Westernové plemena a jezdci kochači 220

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.3.2012 11:37
misamarincova

XXX.XXX.210.251

Tak já tedy založím:-)

24.3.2012 11:39
misamarincova

XXX.XXX.210.251

Už mi odjel miláčeksmajlík Do hengru nalezl jak profík:-)

24.3.2012 16:42
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkMíšo,to je smutný,smajlíksmajlíkvěř,že jsem si na Tebe na brigádě vzpomněla,co prožíváš,smajlíkale jak sama píšeš,Punťa se tam určitě bude mít dobře,:-)hlavně aby dobře dojeli a dali Ti vědět,to je hned člověk pak klidnější.:-):-)
:-):-)My jsme dneska byly s Járou na brigádě,vozily se na kolbiště ty minulý týden natřený překážky a dával se dohromady parkurek,smajlíkholky,to Vám je náádhera....:-):-)
:-):-)Fialovej skok.:-):-)

24.3.2012 16:44
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkMarkét,teda Genko je vopravdickej a nefalšovanej fešááák,:-):-)skoro jsem se zamilovala,:-)a počkej holky Tvoje,do tejdna bude říjet jedna přes druhou.smajlík
smajlík:-))Tý vejšky si nevšímejte,to ještě neskáčeme.:-))

24.3.2012 16:46
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Jojo,Zuzko,je ten náš Eda takovej namodralej,ale já říkám,že je šedivejlpáč když řeknu,že je ten králík modrej,tak je to takový divný.:-))
:-):-)Tenhle černobílej skok jsme s Járou natíraly samy,to je náš skok.:-))

24.3.2012 16:50
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-))No,a když jsme měly už hotovo a chystaly jsme se,že pojedeme dom,tak trenér říká-když už jsem tady,tak toho musíme využít,a šup,půjčil Jarče svoje rajtky a perka,vestu a přilbu si půjčila od holek a šlo se na to.:-):-):-)

24.3.2012 16:51
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-):-)Carbido opět nezklamal,skákal jak z partesu.:-):-):-)

24.3.2012 16:52
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Pár malejch bidýlek na rozeskákání.:-):-)

24.3.2012 16:53
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-))Ta fialová se jim něják líbila.smajlík

24.3.2012 16:59
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Ještě bazének s vodou,:-)vodu jsem tam vlastnoručně nanosila z nedalekýho potůčku.:-):-)
:-):-)A tady videjko z prvního jarního parkurku z fungl novejma natřenejma překážkama.:-):-)

http://youtu.be/sXmb22VJ1RI

24.3.2012 17:03
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Moruš už začíná na lopatkách prokukovat letní srst.:-):-)

25.3.2012 08:18
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Míšo,myslím jsi se ptalal na žlutýho,jestli je zdravej,tak je,:-)naštěstí,oni tihle Kinští žluťáci bejvaj zdravý,mají problémy jenom když se naroděj jako albíni,jinak ne.:-):-)

25.3.2012 08:27
hyblerovahela

XXX.XXX.26.62

Včera byl nádhernej den :) Focení focení focení a taky návštěvy a sluníčko.

25.3.2012 08:35
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)smajlíkHelčo,ty fotky jsou nááádhernýýý,:-)smajlíkholky jsou prostě boží,hned mám lepší náladu,když vidím nádhernej obrovskej výběh se stromama...:-):-)
:-))Mě dneska zase čeká natírání,a natírání,a natírání...:-)):-))

25.3.2012 08:45
hyblerovahela

XXX.XXX.26.62

Díky - koukni pak na FB bude jich tam později víc :) Ty překážky jste natřely holky krásně smajlíksmajlíksmajlík
Dneska bude nádherně juchůůůůůůůůůůůůůů.

25.3.2012 10:10
achula

XXX.XXX.63.196

Ahoj kochacky, taky mame uz par dni nadherne jako v lete. Vcera jsme byli u koni cely den ale pak vecer jsme padli za vlast. Asi ze to jaro teprv zacina.
Miso, Punta stastne dojel?
Jarusko, tak kuraz s tim natiranim ale delate ty prekazky moc hezky.
Helco to jsou krasny haflinci no jo, hned je videt ze foti profik.:-))
K Genkovi se priblizuje zatim jen Achula, te to jakz takz dovoluje ale kdyz to prezene - otoci se a vyhodi po ni. Ale nekopne ji, je to jen vystraha. Konecne nekdo kdo Achule ukaze ze neni "nejvetsi a nejsilnejsi " kun na svete.:-)
Vcera si za cely ten den dali s Mimi jen jednou par kopancu do zadku, to jen tak na kus reci ale jinak jsou kazdy jinde a vse je v pohode. Ale je to chytry konik. Muj syn pohonil kobci, ony uz to znaji, tleskani a heja heja a ochotne cvalaji po vybehu. Genko na to koukal a zkoumal co se deje. Pak bylo vylozene videt na jeho ocich ze pochopil, ze je to hra a zvedl ocas a zacal cvalat s kobylama a nechat se honit synem. Konik pohodar.:-)

25.3.2012 10:12
achula

XXX.XXX.63.196

jaruska napsal(a):
:-):-)smajlíkHelčo,ty fotky jsou nááádhernýýý,:-)smajlíkholky jsou prostě boží,hned mám lepší náladu,když vidím nádhernej obrovskej výběh se stromama...:-):-)
:-))Mě dneska zase čeká natírání,a natírání,a natírání...:-)):-))

To je nadherny usmevsmajlík

25.3.2012 10:13
achula

XXX.XXX.63.196

hyblerovahela napsal(a):
Díky - koukni pak na FB bude jich tam později víc :) Ty překážky jste natřely holky krásně smajlíksmajlíksmajlík
Dneska bude nádherně juchůůůůůůůůůůůůůů.

Ti dva jsou mexicti nahaci?

25.3.2012 10:28
hyblerovahela

XXX.XXX.26.62

Ne ne to jsou peruánští naháči maminka bílá, dcera růžová a syn černý. Chs Speedy Bohemia mojí maminky. Díky za pochvalu.

25.3.2012 10:37
achula

XXX.XXX.63.196

hyblerovahela napsal(a):
Ne ne to jsou peruánští naháči maminka bílá, dcera růžová a syn černý. Chs Speedy Bohemia mojí maminky. Díky za pochvalu.

Aha, ti peruansti jsou asi mohutnejsi,aspon se mi to zda. Jsou moc pekni takova rodinka.:-) Aspon nejsou problemy s linanim.:-))

26.3.2012 07:28
sccary

XXX.XXX.185.6

Míšo tak co, jak Punťa v novém? Jaruško no vy jste šikovné,máte tam parádní jízdárnu.:-)

Já už bych taky chtěla letní srst :-) ale nám pořád nikde nekouká, pořád jen chlupy a chlupy.smajlík
Musíme počkat no :-)).
Lůca si dala včera asi bahenní koupel,myslela jsem že mě trefí jak jsem přišla :-)

http://www.youtube.com/watch?v=S5ai2iErO6I

Dneska se přijede podívat známá na to sedlo co mám na zkoušku,jestli Lucce sedí,tak jsem zvědavá. :-)

26.3.2012 08:00
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Ti nahatý psi se mi moc líběj:-),příště už bych chtěla pejska nahatýho,ty chlupy doma jsou fakt děs,kor teď,když Cleuška líná.smajlík
:-):-)Tak jsem natřela včera tu střechu na tý překážce toho domečku,tak jsem zvědavá,jestli se tam o to někdo opře,smajlíkprotože to bude schnout nejmíň 2 dny.:-)
:-):-)Zuzko,to jsou leonbergři?:-):-)

26.3.2012 08:12
sccary

XXX.XXX.185.6

Jojo Jaruško 2 leonbergří slečny :-) Kiara a Karin,mamka s dcerou...

