![]()
Noo,právě,Lucí,my jsme hrozně rády s Jarčou,že jí v tom takhle podporuje,on sám říká,že ho to naplňuje víc,než ježdění,tak prostě to tak bereme a je to.![]()
![]()
![]()

Helčo,to ty Tvoje holky jsou taky takový zlodějky,joo?![]()
Ani bych to do nich neřekla,mají táákovej krásnej nevinnej kukuč...![]()
![]()
![]()
![]()
Helčo,to je dobře,že se kobča uzdravila,![]()

to je krásný,jak je Vás tam hodně haflingů,škoda,že Vás nepotkáme někdy na vyjížďce,fotila bych jako šíílenáá...![]()
![]()

Lucí,kdepáák,tady není po sněhu už ani památky,ale slušně to umrzlo,já jsem teda ráda,ale chudák Šoník,ten nemohl skoro jít přes to zmrzlý bahno,
on míval podkovy,ale Terka mu je na zimu sundala,a Šoník má tu rohovinu měkkoučkou,že přecházel po tom zmrzlým bahně div že né po kolenou...
Naštěstí je to jenom kousíček,pak tam dál už je rovinka a tam je to dobrý,ale to bahno je pro něj děs běěěs....![]()
![]()
však on se srovná
a vy ho budete kovat nebo nebudete???
já gastona kovala na všechny 4 spoustu let. jinak nemohl chodit a kopyta se mi loupali a lámali
dneska má kopyta jak betonový a stěnu 1,5cm širokou a strouhat ho je očistec
a to mu bude 20![]()
přišlo k nám kotě a adoptovalo nás
ostatní ho nevyhánějí, tak počítám, že u nás zůstane
Ahojky! Teda, nám tady napadlo trochu sněhu přes noc. Ráno jsem byla už na 7 na rehabilitaci, tak jsem zase jak zmlácená, ale paní je moc šikovná a dává mě postupně dokupy. Taky dostávám kapky, jak křivě chodím a td. atd... 
![]()
a že se ničím...
No a sedím tady s kafíčkem, dneska budu dělat doma. A venku zase začíná sněžit. Madam jsem včera zapoměla zavřít ohradu v té tmě na zahradu, jsem si nevšimla, že jsem ji ráno tamtudy vyváděla. No a teď koukám, celá zahrada poťapkaná a pošmejděno, zda někde něco není...není..smůla
Ohledně dobývání pod plachty..je mi jasné, že ta moje ještě svatá zlatá. Ona je jen nadzvedává. Takový Beník s Betty by to určitě vzali zuby a prostě se tam pořádně dostali
.
Jinak vyjížďky super, mě se děsně líbí ten Cent. Má takovou hezkou sytou barvu.
Mě se kdysi líbili ti hodně tmaví hafloši, bohužel už jich je děsně málo, dneska se to chová vše žluté a někdy hodně světlé.
![]()
Ivčo,radši bych nekovala,ale uvidíme,oni ti plňáskové na tom s tou rohovinou bejvají hůř,ale uvidíme,co to bude dělat.![]()
Jako na jízdárnu by podkovy stoprocnetně nepotřeboval,to je písek,tam by chodit mohl,horší by to bylo,až by šel na vyjížďku,nejhorší je,než se dostane z vesnice,tady je to samej šutr,hrooozný.![]()
![]()
![]()
Tady do rána napadl jen takovej poprašek,ale fčíl chumelí o 106.

![]()
Tak co,děvčata,už máte aspoň něco napečíno?
Markét má určitě tak neejmíň 4 druhy,že joo?

