Westernové plemena a jezdci kochači 221

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.3.2012 07:47
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Míšo,to tak přesně ti hřebci dělají,oni jsou doma hodní,ale změněj prostřědí a začnou se předvádět,:-)nu což,však jestli ho majitelka nechce do chovu,tak je to pro něj i lepší,:-)že bude moct bejt se stádem:-) a vykravne se tam dosyta.:-):-)

30.3.2012 09:56
misamarincova

XXX.XXX.210.251

:-)Přesně Jaruš, já ji zcela chápu. Sice jsem byla zaskočena, že ho nechala tak brzy vykastrovat, ale bude to pro něj určitě plus. On byl vždycky takovej jinej, on před klisnami nikdy moc nevyváděl, ale před hřebci či valachy byl horší. Jakmile ho ale nějaký kůň usměrnil, tak už byl v pohodě.
Ono kdyby náhodou začal vyvádět někde ve městě, když by se míjeli s jinými koňmi a kočár byl naložený turisty či nevěstou, tak by to určitě nebyla moc dobrá vizitka. Proto sem ráda, že už je valach.... Zbytek života bude mít jednodušší, než kdyby byl hřebec.:-)

30.3.2012 10:43
bospor

XXX.XXX.158.85

určitěje lepší že je valach, ale nepsala jsi náhodou, že by eventuelně mohl do chovu?smajlík
mě dneska koinečně trochu jede net:-| jinak celý týden kalamitasmajlík
zkoušela jsem párkrát fotku, ale nikdy se to nepovedlo tak dneska zkusím znova. byli jsme na hromadné vyjížďce. jako dobrýsmajlík mě se to líbilo, jen kuba byl poprvé po tom útoku psa a choval se chvilkama jako pako:-( nervy hysterie bláznovstvísmajlík snad se časem zase srovná

30.3.2012 10:54
bospor

XXX.XXX.158.85

potkala jsem v týdnu jednoho známýho a zmínila jsem se o tom psovi a on že jo. byl to jejich pes a zdrhnul jeho manželce. hrozně se omlouval a říkal že ho to taky deptá. pes je prej velkým zklamáním. snaží se ho trochu vychovat a chodí s ním na cvičák, ale bez úspěchusmajlík paní ho prej většinou vůbec nepouští z vodítka, ale tady si myslela, že nikoho nepotká a příště už ho pouštět nebude. jenže pro nás je pozdě. škoda je napáchaná a velká:-(

30.3.2012 11:05
bospor

XXX.XXX.158.85

dneska je zima. jen 6°C ale v neděli byli nádherně. my obešli rybník a chtěli jsme se v hospodě naobědvat, ale všude bylo zavřenosmajlík a přitom tam byla spousta lidí. kšeft by měli. a těch nudistů co už se opalovalosmajlík šli jsme kolem jejich pláže:-|
a v sobotu jsem chtěla dokumentaci jak je baruška už velkásmajlík

30.3.2012 11:17
bospor

XXX.XXX.158.85

v sobotu jsme jí měli sebou, ale v neděli k rybníku jsem jí nebrala. nejsem si jistá jak bude reagovat na cizí koně a taky by to na ní bylo možná moc. na takový akce má ještě čas:-| byla jsem ráda že jsem jí sebou neměla. chvilkama jsem musela přidržovat kubu. jaruško choval se jako tenkrát u vás:-( jak se mu honza ztratil z dohledu a dosahu tak začal zmatkovat a točit se jak holub na báni. málem spadnul do rybníka:-( zatracenej čoklsmajlík takový práce a je v pr...smajlík
v sobotu jsme byli sami a jen blízko a to byl hodnej. naštěstí!
říkala jsem tomu známýmu že jestli někdy vyběhne na mě s honzou a barčou tak ho barča přerazí. ona nemá psy vůbec ráda a kope po nich. prej žádná škoda:-| musí bejt vážně rozlobenej na svýho neposlušnýho psasmajlík

30.3.2012 11:20
jaruska

XXX.XXX.213.11

bospor napsal(a):
určitěje lepší že je valach, ale nepsala jsi náhodou, že by eventuelně mohl do chovu?smajlík
mě dneska koinečně trochu jede net:-| jinak celý týden kalamitasmajlík
zkoušela jsem párkrát fotku, ale nikdy se to nepovedlo tak dneska zkusím znova. byli jsme na hromadné vyjížďce. jako dobrýsmajlík mě se to líbilo, jen kuba byl poprvé po tom útoku psa a choval se chvilkama jako pako:-( nervy hysterie bláznovstvísmajlík snad se časem zase srovná

:-):-)Srovná se,:-)Ivčo,uvidíš,jen to chce čas,akorát tu manželku bych sepsula tak,že by si to za rámeček nedala,smajlíkto je sice hezký,že se omluvila,ale to přece nejde,člověk s tak neposlušným psem musí předvídat,co se může stát,a né pak koukat na psa,jak útočí na koně,smajlíkpředstava,že na tom koni sedí dítě,nevím,asi bych v naprostým klidu i vraždila.smajlíksmajlíksmajlík

30.3.2012 11:22
bospor

XXX.XXX.158.85

jo ještě jsem zapoměla. ta uzdečka markét je moc pěknásmajlík já mám sice radši jemnější, ale tohle je moc pěkná práce:-) ta čelenka je moc krátká a neradila bych ti jí zkoušet na mladou kobylusmajlík nejspíš bude tlačit i za ušima a mladýmu koni by to mohlo hodně vadit. aby sis nezadělala na zbytečnej problém. velká čelenka nevadí, ale malá moc!!!

30.3.2012 11:24
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Barča je fešanda,:-):-)už se strašně moc těším,až jí někdy uvidím na živo,Ti jí umačkám.smajlík:-)
:-(Tady byla dneska v noci čina,to byl děs,smajlíklomcovalo to tu s vratama a oknama,že jsem se bála,:-|já tohle počasí nesnáším,ono nemůže pršet normálně klidně,ono to u toho musí bejt takovej rambajs.:-(

30.3.2012 11:27
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkJéé,nudisty viděti,tak bych se v tom sedle asi smíchy počůrala,:-))doufám,že se,Ivčo,nesměješ,když je objíždíte.smajlíksmajlík

30.3.2012 11:31
bospor

XXX.XXX.158.85

jaruska napsal(a):
:-):-)Srovná se,:-)Ivčo,uvidíš,jen to chce čas,akorát tu manželku bych sepsula tak,že by si to za rámeček nedala,smajlíkto je sice hezký,že se omluvila,ale to přece nejde,člověk s tak neposlušným psem musí předvídat,co se může stát,a né pak koukat na psa,jak útočí na koně,smajlíkpředstava,že na tom koni sedí dítě,nevím,asi bych v naprostým klidu i vraždila.smajlíksmajlíksmajlík

jaru já u toho nebyla. a terka měla jiný starosti než si všímat ženský. navíc ona se snažila ho odvolat, ale marně:-(
kuba než se srovnal po dostizích tak to trvalo pár let a teď je zase na začátku:-( taky kdybych tam byla s honzou, tak by kuba zůstal u nás a neutekl by někam do pryč. nebyl by to pro něj takovej šok. tedy pokud by jsme nebyli na zemi obě:-| ale nemyslím si. honza je kliďas a zvládnul by to:-) pes nechtěl kousat. jen skákal a kubu vyděsil. ale na věci to nic neměnísmajlík

30.3.2012 11:31
jaruska

XXX.XXX.213.11

misamarincova napsal(a):
:-)Přesně Jaruš, já ji zcela chápu. Sice jsem byla zaskočena, že ho nechala tak brzy vykastrovat, ale bude to pro něj určitě plus. On byl vždycky takovej jinej, on před klisnami nikdy moc nevyváděl, ale před hřebci či valachy byl horší. Jakmile ho ale nějaký kůň usměrnil, tak už byl v pohodě.
Ono kdyby náhodou začal vyvádět někde ve městě, když by se míjeli s jinými koňmi a kočár byl naložený turisty či nevěstou, tak by to určitě nebyla moc dobrá vizitka. Proto sem ráda, že už je valach.... Zbytek života bude mít jednodušší, než kdyby byl hřebec.:-)

:-):-)Přesně tak,Míšo,ani já si takovou situaci nedovedu představit,smajlíkje lepší,když to bude mít paní pod kontrolou i za cenu kastrace,:-)pro oživení,co dokáže udělat hřebec,kterého majitelka těěěžce nezvládá,jukněte sem,a to ty kobyly jsou zlatý v tom kočáře,teď si ještě představte,že ta jedna má dejme tomu říji,ale ta druhá ne a kdyby ta druhá začala toho hřebce mastit zadníma,jaká by to mohla bejt katastrofa.smajlíka fascinuje mě,jak ti lidi v tom kočáře seděj,jakoby se vůůbec nic nestalo...smajlíksmajlíksmajlík

http://www.flurl.com/item/Horny_Horses_Ruin_Wedding_u_306899

30.3.2012 11:34
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkA že ho tedy nenakop,on asi takovej není,viď,aby kopnul,to je někdy docela škoda,že se ti koně nebráněj...smajlík

30.3.2012 11:35
misamarincova

XXX.XXX.210.251

Ivčo psala no, ale pokud se chová tak jak se chová(nechci veřejně všechno psát), tak není dobré ho do chovu pouštět. Teď už je to jedno:-)
S tím psem to je hrozné, tak snad se Kuba urovná, že to bude jako předtím. Dneska má psa každý a jen málokdy ho majitelé zvládají. Já jsem dělala před několika lety sportovně psy, rodiče dělají stále. Navíc mají i hotel pro psy a cvičí právě ty neposlušné. Kolikrát když vidím co jim lidé vozí na výcvik, tak se ani nedivím:-( A ti majitelé si neuvědomují, že když toho psa nechají vlčet do 5, že pak už se těžko toho psa odnaučuje a musí se kolikrát přistupovat k horším metodámsmajlík