26.3.2012 08:15
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkTeda,ta Lucka ale vypadá,smajlíkno jo,když ono to bahýnko jim dělá tááák dobře,:-):-)až to uschne,Zuzí,tak to z ní opadá,neboj.:-):-)
:-):-)My se byly zase vřera s Járou pokochat,tady zrovna Monďásek ale upustil bobek ještě v místech,kde je potřeba to uklidit,tož nelením a uklízím a Jára drží koníky.:-):-)

26.3.2012 08:18
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Markét,to je skvělý,že je Genko takovej hosnej koník a pohodovej.:-):-):-)A oni už ho měli koupenýho a někde ustájenýho jinde,nebo ho jeli koupit po návštěvě u Tebe?:-):-)

26.3.2012 08:19
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Ty leonbergeřice jsou krásný,:-):-)tady má jeden chlapík psa a to je teda maxipes,krásnej.:-):-)

26.3.2012 08:23
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-))Nazdár,mamíí...:-)):-)
:-)):-))Noo,tady mě zdraví,ale víte,co mi dělala u hospody,koza jedna?smajlíkOna už byla nasedlá na Monďáskovi a já jsem teprve chtěla nasednout,a ona mě z toho Monďáska normálně zamačkávala zase zpátky do hlavy,smajlíksmajlíkabych na tu Moruš nemohla nasednout,smajlíksmajlíkmy se vždycky tak nachechtáme..smajlíksmajlík

26.3.2012 08:24
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Fousíček se běžel osvěžit do rybníka.:-):-)

26.3.2012 08:25
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkTady se nám nechtělo jít po silnici,tak projdeme radši mezi těmahle strojema tam zaparkovanejma,ale koníkům to nedělá žádnej problém.:-):-)

26.3.2012 08:45
sccary

XXX.XXX.185.6

No jo dneska se do toho pustím,včera to nešlo očistit bylo to úplně mokré a jak smrděla smajlík fujky :-)). Stejně to udělala naschvál,protože nás určo z dálky viděla jak vlečeme sedlo :-)).

To musela být zase suprová vyjížďka :-)

No jo psi Leoni jsou pořádní macci, mají ještě ty hřívy a to je super :-).

26.3.2012 10:20
achula

XXX.XXX.63.196

Ahojte kochacky, dnes jsem doma s dcerkou, nejak jsme ten vikend venku trochu odstonaly, je tak krasne i dnes a me se taky nechce celej den travit v kovarne:-|.
To je parada Jarusko jak se s malou takhle vyradite, taky mam to stesti mit moc pekny vztah s detma. Vcera jsem strouhala Genka tak jsem zjistila ze ma taky "svuj humor" a je to konik ktereho musim ukecavat. Majitelka jeste nedorazila a on se nejdriv nechtel nechat chytit ale to vylozene udelal 2x kolecko a pak prej ze teda josmajlík, tohle presne dela Mimi, takovy srandicky.
Jinak drzel, jen obcas mi dal najevo ze to prej dlouho trva, no jo ale mel kopytka uz hodne prerostla, musila jsem u toho premyslet co jeste vzit a co ne aby mi pak nekulhal. A dobry, takze mam dalsiho klienta.
No, ona ho uz ma 5 let a byl ustajeny v jiny vesnici u soukromnika a jak nemuze k nemu denne, tak oni na nej prdeli a casto ani ven ho nepustili a stal pry ve srackach.A jeste to mela za dve stovky (eu) kdezto u mne to maji za 50. Zminila se dceri ve skole ze shani ustajeni a tak to prislo jako z nebe, protoze ja jsem si valacha do ty nasi rodiny prala. Uz jsem premyslela ze snad nekde prilezitostne poridim ale vahala jsem, zda to pres zimu zvladnu s krmenim financne. A takhle je to vyreseny. Teda jestli u nas zustanou ale vypadaji zatim spokojene.
Vcera prijela ta holcina s mamou a se psem malinskym ovcakem ani ne rok. Chudak se tak tesil ze si zabeha s konikama, tak se jal podlezt ohradnik a 2x dostal kopanec od proudu, tak vzdycky zavyl chuderka. No ale dostali se s nim do ohrady a on hura za Genkem, jak ho sledovala Achula, Genko se otocil a vypalil-a zchytal to pes. Ale nevadi,si asi rikal protoze zase vesele obihaval kone a sup-dostal od Achuly. To si ho uz vzali zas na voditko a Achula dostala vynadano. Tak snad to s pejskem jeste zkusi, Mimi s Nevadou znaji psy z minuly staje, Achula sice taky ale byla miminko a ona je vubec nekdy potfora. Jak je pes mladej tak taky hned hr hr, tudiz nevim jak to budeme v budoucnu resit ale asi nejdriv na voditku oba -psa i Achulu. Vsechno se odehralo tak rychle, ja jeste s raspli v ruce a tak nemam fotky ze vcerejska. Budu se musit naucit na fotaka myslet vic, kdyz jsem ted tady s vami.:-))

26.3.2012 10:26
achula

XXX.XXX.63.196

Krasni leonbergri, jsou v pohode s konikama? Vcera jsem si pustila ct na int. Vydru (mate me) tak v jedny serii popisovali jakyho psa jo a jakyho radeji ne ke konim. No a po vcerejsi navsteve psika u nas zjistuji, ze to nebude zadna sranda ani poridit psa ani s vychovou aby byl socialni vsude a ke vsem. Zatim je jeste cas ale mam v hlave porad ze pejsci a konici do rodiny "blaznu" patri.:-)

26.3.2012 10:45
sccary

XXX.XXX.185.6

Já myslela,že je tvůj koník :-) zase sem blbě četla :-)).

Leoni s koníkama nepřijdou do styku,jen Karča jak byla malá tak tak byla u nic pořád. To Kiara je moc nemusela,ale snesla je :-).
Teď už máme koně jinde.