Já jaksi pořád nic,možná bych zítra začala kuličkama,pak v sobotu mi Jarča pomůže linecký a kokosový strojkový a pak dál uvidíme,co ještě vymyslíme.![]()
No vosí hnízda určitě zase uděláme,
ale ty dělám vyloženě až před svátkama,jináč by z nich nic nezbylo.
Janí,prosím Tě,co to mám za kohouta,
podívej se na ten hřebínek,je takovej jinej,než mají jiní kohouti...
Ale tenhle má ten hřebínek jakoby v půlce rozpláclej a na 2 strany...
Ale jinak je hezkej,líbí se mi,přemejšlím,kterýho z těch 4 kohoutů si nechám...
jaruska
napsal(a):
Jaruško, já nejsem žádný odborník přes slepice, ale takovému hřebenu se tuším říká korunový a má tu výhodu, že tak snadno neomrzne jako klasický listový hřeben. Ještě znám hřeben růžicový, ale ten není tolik roztažený do šířky, alespoň tak jsem to pochopila
Jinak co to je za plemeno si odhadnout vůbec netroufám i když mi trochu připomíná faverolky, ale to už je opravdu jen střelba od boku 
Napečeno ještě nemám a při pohledu do kalendáře mě jímá hrůza
jak to, že to zase tak uteklo
a to jsem měla v plánu, že na Mikuláše už budou perníčky ve sklepě, tak to se zase nepovedlo
Taky u vás dneska tak chumelí? Tady dopoledne pršelo a kolem druhé začalo sněžit a ještě pořád poletuje, ale je to hodně mokrý sníh a jestli v noci přituhne, tak to bude ráno na silnici veselo
Luci, zapřažení kluci jsou bomba
a takhle tmavé hafloše jsem snad na živo ještě neviděla![]()
Na mě zase něco leze, tak jsem jezdila naposled v neděli
, ale raději jsem hodná a v teple, než aby mě zase chytli ty moje zatrápené dutiny
a to já napečíno mám![]()
kapra koupím před vánoci na sádkách a na stromečky se jdu kouknout zítra do stavebnin
kámoš je má navíc. loni už taky měl a co mu zbylo, tak mi po vánocích dovezl pro koně
AHojky ženy, tak u nás napadlo asi 5čísel sněhu...trochu to přimrzlo a je to teď na rozbití usměvu
Jaruško, máte krásný nový přírustek...je krásný Šonýsek....a Pierotek se bude mít taky dobře 
jinak fakt, 4druhy nemám
mám jen dva...perníčky a ořechové rohlíčky, k ničemu víc jsem se jaksi nedostala ![]()
peču každý den, ale pusou
![]()
Díky,Janí,však je to fuk,jakej kohout mi běhá na dvoře,jen jsem se chtěla popídit,jestli to nevíš Ty.![]()
![]()
Já tedy dneska jsem myslela,že užmoulám ty kuličky,ale neužmoulám
,mám všeho dost,kromě piškotů,
až pojedu pro Jarču,tak si musím ještě aspoň dvoje koupit,kuličky nemůžu žmoulat v tak malým množství.
![]()
Tak jsem se dala do oken,není tu zase tak šílená zima,nefučí,tak jsem umyla už 2 okna a ještě musím stihnout jedno,![]()
mám jich tu ještě ožehnaně..

Ivčo,takhle upečneý cukroví je nejlepší,![]()
já ho mám teda nejradši,ovšem tady je cena za kilo okolo 300,
tak to to radši upachtím...![]()
Ahojky! Teda já cukroví nepeču,u nás ty Vánoce už nebereme...letos jen vytáhneme zase malý stromek z krabice...máti nechce ani to, ale já zase jo..ono to u telky hezky svítí
.
Kdysi jsem pekla perníčky, ale musela jsem si je všechny sníst, takže to kašlu už několik let..už tak mě Usa neunese
Jinak než jsem stihla vyfotit ty balíky vytunelované, tak madam jednu nos tak řádila, že to podežrala už natolik, že ráno přijdu a balít zborcený..... tak si asi umíte představit, nakolik tu kouli musela zespodu vyžrat
Takže to bylo celé zborcené a my měli s tátou co dělat to nějak překulit a upravit na tu paletu zase
tu druhou vytunelovanou kouli vedle jsem nefotila, to vám fotnu někdy jindy...budu ještě měnit tu vrchní plachtu..mám ji koupenou. Takhle už je za ty roky roztrhaná od větru a kde čeho..včetně Usy, když si v ní jednou dělala prostředkem dírku pro seno
No a takhle jsem se snažila to zabezpečit...ovšem hlásím, že madam má ve stáji obří hromadu sena, co jsem z tohodle vybrala a samozřejmě, že celou noc mi stojí zase za tou stájí a vymýšlí kudy ba šlo tahat to seno z pod té plachty..mě z ní jebne, fakt že jo.
Asi tam fakt na to seno udělám nějaký přístřešek na příští zimu, ale nevím jak to napojit na tu střechu
, aby to pak Use nespadlo na hlavu, až mi zase půjde něco krást
No..ještě to nějak vymyslíme
teda teď jsme tady měli vánici, ale naštěstí ustává. Zrovna jsem vám šla fotnout co mi ta malá bílá vyvedla zase....
No jo, je jako koule s nožičkama. Jak to tam půjde dál, tak budu najaře shánět seno, protože madam se cpe, jakoby čekala sibiř. Ale nejhorší je, že stáj má plnou sena , ale ona né, ona to bude tahat z pod plachty..zavázané to mám , přidělané kde čím a ona se stejně vždycky někde nějak dostane..no a včera jak se to vyklopilo, tak to fakt z té strany stáje ani nějak nejde jinak, než jen plachtou a přivázat..
Ten věnec jsi dávala na Fb, né? Ten jsem viděla..krása.
Jde viděla, že Usa je arab narozený v Česku...... tunelování jí jde výtečně 

