,páč vylít bažant a řval u toho jak pominutej,tak to s ní trošku pohlo,
protože ten bažant nechal přejít ty ostatní 2 koně a vylít až když šla kolem Moruš,
tak to ona prostě nechápe,jakto,že tam čeká zrovna na ní.
![]()
Rybníček je totálně nazelenalej,
občas mám pocit,že je to dovopravdickej rybníček brčálníček.
![]()
Tak tady Dituška stávkuje,
Olda si myslel,že Dituška půjde za ním,ale Dituška prostě stála a nešla,
ona to nezná tenhle terén,tak jsme jí nenutili,je to jen o párkrát,než se tu projde vícekrát a zjistí,že to nekouše,![]()
Feldon,když jsme si ho koupili z dostihů,tak neuměl normálně sejít z kopce,
motaly se mu nohy,div že se tam nerozplácnul,docela trvalo,než se to naučil,do kopce uměl,to zabral,ale z kopce opravdu chodit neuměl.
Monďásek taky neuměl chodit přes mostíky,a dneska prochází jako profík
a můžou se za ním už učit mladí koně,kteří se bojej a neznaj to.![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
Když tohle párkrát uděláš,tak si myslím,že pokud kobyla není vyloženě zákeřná,tak už by měla dát pokoj,
ale musela by opravdu dostat dost do těla,aby už pak na tyhle myšlenky neměla ani chuť pomýšlet.U většiny koní tohle pramení z nabušenosti,
a je lepší tomuhle předcházet,než pak řešit takovýhle životu nebezpečný situace.
Na druhou stranu je těžký,že na ní lezeš a máš strach,ale tohle by Ti mohlo pomoct,prostě kobyla jde do Tebe tvrdě,sama píšeš,že ty hrby jsou neuseditelný,tak Ty bys jí měla tak zaměstnat,že by opravdu na tohle pak už neměla ani pomyšlení,doufám,že mě chápeš,jak to myslím,nemyslím,abys jí honila,než kobyla padne,to v žádným případě,
ale pracovat,makat,couvat,a pak jí nechat ten momentík stát a zkoušet nasednout,jak už tu psala Helča,pomaloučku dávat nohy do třmenů a tak dál...
![]()
Ještě bych dodala,že ta kobča musí mít možnost si VŽDYCKY sama vybrat,co chce dělat,
jestli chce makat jako bulhar a nebo jestli je pro ní stání v klidu s jezdcem na zádech příjemnější,
takhle to hrozně rychle ty koně pochopěj,co se po nich chce,akorát se jim to musí dobře vysvětlit,nechceš stát,tak makej,vždycky máš možnost se rozhodnout,co budeš dělat.Stojíš,príma,
užijem si to.![]()
Já vím,že řešíš,že kobyla začne vyhazovat až po nasednutí,ale to krásný a uvolněný stání je základ všeho,že ta kobča se vlastně těší na to,až si na ní sedneš a pojedete si užít krásnou vyjížďku,
neměla by tam být z její strany žádná ztrnulost,ztuhlost,nic,a nasedat opravdu lehounce,aspoň zezačátku.Ale základem všeho je být uvolněný sám a přijít k tomu koníkovi vždycky s tím,že když se to nepovede dneska,nic se neděje,o nic nejde,máme na to celej další rok před sebou...![]()
![]()
![]()
Nebo zajet si na poradu přímo sem,doporučuju.![]()
![]()
![]()
http://www.ranch79.cz/index.php?page=akce
Zase tolik krásných foteček
Já se jimi ták ráda kochám
.
Škoda že se to počasí tak pokazilo
ale od zítra to zase vypadá slibně
.
V sobotu se mnou šla ke koníkům mamča tak jsme se pustily do koní až chlupy lítaly
.
Vy teda Jaruško jezdíte celá rodina jo? To je supr
Jani ten Matěj je tak krásný
A tlustej opravdu není, řekla bych akorát, já mám takové koně ráda![]()
Zuzko už začínáš jezdit na Lucce?