26.3.2012 10:49
sccary

XXX.XXX.185.6

Jaruško na videjku moc šikovná Jarča i koník smajlík a co to tam prochází za chudáka tlustého pesana? smajlík

26.3.2012 11:00
sccary

XXX.XXX.185.6

Tady ještě naše mamina Kiara se svým synem Bazzim,který byl u nás kdysi na hlídání:-)

26.3.2012 11:03
sccary

XXX.XXX.185.6

a Roneček, ještě před důchodem :-))

27.3.2012 07:57
jaruska

XXX.XXX.213.11

sccary napsal(a):
Jaruško na videjku moc šikovná Jarča i koník smajlík a co to tam prochází za chudáka tlustého pesana? smajlík

:-):-)Zuzko,díky moc.:-):-)
:-):-)To je rotvajlerka Eliška,a má momentálně 5 nádherných rotvajleřích štěňátek.:-):-)
smajlíkNo,Markét,chudák štěně,teda,smajlíkno jo,asi je lepší ty štěňátka u koní učit hned od malička,oni pak když už jsou větší,tak si myslej,že ten kůň si s nima bude hrátsmajlík,a ono prd,akorát byl bit,smajlíkto by mohlo skončit taky nějákou nepěknou zlomeninou u toho pejska,kdyby dostal pořádně mířenej kopanec.smajlíkAle ono pak není lehký toho psa odvolat,to jsem viděla párkát,když jsme jeli s koníkama ven,a lidi tam venčej psy,že jo,a psi nás třeba uviděli dřív,než páníci,a to bylo něco,neposlechnousmajlík a nejradši by s náma za mohutnýho oštěkávání a obíhání šli na celou vyjížďku:-)) a páníček je jim v tu chvíli totálně ukradenej.smajlíkTak to se vždycky modlím za toho psa,aby nepřišel třeba Moruš na dostřel ani zezadu,ani zepředu,ona je pro psy nebezpečná opravdu ze všech stran,jako jestli si pes myslí,ýe teda zezadu nepůjde,že tam to kope,a šel by zepředu,tak by měl taky smůlu,smajlíkona po nich jde i předníma,.ale jak vztekle,smajlíknejhorší je,že člověk pak nemůže z toho koně dělat skoro nic..smajlík
:-))Jára si výšku skoku upravuje sama z Monďáska.:-)):-))

27.3.2012 08:04
jaruska

XXX.XXX.213.11

hyblerovahela napsal(a):
Fabio smajlík

:-):-)Helčo,ten je krásnej,:-):-)jak jsi vlastně ke klusákovi přišla?:-):-)

27.3.2012 08:07
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Monďásek hrozně rád skáče doma,to ho hrozně baví,ale jinde ví,že jsou bedny,a křoví,a různý ošklivý překážky,:-))tak tam jako ho to tak moc nebaví,smajlíkasi mu uspořádáme závody doma.smajlík

27.3.2012 08:12
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Jezdila i Pierota,:-)už se hoodně zlepšuje,je moc šikovnej,:-)hlavně teda Jarča ví,jak mu co má vysvětlit,a hned za každičkou snahu jí vyhovět dostává obrovskou pochvalu:-) a chvilku volna,:-)teď nacvičujou přeskok,aby v zatáčce,když normálně cválá,přeskočil oběma nohama,občas se mu ještě povede,že sice předníma přeskočí,ale zadníma ne,tak křižuje,ale už asi 3 x se mu krásně povedlo,že přeskočil ukázkově,smajlíksmajlíkje opravdu moc šikovnej a chápavej,:-)já jsem ani v to nedoufala,že by se tohle mohl ještě naučit,smajlíkale on mi to nandal.:-)smajlík:-)

27.3.2012 08:19
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkTak chudák Genko,smajlíkteda,pane jo,já nevím,že lidi nechají stát koně v hnoji:-(,proč ho teda nepustěj aspoň ven,když si ho pořídili,smajlíkjá nikdy nepochopím,že lidi si poříděj koně a mají je někde zavřený,smajlíkkoně potřebujou hlavně pohyb...Ach jo...:-(:-(
smajlíksmajlíkTak teď už je u Tebe,Markét,a bude se mít fajn,:-)a má tam harém,smajlíkjá myslím,že se mu o tomhle štěstí zdálo už dlouho..:-):-)

27.3.2012 08:47
sccary

XXX.XXX.185.6

Jaruško tak to se Elišce moc omlouvám :-):-). Ona se tam jen tak mihla a já jsem myslela,že je to pesan nějakých moc milujících majitelů co ho cpou k prasknutí. Protože pár takových znám :-(

Třeba naši sousedi měli Berňáka a ten jedl všechno to co oni. Na snídani snědl 10 rohlíků a kostku másla. Když šli grilovat tak jemu koupili kilo špakáčků,obědy taky jedl s nimi. No byl jako koulesmajlík.

Pěkně to má Jarča vymyšlený :-)) upravuje překážku aniž by musela sesednout :-)

No včera jsem přišla ke koním a jak byla Lucka předevčírem zamarasená,tak byla čisťoučká,až sem měla podezření,že ji někdo vyčistil smajlík. Doufám,teda že ne a že to opadalo. Protože už vícekrát semi stalo,že měla třeba zapletenou hřívu:-(

27.3.2012 08:50
madow

XXX.XXX.97.199

ahojte všichni...žijuuuuuuu....jen jsem byla hooodně pracovně vytížená a nějak jsem nic nestíhala...ani pročítat, takže mám koukám co dohánět...

s Rozárkou už pracuji v plném nasazení...chodíme obden..buď kruhovka nebo ven do terénu a paráda, už je skoro bez zimních chlupů, tak je už i Rozí super na udržbu

27.3.2012 09:22
sccary

XXX.XXX.185.6

jééé vy se máte,že už je Rozi bez chlupisek :-)

27.3.2012 10:13
madow

XXX.XXX.97.199

Roza, jak teď pravidelně chodí ven, tak chlupy schodila poměrně rychle, jinak Šohajda a Zuzka jsou ještě jak medvídci...línají jak zběsilí, ale furt medvídci

27.3.2012 10:26
sccary

XXX.XXX.185.6

u nás taky tak ....:-) všude lítají chlupy

27.3.2012 11:25
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)smajlíksmajlíkTeda Markééét,ta je krááááásnááá,:-):-)jůůů,já bych už taky chtěla Moruš bez chlupů,:-)ale ona si to ještě drží,ráno tu bejvá taková kosa,že je to hrozný,:-(tak radši ať je ještě má,než bude teplo..:-):-)
:-)):-))Tady Jára už fakt neví,kde by koho osedlala,tak si hold osedlala na chvilku tátu,smajlíkba né,hráli bandmington a míček jim spadl na ptáčkárnu,tak ho museli sundat takhle.:-):-)

27.3.2012 11:45
sccary

XXX.XXX.185.6

Jaruško koukala jsem na tvoje videjka a viděla jsem tam tos tím drátem a sedlem,taky to asi zkusím :-).