30.3.2012 11:40
bospor

XXX.XXX.158.85

jaruska napsal(a):
smajlíkJéé,nudisty viděti,tak bych se v tom sedle asi smíchy počůrala,:-))doufám,že se,Ivčo,nesměješ,když je objíždíte.smajlíksmajlík

néééé:-) my jsme zvyklí:-) nešli jsme tam poprvé:-) podél tý hráze jich bývá schovaná spousta:-|:-)

30.3.2012 11:44
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)To je krásná cesta mezi těma rybníkama,:-)smajlíkmáte tam krááásně.:-):-)

30.3.2012 11:45
bospor

XXX.XXX.158.85

jaruska napsal(a):
smajlíkA že ho tedy nenakop,on asi takovej není,viď,aby kopnul,to je někdy docela škoda,že se ti koně nebráněj...smajlík

já se taky divila. v chuchli ajdu nakopnul, že jsem myslela, že jsem bez psa. a to jen šla kolem. tohle byl asi příliš velkej šok:-(
míšo to je v pohodě:-) jako valach se bude mít o hodně lípsmajlík to jen chlapi z toho mají mindráky:-)

30.3.2012 11:47
misamarincova

XXX.XXX.210.251

To video je Jaruš strašnésmajlík To je fakt děs:-(:-(
Ivčo ta hráz je krásná:-):-)

30.3.2012 11:52
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-))Teď jsem si vzpomněla právě na příhodu,kdy jsem měla Moruš docela krátce a chtěla jsem s ní projít taky po takovýmdle místě,cesta uprostřed a na každý straně jeden rybník.A od břehu vypluly za hlasitýho halekání kachny,no a milá Moruš,že dál půjde jedině přes její mrtvolu,smajlíktak jsme tam opět třičtvrtě hodiny zápasily,musím říct,že moje tenkrát fyzické síly došly,:-))no vyhrála,smajlíkto bylo poprvé a naposled,kdy jsem tedy potupně slezla:-)) a přes to místo jí převedla,:-))za mnou pak už šla jako beránek,ale když jsem před ní nešla,tak zaboha nee.smajlíkNo,a já,jelikož když vidím nějákej problém,protože tamtudy prostě občas přejít potřebuju,ale slejzat fakt jako nebudu,:-))tak jsme tam mazaly hned druhej den,a to samý,zkoušela,že tam nepůjde,ale nakonec šla,:-)je fakt,že tam zrovna nevylítly od břehu ty kachny,ale tohle přece nemohla dělat,musí se tam koník s člověkem naučit ten strach ovládat,a né aby ho strach z malejch uřvanejch kachen přemohl.:-)):-)Ale tam to bylo dost nebezpečný,páč je to hlavní silnice na Mělník,takže tam auta jezděj ajko splašený a velký,smajlíktak tam jsem se o tu Moruš bála,ale nakonec jsme to zvládly a dneska tam chodí,:-)ani nevím,jestli se tenkrát tomu,jak jsem musela sesednout,taky směje...smajlík

30.3.2012 12:00
bospor

XXX.XXX.158.85

jj kachny jsou príma strašidlo:-) hlavně když vyplašeně vylítnou z rákosu:-| to vždycky nadávám jak špaček:-)
to video jsem už někdy viděla. možná tady byla k tomu dlouhá diskuse.

30.3.2012 12:01
achula

XXX.XXX.4.33

jaruska napsal(a):
:-):-)Přesně tak,Míšo,ani já si takovou situaci nedovedu představit,smajlíkje lepší,když to bude mít paní pod kontrolou i za cenu kastrace,:-)pro oživení,co dokáže udělat hřebec,kterého majitelka těěěžce nezvládá,jukněte sem,a to ty kobyly jsou zlatý v tom kočáře,teď si ještě představte,že ta jedna má dejme tomu říji,ale ta druhá ne a kdyby ta druhá začala toho hřebce mastit zadníma,jaká by to mohla bejt katastrofa.smajlíka fascinuje mě,jak ti lidi v tom kočáře seděj,jakoby se vůůbec nic nestalo...smajlíksmajlíksmajlík

http://www.flurl.com/item/Horny_Horses_Ruin_Wedding_u_306899

Ja taky nejsem za kazdou cenu mit hrebce ale jak psala Iva, taky jsem mela dojem ze ma na to byt chovnej.
To je Jarusko hrozna situace, mi pripadlo ze ta kobylka je asi v riji a v dobrej den, protoze nedej boze kdyby zacala vykopavat, to by mohl byt strasny masakr.
Ja jsem sice poznala dva chlapy co zvladali svoje hrebce perfektne, to jeden byl na stredoveke slavnosti, kde bylo nejen plno lidi ale i koni a on se tam nesl na krasnym belousovi. Tak jsem s nim hodila rec a pak koukam ze ma kulky, pritom hrebec uplne v pohode a pan rikal-jo to se z hrebcem musi umet. Netvrdim opak ale myslim si taky ze zalezi na povaze toho hrebce.
Jen mne prekvapilo ze se rozhodli za Puntu tak rychle, kdyz si nepamatuju ze by s nim Misa mela problemy. Ale asi mi neco uslo...

30.3.2012 12:12
bospor

XXX.XXX.158.85

my tu sice nemáme kopečky, ale jinak je tu hezky:-) líbí se mi tady

30.3.2012 12:26
achula

XXX.XXX.4.33

smajlík do prkynka celej text se mi vymazal a to jsem se tak rozepsala.smajlík
No krasny fotky u rybnika, to by bylo plavenicko a Barca roste do krasy. Akorat nevim ktery je Kuba. Ale on se Ivo zase uklidni, Ty to s konikama umis aspon ja si to myslim ikdyz Te osobne neznam:-)) ale nastve to, tak drzim palce at se brzo srovna.

30.3.2012 12:29
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-(No právě,že to mohli odnýst zcela nevinní lidi a té madam je to jedno,hlavně že ona má hřebce,ale že ho absolutně nezvládá je jí totálně fuk,:-(teď si živě dovedu představit,že tam jdu třeba s Járou,která jede na poničce a kolem jede tahle dáma,smajlíksmajlíka ta ani nemusí jít kolem,tomu hřebci by stačilo uvidět nás,i kdybychom byly 200 metrů od nich,a stoprocentně by nám to nebylo nic platný,ten by jí odvlekl jako hadr,kam se mu zachce.:-(:-(:-(

30.3.2012 12:32
achula

XXX.XXX.4.33

Jojo kachnysmajlík Mimi projde kolem kombajnu ale jak vylitnou kachny, tak se zdesi a uskoci. Jednou me malem sundala,kochani v prirode,proveseny oteze a pak ulek a hups na stranu. Kachny.

30.3.2012 12:37
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkNo,Markét,mě taky moc nechybělo,:-))nemysli si,absolutně jsem to nečekala,ale bohužel ani Moruš,a to byla otočka o 180 stupňů na asfaltě,až zasmrděly kopyta,smajlíka davaj dom,a to nejlépe 300 z místa,takže jsem fakt měla co dělat,smajlíka říkám rovnou,tomu,kdo vymyslel westernový sedlo,bych dala Nobelovu cenu za bezpečnost.:-)):-))V anglickým sedle už bych měla dost vošklivej silniční lišej:-)) a Moruš by asi utekla přes tu blbou silnici,což by pro ni dobře určitě nedopadlo.smajlíksmajlík

30.3.2012 12:47
bospor

XXX.XXX.158.85

achula napsal(a):
smajlík do prkynka celej text se mi vymazal a to jsem se tak rozepsala.smajlík
No krasny fotky u rybnika, to by bylo plavenicko a Barca roste do krasy. Akorat nevim ktery je Kuba. Ale on se Ivo zase uklidni, Ty to s konikama umis aspon ja si to myslim ikdyz Te osobne neznam:-)) ale nastve to, tak drzim palce at se brzo srovna.

já sedím na černým honzovi s baruškou na ruce a terka sedí na kubovi. je to její kůň. jen se narodil mojí kobyle:-) honzu naopak jsem si dovezla jako hříbě. měl špatný kopyto. já ho nechala odoperovat a pak jsem s ním jezdila dostihy:-| já jezdila všechny svoje koně dokud se to nenaučili a pak jsem je nechávala někomu dalšímu. baví mě učit hříbata:-)

30.3.2012 12:57
achula

XXX.XXX.4.33

jaruska napsal(a):
smajlíkNo,Markét,mě taky moc nechybělo,:-))nemysli si,absolutně jsem to nečekala,ale bohužel ani Moruš,a to byla otočka o 180 stupňů na asfaltě,až zasmrděly kopyta,smajlíka davaj dom,a to nejlépe 300 z místa,takže jsem fakt měla co dělat,smajlíka říkám rovnou,tomu,kdo vymyslel westernový sedlo,bych dala Nobelovu cenu za bezpečnost.:-)):-))V anglickým sedle už bych měla dost vošklivej silniční lišej:-)) a Moruš by asi utekla přes tu blbou silnici,což by pro ni dobře určitě nedopadlo.smajlíksmajlík

To je pravda, z anglickyho se vylitne dost lehko. Kolikrat si rikam ze kdyby nebyli andele strazni....vzdyt nejsem zadny spickovy jezdec. Ale! Jeden z minuly staje, ten je v sedle prilepenej at se deje cokoliv. No a on prodelal 2x osklivy fraktury, ja co padam jako hruska ...nebo padala jsem, tak tuk tuk- nic zlomenyho. Takze umeni se udrzet -neznamena garanci ze se vsechno zvladne. Kdyz ucil mou byvalou kobylu skakat, tak se za skokem zkutaleli oba, on porad v sedle takze jeden moment kobyla "sedela" na nem. No ale ikdyz odkulhal, tak nic z toho nastesti nebylo. Za rok se prevratil se svym valachem a jeste ze jsme tam s detma v ten moment nebyli, protoze to co nam vypravovali a kdyby to deti videli-tak uz mi snad ke konim nepujdou. A tam to odnesl komplikovanou zlomeninou, otres mozku a ze je to chlap tak pry po padu desne rval bolesti. Fuj.
Takze ano, je to hezky videt vzrostlyho plnokrevnyho zivyho kone,jak mu srsi jiskry z oci ale zaplat panbu za klidny koniky, flegmouse ikdyz i ti mohou prekvapit.:-)