Darések pořád zmrzlý venku..neustále ho naháním, ať se jde schovat na pelech....dědek
Tak to byl asi někdo jiný...někdo na fb nedávno z mých přátel dával také adventní věnec udělaný z perníku
. Tak to vyfoť, ať koukneme.
Jinak tady je vánice jak sviňa. Byla jsem pro Usu, po louce jsem ji na lonži trochu zahříla, ale nechtělo se ji vůbec v té vánici. Trochu vyžrala sem tam trávu a šly jsme domů. A do dvěří jsem ji zapla řetízek, aby mi nelezla na tu kouli..i když ona se stejně bude natahovat, ale tak přidala jsem ji seno nové do stáje, tak uvidíme. No, ji taky včera ten pupek bolel asi...na noc jsem ji zavřela s dekou, protože chytla srajdu, jak vyžírají z pod sněhu kde co a ještě byla tak napráskaná tím senem, že se sotva vlezla do dveří. A trochu se potila, než vyprdla boban jako slonice
. Do rána byla ok, ale stává se z ní pažravka..ona teda nikdy neměla problém s krmitelností
. Ale ne, ona zase tak nenažraná není, ale nevím, že letos ji to seno fakt tak strašně chutná....
No a te%d je tady strašná vánice, všude bílo..jako fest
koukám, jak řešíte tunely v seně
a jak se chudáčci mají do toho balíku dostat? jedině takhle. jinak to nejde, pokud nechtějí žrát sítě
každopádně vždycky si radši tahají z balíku, než aby žrali to co je na zemi nebo na načechraný hromadě.

