"Ty z moderky králíků 22"

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.9.2006 13:01

Zakládám nové téma,už mě nebaví stále čekat,než to neběhne

Jinak jsem právě dojezdila Dartyho,je to moc velká šikulka,zítra to bude týden,co jsme ho znovuobsedly.Jezdí na parelce a buď bez nebo se sedlem.Nemůžu si ho vynachválit.....

16.9.2006 13:13

kikuska napsal(a):

Jinak jsem právě dojezdila Dartyho,je to moc velká šikulka,zítra to bude týden,co jsme ho znovuobsedly.Jezdí na parelce a buď bez nebo se sedlem.Nemůžu si ho vynachválit.....

ještě k něm otrubám z moderky 21:

lucky: co? o tom mi nikdo neřek, že se to může stát, ani lidi kteří se v tom vyznají neměli proti tomu připomínky,dokonce mi doporučili abych jí toho dávala víc ( dříve jsem krmila 1litr ráno 1 večer) tenhle krmný režim mi byl dokonce doporučen. Popy je koliková!! v zimě prodělala 3 koliky, ale to ještě nebyla moje a dostávala granulky ( na zimu jí chci taky nějaký pořídit. )

co by jsi mi doporučila krmit k tomu aby se jí nemohlo nic stát? oves nechci, po něm jančí !

dík

16.9.2006 13:16

red and white napsal(a):

lucky: co? o tom mi nikdo neřek, že se to může stát, ani lidi kteří se v tom vyznají neměli proti tomu připomínky,dokonce mi doporučili abych jí toho dávala víc ( dříve jsem krmila 1litr ráno 1 večer) tenhle krmný režim mi byl dokonce doporučen. Popy je koliková!! v zimě prodělala 3 koliky, ale to ještě nebyla moje a dostávala granulky ( na zimu jí chci taky nějaký pořídit. )

co by jsi mi doporučila krmit k tomu aby se jí nemohlo nic stát? oves nechci, po něm jančí !

dík

Podle mě k tomu můžeš přidat ječmen,po něm max přibere,ale fakt nevím,krmím chleba a jabka a semtam kukuřici,žádné jiné nee,protože ti tři lumpi mají vlastní energie až až.Jinak granule podle zátěže,možná by se i šikli nějaké pro citlivé koníky,musíš pohledat ve více firmách...

16.9.2006 13:17

red and white napsal(a):

dík

ještě něco - k těm otrubám dostává Popy večer pár mrkviček, ty přeci pročišťujou, kdybych jí ještě koupila pytel extrodovanýho lněnýho semínka a dávala jí k tomu hrst - stačilo by to nebo ne??

16.9.2006 13:25

red and white napsal(a):
ještě něco - k těm otrubám dostává Popy večer pár mrkviček, ty přeci pročišťujou, kdybych jí ještě koupila pytel extrodovanýho lněnýho semínka a dávala jí k tomu hrst - stačilo by to nebo ne??

Tak v tomhle ti už musí poradit jiní....nevím,jestli hrst semínka už není moc,ale těžko říci,nemám s tím zkušenosti(vždy jsme max přidávali jednom plňasovi tu malou odměrku na vitaminy)...

16.9.2006 19:43

kikuska napsal(a):
Tak v tomhle ti už musí poradit jiní....nevím,jestli hrst semínka už není moc,ale těžko říci,nemám s tím zkušenosti(vždy jsme max přidávali jednom plňasovi tu malou odměrku na vitaminy)...

kiki: my dávali vždycky hrstičku vařenýho

jinak už mám konečně ty fotky!!! pár vám jich sem dám.....

tak jak se vám líbí??

16.9.2006 20:37

red and white napsal(a):
kiki: my dávali vždycky hrstičku vařenýho

jinak už mám konečně ty fotky!!! pár vám jich sem dám.....

tak jak se vám líbí??

Ahoj,
tak máme za sebou s Falíkem další veřejňák.Jako vždy jsme jeli padesátku a sedmdesátku.Dneska bylo hodně koníků,tak jsem nám moc šancí nedávala...nakonec se nám ale dařilo.Falík byl úplně úžasnej.
Tak vám sem hodím pár foteček

16.9.2006 20:41

bbb napsal(a):
Ahoj,
tak máme za sebou s Falíkem další veřejňák.Jako vždy jsme jeli padesátku a sedmdesátku.Dneska bylo hodně koníků,tak jsem nám moc šancí nedávala...nakonec se nám ale dařilo.Falík byl úplně úžasnej.
Tak vám sem hodím pár foteček

.

16.9.2006 20:59

bbb napsal(a):
.

Nazdárek holčiny! Ukážu vám toho moulu, jak si zničil hřívu. Fotky nic moc...

bbb napsal(a):
.

Tééééda, Falík je fakt šikovnej To Baruška by se pořád jen cpala a nic nedělala

zviratkova napsal(a):
Nazdárek holčiny! Ukážu vám toho moulu, jak si zničil hřívu. Fotky nic moc...

detail

16.9.2006 21:01

blanche napsal(a):
Tééééda, Falík je fakt šikovnej To Baruška by se pořád jen cpala a nic nedělala

hrůza, co? Už nevím, jak mu v tom zabránit, to prostě ani nejde...

16.9.2006 21:02

zviratkova napsal(a):
hrůza, co? Už nevím, jak mu v tom zabránit, to prostě ani nejde...

aspoň že ten ocas nechal...

16.9.2006 21:03

zviratkova napsal(a):
aspoň že ten ocas nechal...

To jo, Falík je fakt pašák!

16.9.2006 21:13

zviratkova napsal(a):

Děkuju za pochvalu,je to moje šikulka!Skákání ho moc baví,jde s ohromnou chutí.
Jinak je úplně stejnej jak Baruška,protože když nic nedělá,tak se taky pořád cpe

16.9.2006 21:16

zviratkova napsal(a):

Falík skáče fakt moc hezky,

tady dávám ještě další slibovanou fotku, Popy a moje mamča

16.9.2006 21:20

red and white napsal(a):

Děkuju.Kobylka je opravdu moc hezká!

Škoda,že si prcek tu hřívu tak vydrbal.Měl jí krásnou.Snad mu ale brzo dorooste!

16.9.2006 21:21

bbb napsal(a):
Děkuju.Kobylka je opravdu moc hezká!

Škoda,že si prcek tu hřívu tak vydrbal.Měl jí krásnou.Snad mu ale brzo dorooste!

To teda jo, ta je jak sametová, fešanda . Jo, jestli vůbec stihne narůst, dokud jí nevydře celou...

16.9.2006 21:22

red and white napsal(a):

a tady nájezd na skok ...