Teda ta Jarča,je pořád na koni :-))

Známá se byla včera podívat jak nám to sedlo sedí,a říkala že to vypadá dobře,místo neoprenové deky,ale říkala že mám ze začátku používat berana co mám doma.A taky se jí nelíbily ty nylonové popruhy místo kožených,to mě ale taky ne,takže vyměním a taky potřebujeme větší podbřišák tak asi 85cm. To bych asi koupila zase neopren,provázkový nechci a beran se blbě udržuje.:-)

27.3.2012 12:01
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkJá zase bych nechtěla neopren,nám dost klouzal,:-(tak jsem ho koupila asi za 800,Moruš ho měla asi 2 x na sobě a byla jsem ráda,že jsem se ho za 500 zbavila,smajlíka to nebyl žádnej kšunt,:-)nám vyhovuje ten umělej beránek,jezdíme hodně a peru ho tak 3 x za to období jaro-podzim.:-)Nikdy jsme z toho neměli koně odřený nebo něco.:-):-)Moruš má teď novej podbřišák,akorát mě naštvalo,že neměli hnědej,ale černej,ale tož co člověk nadělá,že joo.:-(
:-):-)Jo,tu drátovou metodu určitě zkus,Zuzko,budeš mít aspoň představu,jestli to kobylku nebude nikde tlačit.Když sedlo bude malinko širší,to taky nevadí,dá se tam silnější korekční deka,ale když bude úzké,je to dost průšvih.smajlík

27.3.2012 12:08
sccary

XXX.XXX.185.6

jaruska napsal(a):
smajlíkJá zase bych nechtěla neopren,nám dost klouzal,:-(tak jsem ho koupila asi za 800,Moruš ho měla asi 2 x na sobě a byla jsem ráda,že jsem se ho za 500 zbavila,smajlíka to nebyl žádnej kšunt,:-)nám vyhovuje ten umělej beránek,jezdíme hodně a peru ho tak 3 x za to období jaro-podzim.:-)Nikdy jsme z toho neměli koně odřený nebo něco.:-):-)Moruš má teď novej podbřišák,akorát mě naštvalo,že neměli hnědej,ale černej,ale tož co člověk nadělá,že joo.:-(
:-):-)Jo,tu drátovou metodu určitě zkus,Zuzko,budeš mít aspoň představu,jestli to kobylku nebude nikde tlačit.Když sedlo bude malinko širší,to taky nevadí,dá se tam silnější korekční deka,ale když bude úzké,je to dost průšvih.smajlík

Takže s neoprenem nejsi spokojená? Já to ještě nikdy nezkoušela takže vůbec nevím smajlík. Kdbych si tu neopren deku nebrala,tak bych měla docela slevu na to sedlo,ale slyšela jsem na ty neopreny samou chválu tak sem si říkala,že ji vezmu. Známá co mi byla zkouknout to sedlo,tak říkala,že jak koupili ty neopreny,jeli na puťák a koně na to nebyli zvyklí tak že je od toho spálili.
Mám taky tu klasickou tlustou beránkovou deku.A jak to čistíš tu deku Jaruško? To normálně pereš?
Podbřišník máš taky beránkový? Já sem spokojena s tím neoprenovým,ale ani s beranem jsem problém neměla.

S tím drátem to určitě zkusím,jen musím nějaký splašit. :-)

27.3.2012 12:22
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-))Nijak deku nečistím,oberu z ní chlupy,co v ní zůstanou,a basta fidli,prala jsem jí za ty asi 4 roky,co jí mám,jen 2 x.:-):-)
:-):-)Jo,já jedině toho berana na pobřišáku,a taky to nevyžaduje zvláštní péči,to je blbost,zase jenom oberu chlupy a nechám pořádně vyschnout,to je všechno,a říkám,jezdíme hodně,a koně žádný problémy z podbřišníků nemají.:-):-)Jednou měli naše koně sedla na sobě 8 hodin a nic se jim nestalo,byli absolutně v pohodě.:-)
:-):-)Ale je to každýho rozhodnutí,každej si musí vyzkoušet,co jeho koni pasuje dobře a co ne.:-):-)

27.3.2012 12:28
misamarincova

XXX.XXX.210.251

Helčo nádherný fotkysmajlík:-)
Holky, mě se moc líbí na měření zad drátková metoda tato(na obrázku), někdo šikovný by si mohl zhotovit(svařit)....
Jinak Punťa dorazil v pořádku, prý byl moc hodný ve vozíku. V neděli ho pustili ven a říkala, že se choval jak hřebec, že trochu vyváděl....ale on si tam zvykne. Odpoledne ho ještě i zapřáhli a pracoval moc pěkně, tak to mě těší. Já jsem se celou dobu držela, ale včera to na mě dolehlo, když jsem uklízela a čistila věci po Punťovismajlík

27.3.2012 12:37
sccary

XXX.XXX.185.6

Tak sem si dělala těžkou hlavu zbytečně,mám už tu deku takovou postarší,vždycky ji aspoň vykartáčuju a nechám proschnout

Míšo tak to je super,že to všechno zvládnul:-) Nesmutni :-) A jak budeš mít fotečky tak určitě je sem hoď ať vidíme fešákův nový domov :-)

No ono je sice ještě brzy na Lucku sedlo pasovat,určitě se ještě změní celá,ale sedlo chci a tak raději koupím kvalitnější a dražší i s rizikem,že pak třeba sedět nebude,než obyč šunt. To kvalitní se bude dát ještě prodat ale ty levné dost těžko.

27.3.2012 13:36
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkTo věřím,Míšo,to víš,přece jen jsi byla na něj zvyklá,všecko jsi si ho naučila,s takovým koněm se pak člověk těžko loučí,smajlíksmajlíktak hlavně že dobře dojeli a že je paní z něj nadšená,že je hodnej a šikovnej,:-)to hodně zahřeje na srdíčku.:-):-):-)

27.3.2012 14:19
madow

XXX.XXX.97.199

Míšo, vím jak ti je...ale máš na něj zase jen ty nejhezčí vzpomínky a pokud budeš s majiteli stále v kontaktu, tak uvidíš, že to brzy bude dobré.
je fajn, že v pořádku dojeli a že Puntík se rychle aklimatizoval....budu se těšit na další nové zprávy z jeho nového domova.

jinak k těm podbřišákům, já měla k westernu taky podbřišák s beránkem a taky bych už ani jiný k westernu nechtěla.

je fakt, že k tomuto sedlu co mám te´d mám neopren s dotahovací gumou a taky bych už neměnila :-))
vidím to u kamarádky, ta má k anglii klasický provázkový podbřišák a rve se s ním teda hrozně.....já zapnu, pak ještě postupně dotáhnu a vím, že to sedlo sedět bude.

něco z vyjížďky smajlík

27.3.2012 16:19
misamarincova

XXX.XXX.210.251

Jaruš a Markét, máte s Punťou pravdu:-)
Já jsem měla k westernu neoprénový podbřišník a byla jsem s ním spokojená, koni vyhovoval a snadno se udržoval, jen se opláchl a byl čistý:-)
S umělým beranem bych se bála, ale třeba někomu vyhovuje. Mně se moc líbí tento: http://vaquero.cz/clanky/2011/2/11/clanky/proc-pouzivat-podbrisnik-z-zini-konske-hrivy/
U anglie mám zase nejraději podbřišníky plátěné třípřezkové. Jednou bych ale chtěla vyzkoušet klasický koženýsmajlík

27.3.2012 18:34
hyblerovahela

XXX.XXX.26.62

Punťa se bude mít dobře neboj smajlík
Já bych to nedokázala. Jaru ke klusákovi jsem přišla tak: starala jsem se jako malá holka o jeho maminku, jezdila jsem dostihy jako amatér. Pak když se narodil byla to velmi srdeční záležitost. 6let jsem trávila každý víkend na dostizích.
Tedˇ na něm jezdí mamka, je hodnej.