Moruš už není tak tlustá,
dávám jí jenom 2 x denně,
má na tom krku ten tukovej hřeben nejmíň deseticentimetrovej,tak ať si bere zásoby tam.![]()
![]()
Medvídek se teď krásně vejde do přístřešku,Moruš ho celej sama neuhlídá.![]()
![]()
Šoník pořád jezdí čumáčkem po tý zemi,jestli nááhodou nenarazí na stýblo travičky.![]()
Jo, to u nás taky koně pořád zkoušejí něco najít.
Jiank moruš vypadá jak huculský hřebec. Betty tohle kdysi taky měla. Dneska je naštěstí fakt v super kondici a tak jsem ji nikdy neviděla. Je samý sval a štíhlá akorát..ani tlustá, ani hubená. Na to jak jednu dobu vypadala fakt jak váleček a nebyla schopná cvalem přeběhnout výběh...
![]()
Noo,takhle ona vyváděla,když Mondík už doběhl dostih.a ona neběžela,ale viděla ho,.jak běží,a něják nechápala,proč jí chudinku nepustím běžet taky,![]()
ale nemusí běžet všechno,co se kde běží.![]()
![]()
![]()
Tady dneska na poledne bylo krásně,nefoukalo a svítilo sluníčko,ale teď zase začalo hrozně fučet.
Jéé..tady si někdo hrál s počítačem, co? Taky se chystám na nějaké pf potom, ale každopádně tam nebudou žádné parohy ... já vždycky mám mrtvici z těch Pf v poslední době, jak všichni blbnou se santa čepičkami a parohy a dávají to koním, psům, atd...fotky, přiretušované na pc...děsně kýčovité a nevkusné. Jak lidi navlíknout psy do oblečků a koním dávají na hlavu kdejaké parohy..brrrr...
Jinak u nás je nádherně, včera jsem fotila holčiny s Beníkem v saních a na Bendovi a pak koně ve výběhu. Jedna včera chyběla, tak mě ukecala, že tam dneska znovu vezmu foťák. Aspoˇještě uděláme něco ve výběhu a nafotím ji na Betty. Ta včera nejezdila.
Tady Betty s Beníkem....no že vypadá ta Beťule dobře. Má kožich jako medvěd, ale kondičku má super.
Usa přišla na pokec.... pořád uvažuji, že ji to trochu přistřihnu..zase jsem dostala zákaz od jedné fotografky
(chce ji najaře fotit)
.tak nevím
![]()
![]()
Helčo,kliiidně sem koníky s parohama dávej,
mě osobně to vůůbec nevadí,a ráda na takový dílka,kdy si člověk pohraje s PC,koukám,![]()
a komu se to nelíbí,tak přece na to koukat nemusí.![]()
![]()
Helčo,chtěla jsem se Tě zeptat,jakou máš pro toho Fabíska deku,je to jenom pláštěnka nebo je podšitá flísem nebo přímo thermodeka?
![]()
On totiž Šoník má tu nepromokavou a neprofučivou podšitou flísem,a stejně se včera malinko klepal,naštěstí nevibroval jako tůdle Monďásek,ale maličko se klepal,asi to bude tím šíleným větrem,co tu je,on si nezaleze do přístřešku,
trdlo jedno,strká tam jenom hlavu.![]()
Zapomněla jsem připojit fotku,ale jsem zmrzlá jak sobolí totoc,páč jsem s ním doteďka v tom přístřešku byla,ale jak jsem odešla,on taky odešel,tak nevím,jestli budu mušet pořád tam s ním bejt...![]()
![]()
Markét,kde máme ten věnec?![]()
Tys na nás zabudla,že joo?![]()
![]()
![]()
My máme taky věnec,to vyrobila Jarča ve škole,ale jaksi při tranportu chudák utrpěl újmu na tvaru.![]()
![]()
Šoník taky ničemu nedá pokoj,dokonce se pokoušel málem úspěšně mi zvrhnout i kolečko.
![]()
Fotila jsem sice jen Čakinu,ale Fous se prostě chtěl taky vyfotit,tak tam lišácky vykouknul..
Však já taky neříkala nic na Helču
..jsem pochválila výtvor.
Jen tak mluvím o tom, že začnou všichni dělat pf a že prostě nemám ráda ty přeplácané kýčovité výtvory...ale to je moje profesionální deformace. Každý má jiný vkus a jelikož všichni jak blbí kopírují nevkusné Američany s blbým Santou, soby a parohy
..., tak to fakt nemusím.... Naše české Vánoce byly vždy hezké a tyhle zpotvořeniny se mi příčí.... je to můj názor a pokud se to někomu líbí, tak mu to neberu...lidem se líbí různé věci...nebo si to aspoň myslí.![]()
Jinak Šony asi chce, aby sis k němu vzala postel a spala tam s ní třeba..nebo že by šel k vá domů?
Jsem přijela zrovna z rehabilitace a jsem celá rozlámaná..ještě má zítra a pozítří a pak až v lednu. Ale hodně mi paní pomohla.![]()
Tady jsem ještě i včera fotila koně. Sice na focení ve výběhu už bylo hodně pozdní sluníško a půlka výběhu už byla ve stínu, ale ještě to ušlo. Holky jsem nafotila na koních, tak mají radost..to bylo ještě slušné sluníčko. Teď to slunko tak strašně rychle mizí

Lidi,to Vám je prrrča,
bába chtěla odklidit bobana a nalomila lopatu.
On ten hliník dneska nic nevydrží.![]()
Ahojky kochajdy....ty jo taky u vás byla o víkendu taková kosa.....u nás i v jednu chvíli i -17°C fuj
já umírám z těch vytunelovaných balíků...je to možný...no krása ![]()
![]()