30.3.2012 13:09
bospor

XXX.XXX.158.85

achula napsal(a):
To je pravda, z anglickyho se vylitne dost lehko. Kolikrat si rikam ze kdyby nebyli andele strazni....vzdyt nejsem zadny spickovy jezdec. Ale! Jeden z minuly staje, ten je v sedle prilepenej at se deje cokoliv. No a on prodelal 2x osklivy fraktury, ja co padam jako hruska ...nebo padala jsem, tak tuk tuk- nic zlomenyho. Takze umeni se udrzet -neznamena garanci ze se vsechno zvladne. Kdyz ucil mou byvalou kobylu skakat, tak se za skokem zkutaleli oba, on porad v sedle takze jeden moment kobyla "sedela" na nem. No ale ikdyz odkulhal, tak nic z toho nastesti nebylo. Za rok se prevratil se svym valachem a jeste ze jsme tam s detma v ten moment nebyli, protoze to co nam vypravovali a kdyby to deti videli-tak uz mi snad ke konim nepujdou. A tam to odnesl komplikovanou zlomeninou, otres mozku a ze je to chlap tak pry po padu desne rval bolesti. Fuj.
Takze ano, je to hezky videt vzrostlyho plnokrevnyho zivyho kone,jak mu srsi jiskry z oci ale zaplat panbu za klidny koniky, flegmouse ikdyz i ti mohou prekvapit.:-)

jj to je všechno pravda. a taky je víc úrazů z poníků než z velkých koní. když člověk letí z výšky tak si sice víc natluče, ale stihne se přetočit a dopadnout na zadek nebo bok nebo tak. jen já jednou letěla dlouho nahoru, jak ta mrchla vyhodila a pak teprve dolů a přímu na hubu:-| měla jsem jí plnou pilin:-) teď už se směju, ale tenkrát mi dobře nebylo:-| ještě několik hodin jsem byla trochu jak praštěná a až časem jsem si na všechno vzpomněla:-) jinak jsem si neublížila nikdy pádem z koně, ale při práci okolo:-)

30.3.2012 13:21
achula

XXX.XXX.4.33

bospor napsal(a):
já sedím na černým honzovi s baruškou na ruce a terka sedí na kubovi. je to její kůň. jen se narodil mojí kobyle:-) honzu naopak jsem si dovezla jako hříbě. měl špatný kopyto. já ho nechala odoperovat a pak jsem s ním jezdila dostihy:-| já jezdila všechny svoje koně dokud se to nenaučili a pak jsem je nechávala někomu dalšímu. baví mě učit hříbata:-)

Pekny hnedacek, bez znaku, to ma svoje kouzlo. Ja jsem se koukala na videa na Tvou slavu, to jsem sem jeste nepsala. Klusaky mam docela rada, musi je clovek v necem respektovat, aspon soudim podle jednoho, ktereho mi pujcovali. Driv udelal par okresnich dostihu a pak zustal na pastvinach. Ta chut zavodit ale v nem zustala. Ten umel i cvalat, jestli jsem ho teda na to nenavedla ja, protoze si vzpominam ze ze zacatku mi jen klusal. No a to mi spadla brada, ja byla driv zvykla na plnase. Vysedavani jsem vzdala dost brzo :-), tak jsem se postavila v sedle a nechala ho a jen cucela jakou dokaze mit v tom klusu rychlost. A ze se priznam, bojim jit rychle tak v tom rychlym klusu jsem si to uzivala. On kdyz se slo na vyjizdku tak musil nejdriv vyrazit, stacilo 50 metru i min a pak byl zvladatelny. Ale tohle se mu musilo dovolit, uz to byl taky stary kun. A pak zase kde byla dobra cesta a to on vedel kde se muze a kde ne. A jednou si ho vzala holka, mela ho poprvy ale jinak takova hr jezdkyne, ta by ucvalala vsechno ale povidam ji- nech ho vypustit paru, pak bude chodit jako beranek. Neposlechla. Nejdriv pribeh klusak a za hodinu se priloudala pesky i ona.:-))
Pak ho majitel prodal jednomu ....pry parkurakovi ale klusak pritom zustal doma. A ten na nej hned martingal a ostruhy a mily klusak nekecam zacal simulovat ze kulha. Teda ze zacatku mu to vsichni bastili. A tak ho novy majitel zas vratil puvodnimu. Takze jsem si na nej zase mohla prilezitostne sednout. Prej at mu dam martingal ze jinak hazi hlavou atd. a konik mi kulhal. Po druhy jsem si ho vzala a dala mu jinou uzdecku, na martingal se vyprdla a jelo se na prochazku. Konik hr hr, tak jsem ho chvilku nechala jako za stara, a slapal jak hodinky a zadny kulhani. Zadny zvedani hlavy. Tak starymu majiteli doslo ze to nebude konem ale ..."parkurakem" a od ty doby kun nezakulhal.:-)

30.3.2012 13:23
achula

XXX.XXX.4.33

bospor napsal(a):
:-|

Jj, to je ten dostih co jsi vyhrala tusim?

30.3.2012 13:36
misamarincova

XXX.XXX.210.251

Ivčo hezká fotka z dostihů:-) Sluší Vám to tam s Honzou:-)smajlík
Já jsem byla jezdec co se držel do poslední chvíle a už několikrát se mi to nevyplatilo. Ale to už jsem sem jednou psala:-( Od jisté doby raději zavčasu vystupuji ze sedla dobrovolně:-))
Dvakrát to bylo splašení a útěk domů skrz průchod akorát pro koně, pro mě místo již nebylo:-(
Pak nejvážnější kotrmelec koně a já se stále držela, takže nakonec jsem se ocitla pod ležícím koněm.:-(
Zbytek pádů byli bez zranění:-)

30.3.2012 13:45
achula

XXX.XXX.4.33

Se mnou se jednou -sice nesplasil ale utekl a rychle plnas. Byla jsem bez sedla a premyslela jsem mam-li si vystoupit ale z ty rychlosti jsem taky nemela odvahu. Ridit ho neslo, uplne se na me vykaslal a chtel domu. Takze kdyz vbehl na asfalt, tak jsme se oba kutaleli a pak meli oba silnicni lisej. Fuj. A kdyz jsem se sbirala snad po kusech, tak koukam ze se vedle mne pase. Kdybych vystoupila jeste na trave, mozna by se taky zastavil, kdo vi. Protoze nekteri kone to tak maji ze kdyz ztrati jezdce, tak zastavi a pockaji....no jo, to vim az ted.

30.3.2012 14:03
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-))Jéé,Ivčo,do těch pilin,smajlíkto musel bejt humus,jsou suchý,viď?:-))
:-):-)Jára přinesla nedávno Toffifee,za ten pád,ona to vcelku dodržuje,akorát nechtěla dát žádnej bonbon tátovi,že prej tam nebyl,tak to neviděl,tak nemá nárok.smajlík

30.3.2012 14:05
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-(Míšo,tohle se stalo mojí známý,mladá holka,seděla na koni a koník se rozhodl,že půjde do maštale,smajlíkbohužel dveře nízký,tak se stačila jen ohnout,smajlíkpůl roku byla někde po nemocnicích,jak jí to servalo záda,hrůza,:-(:-(

30.3.2012 14:11
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkJo holky,vidíte,já si vždycky říkám,jak Vám napíšu,jak jsem Vám psala,že ten můj známej má prokopnutou tu hlavu od kobyly,a pak na to vždycky zapomenu,:-|tak už jsem psala,že komunikuje,chodí,ale prý už dostane zákaz řízení auta,a místy mu vypadává paměť,tak nikdo vlastně neví,jak se to stalo,samozřejmě hned si každej myslí,že mu to udělaly kobyly některá,protože je šel pouštět,jenže tam byla vypružená nějáká trubka,tak kdo ví,jestli ho nebacila zrovna ta trubka,když se tam kobyly strkaly,a nebo,jak bylo těch - 20,tak tam byly na zemi zmrazky,a on šel jen v pantoflích,tak mu třeba stačilo,aby se některá z těch kobyl jen o něj opřela a on už letěl,a to víš,on má 2 metry,a jestli padal a padnul na ty zmrazky,tak mu tu hlavu mohly rozbít zrovna tak.:-|Takže nevíme,co se mu stalo,ale nejdůležitější je,že to přežil :-)a že třeba nezůstal na vozíku.smajlíksmajlík

30.3.2012 14:51
lucky

XXX.XXX.27.76

Já ráno napsala krásný dlouhý článek o arabech pro Achulu (promiň, pořád nevím přesně jméno..Markéta???) ...no nesmazalo se mi to? Málem mě trefil šlak a šla jsem radši s Usou ke konímsmajlíksmajlík

