Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Símaa

25.7.2016 11:21
Símaa

XXX.XXX.174.67

Zdravím, zdechlo mi několik králíků nejspíše na kokci. Chtěl bych ty zdravé preventivně ochránit, aby je nepotkalo to samé. Slyšel jsem, že pomáhá ocet ve vodě. Prosím o radu. V jakém poměru a jak často? Můžu to dát všem? (kojící, březí, mladí, staří...) Nebo byste mi místo octa poradili jako prevence proti kokci i něco jiného? Moc děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.7.2016 11:24

Símaa napsal(a):
Zdravím, zdechlo mi několik králíků nejspíše na kokci. Chtěl bych ty zdravé preventivně ochránit, aby je nepotkalo to samé. Slyšel jsem, že pomáhá ocet ve vodě. Prosím o radu. V jakém poměru a jak často? Můžu to dát všem? (kojící, březí, mladí, staří...) Nebo byste mi místo octa poradili jako prevence proti kokci i něco jiného? Moc děkuji.

Prevence proti kokci.

Hmm.

Zoohygiena!

Dostatek vlákniny v krmné dávce!

Nepřekrmovat jádrem!

Vyřazovat samice, po které mají mláďata problémy!

Ocet vám pomůže asi jako modlitba, pokud budou králíci sedět na hnoji a budou se přežírat jádrem.

Símaa

25.7.2016 11:32
Símaa

XXX.XXX.174.67

Kotce mají prostorné a pravidelně je čistím, čistotu v kotcích beru vážně. Jinak s jádrem se přiznávám, že jsem to patrně přeháněl, to je nejspíše jeden z důvodů, proč mi někteří pochcípali. Teď už jsem krmení upravil, ocet tedy nedoporučujete?

25.7.2016 11:37

Símaa napsal(a):
Kotce mají prostorné a pravidelně je čistím, čistotu v kotcích beru vážně. Jinak s jádrem se přiznávám, že jsem to patrně přeháněl, to je nejspíše jeden z důvodů, proč mi někteří pochcípali. Teď už jsem krmení upravil, ocet tedy nedoporučujete?

Když už, tak jablečný, ne vinný.

Ale o octu to fakt není. Na správné krmné dávce zůstane pH zažívacího traktu správné i bez octu.

Símaa

25.7.2016 11:50
Símaa

XXX.XXX.174.67

Dobrá, děkuji za radu.

25.7.2016 22:23

Misto octu zkuste acidomid, stojí kolem 100 kč. Přírodní přípravek s príbalovým letákem a nemusíte odhadovat dávkování.

Chovatel Lada

26.7.2016 10:42
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

Símaa napsal(a):

Přidáním octa do vody nic nezkazíte, dávka cca 50 ml na 10 litrů vody...

26.7.2016 18:40
jardagin

XXX.XXX.167.9

To není žadny přírodní přípravek.

26.7.2016 18:41
jardagin

XXX.XXX.167.9

Chovatel Lada napsal(a):

Opravdu octem nic nezkazíte a mužete mi říci proč přidavat ocet.

26.7.2016 18:43
jardagin

XXX.XXX.167.9

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Když už, tak jablečný, ne vinný.

Ale o octu to fakt není. Na správné krmné dávce zůstane pH zažívacího traktu správné i bez octu.

Přesně, pokud budete krmit špatně a budete mít špatně poskladanou skladbu krmiv, tak vam nepomuže ani ocet.

wi.

27.7.2016 08:33
wi.

XXX.XXX.85.31

Pelyněk černobyl ne ocet.

27.7.2016 08:48

Jardagin má pravdu co se týká skladby krmení u králíčků v odstavu.Jinak Vám nepomůže ocet ani černobýl ani kopřivy.Je to všechno pouze prevence-prevence a zase prevence.Jestli někdo neví co to je, tak předcházet kokcidioze nebo žbluňkavce a to je důležité.
Kdy už to konečně lidi pochopíte?Už je tu milion příspěvků na toto téma a pořád to někdo nechápe.
Jak už jsem kdysi napsala, radíme a radíme a je to úplně zbytečné, protože komu není rady tomu není pomoci.

28.7.2016 15:08
velpap

XXX.XXX.219.38

Chovatel Lada napsal(a):

Namíchejte si vaše dávkování a změřte si kyselost, v podstatě o ničem, dávkuje se 1 dl na 10 l vody.

Chovatel Lada

1.8.2016 12:47
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

velpap napsal(a):
Namíchejte si vaše dávkování a změřte si kyselost, v podstatě o ničem, dávkuje se 1 dl na 10 l vody.

To je jaká norma dávkování 1 dl na 10 l vody, to rozhodl kdo...?
Já mám za to, že si může dávku určit sám chovatel, dle potřeby...
50 ml octa na 10 litrů doporučuje MVDr Miloslav Martinec
na http://klubvss.cz.

1.8.2016 20:11
jardagin

XXX.XXX.167.9

Chovatel Lada napsal(a):

To není žadna norma vy chytry ale jaky ma smysl davat do vody ocet když to není ani cítit. Proberte se.

Chovatel Lada

1.8.2016 20:39
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

jardagin napsal(a):
To není žadna norma vy chytry ale jaky ma smysl davat do vody ocet když to není ani cítit. Proberte se.

Sklidněte hormon, nikdo se vás na nic neptal, že...
Až budete tázán, potom se můžete probrat a slušně odpovídat,
snad víte co znamená slušně...

1.8.2016 20:46
jardagin

XXX.XXX.167.9

Chovatel Lada napsal(a):
Sklidněte hormon, nikdo se vás na nic neptal, že...
Až budete tázán, potom se můžete probrat a slušně odpovídat,
snad víte co znamená slušně...

Sklidnovat se nebudu protože tady placate a uvadíte lidi v omyl. Pochybuji že jste chovatel
Nevím co nebylo slušne.

Chovatel Lada

1.8.2016 21:25
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

jardagin napsal(a):
Sklidnovat se nebudu protože tady placate a uvadíte lidi v omyl. Pochybuji že jste chovatel
Nevím co nebylo slušne.

Že vás ocet dovede do varu, co jste za rapla... kde uvádím lidi v omyl...
Chov králíků není postaven na octu, že... Acidomid se první dny taky
dávkuje 5 ml na litr vody... atd...

1.8.2016 23:12
nighthunter

XXX.XXX.110.147

Takze pre amaterov, aka je teda davka ?

4.8.2016 16:06
velpap

XXX.XXX.219.38

Chovatel Lada napsal(a):

To není žádná norma, jestli si pamatujete ještě starý web Kralikar, tak tam mi to vysvětloval výživový poradce ( či jak se to jmenovalo ) z veteriny z Brna, já jsem do té doby dávkoval stejně jako vy.

5.8.2016 15:45
bronda

XXX.XXX.98.84

Velpap, můžete napsat jak Vám výživový poradce zdůvodnil, že 100 ml na 10l je správná dávka a 50ml už nikoliv? Vcelku by mne vysvětlení zajímalo. U Acidomidu použíám také 50% doporučené dávky a považuji to na podporu správného pH v trávicím systému králíka za dostatečné. Již tu někde psala Bodlinka, že "při správné krmné dávce zůstane pH zažívacího traktu správné i bez octa". Tudíž ocet, či Acidomid jsou jen jakési doplňkové berličky ke správnému krmení, nikoliv prostředky nutně nezbytné.

5.8.2016 22:20
velpap

XXX.XXX.219.38

bronda napsal(a):
Velpap, můžete napsat jak Vám výživový poradce zdůvodnil, že 100 ml na 10l je správná dávka a 50ml už nikoliv? Vcelku by mne vysvětlení zajímalo. U Acidomidu použíám také 50% doporučené dávky a považuji to na podporu správného pH v trávicím systému králíka za dostatečné. Již tu někde psala Bodlinka, že "při správné krmné dávce zůstane pH zažívacího traktu správné i bez octa". Tudíž ocet, či Acidomid jsou jen jakési doplňkové berličky ke správnému krmení, nikoliv prostředky nutně nezbytné.

Ale já jsem nikde nepsal, že to je nutně nezbytné, také nedávám kyselé pořád, odůvodňoval to tím, že dávkování 0,5 dl na 10 l vody je málo kyselé.

Přidejte reakci

Přidat smajlík