Jaruško, nezabudla jsem na věnec...jen nemám v novém domově ještě jaksi internet
Čakina se tváří děsně důležitě. Kolik že jí je už roků?
A ty ksichtíky, nad tím se vždy zasměju. Usa je udělá občas taky, ale většinou nemám foťák
Beník v akci
Lucy, taky nemám ráda to "poameričování"
to je krásná fotka se všema koníkama....a Beník jak musí chudák dohánět ty dlouhonožky...fakt krásný
Rozárka mě běží přivítat...vracím se domů po sobotní šichtě (jednou za 14 dní dělám dopoledne soboty)
![]()
![]()
Jééé,Markééét,to je kráááása,![]()
![]()
máš ty ručičky opravdu šikovný.![]()
![]()
![]()
![]()
Ale my s Járou jsme v soibotu udělaly linecký a kokosový strojkový,a já v neděli udělala kuličky,když Jára byla v oddíle,a už nám zbejvaj jen vosí hnízda,ale ty musíme dělat až toho 22,jinak by z nich nic nezbylo.
Jára už je velká a podle čuchu se dostane všude,už to cukroví nemám kam schovávat.
Teda ten věnec je kráásný!!!
![]()
..fakt mooc velká šikulka![]()
![]()
![]()
![]()
No, koně lítají rádi. Ono stačí udělat bububu petou a hlavně Bettyna je první, která je tryskomyš. Jak zhubla, tak má bába elánu
. Use se tolik nechce, ale jak se rozjede, tak plave 20 cáků nad zemí a Beníka dostat do nějaké akce je nejhorší, ale taky se dá..hlavně jak byl zahřátý ježděním.
děkuji za pochvalu...s tímhle jsem si fakt vyhrála, chtěla jsem to mít hezký...jinak na to fakt nejsem..zbytek perníčků na jídlo jsou jen pocákané polevou...žádný zdobení...je fakt,že jsem se plácla přes kapsu a koupila si tu zdobící tužku a s tou to jde jedna báseň....
Rozí, kam zase jdeš, teď jsi přišla
No já cukroví nedělám, ale tak nějak jsem načnutá udělat aspoň ty úlky a kokosové kuličky.... ale pořád nevím. Už se do ničeho nevejdu teď.. po Vánocích nebudu mít vůlbec co na sebe
Jo, Beník se nezdá, ale taky umí pěkně zabrat
Holky si tak lážo plážo klušou
Roza je blázen....tady je teda fakt ten kopec nejprudší, ale jí to vůbec nevadí....přicházím hvízdnu...Roza zařehtá a když vylezu z poza stromu a uvidíme už valí dolů
občas dostane i nějakou mňamku, takže asi proto ![]()
ale tehle kopec ještě nic není....než napadl sníh byla puštěná do ohrady po ovečkách...narostla tam ještě docela travička, tak měla co vykousávat a tam ten prďák je ještě horší...je to fakt strmý, tady ve své ohradě to je mírné a hlavně dlouhé. No a v tě ovečkové ohradě, když tam byla poprvé, tak nejdříve lítala navrchu po rovině, pak jí to přestalo bavit a v plný rychlosti se rozeběhla dolů....to jsem se o ní fakt bála...brzdila stylem ABS
pak se otočila vyhodila a plným cvalem zase nahoru....já poprděná strachy že si něco udělá...ona nééé kopeček si takhle vyběhla ještě 3x
Roza je blázen....tady je teda fakt ten kopec nejprudší, ale jí to vůbec nevadí....přicházím hvízdnu...Roza zařehtá a když vylezu z poza stromu a uvidíme už valí dolů
občas dostane i nějakou mňamku, takže asi proto ![]()
ale tehle kopec ještě nic není....než napadl sníh byla puštěná do ohrady po ovečkách...narostla tam ještě docela travička, tak měla co vykousávat a tam ten prďák je ještě horší...je to fakt strmý, tady ve své ohradě to je mírné a hlavně dlouhé. No a v tě ovečkové ohradě, když tam byla poprvé, tak nejdříve lítala navrchu po rovině, pak jí to přestalo bavit a v plný rychlosti se rozeběhla dolů....to jsem se o ní fakt bála...brzdila stylem ABS
pak se otočila vyhodila a plným cvalem zase nahoru....já poprděná strachy že si něco udělá...ona nééé kopeček si takhle vyběhla ještě 3x
Taky jsem koukala na Rozí..bych se bála, že sebou švihne z toho kopce. Usa taky vždycky tak valí k ohradě a za ní ti dva. Ona v létě kolikrát ještě čeká, jestli fakt ji už budu brát domů, prootže té trávy je tam toolik. Ale teď už je zima, není co dělat, sena jsou přežraní a jak mě večer vidí, tak už letí s řevem, že huráá! jdeme domů !
Ale vždycky mám obavy, že to neubrzdí u východu z ohradníku. A teda Rozí je jak řítící se tank. To bych už ji viděla někde rozpláclou nebo prorvanou ohradu...Usa mi tak jednou prolítla ohradníkem v elektřině a za ní to vzala betty a už lítaly splašené po louce..bylo mokro a Use podjely nohy a udělala závodní sliding stop
..a rovnou do ohradníku
jééé já to nechtěla 2x...co to????
náš Elvisek i při spánku hlídá svojí myšičku
Tak to je super, že si tak poběhá a hlavně si neublíží. Ono i k natažené šlaše nebo tak pak není daleko, ale ono to více hrozí u sporťáků, co jsou pořád v boxe, než těm koním venkovním, co mají pořád co na práci a pořád nějak někde něco řeší v pohybu
.
No nic..já vypila kafe, všechno mě bolí, ale musím se oblíknout a hodit Usu ke koním..už tam určitě spepují u ohrady. Asi si na Usinku sednu a svezu se bez sedla...
Tahle fotka je ze včerejška a děsně se mi líbí...konečně se mi povedla nějaká s rozevlátou hřívou.
![]()
![]()
Markét,Elvisek je super,jak se tam rozvaluje,my měli taky Sněhulku doma,tu bílou kočičku,jak máme,když byla malá,ale ona se všeho hrozně moc bála,zaplas mikrovlnku,ona měla málem infarkt,
zaplas vysavač,no to byl úplnej konec,
tak jsme usoudili,že jí nebudeme doma trápit a že jí bude venku líp,taky že jo,venku je spokojená.![]()
Jaruš prvně gratuluji k Šoníkovi
Pěkný kluk![]()
Lucí fotky koníků jsou nádherné
Mám ráda koně na sněhu![]()
Markét Rozárce to moc sluší, ty záda jsou super. Vždycky když na ní koukám, vzpomenu si na fotky, co jsi sem dávala, když byla Roza po hříběti. Jakoby to ani nebyla ona![]()
O víkendu v práci jsem myslela, že asi umrznu. V sobotu bylo jen -9°C, ale včera -16°C. Vždycky ráno po nakrmení dávám koně do kolotoče, než jdou výběhu a včera je vytáhla z kolotoče s omrzlýma chlupama a fousama. Škoda, že jsem neměla u sebe foťák, byly kouzelný![]()
Tak nějak si letos užívám zimu bez koně, kdy nemusím, když nechci do toho hnusu ven. Pozorovat chumelenici z tepla domova bez stresu, jestli koni nezamrzla voda, není mu zima, apod. Ale i tak se těším zase na vlastního
![]()
Díky,Míšo,no hlavně je hodnej a šikovnej,a není to žádný zblblo.![]()

Ale já ani nejsem na to zvyklá,my měli 2 koně z dostihů a kdyby to o nich ostatní lidi nevěděli,že to jsou plňasové z dostihů,tak by to ani do nich neřekli.
Navíc je krásně krmitelnej,budu mušet s ním opatrně,aby nebyl za chvilku jako sud,
když má sportovat,že jo.![]()

![]()
Míšo,včera,jak padal sníh,tak už byla tma a já se šla podívat na koně,to byla náádhera,
jak na nich byla ta sněhová peřina,ale jaká vrstva,Moruš si to nosila jak kdyby měla novej svetr,
to mě teda taky hrozně mrzelo,že už byla tma a ty fotky by nebyly hezký.
Kamarád nám konečně poslal fotky, co u nás nafotil.
Bob zase na podzim pohubnul, přestože dostává probiotika a všechno možné pro špatně krmitelné koně... Naštěstí jinak (až na tu flegmonu) je zdravý a užívá si svůj zasloužený důchod.
Snad na jaře zase nabere na svou letní kondici, kdy se na něj dá obdivně hledět
.
No ono je ohledně A1/1 hodně pověstí, ale pravda je ve většině případů opačná. Taky znám a znala jsem poměrně dost plnokrevníků a až na pár vyjímek to byli klidní koně. Ale je potřeba koni rozumnět. Hodně je to o tom, že na plnokrevníka(z dostihů) leze jezdec, kdy uvnitř sebe má tu pověst o A1/1 a je nervózní a ztuhlý a ten kůň to vycítí![]()
Dneska jsem byla s Luckou bobovat a byla to paráda. Včera a dneska napadlo poměrně dost sněhu, tak jsme si to užili![]()
Didi, to musel být Bob asi hodný, že vyfasoval Bucasku![]()
Ahojky - abych to uvedla na pravou míru ![]()
To přáníčko vzniklo za asistence jednoho super kluka z Ústavu sociální péče Lipník co má rád práci s počítačem. Na jedné dlouhé směně mojí mamky. Líbí se mi. Jaruško Fabián má tu klasickou podšitou fleecem.
Kentaurku tuším. Ale když je mega zima tak mu pod ní dám ještě jednu.
Má dvě, jednu lehkou letní a pak tuhle. On jak fouká tak stojí a kouká a je mu zima - holky chodí a slídí kde by co a tak se zahřejí, ale on ne.
jaruska
napsal(a):
nechci vám do toho tady vstupovat,ale hřeben je ružicový,pravděpodobně byli jeho předci s tímto hřebenem.Ale není uplně perfektní,je to nakřížený listovým-klasickým hřebenem..
ponka1
napsal(a):
nechci vám do toho tady vstupovat,ale hřeben je ružicový,pravděpodobně byli jeho předci s tímto hřebenem.Ale není uplně perfektní,je to nakřížený listovým-klasickým hřebenem..
to klidně vstupte, já se nechám poučit od znalejších
slepice mám teprve druhý rok, tak se mám ještě co učit...asi tak do konce života, jako se vším
![]()
Míšo,taky jsem hrozně ráda bobovala a sáňkovala,když jsem byla dítko,Jarča je to samý,akorát vždycky přijde mokrá i přes kombinézu.![]()
![]()

Holkýý,my máme taky snííh,
co sníh,tuny sněhu.
![]()
Helčo,moc děkuju za odpověď,
a jsem moc ráda,že jsem Šoníkovi včera dala taky 2 deky,ten vichr je hroznej a nejhorší je,že on se stejně nejde schovat
,i když by se tam s tou kobylou vešel.
Tahle právě podšitá tím flísem je dobrá,ale nesmí foukat ledovej vichr.
![]()
Šník je ze sněhu nadšenej jen trochu páč pod sněhem je tráva schovaná a muší si jí vyhrabávat.
Ponko,díky,já jsem spíš myslela,jestli to není nějáký bojový plemeno ten kohout,protože se tak něják všemu zkracuje to,za co by ho mohl soupeř chytit,ale je to fuk,stejně skončí na pekáči,Olda nechce nechat žádnýho z těch mladejch kohoutů,ale chce si nechat toho skína.![]()

Tak vylez,trávo,já vím,že tam seš...
![]()
Tak něják Monďásek na Šoníka neříká nic,![]()
kdežto tu kobylu honí jako blázen,
tak až někdy na jaře odjede majitel s tou kobylou na vyjížďku,tak je zkusím pustit spolu,
třeba by si hráli.![]()
Jaru, tak ty sobí fotečky, mě po rána fakt zvedly náladu a pobavily 

u nás včera zase mrzlo až hrůza....večer jsem přišla z práce a už bylo -8°C ....večer v devět hodin -14...hnus toto
Magická Rozinka
Ahojky. teda rukavice na uších jsou sranda..to jsem use nezkoušela, ale nesnáší cokoliv na uších..asi by byla děsně nasraná
Tady je dneska děsně krásně, fakt úžasně. Fotka jsem psy s Usou na PF a kráásně se mi muchlili ve výběhu. No a Usa má normálně děsně energie! Strašně se ji zlepšilo dýchání, nekašle, nesípe, normálně mi dneska po cestě caplovala..jen tak, na volném vodítku. Prostě se ji děsně chtělo. Pak si hodila svalík přes louku, psi se proběhli, no normálně je jak dynamit, ale v dobré. Mám z toho radost.
Jaruško, ten šoník byl stájový? Nebo oholený? Že se dekuje. Jako chápu, že když nemá kožíšek, tak je deka super. To byl Monďásek taky tu první zimu, že jo..myslím, že jste mu dávali deku. Než už byl u vás pak zvyknutý a nasrstil se pořádně jak má na další zimu.
Jo..mimochodem...asi před dvěmi dny jsem potkala jednoho pána a on "jééé..to je kráásná kobylka! A že je kobylka březí?..." tak říkám že nee, že oni jsou jen koníšci přežraní, jak celý den bagrují seníško a vypadá jako těhotný i valach 
No jo no, co člověk nadělá. Hlavně že je jim teplo....![]()
![]()
léétadlooo
![]()
![]()
Marcel,ten Tvůj sob je taky hezkej.![]()
![]()

To jsem moc ráda,Markét,že jsi se zasmála
,my se s Járou včera tak chechtaly,že nám skoro tekly slzy smíchy,
Moruš byla fakt úúžasná.![]()