Tak nebudu to vypisovat znovu všechno, kdyby tě něco zajímalo, můžu písnout. Každopádně je arabáš dost specifické plemeno, má své klady i zápory, ale všeobecně je to plnokrevník, je temperamentní, ale příjemně. Magora z něj dokáže udělatčlověk a to velmi rychle. Dají se dobře zkazit. Takže rozhodně nepatří do ruky cholerikům a lidem, kteří jakkoliv s koněm zacházejí tvrdě. Potřebuje jemnost, cit a pro svého člověka se rozdá. Neradi dril, neustálé opakování cviků, ale naučí se cokoliv, však jsou mnohdy i jako cirkusoví koně. Jsou ohební, jemní a velmi elegantní. Na ježdění pohodlní. Silou s arabem nic nezmůžeš. Arab si o všem rád pokecá, hodně se mu musí podat jakoby to byl jeho nápad. Hledat řešení, pokud mu něco nevyhovuje staví se do opozice. Nedá se jen tak zlomit jako jiní koně různými pomůckami. Pokud se mu něco nelíbí, položí život za to, aby dosáhl svého..v tomhel jsou tvrdohlaví.
Takový případ..moje trenérka když začala pracovat s Usou. Zaprvé první hodinu Usama měla mrtvici, že na ni sedí někdo jiný, neustále v kruhovce chodila s vyvrácenou hlavou na mě a očima na vrch hlavy. postupně to teda zkousla, ale měla problém s udidlem. Ona mi sama chodila klidně s hlavou dole a na volnější otěži, ale udidlu se vlastně nikdy nepoddala. Prostě ani náhodou nepůjde měkkce, ani na jemný tlak se nepoddá, prostě neustále tu hlavu strkala nahoru a ne a ne. Tak další hodinu se přinesl gumový chambon. Druhý koník okamžitě pochopil, povolil a chodil na volno s hlavou dole, uvolněný a v pohodě. V sedlem měkký a jako máslo. Usa?... chambon?...nee..konec. Ona je odjakživa citlivá na týl, fakt dost a ji to prostě vadilo a chambon mít nebude a hlavu dolů nedá a basta. Bude bojovat, kdyby měla padnout. Ani na volno s tím chodit nebude, ani pod sedlem pak..prostě kdyby jsme to na ni měli týden, tak bude týden bojovat. Ani náhodou se nepoddá tlaku...trenérka říkala, že většinou to kůň pochopí během chvilky a jde v pohodě, ale Usa bude bojovat a basta...je prý tvrdohlavý je hucul, pak dlouho dlouho nic a pak Usa smajlík. Takže jsem řekla, že tohle nemá cenu, že ona prostě chambon nechce a klidně kvůli tomu padne. Že musí být něco jiného co ji pomůže pochopit...jak je to správně. hele, další hodinu přinesla Tiedaman otěže, nebo jak se to jmenuje..jako mezi nohama od podbřišníku to kde přes udidlo do otěží. hele, během minuty měla hlavu dole a byla jak máslo. Chodila uvolněná, jak hodinky. Postupně jsme to dávali na výcvik a stačilo párkrát a nepotřebovala jsem nic, na pobídku jde předpisově...jen se muselo najít to, co ji vyhovuje. Když se ji to nelíbilo, nepoddá se ani náhodou....

Jinak Jaruško, já si myslím, že malá jaruška má výchovu hlavně od Tebe. Kdyby měla doma příklad tvrdého zacházení s koňmi, věř, že bude stejná..znám to z okolí. Jaký děda, nebo otec, takové dítě..úplně stejné chování ke koni a styl ježdění.

To video s hřebcem je síla. Docela nechápu jezdce, že nemohl koně stočit dávno, když bylo už z dálky vidět, že hřebec je nabušený a bude průser, ale musel jet tak blízko kobyl.
S PunŤou jsem taky měla pocit, že měl být i k chovu a taky jsem myslela, že s ním Míša problém neměla..mě překvapilo, že to vzali tak rychle. No, pokud má být do nějakých kočárů, bude to lepší. Ale hřebec v cizím prostředí může dělat bordel, takže já bych osobně počkala pár týdnů a až potom se rozhodla. Ale to je rozhodnutí nových majitelů.

Tyhle pávy má známý:-)

30.3.2012 15:15
lucky

XXX.XXX.27.76

Přivezl si tyhle bílé a páv se pořád předvádí a podařilo se mi ho cvaknout mobilem náhodou. Včera vypustil toho normálního páva se samicí mimo voliéru nazahradu, že se tam zabydlí, tak jsem zvědavá..posledně mu lítali všude a nakonec samce našel o kilásek jinde smajlík. Teď si myslí, že už se zabydleli, tak že se snad budou držet doma... jsem zvědavásmajlík. Jinak má ještě zlaté a královské bažanty..nádhera.:-)

30.3.2012 16:10
lucky

XXX.XXX.27.76

tady ještě jsem dneska cvakla ty modré pávy za barákem...

30.3.2012 16:59
lucky

XXX.XXX.27.76

http://www.youtube.com/watch?v=E-CkWKonST0&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=5nFYXP0DPjA

docela hezky udělaný klip--- http://www.youtube.com/watch?v=DdKrG7hm9-0&feature=related :-)

na tohle vždycky koukám, když se chci zasnít..krásné arabské holčičky..prostě princezny:-)..už vidím, jak by usinka byla ráda z takového prostoru. Ale ona je ráda, když ji pustím na loukách a může se rozjet:-))
http://www.youtube.com/watch?v=CHmup2MSzAI&feature=related

a už dost..ať tady není jen samý arab smajlík

abych uspokojila milovníky chlaďásků, tak mě se děsně líbí tady ti hřebci, jen nechápu příliš smysl toho dávat tyhle hřebce dophromady a celá ta akce je zvláštní...

http://www.youtube.com/watch?v=a2q6i-irHtw&feature=related

ale koně úžasní, to ano.. http://www.youtube.com/watch?v=dKO3Yzrmh6Q&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=aDn0FOe6bGE&feature=related

proč tohle dělají?

No a tohle je maras!!!! http://www.youtube.com/watch?v=1fV5jhzL8rw&feature=related

30.3.2012 17:40
achula

XXX.XXX.4.33

jaruska napsal(a):
smajlíksmajlíkJo holky,vidíte,já si vždycky říkám,jak Vám napíšu,jak jsem Vám psala,že ten můj známej má prokopnutou tu hlavu od kobyly,a pak na to vždycky zapomenu,:-|tak už jsem psala,že komunikuje,chodí,ale prý už dostane zákaz řízení auta,a místy mu vypadává paměť,tak nikdo vlastně neví,jak se to stalo,samozřejmě hned si každej myslí,že mu to udělaly kobyly některá,protože je šel pouštět,jenže tam byla vypružená nějáká trubka,tak kdo ví,jestli ho nebacila zrovna ta trubka,když se tam kobyly strkaly,a nebo,jak bylo těch - 20,tak tam byly na zemi zmrazky,a on šel jen v pantoflích,tak mu třeba stačilo,aby se některá z těch kobyl jen o něj opřela a on už letěl,a to víš,on má 2 metry,a jestli padal a padnul na ty zmrazky,tak mu tu hlavu mohly rozbít zrovna tak.:-|Takže nevíme,co se mu stalo,ale nejdůležitější je,že to přežil :-)a že třeba nezůstal na vozíku.smajlíksmajlík

No i to je mozny, ja mam asi kebuli tvrdou protoze kdysi davno jsem mela v zime tak blbej napad , asi nejaka momentalni radost a tak jsem si skocila plutek.Teren byl z kopce zledovately. Jezis ja si dala, to bylo tak rychly, ja jsem se natahla jak dlouha tak siroka dozadu a mela pocit ze mam lebku vejpul. Vubec jsem nemela cas se ani pokrcit takze hlava padla z 173 cm.
To je dobre ze to jeste dobre prezil. Nekdy lidi aniz by to bylo v risku tak nestastne spadnou ze je to pak katastrofa.

30.3.2012 17:49
lucky

XXX.XXX.27.76

no fuj to jsou pády. ještě že to všichni přežili, ale ten známý bude možná rád, jak se to časem nezhorší..ještě aby měl nějaké vážné následky časem..brrrrsmajlík

30.3.2012 18:03
bospor

XXX.XXX.80.70

achula napsal(a):
Jj, to je ten dostih co jsi vyhrala tusim?

ne ne. to je s honzou a ten nevyhrál nikdy. nejlepší byl myslím jednou druhej a jinak když se už umístil tak pátý nebo občas i čtvrtý:-)

30.3.2012 18:06
bospor

XXX.XXX.80.70

na videa se nepodívám:-( už mi to zas pořádně nejede a nanačte se mi tosmajlík

30.3.2012 18:21
achula

XXX.XXX.4.33

Tak ted mne to dodelalo, psala jsem Ti Luci a zase je to prycsmajlíksmajlíksmajlík
Teda dneska to blbne.

30.3.2012 18:28
achula

XXX.XXX.4.33

Musim jit, ja napisu pozdeji.smajlík

30.3.2012 19:16
lucky

XXX.XXX.27.76

to se mi stává věčně, že mi něco spadne

30.3.2012 20:12
bospor

XXX.XXX.80.70

mě se něco ztratí každou chvíli:-| když napíšu delší příspěvek tak si ho nejdřív zkopíruju a pak se pokusím to vložit. často mě to mezitím odhlásí:-( už jsem se naučila:-|
he he slováci mají kompletní databázismajlík honzova kompletní kariera:-)
http://www.trotdb.info/horse.php?id=748
moje tam je taky, ale ne celá:-| jen posledních pár let:-)

31.3.2012 08:25
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Ivčo,to je nádherná fotka z těch klusáckých dostihů,jak Honza bojuje jako lev.:-):-):-)
:-):-)Lucí,ona Jarča,už když začínala jezdit na Kačence,tak když jsem jí vysvětlovala,že musí za ty otěže toho koníka řídit,tak ona se rozbrečela,smajlíkmyslela si,že Kačence ubližuje,to bylo vysvětlování a přesvědčování a kolikrát se stalo,že opravdu Kačenku řídit nechtěla a nechala jí jet třeba rovně,:-))jen aby nemusela používat otěže,:-))ale Kačenka šla vždycky za Pierotem,:-))tak to bylo naštěstí dobrý,jinak by holky jezdily úplně jinde,než my.smajlík
:-(Tady to dneska zase fučí,to je děs.:-(

31.3.2012 08:37
hyblerovahela

XXX.XXX.26.62

Jojo Ivčo kde je konec Finistovi, Tulačce bláznivce a Viki. Jaruško to je hezký :-))
Měly jsme s mamkou poničku Sannynku. Už zemřela, ale byla dokonalá. Vykoupily jsme ji z cesty na jatka za pár korun.
Byla uplně slepá.