27.3.2012 23:13
achula

XXX.XXX.138.250

Krasny fotecky od fotografky Helo,takovy stoji za to zvetsin na plakaty.smajlík
Ovsem Jarusciny fotky taky, hlavne ty konsky usmevy a mas jich uz tolik ze by se z toho dalo sestavit par komixovych stranek.smajlík
Miso, jsem rada ze Punta dobre dojel a ze uz pracoval. Aspon nebude mit cas po Tobe smutnet, jestli teda kone smutni. Ale ja myslim ze jo, protoze jsou kone co se i urazi ale to budou vyjimky.

Tady se Achulka uci od naseho Sasky jak se opravuje kolo. A opravdu se soustredi.

27.3.2012 23:19
achula

XXX.XXX.138.250

Market, to je parada ze Rozarka uz odlinala...skoro jak pises.:-)) U nas jeste chlupy litaj.

Ted sama zkouma a premysli ze je treba to jeste trochu poupravit,bo Saska to poradne neumi.:-|

27.3.2012 23:25
achula

XXX.XXX.138.250

Jaruska je sikovnasmajlík, obsedla i tatinka, ted uz ho jen naucit spravne chody:-)

..."a mela jsem pravu, tady to chce takhle poradne chytit a trochu zkousnout a uz to bude lip drzet...":-))

27.3.2012 23:30
achula

XXX.XXX.138.250

Zuzko, Ronecek je na te fotce kouzelny...."Gandalfuv kun":-), bili kone maji svoje kouzlo, rika se ze jsou inteligentnejsi prave kvuli dost viditelne barve, takze aby prezili, musi spolehat vic na sebe.

Ja jsem dokoncila uzdecku.

27.3.2012 23:36
achula

XXX.XXX.138.250

No ale jsem zklamana, spatne jsem merila, je moc blizko oci. Vyzkousela bych na jinym koni ale z hribat jeste zadna nenosi udidlo. Nevade jsem ho jednou dala a nastvala se na me co ji to do ty huby davam. Sklebila se, prezvykovala a hazela hrozny pohledy. Nanosnik vypada ze je nizko ale to se da upravit, direk dost. Jak je kuze nova tak se mi nechtelo se s tim moc prat, kdyz jsem ji dala Mimi jen na zkousku. Pouzivat ji jeste nesmim, mam ji k zavereckam.

27.3.2012 23:39
achula

XXX.XXX.138.250

Tak jsem si rekla ze dam Nevade ...neco jako sedlo na zada at se psychicky pripravi. Je to lehky, tak at nema sok ale at si zvykne ze bude proste obcas opasana kolem hrudniku.

27.3.2012 23:44
achula

XXX.XXX.138.250

No a Nevada nic, ani brvou nehla a zrala seno. Tak si rikam - kdyz nic tak nic. Eli jsem rekla at se na ni pomalu povesi jako pytel brambor.

A Nevada...nic.

27.3.2012 23:47
achula

XXX.XXX.138.250

Ale sednout si nechtela. A to Saska ze zase jo.

27.3.2012 23:49
achula

XXX.XXX.138.250

Chvalili jsme,hladili, no ta byla taaak hodnoucka.smajlík

27.3.2012 23:55
achula

XXX.XXX.138.250

Udelali jsme s ni par kroku a pak ji uz nechali. Ja myslila ze dostane jako lekci pouze sedylko a ona nas takhle prekvapila.
Za to dostala mrkvicky, jen a jen ona a kdyz se k ni hnala Achula, tak jsme ji odehnali. Stejne pred tim dostali vsichni svou davku ale Nevadicka si zaslouzila vic.:-)

28.3.2012 06:57
sccary

XXX.XXX.185.6

achula napsal(a):
Zuzko, Ronecek je na te fotce kouzelny...."Gandalfuv kun":-), bili kone maji svoje kouzlo, rika se ze jsou inteligentnejsi prave kvuli dost viditelne barve, takze aby prezili, musi spolehat vic na sebe.

Ja jsem dokoncila uzdecku.

No on je takový náš malý chytrák :-)).

smajlík Teda ta uzdečka je nádherná,fakt krásná práce :-):-)smajlík

28.3.2012 06:59
sccary

XXX.XXX.185.6

Nevada je šikulka smajlík a Genko jak se nese :-))

28.3.2012 07:45
madow

XXX.XXX.97.199

Achula (promiň ještě mám trochu bordýlek v jménech) ta uzdečka je fakt nádherná, takovou jsem vždy tak nějak chtěla, ale bohužel v Čechách asi docela nedostatkové zboží....a když už tak za nekřesťanský peníz smajlíksmajlík

měly jsme takovouhle uzdečku, ale ta už má taky něco za sebou a už není tak hezká

28.3.2012 09:46
misamarincova

XXX.XXX.210.251

Markét(Achula) krásná uzdečka:-) S těmi lícnicemi blízko očí, nedělá to to udidlo? Když by jsi dala kroužkový-stihlový, tak by se to mělo o něco posunoutsmajlík Nebo ne?

28.3.2012 11:12
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-))Markét,tak to já bych nemohla dát kolo Pierotovi na hraní,:-))on by ho nohou pobídnul,jestli by si s ním to kolo nešlo třeba hrát,smajlíka to netuším,co by z kola zbylo.:-)):-))Ty holky jsou natyhle věci takový lepší,Pierot prostě nedá ničemu pokoj.:-):-)
:-):-)Ta uzdečka je náádherná,:-):-):-)asi je kratší ta čelenka,nebo proč je to tak blízko očí?smajlík

28.3.2012 11:44
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Markét,s tím obsedáním-dobrý,já bych to sice takhle nedělala,smajlíkje to pro toho klučinu hodně nebezpečné,sice když kobylka stála a nic nedělala,tak Vám určitě dost věří,ale to nic nemění na tom,že si za chvilku může vzpomenout,že jí to sedlo někde šponuje a nevím,nevím,chlapec nemá ani helmu.....smajlíksmajlík

28.3.2012 11:47
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Moruš,když líná,tak grošatí,smajlíkale málokdy je to dobře vidět.smajlíkJá jsem vždycky chtěla grošáka,tak mi Moruš zgrošovatí vždycky aspoň na chvilku.:-)):-)

28.3.2012 11:50
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-(:-(Co dneska ty mušky dělaj,to je děs,jedna mi vlítla přímo do pusy,smajlíkjsem myslela,že vrhnu.:-(:-(

28.3.2012 11:53
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Monďásek má jakžtakž vylínanej předek,ale záda,boky,břicho a zadnici nee,to samý Moruš,ta pustila hodně z břicha,to hrábnu 2 x hřbílkem a je plnýsmajlík,ale bůčky,ty pouštět moc nechce.:-))

28.3.2012 12:29
achula

XXX.XXX.138.250

Diky moc za komplimenty. Miso ja to stihlovy udidlo zkusim ale spis si myslim ze by ta celenka mela byt delsi. Sice jsem merila podle uzdecky co ma Mimi ale snad ze celenka je celkove silnejsi, 2 vrstvy kuze a bila kuzicka, tak se to tim padem "srazilo". V nejhorsim si doma udelam znovu celenku o trochu delsi, nebo mozna by byla Achule, - ta ma uzsi hlavu, vsak ji to zkusim, kdyz si necha na chvilinku nasadit udidlo tak se z toho nezjevi, aspon okusi a uvidim jak ji. Ikdyz jeste roste, ma jiny typ hlavy.
Market, ta uzdecka je moc pekna ale mozna by jsi poridila nechat si udelat nejakou podobnou rovnou od sedlare. Ja jsem se inspirovala tady http://artequiberique.over-blog.com/5-categorie-903625.html a sice muj puvodni navrh byl jiny (ne ten dekoracni ale reminky) a ze jsem ji delala vlastne s prof. tak jsem se nechala vest a vyslo to trochu jinak. No nevadi, kazdopadne do kose to neni a tak to treba stihnu do cervna opravit abych pak mohla vyjizdet do terenu.

