Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.5.2013 20:08
matias

XXX.XXX.178.100

Dobrý den chtěla jsem se zeptat,koupila jsem koně anglický plnokrevník je asi cca měsíc v nové stáji a dneska jsem si všimla že ke konci čurání má moč zbarvení krve,nejeví žádné známky bolesti, běhá je vitální... je to můj první kůň a nevím jak mám reagovat ,nemáte stím někdo nějaké zkušenosti??Veterinář dojede co nejdřív samozřejmě ale jen tak co mě asi čeká ,mohl by mi někdo poradit ??? valáškovi je 14 let ... děkuji za odpovědi smajlík

19.5.2013 13:49
veer

XXX.XXX.39.1

matias napsal(a):
Dobrý den chtěla jsem se zeptat,koupila jsem koně anglický plnokrevník je asi cca měsíc v nové stáji a dneska jsem si všimla že ke konci čurání má moč zbarvení krve,nejeví žádné známky bolesti, běhá je vitální... je to můj první kůň a nevím jak mám reagovat ,nemáte stím někdo nějaké zkušenosti??Veterinář dojede co nejdřív samozřejmě ale jen tak co mě asi čeká ,mohl by mi někdo poradit ??? valáškovi je 14 let ... děkuji za odpovědi smajlík

Já nevím, ale asi bych to jako krevn neviděla. Koně někdy mývají zabarvenou moč nějakém krmení. Třeba po mrkvi, červené řepě, někdy i nějaké granule barví moč. Já myslím, že konikovi nic není. A ani vet vám víc neřekne pokud ho zrovna neuvidí čúrat. Nejlepší by bylo trochu moči pochytat do slenice třebas a utíkat s tím na nejbližší veterinu kde dělají rozbory pro psy (to taky nemá každý veter. tak nejprv zjistit kde ve vašem okolí mají, obvykle ten přístroj má 1-2veti v blízkém okolí) a tam pak co nejrychleji moč dopravit na rozbor. Je nutné do 30min.od nachytání udělat rozbory, délší doba pak může ledacos zkreslovat... na počkání vám řeknou zda jsou hodnoty v normálu či nikoliv.

19.5.2013 17:25
marion108

XXX.XXX.175.6

matias napsal(a):

Čím je koník krmený a kolik čeho dostává? Tohle se dost často stává, když je v krmné dávce příliš bílkovin.

Přidejte reakci

Přidat smajlík