Jaruš ty fotky z terénu jsou úžasný![]()

Já měla víkend dost pracovní, byla jsem na brigádě jak jsem Vám psala ve sportovní stáji. Teď tam budu chodit každou sobotu a neděli
Mám na starost 17 koní
Nakrmit, vykydat, nastlat, dát seno, některým vodu a pustit ven nebo do kolotoče![]()
A dneska mě bolí celé tělo, hlavně záda teda, ale zvyknu si![]()
A ke všemu mi volala dneska paní na Punťu, že v pátek pro něj přijedou
Prďola můj
Míšo ježdění bych tomu ještě neříkala,zatím jenom tak ťapkáme, ono není moc kde výběh je podmáčený a takový špatný terén na nějaké ježdění.
Ale pod sedlem je Lucka zatím moc hodná,jen ještě taková nejistá
. Nespěchám na ni,máme čas.
Chjo tak za pár dní ti ho odvezou
. Aspoň,že máš teďka takovou práci u těch koní,nebudeš mít čas smutnit. A snad to brzo přebolí a brzo ho zase uvidíš.
sccary
napsal(a):
Zase tolik krásných foteček
Já se jimi ták ráda kochám
.
Škoda že se to počasí tak pokazilo
ale od zítra to zase vypadá slibně
.
V sobotu se mnou šla ke koníkům mamča tak jsme se pustily do koní až chlupy lítaly
.
Vy teda Jaruško jezdíte celá rodina jo? To je supr
![]()
Jojo,Zuzko,jezdíme celá rodina,Olda teda jen minimálně,ale to vůbec nevadí,Pierota občas vezme ven Jarča a občas i nějákej tůrista,![]()
on je moc hodnej.![]()
![]()
![]()
No,z toho ponclíka se to aspoň krásně dostává ty chlupy,viď,jak je mrňavej,člověk všude došáhne.![]()
jaruska
napsal(a):
![]()
Jojo,Zuzko,jezdíme celá rodina,Olda teda jen minimálně,ale to vůbec nevadí,Pierota občas vezme ven Jarča a občas i nějákej tůrista,![]()
on je moc hodnej.![]()
![]()
![]()
No,z toho ponclíka se to aspoň krásně dostává ty chlupy,viď,jak je mrňavej,člověk všude došáhne.![]()
Jaruško krásně?
To právě vůbec,je to šílený,člověk se nemůže a nemůže dočesat.Pořád to padá a padá dlouhatánské bílé chlupiska.
Včera jsem se smála
Koně se drbkali na kohoutkách a Lucka pak přišla s obrovským chuchvalcem chlupů na pyskách
.
To je vždycky umění to z Arona dostat dolů,on jen projde a za ním oblaka chlůpů.
Vyčešeš to a za půl hoďky můžeš nastoupit znova.
Jak mu čistím kopyta tak jsem od chlupů od hlavy až k patě
Mám pár fotek, ale všechny dost zkreslují, protože jsou foceny z výšky a já na něm vypadám moc velká![]()
Máte pravdu ženský, u práce nebudu mít moc čas truchlit
![]()
No to já nemyslím,to je jasný,že těch chlupů je moc,ale myslím,že třeba když já čistím třeba Pierota,tak mu nedošáhnu na záda,páč je velikej,ale tihle ponďové se krásně dají vyčistit i malejma lidma úplně celí.![]()

![]()
Já taky,když jede ven s našima koňma,tak musím udržovat docela velkou vzdálenost,páč třeba za Pierotem,když jsem jela těsně,tak mi jeho chlupy lítaly normálně do pusy,fuj,
a moc dobrý teda nejsou,a nejlepší je,když se mi třeba 5 jeho chlupů usadí za brejlema,to jsem fakt nadšená,nebo mušky,když si sednou za brejle,a jak se je snažím vyndat,tak si je tam kráásně rozmáznu...
jaruska
napsal(a):
![]()
No to já nemyslím,to je jasný,že těch chlupů je moc,ale myslím,že třeba když já čistím třeba Pierota,tak mu nedošáhnu na záda,páč je velikej,ale tihle ponďové se krásně dají vyčistit i malejma lidma úplně celí.![]()

![]()
Já taky,když jede ven s našima koňma,tak musím udržovat docela velkou vzdálenost,páč třeba za Pierotem,když jsem jela těsně,tak mi jeho chlupy lítaly normálně do pusy,fuj,
a moc dobrý teda nejsou,a nejlepší je,když se mi třeba 5 jeho chlupů usadí za brejlema,to jsem fakt nadšená,nebo mušky,když si sednou za brejle,a jak se je snažím vyndat,tak si je tam kráásně rozmáznu...

Pripomnela jsi mi historku kterou vypravel kamos o svem kamosovi jak jel na motorce a prej si tak krasne zivnul az si vykloubil hubu. V lete. Takze nez dojel k doktorovi, mel v ni plno much co nasbiral cestou. Musil to byt pohled na chudaka pro ridice co ho potkavali v protismeru.
Jinak diky za znovu krasne fotecky, krasna je ta jak Pierot zahucel do ty roklinky, to je opravdu romanticky.
jaruska
napsal(a):
![]()

![]()
Tak to jo Jaruško to je pravda,ale kdyby ho měl zase čistit někdo hodně velkej tak by byl chudák ![]()
No dobrý teda fakt nejsou to je pravda
Jaruško moc a moc děkuji za rady ![]()
Bohužel snad vše, co jsi psala jsme zkoušeli =(
Už jsem to tady psala, ale to si nemůžeš pamatovat, tak ještě jednou
kobča byla poprvé obsednutá ještě v bývalé stáji (ikdyž zkušenými lidmi, přesto se stala nehoda a přetočilo se jí sedlo, chvíli z něj pak měla strach), nechala jsem ji proto několik měsíců jen se flákat na pastvě, aby měla klid. Potom jsme s ní pomalinku začali pracovat, znovu ji zvykat na sedlo - vše probíhalo bez problému. I samotné obsednutí bylo v naprostém klidu. S kobčou jsem pracovala sama a bylo vidět, že si docela rozumíme, pěkně reagovala na sebemenší "pobídky" a ochotně spolupracovala. Ovšem sama bych to nezvládla a ani si na to netroufla, pomáhala mi s ní kamarádka, která se dlouhodobě věnuje obsedání koní. Její přístup ke koním i k výcviku mi sedí a vždycky mi dokázala poradit, aby vše proběhlo ke zdárnému výsledku. Vždy mi ukázala co a jak mám s kobčou dělat a obden zkontrolovala, jak jsme pokročily. Postupně jsme začali jezdit i ven a kobča se chovala vzorně...Ale je prostě zvláštní povahy, je hodně vymýšlivá a neustále zkouší, ale to jsou věci, že bych to já nikdy nevymyslela![]()
Jak už jsem psala, přijde mi, že mě prostě zkouší, co vydržím....Při nasedání pěkně stojí, nemá problém. ale jakmile člověk dosedne, tak spustí tyatr, když to člověk usedí, tak už je v pohodě celou vyjížďku i jakékoliv další nasednutí...I po odsedlání, znovunasedlání a znovunasednutí....To je prostě tak, když si člověk pořídí koně, na kterého nemá dostatek zkušeností .
![]()
No,tak to znám,koně mají neuvěřitelnou výdrž v těch věcech,o který člověk zrovna 2 x nestojí,
ale když mají dělat něco užitečnýho,tak dělají,že tady nejsou.
Ale ve Tvém případě,Nikik,to bude jen o Tvé psychice,koně tohle mají přečtený,ještě je člověk 100 metrů od maštale a oni už vědí,která dneska bije.
Znám taky jednu kobylku,která si s majitelkou doslova hraje,když se kobče nikam nechce nebo se jí nechce třeba cválat,tak šup,párkrát hodí hrba a majitelka se válí na zemi,takže opravdu úspěšně si umí s majitelkou poradit,tudíž majitelka se jí už bojí a nejezdí,
ale pod zkušenou jezdkyní kobyla zkouší kde co,
ale neuspěje,
a maká jako blázen,
je moc šikovná.
No,nemáš to opravdu lehký,
budeš muset zamakat hodně moc sama na sobě,
ale myslím,že o tom to je,když chce člověk jezdit,musí vždycky pro to něco udělat i sám,![]()
já zase mám raději,když ten koník je zlobivej a já si ho přetvořím k obrazu svýmu,nemusí teda vyhazovat,
to by moje kolena neustály,
ale Moruš nevyhazovala a stejně s ní nebyla jednoduchá práce,a dneska jsem jí docela i vděčná,páč mě naučila spoustu věcí,třeba kdybych se uřila na Kačence,tak bych se nenaučila vůbec nic,
ta byla hodná,bezproblémová,
zase ideální pro děti,aby se nezradily hned od začátku.![]()
![]()
Jára včera jezdila chvilku Pierota,a hodila si pro něj po výcviku 2 jabka do tý ohrady,kde je seno,aby tam koně nedošáhli,ale Moruš to stejně viděla a už tam rázuje.![]()
Pak tam tak hrabala,jak se na ty jabka dobejvala,že tam Jára pro ně musela dojet a přivezla je k nám,my je schovali do kapes,jinak by to tam bejvala Moruš rozbourala.
![]()
Pak si nasedlala,a kvičela,jak měla jen ty tříčtvrťáky,tak jí to pěkně štípalo ta kůže.![]()
![]()
No,a já jsem tam taky něják zaspala,
tohle měla bejt fotka nad skokem,a né 3 metry za.
Ahojky! Jsem nějak nestíhala posledních pár dní. O víkendu jsme makali u koní, hrabali menší výběh a máme to vše na hromadách, uklízeli, jeden vozík bobanů se odvezl. Holky si zajezdily na Beníkovi s Betty..Betty taky není jednoduchý uň.
Tady foto Usinky s pesany za barákem...jsem si hrála a slečna je copánková
![]()
Takhle se vysedá bez sedla,to já bych nedala,
kolena by mi lítaly ven jako splašený.![]()
http://www.youtube.com/watch?v=ZBTVE4gHO3w
A tady jsou ty pneu.
http://youtu.be/cAgrvwIIH9k
![]()
Já taky,
Lucí,z toho si nic nedělej.![]()
![]()
![]()
Tý jo,ty copánky jsou kráásný,![]()
Usině hrozně slušej,
ale když je udělám našim hemelkám,tak se mi zdají nějáký divný. ![]()
Moruš se mi něják víc líbí s rozpuštěnou hřívou,ona přece jen je taková hrubší,nemá tu hlavičku takovou jemnou,tak jí by to neseklo,ale to mi vůbec nevadí,
já jí mám ráda takovou,jaká je.![]()
Luci Usinka moc pěkná.
sluší jí to![]()
Chjo holky
asi jsem to fakt blbě poměřila
co na to říkáte?
fotky nic moc,nechtěla pořádně stát...každopádně to zavazování je krátky,
Ahojky,
díky Ivčo za návštěvu. Jsem dneska doma, mamka má 50tiny. Zítra kontrola ze stavebního úřadu. Jako mám nevolnost už předem. Blééééééé. Půjdu dnes jezdit a do Lysé na výstavu.
Co se copánků týče, tak holky zaplétají někdy Betty i Bendu, ale vypadají srandovně. Přece jen ta hrubá a hustá hříva se špatně zaplétá, takže je fakt, že na huculi či poníkovi to až tak dobře nevypadá. Taky se mi líbí více s rozpuštěnou. Usa taky chodí s rozpuštěnou a když už , tak ji většinou splétám tak 5 copů, aby to bylo tak nějak pokupě..přece jen už ji má dost dlouhou a chci vyzkoušet kam až se nám to povede..než si ji zase nějak zlikviduje
. Ale tak jsem si hrála a pletla tenké copánky a tak jich má asi 12. Ona má strašně jemnou hřívu, jako vlasy. Dokonce mě pokopala statickou elektřinou
.
No jo,Zuzko,je ten koneček nějákej moc mrňavej,
třeba by to šlo vymněnit,zkus se zeptat.![]()
![]()
![]()
Ivčo,já taky strašně moc děkuju za návštěvu,hrozně ráda jsem Tě zase viděla a hrozně hezky se mi povídalo,dokonce až tak,že jsem úplně zapomněla na to,že mám odvézt Jarču do oddílu.

![]()
Vyjížďka byla suprová.![]()
![]()
![]()
![]()
Ivča a Říp.![]()
![]()
Pierot byl moc hodnej.![]()
![]()
![]()
Tyhle fotky sem dám,ale další už dá Ivča,až bude mít čas![]()
no jo já zas trošku cestovala
ale do motola jsem musela a k jarušce už je to kousek
jaruško mě se taky u tebe moc líbilo
pěkně jsem se svezla
jen jsem pořád samej chlup
a ještě jsem nabrala další u helči
tak do práce to nevadí a časem to opadá
jaruško fotky sem klidně dej, protože já mám pomalý připojení a strašně dlouho trvá než se to načte.
joi ještě jsem byla u lenky