31.3.2012 08:39
hyblerovahela

XXX.XXX.26.62

Krádež větví na vánoční výzdobu. A můj bráška.

31.3.2012 08:52
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Jéé,Helčo,ta je kráááásnááá,:-):-)ale byla asi vyšší,viď,než Kačenka,Kačenka má 120.:-):-)

31.3.2012 08:56
lucky

XXX.XXX.27.76

Honza je akční na té fotce. :-):-):-)

U nás docela hnusně, ale přestalo pršet, tak snad to bude lepší. Mají mi kolem 11 přijet na úpravu s fenou po Fabbym..máme na Velikonoce klubovku. Fabbyho mám hotového, Darés je vyčesaný ze zimního kožichu, ale vidět to na něm nejde smajlík a taky ho přes týden musím ještě přistřihnout. Půjde poprvé do veteránů, 3.4. má narozeniny a bude mít 8 let. A taky jde na prodloužení chovnosti.:-)

Jinak s tím kopírování delšího textu to dělám taky. No sedím áno u pc táty, já mám už starší a špatně mi jede net a prostě dodělává. Tak radši sedím u jeho..no nepřilezl a jé...ty jsi tady a zase Ifauna..bla bla bla..no honem jsem to chtěla odeslat a celý text, co jsem tak pracně psala v prd.... smajlík protože jsem to zapoměla zkopírovatsmajlík

31.3.2012 08:58
lucky

XXX.XXX.27.76

Teda ta ponička byla krásná!!! To je hezké, jak někdo vždycky si zachrání koníčka.:-)

31.3.2012 09:06
hyblerovahela

XXX.XXX.26.62

Je to stará fotka :) Brácha byl malej. Byla asi vyšší než Kačenka. Dneska je to tady jak ve strašidelným zámku. Fůůůůůůůůůů.
Bouchaj vrátka a naháči se můžou poprdět že někdo jde. :) Na kdy plánujete akci "DITA" ?:-)

31.3.2012 09:11
hyblerovahela

XXX.XXX.26.62

Díky Luci. Příští týden si jedu vybrat Ginušku. Obě jsou krásné. Bude to těžké.

31.3.2012 09:16
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkHelčo,co je akce Dita?smajlík

31.3.2012 09:23
lucky

XXX.XXX.27.76

No já vím, že vybrat štěně je vždycky těžké. U Fabbyho s darésem se nám ještě povedlo sáhnout dá se říci na to nej:-).

15.3. jsme měli výročí..bylo to 30 let, co se narodil náš první nf pes Britt z Hvězdné pláně...s ním jsem vyrůstala. Ve své době to byl jeden z nej psů krycích v ČR. Bylo to zlatíčko..jako všichnismajlík

31.3.2012 09:29
lucky

XXX.XXX.27.76

Kačenka byla kouzelnátaky mi tady chybí, jak ja ni Jarča drandila. Byla děsně sladká.

Tady je historické foto...Britt a jeho syn Danny ..ten tátu přerostl, byl hodně vysoký. Britt měl 75vk a danny 77 a v dospělosti míval tak 80-85 kilo. Naši mi nechtěli koupit poníka, tak jsem si docela slušně přijezdila Dannyho. uměl couvat, obraty, jezdila jsem na něm dostihy po zahradě i na hřišti.smajlík...co fundláci všechno snesou s děckama..jiný pes by mě asi zakoussmajlík. Jsem si hrála, že pojedeme Pardubickousmajlík...joooo to je historie

31.3.2012 09:39
hyblerovahela

XXX.XXX.26.62

Krásná fotka Luci. Jaruško nám taky. No kdy budete zadělávat na mímo smajlík.
Trápím se z toho jak ti psi stárnou, je mi do breku že je psí život tak krátký. Musím si pořídit mládě abych přežila jejich stáří.
Ach jo holky tolik to letí. 11 a 13let.

31.3.2012 09:41
bospor

XXX.XXX.128.222

ha ha k nám jednou na dvůr přišel pes od sousedů, podlezl mě nabral na záda a popovezlsmajlík do louže:-)smajlík já byla malá. moc si toho nepamatuju ale tohle dokonalesmajlík
heli netuším kde je finist ani ostatní. tulačka počítám skončila na jatkách. úplně oslepla a pochybuju, že se s ní béda zabýval:-( finista měl nějakou dobu kalčík, ale nevím, kdo byl majitel, ani jak skončil. na něj ráda vzpomínám. rozuměla jsem si s nímsmajlík několikrát jsem s ním vyhrála a to 4 místo v bratislavě bylo derby:-|

31.3.2012 09:50
hyblerovahela

XXX.XXX.26.62

OOOOOu Tulačku jsem milovala. Finist byl tvrďák - jen tak ho něco neporazilo. Na ty jeho svíce při vodění do výběhu vzpomínám ráda. Naskením ti nějaký fotky. Tuhle jsme se tady s kámoškou chechtaly jak puberťačky nad těma fotkama. Telia byla taky pako. Vzpomínám na malého Tuláka. Ten běhal pod učilištěm že jo?

31.3.2012 09:54
bospor

XXX.XXX.128.222

hyblerovahela napsal(a):
Krásná fotka Luci. Jaruško nám taky. No kdy budete zadělávat na mímo smajlík.
Trápím se z toho jak ti psi stárnou, je mi do breku že je psí život tak krátký. Musím si pořídit mládě abych přežila jejich stáří.
Ach jo holky tolik to letí. 11 a 13let.

jj stárnou hrozně rychlesmajlík najdě už bude tak 15smajlík

31.3.2012 09:55
hyblerovahela

XXX.XXX.26.62

Babička krásná :)

31.3.2012 09:57
bospor

XXX.XXX.128.222

hyblerovahela napsal(a):
OOOOOu Tulačku jsem milovala. Finist byl tvrďák - jen tak ho něco neporazilo. Na ty jeho svíce při vodění do výběhu vzpomínám ráda. Naskením ti nějaký fotky. Tuhle jsme se tady s kámoškou chechtaly jak puberťačky nad těma fotkama. Telia byla taky pako. Vzpomínám na malého Tuláka. Ten běhal pod učilištěm že jo?

tuláka jsem taky měla doma:-| říkali jsme mu matěj:-) takovej troubelínek ošklivej:-) hodnej koník:-)
byla bych moc ráda za fotky všech těhle konísmajlík

31.3.2012 10:13
lucky

XXX.XXX.27.76

JJ, s pejsky je to hrozné, že to jde tak rychle. Ještě dodnes se nemohu vzpamatovat ¨z odchodu Cliffa..byl to můj životní pes. Takový ten co na něj narazíte jednou za život. nebyl žádný šampion, vlastně se uchovnil tak tak, protože jako malý nám málem umřel a pak nám umřel Danny, když byl v tom nejlepším růstu , tenrkát nebyli fundláci a než jsme sehnali Andíky, tak Cliff to těžce nesl, nežral a prakticky se stopnul v růstu a už nám pořádně nevyrostl. Takže měl minimální hranici výšky a bohužel i když byl uchovněný a poíradkyně ho několikrát psala , protože ho jinak v chovu uplatnit chtěla (byl to Brittův vnuk, super rodokmen, povaha, hyperka atd. ), tak nikdy chudák štěnda neměl :-( Vždycky všichni chtěli toho většíhosmajlík To mě moc mrzí, po něm bych si brala štěně.

Cliff se nám dol zatím nejvíc..měl 14,5 roků a kdyby neměl srůst na páteři, že nám začal ochrnovat na zadní, tak by tady byl možnáí ještě teď..nechávali jsme dělat různá vyšetření a vet říkal, že je v lepší kondici než mnohdy 7-letí psi.smajlík
Bylo to moje zlato a četl mi myšlenky. Skělý pes a moc to bolí pořádsmajlík. Vychoval trochu našeho Darése a ještě i Fabínka. Ale na jejich hrátky už byl moc starý a nemocný. Ale Darés od něj okopíroval hodně chování a dneska když ho vidím jak se po jídle myje, chodí se otírat o plot a o barák a česat, tak vidím Cliffa, který byl na tohle expert. byl děsně čistotný, elegán a fakt byl strašně moc moc inteligentní. A Darés tu čistotnost a údržbu od něj jako malý odkoukal, chodil za ním a zkoušel se otírat o plot a tak..chodili jak vláčeksmajlík

Tady je mladinký Cliffeček ještě s Dannym...bohužel nám pak Danny náhle umřel v nedožitých 7 letech...dost ošklivě smajlík. Napadla ho nějaká bakterie a rozložila mu játra smajlík

31.3.2012 10:23
lucky

XXX.XXX.27.76

Jinak ti fundláci se kolem těch 10 dožívají. Britt usnul v 10-ti letech...zastavilo se mu srdíčko. Jeho syna Andyho nám nějaká kurva otrávila - měl necelý rok. Pak jsem Brittovi pořídila dalšího jeho syna Dannyho ---ten umřel v těch 7. Cliffovi jsme pak koupili Andyho ...Andy umřel v 11 letech ..to už jsme měli třetího psa na dvoře..malého Daréska, který bude mít teď těch 8. Pak ještě Fabbyho jsme koupili a Cliffeček odešel jak měl 14,5. A Darés s Fabbym jsou spolu velcí bráchové, mají se děsně rádi a jsou hodně na sebe fixovaní..nedovedu si předtsavit, ať jeden odejdesmajlík. Darés bude mít te´d 8 a Fabby má 6. Ale oba jsou zdraví a v dobré kondici, Darés je aktivní mamlas, co si hraje na štěně, takže uvidíme.smajlík

Tady Cliff skáče přes Andyho...Cliff byl hyperka a skákal přes všechno a pořád. A Andyho ego to nejdřív nemohlo přežít, ale vysvětlila jsem mu, že bude dlěat překážku a basta a tak se naučili tenhle triksmajlík

31.3.2012 10:32
lucky

XXX.XXX.27.76

Jéjej..tohle je cca 6 let zpátky. ..Malinký Fabricius, uprostřed Cliffeček ...oslava 14 let..... a mladý Darés

31.3.2012 10:34
hyblerovahela

XXX.XXX.26.62

Parádní fotka smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík
Ivi kvalita nebude nic moc, ale snad něco z archivu vytáhnu. Můj životní pes je Albi. Moje druhé já.
11let na sobě lpíme. Chápu co znamená číst myšlenky.

