Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.4.2016 16:05
Ondrej217

XXX.XXX.68.154

Zdravím potreboval by som pomoc. Kamarát mi doniesol napariť jeho samičku k môjmu samcovi no keď ju zobral preč časom som zistil, že dostali od nej svrab. Samec to ma ešte v pohode ale moja samička keď som ju dal napariť to chytila a je to podstatne horšie. Dával som jej prvý týždeň normálny olej ale nezaberá to tak som dnes dal Neostomosan. Klietky som hneď dezinfikoval. Neviem čo mám ďalej robiť. Prosím poradil by mi niekto čo mám robiť? Ďakujem vopred za všetky rady.

11.4.2016 16:37
vita61

XXX.XXX.202.21

Zdravím, je to velkej problém se podívat do diskuze nebo si myslíte že to máte jen vy?

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.4.2016 18:36

Zadejte si do vyhledávače "Svran nebo prašivina"a vyjede toho plno.Jinak, zajděte hned do lékárny a kupte za 90 kč možná méně Arpalit a hned jim začněte aplikovat do uší.Stačí 2x denně a za 3 dny mají králíci klid a vy také.

11.4.2016 18:48
leprechaunek

XXX.XXX.198.158

Tvl, ten olej mi začíná připomínat Kolalokovu limonádu. Taky vyřeší všechno od pár dioptrií až po průstřel sleziny...

11.4.2016 18:52

Nerozum Vám, co jste tím chtěla říct?

11.4.2016 18:57
leprechaunek

XXX.XXX.198.158

Ondrej217 napsal(a):
Zdravím potreboval by som pomoc. Kamarát mi doniesol napariť jeho samičku k môjmu samcovi no keď ju zobral preč časom som zistil, že dostali od nej svrab. Samec to ma ešte v pohode ale moja samička keď som ju dal napariť to chytila a je to podstatne horšie. Dával som jej prvý týždeň normálny olej ale nezaberá to tak som dnes dal Neostomosan. Klietky som hneď dezinfikoval. Neviem čo mám ďalej robiť. Prosím poradil by mi niekto čo mám robiť? Ďakujem vopred za všetky rady.

Příště jak píše faltuska - koupit arpalit. Nebo nechat od veterináře napíchat Ivomec.

TEĎ, pokud je máte zlité neostomosanem, tak opatrně, protože neostomosan je cypermethrin, a arpalit je permethrin... liší se o jednu kyano skupinu, což je prd informace, ale prostě základ je obojí stejná chemická látka.
Za tohle info úplně neručím, ale veterinářka mě kdysi varovala, že s kumulováním antiparazitik zatraceně opatrně, a tím spíš, pokud obsahují stejnou chemickou látku. Prostě asi byste si tím nechtěl otrávit králíka.
Já tohle kdysi řešila u nervových poruch, takže fakt bacha.

Ergo, buď se poradit s veterinářem, jestli na ně nalít ještě něco, a nebo počkat, jestli ten neostomosan zabere. Což by mohl, obsahuje skoro totéž, co arpalit.

A olej patří na pánev, jasné? Na věky věků.

11.4.2016 19:00
leprechaunek

XXX.XXX.198.158

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nerozum Vám, co jste tím chtěla říct?

Jen to, že je s podivem, kolik lidí stááále věří na uzdravující moc oleje. Fakt mi to připomíná Limonádového Joea, který po Kolalokově limonádě viděl jak orel a přežil dvanáct průstřelů břicha.

11.4.2016 19:02

ach tak.

Přidejte reakci

Přidat smajlík