![]()
Lucí,jo,Šoník je boxovanej na noc,a hlavně,tady skoro pořád fouká,a ledový,
to ti koně,kteří se neschovají,tak snadno by nudlili a nastydli,ten vítr profoukne toho koně,Šoník zas až tak nasrstěnej není.Ale dneska tu třeba vůbec nefouká a deku jsem mu sundala.![]()
![]()
![]()
Usina je krásná,
to je moc fajn,že už se jí zlepšilo to dejchání![]()
,ale v létě to zase bude asi horší,viď?
Tady se holky muchlují..teda Usa Bettynku. Kdysi se děsně bála přiblížit koni k zadku. Co ji hlavně dokopala ta kobča, tak měla hysterii, jen se kůň otočil zadkem. Beníkovi třeba tohle neudělá, u něj se taky bojí. I když je malý, tak má Usu těžce pod "kopytem "
Včera jsem jim dala do stáje seno, holky tam vlezly, najednou se tam nacpal Beník a jen už u východu z ohrady slyším bum prásk a kobyly letěly obě ven. Smraďoch je obě vyrazil že všechno je jehooooo. Usa má na břiše zase díru v kožichu, ale nic hrozného. Takže Usa mu nevěří a dává si na něj bacha. Ale Betty věří fakt dost. Taky si dává přece jen bacha, ale ví, že Betty ji má děsně ráda, takže jsou spolu taková dvojka..pořád chodí jedna za druhou a naopak..jak vláček.
No já nevím. Momentálně nic nebere...dala jsem ji klid. Ona prý se má dávat pauza mezi bylinkami, takže má tak měsíc, dva pauzu...v lednu ji něco zase nakoupím..ještě tady mám doma sirupy. No uvidíme. Chtěla jsem ji po dvou letech zase naládovat česnekem...na imunitu, rpočištění...to ještě uvidím, co vše nakoupíme. Bude to tři roky. Každé to léto je lepší než to, jak skončila na té klinice. Te´d v létě to bylo lepší než loni a o předloni ani nemluvím. Tak uvidíme. Každopádně tak dobrá jako je nyní byla akorát jak dojela z té kliniky a byla nadopovaná vším možným..to byla slušná...pak se zhoršila, jak to vše přestalo účinkovat a na léto pak byla dost špatná a postupně ji dávám dokupy zase.... ale teď je fakt šikovná. Beru ji tak třikrát za týden na lonž popracovat, klidně kluše bez problémů dokola a ucválá i 4 velké kruhy za sebou úplně v pohodě. Což v létě se v půlce prvního rozkašlala a konec..
.
Taky šmatláme bez sedla a kdo ví..třeba o svátcích hodíme sedýlko a budeme s holkama šmatlat vyjížďky pomalu.Koně si budou běhat a Usa krokem a co zvládne...když bude klusat, budeme klusat kousek, kdyby si chtěla hodit cvalík, tak ji pár metrů nechám..uvidím. Nechci ji do něčeho nutit, pokud bude cítit, že nemůže..a taky musím mít já rozum, že. Ona je schopná si hodit dostit pro srandu a pak se na konci divit... ale co uběhá ve výběhu kolikrát, to koukám. I když nakonci už sípe.
Ale kdyby sama nemohla, zastaví se..umí se i šetřit.
No jo, ona je jak letadlo..oni ti arabi mají zvláštní cval. Když se nabudí a rozjedou, tak umí poskakovat jak srnečky..fakt, že se tak odrážejí strašně blízko sebe nožičkami a mají vysoký vznos..že fakt zvláštně poskakují jako srnky. To kdysi viděla poprvé kámoška a byla v šoku. Usa jako mladinká si běhala na jízdárně klus a cval normálně a pak se tak nabudila, že hodila ocas málem na záda a hop hop hop jak srnka..a kámoška..."co tohle bylo?" říkám " to byl arabský cval"
..a ona "no to chci vidět, až ti tohle bude dělat pod sedlem" ...tenkrát jsem ještě říkala, že to já taky
Ale ona pod sedlem fakt cválá normálně. Ale tyhle cvalíky ala srnečka umí
..na youtube to jde vidět na některých videích u arabášů. A hlavně to dělávají mladincí.
JJ, holky jsou krásné obě. Betty má nádhernou barvu. Ona je jiná v létě a jiná v zimě. V létě je víc šedá a v zimě jde do plavé.
![]()
Já jsem věřila,že se to zlepší
,né sice hned,to je jasný,ale chce to čas,ale bude zase O.K.,tím jsem si jistá.![]()
![]()

![]()
Já mám novou lopatu a pomocníka.![]()

![]()
Dneska je Šoník nahatej a vůbec mu to nevadí,
ale když tady fučí,tak mu prostě tu deku dávat musím,nechci,aby nastydl.
No ten je úúžasný pomocníík!!!!!

Tady jsem byla šťasná, že se mi povedli všichni tři běhací v záběru
JJ, tahá sáňky a moc ho to baví.
U nás je teď děsně kráásně. Sluníčko svítí, pesani se vyhřívají na zahradě a jsou utahaní z vycházky. Ti si to děsně užívají.
Koně určitě bagrují seno a taky se vyhřívají..Usa byla od rána za stájí na sluníčku. Tady holky řádí s beníkem..pak mě přes louku vezl taky..jsem se ještě vlezla dozadu a měl co dělat, funěl jako lokomotiva už, ale ať maká chlapec.
On ten pupek bude mít proě vždycky..to by musel fakt mít hodně dietu, denně makat a být v hliněném výběhu..to kdysi byl a neměl prý pupek, co jsem viděla staré fotky, ale takhle to prostě nejde, když mají seno společné a jezdí tak třikrát týdně, někdy ani to ne.