28.3.2012 12:33
achula

XXX.XXX.138.250

jaruska napsal(a):
:-)):-))Markét,tak to já bych nemohla dát kolo Pierotovi na hraní,:-))on by ho nohou pobídnul,jestli by si s ním to kolo nešlo třeba hrát,smajlíka to netuším,co by z kola zbylo.:-)):-))Ty holky jsou natyhle věci takový lepší,Pierot prostě nedá ničemu pokoj.:-):-)
:-):-)Ta uzdečka je náádherná,:-):-):-)asi je kratší ta čelenka,nebo proč je to tak blízko očí?smajlík

Jarusko asi jo, je kratsi, no jo, velky zklamani. Tak ale pro priste budu pocitat s tim ze pokud budu neco delat podle staryho vzoru, budu si davat bacha s jakou kuzi pracuju.

28.3.2012 12:44
jaruska

XXX.XXX.213.11

achula napsal(a):
Jarusko asi jo, je kratsi, no jo, velky zklamani. Tak ale pro priste budu pocitat s tim ze pokud budu neco delat podle staryho vzoru, budu si davat bacha s jakou kuzi pracuju.

:-):-)Markét,zase se toho přece tolik nestalo,:-)čelenku uděláš jinou,delší,:-)a máš parádní uzdečku,:-):-)jakou Ti tu budeme tiše závidět.:-):-)

28.3.2012 12:46
achula

XXX.XXX.138.250

Jo ja vim ze jsou postupy pri obsedavani, vsechno vyplynulo nahodou. Kdybych videla na Nevade jakekoliv prekvapeni, diveni se ze sedla tak by to zustalo jen u toho sedla. Jenze ji bylo vsechno fuk. Ani kdyz na ni kluk sedl, nejevila sebemensi naznak ze by ji to rusilo. Vsak na ni sedel tak 5 minut, vic ne a samotnou jsme ji nepustili.
No jo, nema helmu, kdyz on na Mimi leze ve vybehu jen tak, bez niceho, kdyz ona se pase a kluk si ji lehne na zada. Vzdycky se muze stat cokoliv ale zase ho nechci honit ze si s konma nema hrat. Takze priznam ze v ten moment jsem si na helmu nevzpomnela.smajlík

28.3.2012 12:49
jaruska

XXX.XXX.213.11

hyblerovahela napsal(a):
Punťa se bude mít dobře neboj smajlík
Já bych to nedokázala. Jaru ke klusákovi jsem přišla tak: starala jsem se jako malá holka o jeho maminku, jezdila jsem dostihy jako amatér. Pak když se narodil byla to velmi srdeční záležitost. 6let jsem trávila každý víkend na dostizích.
Tedˇ na něm jezdí mamka, je hodnej.

:-):-)Helčo,já jsem si to myslela,že to je syn nějáké kobylky,o kterou jsi se starala,to tak bývá,člověku pak ty hříbátka přirostou k srdci a je těžký se s nima loučit.:-):-)Je moc krásnej a na ten věk opravdu nevypadá,:-)smajlíktaky bych si chtěla jednou zajezdit na klusákovi asi.smajlík
:-):-)Jarče se brzo splní sen,chce pořád si sednout na jednoho soukromýho koníka,tak možná se to brzo splní,to jsem zvědavá.:-):-)

28.3.2012 12:50
achula

XXX.XXX.138.250

jaruska napsal(a):
:-):-)Markét,zase se toho přece tolik nestalo,:-)čelenku uděláš jinou,delší,:-)a máš parádní uzdečku,:-):-)jakou Ti tu budeme tiše závidět.:-):-)

Jo, diky. Ikdyz nechci vzbuzovat zavist, spis inspiraci a je fakt ze mam trochu svihle geny umelcu, tak se snad zrealizuju s kuzi.

28.3.2012 12:55
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)To se tak říká,já sice někomu něco trochu závidím,:-|ale moc mu to přeju,:-):-)kor když si to udělal sám,:-)to je spíš taková ta myšlenka-proč já vůl jsem se to nenaučila taky.smajlíksmajlík

29.3.2012 07:19
sccary

XXX.XXX.185.6

No musím říct, že u nás to s tím obsedáním vypadalo dost podobně. Akorát teda asi 3x měla sedlo a bylo jí to úplně jedno,pak jsem se jí do sedla věšela a dělala "mrtvého indiána" :-)). No a pak jsem prostě jednou neplánovaně nasedla a bylo. Taky bez helmy,věřila jsem jí. A myslím,že kdybych měla helmu a něják se na to připravovala,byly by jsme obě nervóznější :-)). Vím,že je to chyba a risk,ale takhle to prostě bylo.:-)

Takže Markétu chápu a nedivím se,že jí ta helma ani nenapadla.:-) Příště už si určitě vzpomene :-)

29.3.2012 18:29
lucky

XXX.XXX.27.76

Ahojky! Nějak poslední jen čtu a nemám čas na psaní. Sbírám ve volných chválích výběhy, dneska jsem vysbírala další vozík a bude malý výběh prázdný, hned to lépe vypadá. Zbyly asi tři hromádky bobanů a jde se na velkou ohradu...uf.

Jinak Míšo, nemáš zprávy o Punťovi? Jak se zabydlel?
Holky, já koukám na ty uzdečky a bomba. teda na Usu bych to dát asi nemohla, už by asi neměla hlavinku :-) , ale na těch těžších koních se mi to děsně líbí. A ker chlaďasovi to prostě patří.

My byly včera s Usou na procházce, tady po řece výše dělají nový splav, tak jsem se byla podívat jak to tam vypadá a Usa koukala jako tele, že kde jsou stromy a co ji to tam udělali!!! Je to pod železničním mostem, takže jsem ji měla na lonži a pak stála kousek pod mostem a jel vlak, no rachot děsný a s ní to ani nehlo. Jen na něj čuměla:-)

Trochu tady už roste pidi travička, ale nic moc. Je hodně sucho..teda bylo. Dneska kolem 4 začalo docela pršet, tak jsem letěla pro Usu, aby nezmokla. Tak se to konečně snad zazelená.