16.9.2006 21:26

red and white napsal(a):
a tady nájezd na skok ...

díky za pochvalu
Čiko tě s tim pěkně zlobý že? ocásek, pak hříva... ale snad mu rychle naroste !!

16.9.2006 21:28

red and white napsal(a):
díky za pochvalu
Čiko tě s tim pěkně zlobý že? ocásek, pak hříva... ale snad mu rychle naroste !!

No to jo, vždycky jsem tady četla, jaký s tím má skoro každý problémy a říkala jsem si, že je zvláštní, že na to Čiki, Grantík ani Šejla netrpí. NO a teď se zdá, že to ten prcek vyžere za všechny tři...

16.9.2006 21:34

zviratkova napsal(a):
No to jo, vždycky jsem tady četla, jaký s tím má skoro každý problémy a říkala jsem si, že je zvláštní, že na to Čiki, Grantík ani Šejla netrpí. NO a teď se zdá, že to ten prcek vyžere za všechny tři...

nojo, ale tomu asi fakt nezabráníš, to bys u něj musela celej den držet stráž

16.9.2006 21:37

red and white napsal(a):
nojo, ale tomu asi fakt nezabráníš, to bys u něj musela celej den držet stráž

No jo, jenže jeho i když člověk okřikne, tak on se drbe vesele dál, stojí jako mezek, takže ho člověk z toho místa ani nedostane. To bych musela mít v ruce bič, na ten jedinej by reagoval. Holt bude vypadat jak drban

16.9.2006 21:43

zviratkova napsal(a):
No jo, jenže jeho i když člověk okřikne, tak on se drbe vesele dál, stojí jako mezek, takže ho člověk z toho místa ani nedostane. To bych musela mít v ruce bič, na ten jedinej by reagoval. Holt bude vypadat jak drban

ale hezkej drban neboj však ono mu to zaroste !

16.9.2006 21:49

red and white napsal(a):
ale hezkej drban neboj však ono mu to zaroste !

Snad to nevyrve všechno, posílám nějakou starší fotku

16.9.2006 21:56

zviratkova napsal(a):
Snad to nevyrve všechno, posílám nějakou starší fotku

kolik mu je vlastně let??

16.9.2006 21:59

red and white napsal(a):

Asi kolem dvanácti. Předchozí majitelé ho vydávali za 5-ti letého, ale kovář usoudil podle zubů, že mu musí být už tak 7 let. No a s Grantíkem je už dalších 5 let. Takže mi to vychází tak na 12.

16.9.2006 22:01

red and white napsal(a):

jedna dnešní fotka.... byla nějaká ospalá

16.9.2006 22:04

red and white napsal(a):

Ty jejich ksichtíky jsou stejně nejlepší . Tady opičáček

16.9.2006 22:05

red and white napsal(a):

hehe, to znám, do stáje kam sem dřív chodila přivezly valacha kterýmu mělo bejt 7, ale podle zubů mu minimálně 10-11 bude taky vim o jedný kobyle která chodila pod lidi, a myslelo se že jí je tak 15-17 a podle toho byla zatížená, překvápko bylo když se oběvila holčina co jí dřív jezdila závodně a ukázalo se že je jí 26!!! ale na svůj věk vypadala dobře

16.9.2006 22:08

red and white napsal(a):
hehe, to znám, do stáje kam sem dřív chodila přivezly valacha kterýmu mělo bejt 7, ale podle zubů mu minimálně 10-11 bude taky vim o jedný kobyle která chodila pod lidi, a myslelo se že jí je tak 15-17 a podle toho byla zatížená, překvápko bylo když se oběvila holčina co jí dřív jezdila závodně a ukázalo se že je jí 26!!! ale na svůj věk vypadala dobře

Je fakt, že na nich to člověk neodborník nepozná. Nešednou, nepelichají a tak. No ale ta kobylka už je asi vrchol, seknout se o 10 let...

16.9.2006 22:13

zviratkova napsal(a):
Je fakt, že na nich to člověk neodborník nepozná. Nešednou, nepelichají a tak. No ale ta kobylka už je asi vrchol, seknout se o 10 let...

ona ale na svůj věk vypadala fakt dobře, byla sice dýchavečná ale to už měla asi od mládí, já osobně bych u ní taky věřila těch 17 !! teť už chodí jenom pod malí děti, .... ovšem já bych jí pustila na pastviny, zaspouží si krásnej důchod!!

16.9.2006 22:14

red and white napsal(a):
ona ale na svůj věk vypadala fakt dobře, byla sice dýchavečná ale to už měla asi od mládí, já osobně bych u ní taky věřila těch 17 !! teť už chodí jenom pod malí děti, .... ovšem já bych jí pustila na pastviny, zaspouží si krásnej důchod!!

Takže ještě žije? A kolik jí je v současnosti?

16.9.2006 22:15

red and white napsal(a):

Ahoj no Čiko vypádá nádherně!ale že si nedá rozmluvit to drbání ocásku a těd i hřívy!zlobydílko!ale nádhernej kukuč!

16.9.2006 22:18

barush napsal(a):
Ahoj no Čiko vypádá nádherně!ale že si nedá rozmluvit to drbání ocásku a těd i hřívy!zlobydílko!ale nádhernej kukuč!

To jo, vypadá jako andílek ale ve skutečnosti má ďábla v těle. Ale od té doby, co je sám, tak je moooc hodnej (až na to drbání a válení), akorát to na mě zkouší, ví, že ho zas tak vést neumím, takže toho využívá...

16.9.2006 22:23

zviratkova napsal(a):
To jo, vypadá jako andílek ale ve skutečnosti má ďábla v těle. Ale od té doby, co je sám, tak je moooc hodnej (až na to drbání a válení), akorát to na mě zkouší, ví, že ho zas tak vést neumím, takže toho využívá...

teť jí je právě 26, dozvěděli se to na začátku práznin a já z tý stáje odcházela na konci :-( stýská se mi :-(

16.9.2006 22:25

kikuska napsal(a):

Tak to jo, ale na návštěvy můžeš, ne?

16.9.2006 22:29

zviratkova napsal(a):
Tak to jo, ale na návštěvy můžeš, ne?

no jo ale je to jiný, dřív jsem tam byla každej den .... no zase to beru z tý dobrý stránky, co bych neudělala pro svojí kobylku kuli několika neschodám sem jí musela přestěhovat jinam

16.9.2006 22:33

red and white napsal(a):
no jo ale je to jiný, dřív jsem tam byla každej den .... no zase to beru z tý dobrý stránky, co bych neudělala pro svojí kobylku kuli několika neschodám sem jí musela přestěhovat jinam

To víš, že jo, hlavně když je spokojená ona...