31.3.2012 10:39
lucky

XXX.XXX.27.76

No jo..letí to všechno. Mě taky bylo nedávno 20 a už je mi 33smajlík... Usa byla nedávno hříbátko a už je ji 10 letsmajlík Ale u arabáše je to věk, kdy to má konečně rozumsmajlík.

Tady Usinka ještě s Daréskem jak byl mladinký..oni se tak muchlují pořádsmajlík

No nic, jdu se oblíknout, je tady hnusně, ale přijedou s tou fenkou, tak s ní musím udělat výsavní kus a pak se asi vydám na špacír s Usou. Nechala jsem ji doma, protože chvílemi pršelo, ale teď to vypadá, že už možná nebude...smajlíksmajlík

31.3.2012 15:22
lucky

XXX.XXX.27.76

Krásný pes, nádherná čokoládová barvička.:-)

Tak já mám feŇuli hotovou. Zmrzlá jsem jak rampouch. Nikdy nebyla na stole a je dost hérečka, takže jsme si místy užili, ale zákla d má a zbytek ji dodělám v pátek před výstavou..majitelům jsem půjčila jiné hrábky a mají za úkol týden česat..měla podsady strašně a byli by jsme ji česali ještě do večera. Njn, jak se dlouhosrstý pes trochu zanedbá, tak to pak není sranda. Fabby s Darésem si s ní pak pohráli, pováleli ji po dvoře, poběhali si. A už jsou zalezlí..začalo pršet, je tady hnusně. Usa je doma a baští seno. Chtěla jsem jít na procházku s ní a ke koním, když dneska nebyla na pastvině, ale prší, tak nic..možná ještě večer, aby se prošla. Jen jsem ji vykartáčovala..těch chlupů, to je děs.

31.3.2012 17:08
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Lucí,ten Cliff je ooobrovskej,smajlíkto je mamut,fakt že jo,náááádhera.:-):-):-)
smajlíkTady se nedá dělat vůůbec nic,smajlík venku,strašně to fučí,ale fakt strašně,:-(já taky chvilku hřbílkovala Monďáska,:-)ale musela jsem si ho vzít do přístřešku,páč jak se to točí ten vichr,tak jsem měla ty chlupy všude.:-(

31.3.2012 17:12
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)To je kráásný,jak skáče jeden hafan přes druhýho,:-)smajlíknaše psi to uměj taky,akorát mě ještě nenapadlo je vyfotit,Fous stojí v kruhovce na špalku a Čakina přes něj skáče...:-))
:-):-)Ještě Kačenka.:-):-)

31.3.2012 17:15
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Mysleli jsme s Oldou,že bychom bývali dneska se jeli projet,ale fakt se nedá,sice teď momentálně svítí sluníčko,:-):-)ale ještě před chvilkou dost lilo.:-(Tak aspoň jedna vzpomínková.:-):-):-)

1.4.2012 17:45
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Chodí mi sem jedna šikovná holčina,no holčina,ono už jí je 20,:-)a holky,představte si,že ta dostala u těch minulých majitelů,kde jezdila,taky kopanec do hlavy,smajlíkno vedla kobylu do výběhu,ale bohužel jen na ohlávce,smajlíkno a z nedalekýho křoviska vylít bažant a řval,že jo,jak oni to uměj,no a milá kobyla,jak byla nabejkovaná,tak se nedala udržet,vysmekla se jí a vyhodila,:-(:-(holka měla teda obrovský štěstí,že to nechytla ten přímej zásah,že to byl jen okraj,a že ta kobylka byla taková malá huculka,ale holčina říkala,že to má na hlavě vidět pořád.smajlíksmajlíkTak prej rok nechtěla o koních nic ani slyšet,smajlíkani k nim nešla,jak se bála,ale jakásik kamarádka jí po tom roce přece jen ukecala,smajlíkno a holčina dneska jezdila tady u nás podruhý a je maximálně spokojená,:-)je docela šikovná,je vidět,že někdy jezdila.:-)smajlíkTady jsem jí půl hodiny měla na lonži a půl hodiny si vodila v klusu Pierota sama,:-)sžívají se spolu,ona naštěstí nikam do terénu nespěchá,:-)je rozumná,:-)no a po tý půlhodině si koně,který je tam volně a nemůžu ho pustit vedle,chytám,to by nedělalo dobrotu,hlavně pro ten pocit,že je tam volnej kůň,to člověk nikdy neví,co se semele,smajlíktak mám raději Monďáska ukotvenýho na lonži.:-)):-)A Pierot si krouží sám hezky po celým výběhu.:-):-)

1.4.2012 17:47
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Mondimu to vůbec nevadí,je docela spokojenej a pospává.:-):-)

1.4.2012 17:48
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkAle to počasí bylo fakt aprílový dneska,chvilku svítilo sluníčko a chvílema byla docela tma.smajlík

1.4.2012 17:50
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Tady jsem si před chvilkou zase počistila Monďáska,no,on je blízko,ti ostatní jsou na tý vzdálený pastvině,tak za nima se mi tam moc nechce.:-))

1.4.2012 17:52
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-))Už mě nečisti,bábo,to je strašná votravaaaaa...:-)):-))

1.4.2012 18:50
sccary

XXX.XXX.185.6

Ahojda holky vůbec nestíhám číst ani nemám moc času to teď dohnat :-)). Počasí u nás dneska fakt aprílové chvíli sněhové vánice chvíli sluníčko :-(,ale dost zima.
Lucka s Ronkem jeli v pátek na výlet,na jeden ranč. Jedu totiž do zahraničí na 10 dnů a přítel je ve světě tak si je vzal blíž k sobě ať je má pod dohledem.
Jsou se stádem taky na 24/7 je to tam supr. Mají tam i kruhajdu a jízdárnu takže až se vrátím tak tam s Luckou můžu i pracovat,protože tam budou měsíc tak to je fajn :-)
Seznámení se stádem proběhlo dobře,žádné velké potyčky :-) Ronek si hned našel kamarády 2 poníky :-)). Lucka ta se teda předváděla :-) nosila se tam jako hvězda.:-))

Ale i když tam bylo stádo,tak po většinu času stála a s námi u branky a házela na mě pohledy typu,co tady dělám? Co je to za koně? Půjdu už zase domů? :-)

Ale bude jim tam dobře :-)

http://www.youtube.com/watch?v=s9mLbQ-VIBc

1.4.2012 19:09
lucky

XXX.XXX.27.76

Tak tady bylo taky dneska aprílové počasí. Usu jsem hodila ke koním a šla se domů najíst a mělis jsme domluvenou brigádku, sbírali jsme bobany. malý výběh je čistý a pak se přejelo do velkého a sbíraly bobany a odvezl se takový dlouhý vozík za autem..no ještě je tam plno bobků, ale naštěstí je jich zase o část méně.smajlík Snad to zvládneme než ta tráva moc poroste. taky nám tady svítilo sluníčko, sněžilo, svítilo, sněžilo..pak najednou vánice taková strašná, že nám vše zafujalo. Naštěstí jsme měli už vše doděláno. Ell šla jezdit v té největší fujavici na Beníkovi, takže si to užila. Já jsem pak brala Bettynku na lonž a byla moc šikovná. Ta měla dneska tolik energie dopoledne. Včera byli jen v malém výběhu (no on je dost velký, ale není to hektárek, že) . No a dneska jak jsem dovedla Usu , tak měla Betty tákovou radost a brala to dokola jako pako několikrát. jen cválala a cválalasmajlík. Fakt by člověk neřekl, že je to hucule v letech a před lety utekla hrobníkovi z lopaty skrz to schvácení...
No a po Betty jsem vzala ještě Usu na lonž. Šla trochu rozpadlá, ale chtěla jsem jen aby střídala krok a klus a trochu zase pravidělně dýchala. Jakoby za ty dva roky flákání a problémů zapoměla pravidělně dáchat. byla dneska moc hodná, krásně šla pomalým klusem, poslouchala na slovo a po 10 -ti minutkách snad jsem ji dala klid. ani jednou nezakašlala ani nezasípala, tak mám radost. Šli jsme pak všichni na bábovku a domů. Usinka už baští seníčko a zase nám tady pořádně sněží...to je fakt děssmajlík

Jo, Jaruško. To nebyl Cliff ten obr. Cliffeček měl jen 68Vk. Danny měl 77....to by mamut. Na tom jsem vážně jezdila.smajlík Cliff zase byl hyperka co mi skákal klidně dvoumetrový plot.smajlík

1.4.2012 19:14
lucky

XXX.XXX.27.76

To je nááádhera! Taková překrásná pastvina, to je sen. A Lucka jak se předvádí..no madam důležitá. Fakt super. Určitě se ji tam bude líbitsmajlík

1.4.2012 19:19
sccary

XXX.XXX.185.6

že jo? :-) Jsem hned klidnější :-) Je to nezvyk být bez nihc,bude mi moc smutno...smajlík. Ale hlavně že vím,že jim je fajn

1.4.2012 19:22
sccary

XXX.XXX.185.6

To je fajn Luci,že se Usince dobře dýchá :-) Taky teďka peču bábovku doufám,že se povede :-)) Minule jsme ji pekly s mamkou a zapomněly sme na kyp. prášek :-)) Ale snědlo se to i tak

2.4.2012 07:43
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkLucí,tak ten sníh Ti teda nezávidím,brrr,smajlíktady je zima a zase to fučí,ale sníh už naštěstí nee.:-)
:-):-)Týý jo,Zuzí,luuuxusní výběh,:-)paráááda,to se bude Lucka mít,:-)a a Roneček tam běhá ještě s jedním bílým poníčkem,viď,ti si budou rozumnět.:-):-)

2.4.2012 08:21
sccary

XXX.XXX.185.6

Jaruško je tam ještě jeden bílý poníček, hned se s Aronkem oňufkávali.:-)) Z dálky jsou k nepoznání,jen Ronek má kraťoučkou hřívu. Jsem zvědavá,jak se mu projeví ta muchařina tam,v té přímo horské oblasti.