29.3.2012 18:34
lucky

XXX.XXX.27.76

Copak mi to tady dělají?.... Usa je děsně vnímavá na zmeny. Zná své okolí a pamatuje si i místa, kde třeba šla před rokem, dvěmi a najednou je tam něco jinak než bylo tenkrát a ji to hned zajímá a hned si toho všimne. na to je neuvěřitelná. Stačí jak někde v lese leží nějaký strom jinak než ležel a už má oči na vrch hlavy kdo ji tady zase dělá nepořádeksmajlík

29.3.2012 18:36
lucky

XXX.XXX.27.76

má zmapované okolí kol 10km od baráku všemi směry a i když někde pojede třeba po dvou letech, tak ví kde je a co tam bylo... :-):-)

29.3.2012 18:38
lucky

XXX.XXX.27.76

fotky jsou z mobilu, tak omluvte "kvalitu"

29.3.2012 18:44
lucky

XXX.XXX.27.76

průzkumník....vesele línáme a nějak najednou jde vidět, jak moc těch svalíků není po dvou letech flákánísmajlík

29.3.2012 18:45
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)No,oni koně mají ten pozorovací talent,vždyť už kolikrát se někomu stalo,že jel poprvé s koněm na vyjížďku,někam dojeli,třeba 5 kiláků od baráku,pak jezdec spadnul a kůň spolehlivě trefil dom,:-):-)to já bych nemohla bejt kůň,:-))leda by mi museli naštelovat do hřívy navigaci.:-))Oni si pamatujou právě takový nějáký určitý body a pak taky naše koně koukaj,když je něco jinak,ale jim je to něják fuk,teď jsme šli nedávno kolem známýho potoka,ale na druhým břehu vykáceli pár stromů,tak oni si toho koně taky všimli,ale jen koukli a šli dál,ale opravdu jsem si na Moruš všimla,že kouká,že je to tam nějáký divný,ale ona to zkoumá v chůzi,ani jí nehne kvůli tomu se zastavit.:-)):-)

29.3.2012 18:48
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Lucí,nejde mít všechno najednou,podle mě je přece lepší,když se Usina zlepšila v tom dýchání,:-):-)a že není nabouchaná svalama jako amíci by mi tak vadilo ze všeho nejmíň,:-)hlavně že už se nedusí.:-):-):-)

29.3.2012 18:51
lucky

XXX.XXX.27.76

no super...už pořádně popršelo, dokonce i slejvák..já před dvěmi dny dosela trávu na zahradě a na dvoře a lítala s hadicí, aby mi něco naklíčilo..tak to teď poroste travička..konečně. Vypadá to, že už přestává pršetsmajlík. Už se těším, až bude zelelo a všechno pokvetesmajlík

29.3.2012 18:51
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-))My už taky línáme,Pierot je přes zimu takovej světlej,pak začne bejt zrzavej a pak až teprve začne žloutnout:-)),tady je ještě takovej do zrzava.:-))

29.3.2012 18:54
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Monďásek včera zase skákal,my ho normálně nepoznáváme,jak ho to baví a skáče s chutí,zastavil jen u jediný překážky,ale po znovunajetí už to dal krásně,prcek jeden šikovnej.:-):-):-)

29.3.2012 18:56
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Tady taky pršelo,ale tak jedna kapka na metr čtvereční.smajlík

:-))Tady mu Jára šla ukázat vodní skok,tak tam do něj chvilku funěl,:-))ale pak to vůbec neřešil.:-):-)

29.3.2012 18:57
lucky

XXX.XXX.27.76

Pierot je krásný.
No, upřímně..v zimě na tom byla usa trochu lépe. Zase jakoby začala pokašlávat a dusit se místy. Nasadila jsem ten koňský Bromhezxin, tak snad ji to trochu pročistí a budeme zase dělat detoxikační kůry atd....měla teď trochu pokoj..ono se to má vysadit na čas, i ty bylinky a tak, aby to později znovu lépe účinkovalo. Ale trochu se zase zhoršilasmajlík

tady už doma...

29.3.2012 19:00
lucky

XXX.XXX.27.76

Šikovný Monďásek. No vidíš a to jste ho kdysi brali že ho nechtěli na skoky, né? Co si pamatuji.

jediné, kde má trochu svaly jsou stehnasmajlík

29.3.2012 19:03
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)To je hezká fotka,jak kouká za sebe,:-)tohle dělá Moruš za pochodu,když za ní jdou koně,teda cizí,tak má tu hlavu pořád naštelovanou na mejch třmenech,aby pořád viděla,kdo za ní jde a jak je daleko,a jestli už to vyjde,že by se mohla trefit.smajlík

29.3.2012 19:09
lucky

XXX.XXX.27.76

Jo, tak to Usa nedělá, ale zase jde s ušima dozadu a očma málem na prdeli. nekope, ale bojí se, že ji někdo zezadu kousne nebo kopne, takže nesnáší koně blízko sebe na jakékoliv straně.

29.3.2012 19:14
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)No,ona ta holčina,co ho jezdila,než jsme ho koupili,na něj byla maličká,byla tenkrát ještě o hlavu menší,než naše Jarča,a oni už si ho zkaženýho koupili,akorát tomu nerozumněli,a prodávající to vycejtili,a krásně Mondína předvedli jen na břevnech,který mu nevaděj.:-):-)No a on jak byla ta holčina slabá,tak on zastavoval před skokem,kterej se mu nelíbil,a dal hlavu dolů,jak na něj čučel,a ta holčina šla většinou chuděrka s těma otěžema taky,smajlíktakže se po pár pádech rozhodli Mondína prodat,ale ne proto,že holčina padala a že by jí to vadilo,ona je bezvadná,ona spadne a neřeší to,:-)ale kvůli tomu,že chtěli koníka do sportu,a to tenkrát Mondík opravdu nebyl,smajlíkon potřeboval ten čas,aby zapomněl,kde se mu co stalo ošklivýho,a jak je vidět,zapomíná,smajlíkcož je fajn,a my jsme rádi,:-)smajlíkmy si ho v tý době na skoky nebrali,tenkrát Jára ještě o parkurech vůbec neuvažovala.:-):-)

29.3.2012 19:51
werča

XXX.XXX.180.83

Ahoj Kochačky. :-) Já tedka vůbec nějak nic nestíhám, 16.4 mi začínají praktické maturity a pak 1 a2 května písemný. Tak se bojim, nějak to moc rychle uteklo. Jinak Usa je moc krásná, vždycky jsem strašně chtěla araba pro ten jejich kukuč a nos :-) Jsou tak temperamentní jak se říká??? I když naše Evita byla taky kůň pro začátečníky, ale začátečník by se na ní asi 5 minut neudržel, tedka holka furt vyhazuje, je plná energie. Jenom jak poznám říji?? Protože mam porrvé kobylu, chci připustit hřebcem 2627 Cartouche znáte toho hřebce???? ve stájí , kam jsem dřív chodila to bylo jednoduché, měli ještě hřebečka pony. A jelikož nejsem u Evity každý den, tak to nemohu posoudit... V týdnu mi jí jezdí kamarádka, a říkala že evita byla abnormálně aktivní, asi 5x vyhodila... nevydržela chvilku stát.
Jinak fanda tedka dostává antibiotika, a pýchnul mu vet kortikoidy, a jeho stav se znatelně zlepšil. Tak chodíme na procházly na vodítku :-):-):-)

29.3.2012 19:53
werča

XXX.XXX.180.83

Jára je hodně šikovná, kolik jí je??? :-):-):-)

