Nutrie vo voľnej prirode - šanca prežiť?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.4.2011 10:34
kukuland

XXX.XXX.1.52

Zaujímalo by ma, ak by som vypustil nutrie nutrie do jazera. Majú šancu prežiť aj v zimných mesiacoch aj bez prikrmovania? V jazere sú malé rybky. Brehy sú ako pieskové pláže, v okolí borovicový les, vŕby a rákosie. Jazero je ako opustená vodná nádrž, ktorá je domovom pre vodné vtáctvo a nedávno sa tu vyskytli aj bobry. Boli by schopné nutrie na tomto jazere samovoľne žiť, poprípade sa aj rozmožovať? ďakujem:-)

23.8.2011 17:00
chovatelpodluzi

XXX.XXX.156.5

kukuland napsal(a):
Zaujímalo by ma, ak by som vypustil nutrie nutrie do jazera. Majú šancu prežiť aj v zimných mesiacoch aj bez prikrmovania? V jazere sú malé rybky. Brehy sú ako pieskové pláže, v okolí borovicový les, vŕby a rákosie. Jazero je ako opustená vodná nádrž, ktorá je domovom pre vodné vtáctvo a nedávno sa tu vyskytli aj bobry. Boli by schopné nutrie na tomto jazere samovoľne žiť, poprípade sa aj rozmožovať? ďakujem:-)

Dobrý den,
zajeďte si do rodiště Bolka Polívky - Vizovic. Tam jsou nutrie okolní trakcí. Pravděpodobně je někdo vypustil a výrazněji se rozmnožili, myslím, že už dokonce to začínají nějak řešit, že se množí až příliš a lokace jejich výskytu je podél celého toku říčky ve Vizovicích. Obzvlášť pak pod mostem u vlakové stanice. Lidi je chodí krmit až přímo na břeh, kde je div že nekrmí z ruky. Ale pohled je na ně pěkný...

16.1.2012 13:48
samyasa

XXX.XXX.62.60

Nutrie tu ve volné přírodě normálně přežívají a množí se. Tak dobře, že jsou místy považované za škůdce. Je to invazní druh, který v naší přírodě nemá co pohledávat. Proto je rozhodně záměrně nevysazujte.

21.1.2012 19:38
zdoter

XXX.XXX.124.35

Pokud se nepletu tak vypousteni,vysazovani jakehokoliv zivocicha je protizakonne,pokud se samozrejme nejedna o vyjimky povolene specialni vyjimkou.

23.1.2012 16:26
selmicka

XXX.XXX.50.94

Vypouštění živočichu do volné přírody je nelegální a nežádoucí.V případě reintrodukce nebo repatriace předchází mnoho ověření,žádosti na patřičná místa a dukladná legislativa .A to v případě živočichu již v lokalitě žijících nebo z lokalit zmizivších.
V žádném případě není žádoucí včlenovat do naší přírody živočichy,kteří nejsou naší faunou.
RN

Přidejte reakci

Přidat smajlík