Dneska se s nimi jedu ještě rozloučit a zítra pádím :-)

2.4.2012 11:38
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Tak si to tam,Zuzko,užij,:-)nebooj,přítel určitě bude podávat pravidelný informace,co koníci,ale já myslím,sže budou maximálně spokojeni.:-):-)Doufám,že jedeš aspoň za lepším počasím,:-)páč tohle tady,to je fakt děs běs,:-(zase na druhou stranu si říkám-no,aspoň že nemrzne.:-))smajlík

2.4.2012 12:00
sccary

XXX.XXX.185.6

Já taky doufám,hlavně doufám,že tam nebude sníh :-( . Mohlo by být aspoň sluníčko když už né teplo.
Mějte se moc krásně všichni a písejte a foťte ať mám co číst a prohlížet až se zase vrátím....:-)

2.4.2012 12:52
lucky

XXX.XXX.27.76

Tak se měj hezky!smajlík

Tady dneska kosa jak v márnici..jsem byla ve městě a hezky vymrzlasmajlík

Přijedou mi tady s Daréskovým synem na úpravu na výstavu a pak dneska nebo zítra musím Darése dát do pucu.. zítra má narozky:-)

2.4.2012 19:53
jaruska

XXX.XXX.213.11

sccary napsal(a):
Já taky doufám,hlavně doufám,že tam nebude sníh :-( . Mohlo by být aspoň sluníčko když už né teplo.
Mějte se moc krásně všichni a písejte a foťte ať mám co číst a prohlížet až se zase vrátím....:-)

:-):-)Jooo,to se neboooj,nebudeš stíhat.:-)):-)
:-):-)Odpočívající Moruš.:-):-)

2.4.2012 19:54
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-))Lucí,Moruš by potřebovala pořááádnej fukárek.:-)):-))

2.4.2012 20:00
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-))Ty jeho uši,to je síla,:-))nemůžu na něj napasovat žádnou čabraku,všechny mu jsou na čele dobře,ale ty plátěný uši mu tam strašně plandaj.:-)):-))

2.4.2012 21:13
lucky

XXX.XXX.27.76

Tak jsem si hezky mákla..pejsek nejen že jsem ho musela upravit, ale hlavně vyčesat a jsem kaput... majitelé fundla ještě neměli a nějak nevěděli jak se řádně vyčeše podsada....byla to síla. Asi budu mít tenisový loketsmajlík. Darésovi jsem před tím stihla udělat pacičky a jedno ucho než přijeli. Ten zbytek musím dodělat zítra...snad bude ještě slušné počasí. Až na to, že hlásí Velikonoce hnusné, takže se fáákt děsně těším na tu výstavu smajlík....
Hele, tohle jsem dneska měla z Usy taky! Jsme ji vzala za stáj a dřela hřbílkem a ta hromada chlupů. Pak jsem vzala fukar.

3.4.2012 08:34
lucky

XXX.XXX.27.76

Hele, tak hlásím dnes sluníčko!!!
Takže mě čeká úprava hafanů dneska. Darés má narozky, budeme dělat dort. Hlavně ho musím přistřihnout, aby vypadal výstavně a Fabínka taky ještě zkouknu. Ale jestli má zítra začít pršet a bude celý víkend..no potěš koště.

Kdyby jste někdo chtěl kouknout na výstavu..je to kdesi jakýsi Ratmírov..někde u Jihlavy snad....vlastně ani nevím kde to jedemesmajlík. No prostě na klubovku NFsmajlík

4.4.2012 07:53
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkLucí,žádný chlupy nevidím,smajlíkasi jsi zapomněla vložit fotku..smajlík
:-):-)Do Jihlavy se určitě někdy rozjedu,:-)máme tam ty 2 fenečky a jsme tam pozvaný s Járou,:-)ale jaksi nevím,kdy,smajlíkmusíme to něják naplánovat.:-):-)
:-):-)Jinak jsme nedávno byli v Eqáči,musela jsem Jarče koupit větší triko závodní,ta košile už jí byla malá,a Pierotovi jsme koupili chránič ocasu,tak jsem zvědavá,jestli ocas bude uchráněn před jeho fekáliema nebo ne,smajlíkto je vždycky hrozný,jak on vyleze z přepravníku a ten ocas pak mejeme půl hodiny.:-))On se vykákne na tu tyč a pěěkně si to omatlá o ocas,:-))čunče jedno zelený.:-)):-)

4.4.2012 08:55
lucky

XXX.XXX.27.76

Já taky žádnou fotku nedávalasmajlík. Ale byla toho hroomadasmajlík. A včera jsem tak svlíkala Betty a z té toho taky bylosmajlík

Jinak my tam budeme pá, so, ne teť. V pátek dopoledne pojedeme..ráno ještě hodím Usu ke koním..pak se o ni postará máti. Mám tam na úpravu ještě nějaké psy. Pak se v sobotu koná klubová výstava a v neděli jsou bonitace, svod a prodloužení chovnosti, kde budeme mít darése..včera mu skončila těmi narozkami a čeká další nevěsta:-)..teda čeká se až bude hárat, ale chápešsmajlík
Je to nějaký Malý Ratmírov
http://www.jhslovan.ic.cz/index.php/chatovytabor ..vypadá to tam hezky...až na to, že je to až kuuus od Jihlavy...až Jindřichův Hradec...to bude cestasmajlík

Daréska jsem včera vyčesala a krásně upravila a vypadá jak mladík. Moc mu to sluší.

4.4.2012 09:13
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-))Ahá,tak jsem to blbě pochopila.:-|
:-):-)Fešááááááák.....:-):-):-)

4.4.2012 09:14
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Jéé,to jsou pesani hodný,že se spolu podělej,to naši psi by se podělil s ostatníma akorát Fous,:-)jinak ty holky jsou lakomý.smajlík:-(

4.4.2012 09:15
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-):-)Ivčo,všechno jen to nejlepší,hlavně hodně zdravíčka,:-)štěstíčka:-) a hodně krásných zážitků v sedle:-) Ti k svátku přejou obě Jarči.:-):-):-)

4.4.2012 09:18
lucky

XXX.XXX.27.76

No jo, oni nemají problém. Ale rozdělila jsem jim to každému na jeden talíř, protože kdyby to jedli z jednoho, tak to teda napůl nemají. Jeden baští pomalu a druhý rychlesmajlík Tak jsem jim to každému dala na jeden talíř:-)
Tady Darés kouká, že už nemá a Fabby ještě baštísmajlík

4.4.2012 09:22
lucky

XXX.XXX.27.76

Dneska má Ivča svátek? jo tak to Já taky se přidávám ke gratulacismajlík:-) Hoodně štěstíčka a zdravíčka přeji...:-)

Tady je dneska kráásně sluníčko..akorát vítr děsný. Ale aspoň je kráásně...

Fabínek papá...

4.4.2012 09:24
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-(Tady to taky fučí děsně,:-(ráno malinko poprchávalo,ale to hned přešlo,teď svítí sluníčko,ale ten vichr je děs.:-(:-(

4.4.2012 09:27
lucky

XXX.XXX.27.76

Tady taky strašný vichr. Včera mi to vyšlo akorát to česání a stříhání. Dneska by to lítalo všudesmajlík

4.4.2012 11:54
janahol

XXX.XXX.110.5

Ahoj kochačky,
vůbec nestíhám, tak jen pročítám :-)

Ivčo, také přeju vše nejlepší, hlavně zdravíčko. :-)

Lucí, pesani jsou nádherný. Jo a život s nima, to je na dlouhé povídání :-)

Mám obě holky nemocné smajlík nějaká chřipková viroza, zítra budou výsledky výtěrů. Obě mají od pondělí horečku, leze jim to přes 39 :-( Já se zatím držím, ale jsem totálně vyřízená, pořád běhám pro kapesníky a vařím čaj smajlík Když začnu něco dělat, tak to jen rozdělám a už zase běžím k dětem smajlík je to síla, když marodí obě najednou, to se mi stalo prvně smajlík
Matěje jsem viděla naposled minulý týden :-( prostě musí vydržet.

Ale musím se vám pochlubit jednou radostí. Sehnala jsem si k narozkám mé vysněné slepice araukany :-) Snáší zelená vajíčka, tak už mám obarveno na Velikonoce smajlík
Ten první je kohout a za ním slepičky :-)

4.4.2012 11:56
janahol

XXX.XXX.110.5

...a ještě pšeničné :-)
Jsou takové jinačí, nemají ocásky, protože mají o dva obratle kratší páteř, tak mají takové kulaťoučké prdýlky :-)

4.4.2012 12:01
janahol

XXX.XXX.110.5

...a Jaruško, máš krásnýho králíka :-)
My máme takového stříbrného, ale je výkoný:-), teď mám troje králíčata, první samice - Růženka jich má 9:-), čertice jen 2, ta půjde na pekáč, protože se nechtěla třičtvrtě roku nechat připustit a když už, tak má zase jen dva prcky:-(, no a její dcera Punťa jich má na poprvé snad 10.smajlík To ale ještě nevím jistě, protože se jí to narodilo včera a je to prvnička, tak jsem jí do toho hnízda nechtěla tolik lézt :-|

4.4.2012 22:16
bospor

XXX.XXX.22.190

včera jsem byla na výletě. cestu platilo jzd a vstup byl taky zadarmo:-) ale jak mě booolej hnáty:-|
http://bospor.rajce.idnes.cz/Techagro_2012/

4.4.2012 22:25
bospor

XXX.XXX.22.190

moc děkuju za přáníčka:-)

5.4.2012 07:31
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Janí,moc přeju,aby byly holky brzo zdravé,aby si užily pořádně Velikonoc a prázdnin,:-):-)Jára má už dneska až do pondělka prázdniny,sice teda to počasí nic moc teda,:-(ale doufám,že už se to po těch Velikonocích otočí a bude už konečně hezky.:-):-)
:-):-)Slépky jsou pěknéé,:-)smajlíkse mi víc líběj ty s tou krátkou prdelinkou,:-)ale ty,jak snášej ty obarvený vajíčka:-)) by se mi asi taky líbily,mě se líbí všechna tahle havěť.:-):-)
:-):-)Za králíka Edu děkuju,jo,je to šikulka,potřebuju mu ještě sehnat jednu samičku,aby měl aspoň 2 holky na připouštění,snad se mi povede někde ve vsi vymněnit to jedno jeho dítě za jiný,aby nebyli příbuzní.:-)
smajlíksmajlíkTakhle to tu včera fučelo,ani jsem ten fukar nepotřebovala,Moruš dobrovolně přišla do čistírny,:-))to je že mě vidí,že jdu,tak přijde,tak já si vždycky honem dojdu pro hřbílko,a čistila jsem,a kráásně to odlítávalo pryč,jinak,když čistím a nefučí,tak je hrozný,jak ty chlupy mě maj rádi,jak se to na mě lepí,že mám chlupatý i brejle,smajlíkfakt že jo...:-)

5.4.2012 07:38
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)smajlík:-)Ivčo,parááádní vejlet,smajlíksmajlíktady ta jedna známá pořádávala taky takový vejlety zajímavý,třeba na pštrosí farmu,to bylo moc hezký,viděli jsme i zrovna v líhni vylhnutý malý pštrosáče,:-)smajlíkale už loni se nic nedělo,smajlíktak nevím,asi nejsou peníze...smajlík
:-):-)Dituška taky včera přišla dobrovolně do čistírny,nejdřív teda chtěla vyčistit jenom hlavu a podrbat ušiska,:-)ale pak stála ještě jakou dobu,jakoby říkala-tak si posluž,babo,klidně čisti,tak jsem čistila a vydrbala jsem jí z těch chlupů celou.:-):-)

5.4.2012 07:41
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Monďásek stál vedle ve výběhu a koukal,jak drbu Ditušku,a bylo mu divný,že ho nejdu honem taky vyčistit,tak si pak řekl-já se v klidu vyčistím sám,a tebe,babo, k tomu vůůůbec nepotřebuju....smajlíksmajlík

5.4.2012 16:54
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Moruš a v pozadí kvetoucí špendlíky.:-):-)Ale bez sluníčka.smajlíksmajlík

5.4.2012 19:43
achula

XXX.XXX.62.46

Zdravim kochacky. Luci Ty umis nadherne vypravet o svych zviratech S tema arabama po tom co jsi psala bych snad ted uz ani nemela strach je mit nebo jednoho. Ja svy kobci beru taky jako partaky a ne nastroj na me potreby ikdyz je vyhodou to ze zadne velke potreby na ne nemam. Nakonec moje fenky co jsem mela -poulicni smes taky umely akorat pribehnout na zavolani coz pokladam za nejdulezitejsi no a chodit slusne na voditku. Obe se mnou jezdily na vandr, takze byly i spolecenske a to je asi tak vse co umely. Jsem si vzpomnela ze ta prvni se nechala zavrit do batohu a nevyvadela kdyz jsem si ji pomalinku nalozila na zada. I zkusebni jizdu na kole zvladla na jednicku a od te doby mi lezla do batohu sama a tak jsme vyrazely na vandry takhle. Z batohu ji koukala hlava a uzivala si to. Ta druha byla vetsi takze jsme jezdivali vlakem. A obe spaly se mnou ve spacaku. Tu prvni mi taky nejakej dobytek otravil....
S kobcama mam zatim podobny vztah ale ... nejsou jeste poradne otestovany na mnohe situace na vandru, o tom porad snim. Pousteni kobyl na volno zatim vychazi ale neni to stoprocentni jak to je videt s Usinkou. Blby je ze zijem tam kde je malo prostoru. Takovy omezeni zpusobuje ze mam predstavy plachnout s konma nekam do Mongolska:-)
Zvlastni je u tech fundlandaku ze se snesou otec se synem. Moje mama mela doginy a zachranila prakticky jednoho kloucka ktery se narodil bily, coz znamenalo vyrazeni z chovu. A mozne utraceni. Byl to syn jejiho "Buracka", dostal jmeno Adam. A vsechno bylo krasne v pohode do ty doby nez dospel. Adamek byl postavou jeste mohutnejsi nez otec, byl to vlastne nadhernej pes...jen bilej. No a sarvatky a boje uz zachazely tak daleko ze Adamek musil z domu. Bylo to moc bolestivy ale Adamek nasel moc hodne lidi. S mamkou ale od ty doby nepromluvil ani slovo. Takze u dogin to neslo. Kdyz Buracek dostal Barusku, cernou malou doginu, byla to idylka, to jo.

5.4.2012 19:47
achula

XXX.XXX.62.46

Ivo, 4 i 5ty misto je taky uspech. A vubec je uspech ze mas za sebou vitezstvi. A jak to ted vypada s Kubou, uz se uklidnil aspon trochu?

5.4.2012 20:22
bospor

XXX.XXX.95.68

těžko říct, jestli se srovnal. naposled jsem psala, že je šílenej a od tý doby nebyl na žádný vyjížďce. doma je v pohodě. to se chová úplně normálně. to ale předtím taky.
to umístění s honzou je sice fajn, ale když člověk má za sebou pár vítězství, tak 4-5 místo nijak zvlášť netěší:-|:-)

5.4.2012 20:30
achula

XXX.XXX.62.46

Jani, doufam ze se holky z te virozy dostanou, to je takova otrava kdyz mrnousi jsou marod, nejvic ten strach o ne. U velkych si clovek rika snadno ze se z toho dostanou ale o male je strach, to si jeste pamatuju a ten teda vysiluje. Tak at to zvladnes.
Ivo, Ty jsi tedy mela svatek, dodatecne vse nejlepsi.
Teda to mate hrozny pocasi, no u nas tedy dnes k veceru taky takovej hnusnej ledovej vitr, kdezto kdyz byla skola tak bylo jako v lete; kratky rukavy, lidi na terasach u pivka....
Jarusko, zdravim i Tebe a vsem diky za krasne fotecky milacku.
Tak nasi Nevadu jezdi syn, dcera ma stres a kobylka tim padem taky. Takze slezla po dvou minutach, kluk na ni sedl a kobylka sla cela uvolnena. Vcera byla lekce bez sedla a kluk mi dokonce rekl ze se na ni citi lip jak na Mimi (Jarusko, decka meli helmu :-)). Dcery kamaradka prosla radnym jezdeckym vycvikem a tak se ujala Elisky a davala ji lekci na Genkovi. Tam mi doslo ze proste jsme se vsichni ucili jezdit na divoko a preskocily ruzne etapy vycviku. Jsou ruzna cviceni ktere odblokuji neduveru v sebe sama. Takze zacneme uplne od zacatku, i s klukem. Tu holcinu nam seslal panbu. Kdyz se to povede tak si holka pozdeji udela Achulu (samozrejme se mnou), stejne je to jeji kobylka. Kluk mi prave prebral Nevadu...me je to jedno, jsme stejne vsichni jedna rodina :-)) ale jsem rada ze je ted ty kone zase chytly. Pres zimu mne trochu mrzelo ze se jim nechtelo.

5.4.2012 20:30
achula

XXX.XXX.62.46

Jani, doufam ze se holky z te virozy dostanou, to je takova otrava kdyz mrnousi jsou marod, nejvic ten strach o ne. U velkych si clovek rika snadno ze se z toho dostanou ale o male je strach, to si jeste pamatuju a ten teda vysiluje. Tak at to zvladnes.
Ivo, Ty jsi tedy mela svatek, dodatecne vse nejlepsi.
Teda to mate hrozny pocasi, no u nas tedy dnes k veceru taky takovej hnusnej ledovej vitr, kdezto kdyz byla skola tak bylo jako v lete; kratky rukavy, lidi na terasach u pivka....
Jarusko, zdravim i Tebe a vsem diky za krasne fotecky milacku.
Tak nasi Nevadu jezdi syn, dcera ma stres a kobylka tim padem taky. Takze slezla po dvou minutach, kluk na ni sedl a kobylka sla cela uvolnena. Vcera byla lekce bez sedla a kluk mi dokonce rekl ze se na ni citi lip jak na Mimi (Jarusko, decka meli helmu :-)). Dcery kamaradka prosla radnym jezdeckym vycvikem a tak se ujala Elisky a davala ji lekci na Genkovi. Tam mi doslo ze proste jsme se vsichni ucili jezdit na divoko a preskocily ruzne etapy vycviku. Jsou ruzna cviceni ktere odblokuji neduveru v sebe sama. Takze zacneme uplne od zacatku, i s klukem. Tu holcinu nam seslal panbu. Kdyz se to povede tak si holka pozdeji udela Achulu (samozrejme se mnou), stejne je to jeji kobylka. Kluk mi prave prebral Nevadu...me je to jedno, jsme stejne vsichni jedna rodina :-)) ale jsem rada ze je ted ty kone zase chytly. Pres zimu mne trochu mrzelo ze se jim nechtelo.

5.4.2012 20:32
achula

XXX.XXX.62.46

bospor napsal(a):
těžko říct, jestli se srovnal. naposled jsem psala, že je šílenej a od tý doby nebyl na žádný vyjížďce. doma je v pohodě. to se chová úplně normálně. to ale předtím taky.
to umístění s honzou je sice fajn, ale když člověk má za sebou pár vítězství, tak 4-5 místo nijak zvlášť netěší:-|:-)

Ok...oups:-))

Přidejte reakci

Přidat smajlík