29.3.2012 22:21
lucky

XXX.XXX.27.76

No, já měla taky problém poznat říji, ale co je Usa u Bendy, tak ten si občas hraje na hřebce a tak to poznám lépe a bývá zechcaná někdy pěkně:-)

Jinak co se týče araba, tak je to normální kůň. Jako takhle..arab není kůň je to parťák a je to přítel. Hodně se váže na člověka. Ale myslím tím, že pokud si ho člověk nezkazí, tak je to koník v pohodě. je to plnok (teda myslím plnokrevný arab), takže je citlivý, vnímavý a temperament tam samozřejmě je jiný než třeba u chlaďase..ale jelikož jsem jezdila i chlaďase, tak mnozí umí být pěkně šáhlí a ono udržet nabouchaného araba nebo begana je hoodně rozdíl :-D Jak je to mladé, tak je to vyjukané, ale vše se rychle naučí, s obsedáním nebyl problém. Nikdy neviděla věci jako autobus atd. a ač ze začátku měla mrtvici jako roček co viděl autobus, tak záhy autobusákům tahala hadry a košťata a pomáhala mýt autobusysmajlík. Arabáš je trochu bábovka, ale záhy se jde podívat, že co to je za hroznou a divnou věc a jde si to očichat. Takže řekla bych, že arab není rozhodně pro lidi nejisté, začátečníky (nebo respektive úplné laiky....Usa je taky můj provní kůň, ale u koní jsem dlouho). Rozhodně znám spoustu lidí, které by roznesl na kopytech....asi tak..arabááš je hodně inteligentní, dobře se učí, rychle se učí (taky je průser, když se naučí něco blbě...) , ale rozhodněs ním nic nepořídíš násilím, nátlakem. Nesnáší tvrdé chování, nesnáší bezhlavý dril a opakování cviků dokola...rád udělá vše pro svého člověka, když mu věří a respektuje ho, ale rád si o všem pokecá. Je to temperamentní zvíře, rozhodně nebude člověk nikde poslední, ale mnohdy říkám, že je to flegma jak vyšitý. Prostě jak kdy. Ale všeobecně jsou více koukavější, ale neplaší se zbytečně, pokud koník má celodenní pohyb venku a tak, tak bych řekla, že je to úplně normální kůň. Já jsem klidně po roce a půl na Usu hodila sedlo a jela na malou vyjížďku a holky koukaly jako blázni, že se snažila jakoby včera makala na jízdárně a snažila se mi ve všem vyhovět a byla totálně v klidu. Řeknu to tak....většinou kdo si araba pořídí už u něj zůstane. Znám jich spoustu, kteří slouží jako miláčci dětí a učitelé, jsou hodní, milí a mazliví. Rádi přilnou ke svému jednomu člověku, ale respektují rodinu či přátelé a chovají se slušně i k cizí, ač je nemusí. Prostě panuje takový nějaký divný strach v našich zemích, což je naprosto neopodstatněné. Pravdou je, že arab je hrdé zvíře a nenechá si líbit zacházení a praktiky, které jiná plemena prostě přetrpí možná s menšími následky.

29.3.2012 22:26
misamarincova

XXX.XXX.210.251

Jaruš super fotky:-)
Lucí ta Usa je parádní:-) Punťa se zabydlel tak nějak všelijak. Včera měl narozeniny a rovnou dneska přišel o kulky, snažil se vydobít postavení, že si až dovoloval na novou paničku...Nebyl schopný se v klidu nažrat, lezl doslova po zdi. Novou majitelku zcela chápu:-)

29.3.2012 22:56
achula

XXX.XXX.138.250

Luci, jeste chvilku takhle vypravej o arabech a ja po nich zatouzim:-)) Ale jo, ta povaha je dodnes onech 5ti klisen co daly zaklad chovu. Ta vernost panovi.

29.3.2012 22:57
achula

XXX.XXX.138.250

misamarincova napsal(a):
Jaruš super fotky:-)
Lucí ta Usa je parádní:-) Punťa se zabydlel tak nějak všelijak. Včera měl narozeniny a rovnou dneska přišel o kulky, snažil se vydobít postavení, že si až dovoloval na novou paničku...Nebyl schopný se v klidu nažrat, lezl doslova po zdi. Novou majitelku zcela chápu:-)

Hm, to je ale skoda. Mohli mu dat preci cas.smajlík

29.3.2012 23:00
achula

XXX.XXX.138.250

Verim ze Jaruska to nekam dotahne. Sice jsem osobne poznala par dobrych jezdkyn ale na kone byly docela hrubi. A tady Jaruska podava skvele vykony a vse po dobrem.smajlík

29.3.2012 23:02
achula

XXX.XXX.138.250

Tak Verco, drzim palce ke zkouskam. Taky mne to ceka, od dubna zacnu sprtat teorie.

30.3.2012 07:44
jaruska

XXX.XXX.213.11

werča napsal(a):
Ahoj Kochačky. :-) Já tedka vůbec nějak nic nestíhám, 16.4 mi začínají praktické maturity a pak 1 a2 května písemný. Tak se bojim, nějak to moc rychle uteklo. Jinak Usa je moc krásná, vždycky jsem strašně chtěla araba pro ten jejich kukuč a nos :-) Jsou tak temperamentní jak se říká??? I když naše Evita byla taky kůň pro začátečníky, ale začátečník by se na ní asi 5 minut neudržel, tedka holka furt vyhazuje, je plná energie. Jenom jak poznám říji?? Protože mam porrvé kobylu, chci připustit hřebcem 2627 Cartouche znáte toho hřebce???? ve stájí , kam jsem dřív chodila to bylo jednoduché, měli ještě hřebečka pony. A jelikož nejsem u Evity každý den, tak to nemohu posoudit... V týdnu mi jí jezdí kamarádka, a říkala že evita byla abnormálně aktivní, asi 5x vyhodila... nevydržela chvilku stát.
Jinak fanda tedka dostává antibiotika, a pýchnul mu vet kortikoidy, a jeho stav se znatelně zlepšil. Tak chodíme na procházly na vodítku :-):-):-)

:-):-)Werčo,kobylka by se měla projevovat Fandovi,pokud jsou spolu,a to určitě poznáš,že u něj stojí a učůrává.:-)
smajlíkProč dostal Fanoušek kortikoidy,na ty nožky,jo?smajlík
:-)Za Járu moc děkuju,loni v září jí bylo 13.:-):-)

30.3.2012 07:52
jaruska

XXX.XXX.213.11

achula napsal(a):
Verim ze Jaruska to nekam dotahne. Sice jsem osobne poznala par dobrych jezdkyn ale na kone byly docela hrubi. A tady Jaruska podava skvele vykony a vse po dobrem.smajlík

:-):-)Díky moc,Markét,:-)no právě,ta hrubost se nám taky nelíbí,smajlíkkdyž někdo na tom parkuru začne toho koně mydlit hlava nehlava,:-(Jára to tak nikdy neřešila,ona to řeší tak,že opravuje toho koně tak dlouho,až to udělá správně a pak ho nechá být a pochválí,:-):-)ti koně,co bývají na tom parkuru biti,tam nechtějí vlézt už zdálky.smajlíksmajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík