Na podzim jsem si pořídila kobylku, welsh X klusák, v květnu bude 2-letá. Od začátku byla zlatá, mohla jsem s ní jít kamkoliv dělat cokoliv, je ve všem dost nejistá ale nikdy jsem s ní neměla větší problém. Před měsícem na procházkách začala házet hlavou, nahoru dolů i do stran, chvílemi si drbe hlavu o přední nohu a měla jsem pocit, že to spolu nějak souvisí. Jednoho dne ji začalo téct z oka, přijel veterinář a řekl že má lehce načervenalé oko, lehký zánět spojivek. Dostali jsme kapky které jme kapali 2x denně, ráno a večer. Měli jsme kapat necelý týden. z oka ji téct přestalo ale hlavou hází pořád a pořád si drbe hlavu, teď ještě více než před tím. když ji pozoruji v ohadě tak vůbec, ale na procházce minimálně každých 5 sekund. Nemohli by to být zuby? ještě mě napadá, že by ji mohla třeba vadit ohlávka, ale dělá to jak s provazovou tak se stájovou. Nikdy dřív s ohlávkou ale problém neměla a nic hrozného nezažila, tak postě nevím
Řekla bych, že to je alergie. Mně takto kobyla reaguje na jaře, kdy přejde zima rychle jakoby v léto, což se poslední roky stává. Najednou hodně svítí slunko, vzduch je sušší, začíná lítat pyl a je po nějakou dobu problém. Řeším to síťkou na nos a celkem se to dá. Až se počasí ustálí, tak si zvykne a zlepší se to. Ale někdy mám problém, že by moje kobyla potřebovala ještě sluneční brýle, aby jí to slunko tak nedráždilo. Holt od alergie je podrážděna sliznice v očích i v nose, a to je hodně nepříjemné. Kdo to zažil, ví o čem je řeč.