16.9.2006 22:44

zviratkova napsal(a):
To víš, že jo, hlavně když je spokojená ona...

to jo ! tak já už jdu . ještě vám sem šoupnu jedno foto ....

16.9.2006 22:53

red and white napsal(a):
to jo ! tak já už jdu . ještě vám sem šoupnu jedno foto ....

Tak se měj a dobrou! Jo a kolik vlastně Popy je? Vypadá mlaďounce...

16.9.2006 23:11

zviratkova napsal(a):
Tak se měj a dobrou! Jo a kolik vlastně Popy je? Vypadá mlaďounce...

Holky, teda koukám, chvíli tady nejsem a nemůžu to dočíst! Přečtu si vše ráno, už fakt nemám sílu. Byli jsem se psem na veterině...šel do narkózy. A potom jsem jeli s tátou do Zábřehu mrknout na endurance a přehlídku plnokrevných arabů. Fotky dodám zítra, ale nic moc, protože bylo už hnusně a přehlídka byla už po tmě.

Tady alespoň něco z veterinární kontroly.... tento pstružák byl z týmu Itáli a strašně se mi líbilo, jak se páníček s ním krásně mazlil, drbkal mu ouška, hladil očička a vůbec se k němu měl...a kůň se mazlil jako Usa

16.9.2006 23:24

lucky napsal(a):
Holky, teda koukám, chvíli tady nejsem a nemůžu to dočíst! Přečtu si vše ráno, už fakt nemám sílu. Byli jsem se psem na veterině...šel do narkózy. A potom jsem jeli s tátou do Zábřehu mrknout na endurance a přehlídku plnokrevných arabů. Fotky dodám zítra, ale nic moc, protože bylo už hnusně a přehlídka byla už po tmě.

Tady alespoň něco z veterinární kontroly.... tento pstružák byl z týmu Itáli a strašně se mi líbilo, jak se páníček s ním krásně mazlil, drbkal mu ouška, hladil očička a vůbec se k němu měl...a kůň se mazlil jako Usa

předvedení klusu před veterináři.........

16.9.2006 23:25

lucky napsal(a):
předvedení klusu před veterináři.........

mimochodem, tito koně jsou po 120 km!!!

tato kobyla byla třetí v ceně za kondici

16.9.2006 23:26

lucky napsal(a):
mimochodem, tito koně jsou po 120 km!!!

tato kobyla byla třetí v ceně za kondici

a tento hřebec byl druhý...moc se mi líbil

17.9.2006 07:52

lucky napsal(a):
a tento hřebec byl druhý...moc se mi líbil

Barčííí prosím prosím, koukala jsem že máš ve foťáku něaký fotečky Sárky z toho veřejňáku z ystoupení, mohla bys mi je plosím poslat na mailíka velký? Dík moc

17.9.2006 08:31

kunicek napsal(a):
Barčííí prosím prosím, koukala jsem že máš ve foťáku něaký fotečky Sárky z toho veřejňáku z ystoupení, mohla bys mi je plosím poslat na mailíka velký? Dík moc

Už jsem ti je poslala.Zrovna před chvilkou.Normálně v původní velikosti.Nejsou ale nic moc...

17.9.2006 08:56

kunicek napsal(a):

Tak jsem to tady konečně všechno přečetla a doufám, že na nic nezapomenu...

Popy...je moc krásná. Zajímalo by mě, co je za plemeno a jak je stará. Moc sympatická kobylka.

Čiko...teda já se z těch koní po tento..... Loni se mi takhle vydřela Usa. Čika jsem myslela, že to mine....no neminulo. Leo, asi ho něco pěkně poštípalo. Teď docela vztelke začaly kousat mouchy...ty mladé...
Taky už jsem Usu mazala, protože se chtěla moc drbat. Mouchy ji pokousaly u hřívy, měla můsty strupy. Strašně se chtěla drbat. Tak jsem ji vykoupala, pořádně vydrbala a namazala jí to tím prostředkem se sírou, co jsem na jaře koupila...ještě trochu mám. A je výborný. Už se nedrbe, kůžičku má pěkně promazanou a ještě krásně voní!

Falík...tééda, já koukám, jak on krásně skáče! Nezahálíte! Tak krásný kůň a ještě k tomu šikovný!

A nyní k těm otrubám. Mě to řeklo několik lidí, i veterinář, že otruby se nesmí krmit samotné. Ale článek k tomu žádný nemám, ovšem když tak pátrám v paměti, tak mám dojem, že něco v tom smyslu bylo i v Jezdectví. Ale číslo už nevím. Bylo tam o krmení a o otrubách. Až budu mít čas, tak se mrknu, co to bylo za číslo. Ale taky se mi zdá, že tam bylo, že se dávají do krmné dávky jen na zpestření, jako přídavek, ne jako samotné jídlo. Samy také obsahují hodně fosforu a nejsou třeba příliš vhodné ve velkém množství pro mladé koně. Ale být tebou, tak je smíchám s tím ječmenem. Mě se nyní dost osvědčil. Usa po něm hezky přibrala, neleze do hlavy tak jako oves..i když i s tím nemá Usa problém. Trochou lněného semínka tomu nepomůžeš. Také jde o to, že ten oves či ječmen musí koník trochu pokousat, proslinit a už to jde do žaludku trochu zpracované. Kdežto ty otruby samotné kůň zhltne a má to jako lepivou kouli do břicha. Nějaké problémy jsou jen otázka času. Jsou koně odolnější a jsou koně na to náchylnější, ale každopádně, co mi bylo řečeno z mnoha míst, není to zrovna to "pravé ořechové"...

tady arábek, co byl druhý v ceně kondice

17.9.2006 09:05

lucky napsal(a):

Ahojky. Chodím se k vám do diskuze pokochat koníkama, ale teď mi to nedá. Ti arábci z té endurance jsou naprosto úžasní, ale pořád zkoumám, co to mají na hlavách?....To je jako ohlávka nebo rozmontovaná uzdečka?.....Krásná je ta první- s tím italem, tam mi to přijde trošku jako bosal.....fakt nevím. Tak se těším na vysvětlení Nikde jsem to u nás zatím neviděla. Díky

17.9.2006 09:20

lerry napsal(a):
Ahojky. Chodím se k vám do diskuze pokochat koníkama, ale teď mi to nedá. Ti arábci z té endurance jsou naprosto úžasní, ale pořád zkoumám, co to mají na hlavách?....To je jako ohlávka nebo rozmontovaná uzdečka?.....Krásná je ta první- s tím italem, tam mi to přijde trošku jako bosal.....fakt nevím. Tak se těším na vysvětlení Nikde jsem to u nás zatím neviděla. Díky

Na endurance se používají uzdečky a ohlávky v jednom. Je to dobré, že se nemusí stále předělávat uzdečka s ohlávkou.
Vypadá to tak, jako tady ta modrá a potom to má udidlo s polovičními lícnicemi, které se zapnou do kroužků na lícnicích té ohlávky....jsou moc hezké a bývají v krásných barvách! Taky si chci jednu koupit..je to dobré, že se dá koník uvázat jako za ohlávku a přitom má i uzdečku v jednom...

17.9.2006 09:52

lucky napsal(a):
Na endurance se používají uzdečky a ohlávky v jednom. Je to dobré, že se nemusí stále předělávat uzdečka s ohlávkou.
Vypadá to tak, jako tady ta modrá a potom to má udidlo s polovičními lícnicemi, které se zapnou do kroužků na lícnicích té ohlávky....jsou moc hezké a bývají v krásných barvách! Taky si chci jednu koupit..je to dobré, že se dá koník uvázat jako za ohlávku a přitom má i uzdečku v jednom...

http://www.vytrvalost.cz/ files/plakat_kysely.pdf

(jedna mezera)

takto to vypadá komplet..viděla jsem i pstružíka s vyřvaně oranžovou a vypadalo to moc pěkně

17.9.2006 12:43

lucky napsal(a):

(jedna mezera)

takto to vypadá komplet..viděla jsem i pstružíka s vyřvaně oranžovou a vypadalo to moc pěkně

Popy je český teplokrevník a je jí 11let.

Lucky : kolik dáváš ječmene deně ? četla jsem o něm že je dost energickej

17.9.2006 12:54

red and white napsal(a):

A co vojtěška???

foto- já a POPY

17.9.2006 13:02

red and white napsal(a):
A co vojtěška???

foto- já a POPY

vypadám tam pěkně blbě ale Popyně to tady sluší

17.9.2006 13:07

red and white napsal(a):

ahojjky Holky! teda, tady se to rozjelo :) Popy je fakt moc hezká, Falík jako vždycky nádherně skáče. Fakt úžas, haflingové co znám by tohle neuměli. Té hřívy u Čika je škoda..no karča s tím taky pořád zlobí. Arábci z té endurance jsou super..a ty uzdečky - ohlávky jsou fakt praktická věcička. No, já jsem dneska zase fotila, tak něco málo přidám...

17.9.2006 13:08

ettelwen napsal(a):
ahojjky Holky! teda, tady se to rozjelo :) Popy je fakt moc hezká, Falík jako vždycky nádherně skáče. Fakt úžas, haflingové co znám by tohle neuměli. Té hřívy u Čika je škoda..no karča s tím taky pořád zlobí. Arábci z té endurance jsou super..a ty uzdečky - ohlávky jsou fakt praktická věcička. No, já jsem dneska zase fotila, tak něco málo přidám...

tady zase Berry

17.9.2006 14:36

lucky napsal(a):

(jedna mezera)

Aha, tak jsem chytřejší. Díky moc.

17.9.2006 15:44

kikuska napsal(a):

rada pre zviratkovu-heslo PROBLEM CIKO

mam pre teba dve najucinnejsie a najlepsie rady ohladom Cika,a jeho samonicenia hrivy a ocasku,ktore maju 100% vysledok:

1. bud na neho zozenies sietkovanu deku,ktora ma i nastavbu na krk(vyhoda: dostupna cena, ak ju raz das mas pokoj,ziadna potvora sa mu nedostane na kozu a nemoze ho pokusat,tympadom ziadne alergicke reakcie na sliny hmyzu
nevyhoda: ak mas na luke kriky a stromy,hrozi deke potrhanie a ty budes len zasivat diery)

2.zabudni na rozne repelenty a zozen si pripravok,ktory obsahuje BENZYL BENZOATE, ja mam 1000%vysledky s pripravkom od anglickej firmy NETTEX Itch Stop Salve Complete
(vyhoda: nanesies na hrivu chrbat a chvost raz denne,pri akutnom stave, potom uz iba raz za tyzden,vysledok je priam neuveritelny
nevyhoda: vysoka cena-v pripade 600ml Nettexu okolo 20 libier)

papa bonita

17.9.2006 16:15

lucky napsal(a):

Jsou fakt moc pekny, kolik se tak pohybuje cena? A jaký mají barvy? Děkujůůůůůůůůůůůůů

17.9.2006 20:13

bonita napsal(a):
rada pre zviratkovu-heslo PROBLEM CIKO

mam pre teba dve najucinnejsie a najlepsie rady ohladom Cika,a jeho samonicenia hrivy a ocasku,ktore maju 100% vysledok:

1. bud na neho zozenies sietkovanu deku,ktora ma i nastavbu na krk(vyhoda: dostupna cena, ak ju raz das mas pokoj,ziadna potvora sa mu nedostane na kozu a nemoze ho pokusat,tympadom ziadne alergicke reakcie na sliny hmyzu
nevyhoda: ak mas na luke kriky a stromy,hrozi deke potrhanie a ty budes len zasivat diery)

2.zabudni na rozne repelenty a zozen si pripravok,ktory obsahuje BENZYL BENZOATE, ja mam 1000%vysledky s pripravkom od anglickej firmy NETTEX Itch Stop Salve Complete
(vyhoda: nanesies na hrivu chrbat a chvost raz denne,pri akutnom stave, potom uz iba raz za tyzden,vysledok je priam neuveritelny
nevyhoda: vysoka cena-v pripade 600ml Nettexu okolo 20 libier)

papa bonita

byli jsme dnes s Popy na prochajdě, tak dávám fotky...

17.9.2006 20:15

red and white napsal(a):

Popy je opravdu krásná kobča.Jak dlouho jí máš?A jak je vysoká?
Opravdu kočka!

17.9.2006 20:27

red and white napsal(a):

a ještě jedna Popy alias Hopyna ( tak jí řikám )

17.9.2006 20:40

red and white napsal(a):
a ještě jedna Popy alias Hopyna ( tak jí řikám )

Barbucha: děkuju moc mám jí rok a jeden měsíc kolik přesně měří nevím, odhedem plus mínus 165 cm , moc vysoká teda neni ale pro mě ideální velikost

ještě poslední foto

17.9.2006 21:07

red and white napsal(a):
Barbucha: děkuju moc mám jí rok a jeden měsíc kolik přesně měří nevím, odhedem plus mínus 165 cm , moc vysoká teda neni ale pro mě ideální velikost

ještě poslední foto

a teť už vážně poslední ať nezaplnim celí téma

17.9.2006 22:50

kikuska napsal(a):

Ahoj, dlouho jsem tu nebyla, ale musím vyřídit pozdrav od Fida

Tady je v přepravce ...

17.9.2006 22:51

blanche napsal(a):
Ahoj, dlouho jsem tu nebyla, ale musím vyřídit pozdrav od Fida

Tady je v přepravce ...

Tady okupuje moji dolní skříňku

17.9.2006 22:52

blanche napsal(a):
Tady okupuje moji dolní skříňku

detail hlavinky

17.9.2006 22:53

blanche napsal(a):
detail hlavinky

a údržba kožichu

17.9.2006 22:55

blanche napsal(a):
a údržba kožichu

Tady krade mamině meruňky ...

17.9.2006 22:57

blanche napsal(a):
Tady krade mamině meruňky ...

... tady dělá raději, že meruňku neukradl

17.9.2006 22:58

blanche napsal(a):
... tady dělá raději, že meruňku neukradl

... a tady neodolal

18.9.2006 08:18

blanche napsal(a):
... a tady neodolal

Ten je skvělý!! Michal je taky takový kulišák, dělá, že on nic....to přece někdo jiný. Ti králíci jsou všichni vyčůránci, co?!

Jinak abych odpověděla na dotazy....ohledně těch uzdeček a ohlávek v jednom....nemám představu. Taky by mě to zajímalo. Asi projedu net. Chtěla bych nějakou, protože je to praktické na vyjížďky, že máš ohlávku i uzdečku na koni v jednom.

Ohledně ječmene. Já ho začala dávat hlavně proto, aby Usa přibrala. Což se daří. Včera jsem na lonži sledovala, jak se jí krásně tvoří na hřbetě svaly a jak pracují, když nádherně pomalu klusala, uvolněná a soustředěná. Všude se zakulacuje, ale ne sádýlkem.....jen svalíky!

Krmím ječmen máčený. Nedrtím, protože za prvé nemám na čem a za druhé kobyla má dobré a mladé zuby. Od mala normálně baští celý oves. Chvilku to trvalo, než se naučila ho řádně zpracovat, ale už s tím nemá problém. A ječmen po pár hodinách ve vodě hezky změkne.

Takže já mám takový hezký půl litrový hrnek. Ráno má jeden a půl hrnku ječmene (předem od večera namočen) a hrnek ovsa. V poledne má půl hrnku ječmene...jen jako malinký oběd. Potom namočím ječmen na večer a k večeři má stejnou dávku jako ráno. takže když to spočítám, tak má za den litr ovsa a litr a 3/4 ječmene.

Jinak Popy je moc hezounký koník! Moc se mi líbí.

18.9.2006 19:14

lucky napsal(a):
Ten je skvělý!! Michal je taky takový kulišák, dělá, že on nic....to přece někdo jiný. Ti králíci jsou všichni vyčůránci, co?!

Jinak abych odpověděla na dotazy....ohledně těch uzdeček a ohlávek v jednom....nemám představu. Taky by mě to zajímalo. Asi projedu net. Chtěla bych nějakou, protože je to praktické na vyjížďky, že máš ohlávku i uzdečku na koni v jednom.

Ohledně ječmene. Já ho začala dávat hlavně proto, aby Usa přibrala. Což se daří. Včera jsem na lonži sledovala, jak se jí krásně tvoří na hřbetě svaly a jak pracují, když nádherně pomalu klusala, uvolněná a soustředěná. Všude se zakulacuje, ale ne sádýlkem.....jen svalíky!

Krmím ječmen máčený. Nedrtím, protože za prvé nemám na čem a za druhé kobyla má dobré a mladé zuby. Od mala normálně baští celý oves. Chvilku to trvalo, než se naučila ho řádně zpracovat, ale už s tím nemá problém. A ječmen po pár hodinách ve vodě hezky změkne.

Takže já mám takový hezký půl litrový hrnek. Ráno má jeden a půl hrnku ječmene (předem od večera namočen) a hrnek ovsa. V poledne má půl hrnku ječmene...jen jako malinký oběd. Potom namočím ječmen na večer a k večeři má stejnou dávku jako ráno. takže když to spočítám, tak má za den litr ovsa a litr a 3/4 ječmene.

Jinak Popy je moc hezounký koník! Moc se mi líbí.

Lucky : děkuju

18.9.2006 21:23

red and white napsal(a):
Lucky : děkuju

Nazdárek děvčata! Teda, to mi toho ušlo, člověk nestačí najednou číst .

18.9.2006 21:24

zviratkova napsal(a):
Nazdárek děvčata! Teda, to mi toho ušlo, člověk nestačí najednou číst .

Tady Čiko při pedikúře a manikúře. Nebyl z toho moc šťastnej, ale celkem držel...

18.9.2006 21:28

zviratkova napsal(a):
Tady Čiko při pedikúře a manikúře. Nebyl z toho moc šťastnej, ale celkem držel...

Teda, ta fotka vyrovnaných hnědáků od Barči je super, to je parta ... Poppy se mi taky moc líbí.

19.9.2006 07:21

zviratkova napsal(a):
Teda, ta fotka vyrovnaných hnědáků od Barči je super, to je parta ... Poppy se mi taky moc líbí.

ahoj, no to víš, čekala jsem na takovou fotku pěkně dlouho :) díky za pochavlu. Čiko vypadá, že drží celkem pěkně... já jsem tu měla kováře tak před 14ti dny... s nortonkem celkem sranda, jinak pohoda. Karča si vždycky u strouhaní málem usne a Berry stojí předpisově.

Nevím, jeslti jsem sem tuhle fotku už dávala, ale myslím, že ne..

19.9.2006 19:05

ettelwen napsal(a):
ahoj, no to víš, čekala jsem na takovou fotku pěkně dlouho :) díky za pochavlu. Čiko vypadá, že drží celkem pěkně... já jsem tu měla kováře tak před 14ti dny... s nortonkem celkem sranda, jinak pohoda. Karča si vždycky u strouhaní málem usne a Berry stojí předpisově.

Nevím, jeslti jsem sem tuhle fotku už dávala, ale myslím, že ne..

No, sám by asi nedržel, ale je za těch přibližně 12 let celkem vycvičenej. Prdík má dneska zase o krapet víc vydřenou tu kůži a hřívu. Ach jo... A navíc je celý od bahna, je to neskutečný čuník...

21.9.2006 06:57

zviratkova napsal(a):
No, sám by asi nedržel, ale je za těch přibližně 12 let celkem vycvičenej. Prdík má dneska zase o krapet víc vydřenou tu kůži a hřívu. Ach jo... A navíc je celý od bahna, je to neskutečný čuník...

To me pripomnelo! Lucky, jak zvladas tu vlastnorucni upravu kopyt? Nejak na tebe nemuzu narazit na Skype.

21.9.2006 07:47

rezi napsal(a):
To me pripomnelo! Lucky, jak zvladas tu vlastnorucni upravu kopyt? Nejak na tebe nemuzu narazit na Skype.

On tady v poslední době stále sedí táta a pracuje....má teď docela fofr..., takže jsem ráda, když se na chvilku dostanu tady juknout. Jo, řekla bych, že to docela jde. Navíc jsem nadšená z toho, co Usa všechno přejde, aniž by bylo cokoliv na kopytech vidět. Má je jako z oceli. Takhle nebudu muset nikdy kovat....ani nechci. Nejde o to, že je to drahé, ale jde o to, že bez podkov je to pro koně přirozenější. A když je má pružná a pevná, tak není ci řešit, že?

tady měla Usinka asi rok a půl...

21.9.2006 07:56

lucky napsal(a):
On tady v poslední době stále sedí táta a pracuje....má teď docela fofr..., takže jsem ráda, když se na chvilku dostanu tady juknout. Jo, řekla bych, že to docela jde. Navíc jsem nadšená z toho, co Usa všechno přejde, aniž by bylo cokoliv na kopytech vidět. Má je jako z oceli. Takhle nebudu muset nikdy kovat....ani nechci. Nejde o to, že je to drahé, ale jde o to, že bez podkov je to pro koně přirozenější. A když je má pružná a pevná, tak není ci řešit, že?

tady měla Usinka asi rok a půl...

To je jedine dobre. Ted mi to trochu docvaklo. Ty mas Usu vlastne doma a nema si kde kopyta v destivem pocasi "rozmacet" asi i proto chodi dobre po vsem.

21.9.2006 08:09

rezi napsal(a):
To je jedine dobre. Ted mi to trochu docvaklo. Ty mas Usu vlastne doma a nema si kde kopyta v destivem pocasi "rozmacet" asi i proto chodi dobre po vsem.

Jako myslíš, že kdyby byla pořád v mokru, tak je má měkčí? Tak to jsem zkoušela. Když bylo hodně mokro na jaře. Ona je stále ve výběhu, takže chodila pořád v mokru. A v zimě ve sněhu. A chodila po asfaltě, o kamení a všem a nemá s tím problém. Dokonce jsem zkoušela všechno možné než přijde kovář ji vystrouhat a nepomoho nic...kopyta jako beton.

21.9.2006 08:40

lucky napsal(a):
Jako myslíš, že kdyby byla pořád v mokru, tak je má měkčí? Tak to jsem zkoušela. Když bylo hodně mokro na jaře. Ona je stále ve výběhu, takže chodila pořád v mokru. A v zimě ve sněhu. A chodila po asfaltě, o kamení a všem a nemá s tím problém. Dokonce jsem zkoušela všechno možné než přijde kovář ji vystrouhat a nepomoho nic...kopyta jako beton.

Ja nejradeji delam upravy brzo rano to je maji kone z pastvy pekne mekke. Jsou ted porad venku. Kdyz bych na ne sla v poledne tak se neskutecne nadru. To je jen muj maly postreh. A taky v teto dobe maji o poznani vic natlacene drobne kaminky v bile care. Hned to poznam na vyjizdce jak se pohybuji.

Mozna, ze kdyz chodi do te staje na noc, preci jen je to nejakych 10 hodin? Tak tam se myslim vysusi. Dobry pohyb na kazdem terenu je neskutecny dar. Zavidim ti!

21.9.2006 08:50

rezi napsal(a):
Ja nejradeji delam upravy brzo rano to je maji kone z pastvy pekne mekke. Jsou ted porad venku. Kdyz bych na ne sla v poledne tak se neskutecne nadru. To je jen muj maly postreh. A taky v teto dobe maji o poznani vic natlacene drobne kaminky v bile care. Hned to poznam na vyjizdce jak se pohybuji.

Mozna, ze kdyz chodi do te staje na noc, preci jen je to nejakych 10 hodin? Tak tam se myslim vysusi. Dobry pohyb na kazdem terenu je neskutecny dar. Zavidim ti!

Ona je kolikrát i do jedné do rána venku. Nehcám ji klidně otevřeno a zavře ji máma, když jde spát. Usa tam ťape ve tmě y hledá nějaká jablka či co. Prostě ji to v noci baví. Když chce, ta si jde domů lehnout. A ráno ji zase vypustím. Já jsem nevypozorovala žádné změny na tom, kdy se strouhá. Už jsme ji strouhali i v dešti, kdy celý den mžilo a ona s deku se flákala venku. Měla promočené nohy, přišel kovář a byla to fuška jako kdy jindy...
Ale ten malý kamínek, jak Ty píšeš, taky se občas někde zasekne. Ale moc ne. Kdybych ji to dovolila (nejsem blázen) tak by snad běhala tryskem i po asfaltě. Prostě je ji jedno kde jde. Někdy v terénu musíme přejít tak hrozné cesty a kamenité úseky, že já mám problém to přejít a ona v klidu. Vždycky trnu, že bude mít chudinka vylámaná kopýtka a nic.....jsem za to vděčná! Mají hrozně tvrdé nohy a kopyta. Jako z oceli.

21.9.2006 17:18

kikuska napsal(a):

Tak jsem dnes vyfotila Usinku..jen tak.

21.9.2006 17:19

lucky napsal(a):
Tak jsem dnes vyfotila Usinku..jen tak.

pohled do dálky...

21.9.2006 17:20

lucky napsal(a):
pohled do dálky...

....copak asi uviděla?

21.9.2006 17:20

lucky napsal(a):
....copak asi uviděla?

...nic neviděla....jen něco slyšela

21.9.2006 20:38

lucky napsal(a):
...nic neviděla....jen něco slyšela

A teď já, ale světlo už je na nic...

21.9.2006 20:39

zviratkova napsal(a):
A teď já, ale světlo už je na nic...

Granťásek

21.9.2006 21:23

zviratkova napsal(a):

Teda z Šejlinky už je kus kobylky!Je opravdu krásná!
I všechny ostatní fotečky jsou super!!!

21.9.2006 21:31

bbb napsal(a):
Teda z Šejlinky už je kus kobylky!Je opravdu krásná!
I všechny ostatní fotečky jsou super!!!

Jo, už nevypadá jako hříbátko. Ale začínají být společně dost nebezpeční. Kdybych si nedávala bacha, tak mě za tu půlhodinovou návštěvu minimálně 5x zašlapou. Grantík závidí pozornost, tak jí dává najevo, aby se držela dál, jenže ona udělá takový úskok, že by mě zadupala ve vteřině. On se ožene po ní, ona uskočí na mě. Jsou jako dva buldozeři. Člověk se musí bát, když je má oba u sebe, jeden nikdy neví. Nikdy si nemůžu žádného nechat za zády, člověk musí mít v merku každý pohyb a tik, aby stačil uskočit dál. Grant by mi neublížil, ale zase se ožene po Šejle a ta nekouká, kam šlape. Pak teprve člověk zjistí, jak je bezvadný, že je Čiki takovej prcek .

22.9.2006 21:49

zviratkova napsal(a):
Jo, už nevypadá jako hříbátko. Ale začínají být společně dost nebezpeční. Kdybych si nedávala bacha, tak mě za tu půlhodinovou návštěvu minimálně 5x zašlapou. Grantík závidí pozornost, tak jí dává najevo, aby se držela dál, jenže ona udělá takový úskok, že by mě zadupala ve vteřině. On se ožene po ní, ona uskočí na mě. Jsou jako dva buldozeři. Člověk se musí bát, když je má oba u sebe, jeden nikdy neví. Nikdy si nemůžu žádného nechat za zády, člověk musí mít v merku každý pohyb a tik, aby stačil uskočit dál. Grant by mi neublížil, ale zase se ožene po Šejle a ta nekouká, kam šlape. Pak teprve člověk zjistí, jak je bezvadný, že je Čiki takovej prcek .

můj miláček

22.9.2006 22:07

red and white napsal(a):
můj miláček

Koukám, že je připoutaná jen z jedné strany. Jde to ukormidlovat?

22.9.2006 22:27

zviratkova napsal(a):
Koukám, že je připoutaná jen z jedné strany. Jde to ukormidlovat?

Já tak na Use jezdím taky a jde to. Běžně s ní jdu na procházku na parelce a domů se svezu a někdy vodítko ani nesvazuji, prostě nechám jen z jedné strany krku. Případně ho ze hřbetu přehodím i na druhou stranu, Usa je na to zvyklá...

22.9.2006 22:41

lucky napsal(a):
Já tak na Use jezdím taky a jde to. Běžně s ní jdu na procházku na parelce a domů se svezu a někdy vodítko ani nesvazuji, prostě nechám jen z jedné strany krku. Případně ho ze hřbetu přehodím i na druhou stranu, Usa je na to zvyklá...

No, já bych totiž chtěla zkusit skáknout na Čika, ale taky je tu ně něj jen ta jeho parelka a vodítko, takže jsem si říkala, jestli to svázat či co. Ale mám celkem strach, neumím padat a když ho člověk vidí vyvádět...

23.9.2006 08:03

zviratkova napsal(a):
No, já bych totiž chtěla zkusit skáknout na Čika, ale taky je tu ně něj jen ta jeho parelka a vodítko, takže jsem si říkala, jestli to svázat či co. Ale mám celkem strach, neumím padat a když ho člověk vidí vyvádět...

Pokud má koník řádnou přípravu, tak by nemusel být problém. Já jsem Usu obsedala taky jen tak, bez sedla, na parelce. Ani jsem neměla ještě své sedlo, chodila na procházky s anglickým, které jsem měla půjčené. Ale prostě jsem se jednoho dne rozhodla, že již na ni vylezu. Táta mi asistoval, podržel ji, já na ni vylezla ze židličky, chvíli ji vodil a potom jsem řekla, ať mi dá vodítko a Usa chodila jako starý profík. Dokonce jsem jen zavlnila vodítkem a oa hned couvala...Ale měla dobrou přípravu ze země. Taky jsem se na ni věčně věšela z ohrady, přehodila jsem se jako pytel, Usa se rozešla na povel a já se snažila vydržet co nejdéle. Nebo jsem si s ní hrála, byla jsem na stoličce, aby si zvykla, že jsem výše. Chodila dokola, já si ji odcouvávala a různě nastavovala, hladila ji všude ze stoličky a tom se opět na ni věšela. Takže jednoho dne, když jsem se rozhodla, že na ni vylezu, tak už měla prostě přípravu za sebou a když jsem si na ni poprvé sedla, tak na mě jen koukla, že jsem tam nějak jinak, ale co se mnou má dělat, že? Od té doby spolu jezdíme bez sedla, se sedlem a nikdy jsem neměla ani problém, že by mi vyhodila.
Tady jsou fotky s úplně prvního nasednutí....Use byly tři roky a dvacet dnů....

23.9.2006 08:04

lucky napsal(a):
Pokud má koník řádnou přípravu, tak by nemusel být problém. Já jsem Usu obsedala taky jen tak, bez sedla, na parelce. Ani jsem neměla ještě své sedlo, chodila na procházky s anglickým, které jsem měla půjčené. Ale prostě jsem se jednoho dne rozhodla, že již na ni vylezu. Táta mi asistoval, podržel ji, já na ni vylezla ze židličky, chvíli ji vodil a potom jsem řekla, ať mi dá vodítko a Usa chodila jako starý profík. Dokonce jsem jen zavlnila vodítkem a oa hned couvala...Ale měla dobrou přípravu ze země. Taky jsem se na ni věčně věšela z ohrady, přehodila jsem se jako pytel, Usa se rozešla na povel a já se snažila vydržet co nejdéle. Nebo jsem si s ní hrála, byla jsem na stoličce, aby si zvykla, že jsem výše. Chodila dokola, já si ji odcouvávala a různě nastavovala, hladila ji všude ze stoličky a tom se opět na ni věšela. Takže jednoho dne, když jsem se rozhodla, že na ni vylezu, tak už měla prostě přípravu za sebou a když jsem si na ni poprvé sedla, tak na mě jen koukla, že jsem tam nějak jinak, ale co se mnou má dělat, že? Od té doby spolu jezdíme bez sedla, se sedlem a nikdy jsem neměla ani problém, že by mi vyhodila.
Tady jsou fotky s úplně prvního nasednutí....Use byly tři roky a dvacet dnů....

bohužel, fotky jsou nějak do modra, protože táta něco špatně nastavil ve foťáku....měli jsme ho nový.

23.9.2006 19:46

lucky napsal(a):
bohužel, fotky jsou nějak do modra, protože táta něco špatně nastavil ve foťáku....měli jsme ho nový.

No, on ježděnej je, jenže jelikož sem jezdím až navečer, tak nikdy paničku ani ty holčiny od vedle tady nepotkám. Člověk se nemá koho zeptat a poradit. Tady jsem mu udělala menší úpravu. Zastříhla jsem mu malinko ty zuby v té půlce vydřené hřívy. Panička mi tu nechala super kondicionér, tak jsem pořídila rozprašovač a fakt se ta jeho hříva a ohon češou sami.

23.9.2006 19:47

zviratkova napsal(a):
No, on ježděnej je, jenže jelikož sem jezdím až navečer, tak nikdy paničku ani ty holčiny od vedle tady nepotkám. Člověk se nemá koho zeptat a poradit. Tady jsem mu udělala menší úpravu. Zastříhla jsem mu malinko ty zuby v té půlce vydřené hřívy. Panička mi tu nechala super kondicionér, tak jsem pořídila rozprašovač a fakt se ta jeho hříva a ohon češou sami.

23.9.2006 19:49

zviratkova napsal(a):

Tak málo se člověku povede fotka s hlavou nahoře...

23.9.2006 23:09

zviratkova napsal(a):
Tak málo se člověku povede fotka s hlavou nahoře...

A co víkendy? Možná by jste se potkaly o víkendu....

Jinak mu to sluší. Možná by bylo lepší mu to ostříhat celé na krátko. Já jsem loni musela tak Usu oholit úplně dohola. Měla jen kštici a ocas. Hřívu měla na kůži oholenou. A nyní je to rok, co ji hříva začala růst (já ji skoro tři týdny holila a ošetřovala kůži po štípancích a strupy po sedřené hřívě). A už ji má hezkou a docela slušně dlouhou. Možná by mu slušel hezký ježek. POníci tak vypadají moc hezky!

Tady ještě nějaké fotky z první naší jízdy loni....

23.9.2006 23:10

lucky napsal(a):
A co víkendy? Možná by jste se potkaly o víkendu....

Jinak mu to sluší. Možná by bylo lepší mu to ostříhat celé na krátko. Já jsem loni musela tak Usu oholit úplně dohola. Měla jen kštici a ocas. Hřívu měla na kůži oholenou. A nyní je to rok, co ji hříva začala růst (já ji skoro tři týdny holila a ošetřovala kůži po štípancích a strupy po sedřené hřívě). A už ji má hezkou a docela slušně dlouhou. Možná by mu slušel hezký ježek. POníci tak vypadají moc hezky!

Tady ještě nějaké fotky z první naší jízdy loni....

tady mě táta pustil a už to byo jen na nás...

23.9.2006 23:10

lucky napsal(a):
tady mě táta pustil a už to byo jen na nás...

to byla Usinka vlastně tříleté mimi...

23.9.2006 23:11

lucky napsal(a):
to byla Usinka vlastně tříleté mimi...

ale chodila hezky...

23.9.2006 23:12

lucky napsal(a):
ale chodila hezky...

taky byla krásně uvolněná a ohebná....

23.9.2006 23:12

lucky napsal(a):
taky byla krásně uvolněná a ohebná....

na to, že mě měla poprvé na zádech....

24.9.2006 19:45

kikuska napsal(a):

Právě že se nepotkáme ani o víkendu, což mě mrzí. Ale na ježečka si netroufám, kdyby v tom vydření pokračoval, tak by asi stejně nic jiného nezbývalo, jelikož už by tam těch pár cenťáků dlouhé hřívy nemělo efekt.

24.9.2006 19:46

zviratkova napsal(a):
Právě že se nepotkáme ani o víkendu, což mě mrzí. Ale na ježečka si netroufám, kdyby v tom vydření pokračoval, tak by asi stejně nic jiného nezbývalo, jelikož už by tam těch pár cenťáků dlouhé hřívy nemělo efekt.

24.9.2006 22:14

zviratkova napsal(a):

Jo a zkoušela jsem to zase s tím zapadajícím sluníčkem. Teď je Čiki už 3 dny za sebou než přijdu někde na vyjížďce, takže jde na procházku jako na funus. Ani moc cestou nežere, aspoň ho ale člověk nemusí furt tahat.

24.9.2006 22:15

zviratkova napsal(a):
Jo a zkoušela jsem to zase s tím zapadajícím sluníčkem. Teď je Čiki už 3 dny za sebou než přijdu někde na vyjížďce, takže jde na procházku jako na funus. Ani moc cestou nežere, aspoň ho ale člověk nemusí furt tahat.

24.9.2006 22:17

zviratkova napsal(a):

ale v jiných pózách než v dlabání, se mi nepodařilo zastihnout

24.9.2006 22:18

zviratkova napsal(a):
ale v jiných pózách než v dlabání, se mi nepodařilo zastihnout

25.9.2006 13:05

lucky napsal(a):
Ona je kolikrát i do jedné do rána venku. Nehcám ji klidně otevřeno a zavře ji máma, když jde spát. Usa tam ťape ve tmě y hledá nějaká jablka či co. Prostě ji to v noci baví. Když chce, ta si jde domů lehnout. A ráno ji zase vypustím. Já jsem nevypozorovala žádné změny na tom, kdy se strouhá. Už jsme ji strouhali i v dešti, kdy celý den mžilo a ona s deku se flákala venku. Měla promočené nohy, přišel kovář a byla to fuška jako kdy jindy...
Ale ten malý kamínek, jak Ty píšeš, taky se občas někde zasekne. Ale moc ne. Kdybych ji to dovolila (nejsem blázen) tak by snad běhala tryskem i po asfaltě. Prostě je ji jedno kde jde. Někdy v terénu musíme přejít tak hrozné cesty a kamenité úseky, že já mám problém to přejít a ona v klidu. Vždycky trnu, že bude mít chudinka vylámaná kopýtka a nic.....jsem za to vděčná! Mají hrozně tvrdé nohy a kopyta. Jako z oceli.

Lucky,
jestli Usa chodí bosa po všem - fakt super
U nás je jedna kobča která má tvrdá kopyta a chodí po všem, je bosa na 100% už přes 10 let ale přesto její kopyta nevypadají ok (vysoké patky, úzké střely, které nejsou položené na zem) Myslím že je to způsobeno, tím že má málo pohybu a hlavně úpravami - prostě bosá se strouhají trochu jinak než pod podkovu a ne jednou za 6 týdnů. to že chodí takhle dobře já osobně přičítám tomu že má příliš mnoho rohoviny takže nic necítí a to že s těmito kopyty ještě nekulhá zase tomu že nemá vůbec žádnou zátěž, vůbec nepracuje - vyloženě se fláká.
Nechci poučovat, nechci rejpat, jen upozornit na to, že to za čas nemusí stále takto fungovat a dát si na to tedy bacha, neukolébat se tím že teď je to ok, protože to co teď můžeš pár tahy urašplovat, může za čas dělat paseku.
Měj se hezky ty i kobuška

Přidejte reakci

Přidat smajlík