Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
Tak, ještě jste tím nekrmil a už rozšiřujete poplašnou zprávu, že...
Receptura z března:hrubý protein 16,1%, hrube oleje a tuky 3,8%, hruby popel 6,8%,
Receptura července:hrubý protein 15,6%, hrube oleje a tuky 3,6%, hruby popel 6,6%.
Možná je to jen technologická odchylka.
Obávám se, že se začíná "šetřit"!
Ostatní doplňkové látky zůstali na původních hodnotách.
borax
napsal(a):
Receptura z března:hrubý protein 16,1%, hrube oleje a tuky 3,8%, hruby popel 6,8%,
Receptura července:hrubý protein 15,6%, hrube oleje a tuky 3,6%, hruby popel 6,6%.
Řekl bych, že se změnila vstupní surovina.Nemyslím si, že by to běžný chovatel nějak poznal, jsou to pouze desetinky procent.Bez urážky, jestli Vy na to nejdete moc vědecky.
borax
napsal(a):
Postrádám méně vlákniny a víc popela, jak děsil úvodní příspěvek...
Jinak vám to převedu do lidské řeči, jo? Na 200g krmiva dostanou králíci o JEDEN GRAM bílkovin míň.
No na to pokud zázrakem nepozdechají, tak určitě porostou o měsíc dýl...
Pokud umíte trojčlenku, přepočítejte si krmnou dávku na novou recepturu. Pokud neumíte, kupte jiné granule. Pokud chcete osobně vědět, co do králíků perete za suroviny, nekrmte granulemi vůbec. Jen nevím, kdo vám pak bude stanovovat obsah tuků a popela.
PS, zásadně tu postrádám smajlíka s očima protočenýma k nebi.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jen aby Vám nenarostli do obřích rozměrů po těch granulích
Mrška

XXX.XXX.209.189
Dobrý den, hlavně nepleťte popel jako popel.
Obsah popela cosi o kvalitě krmiva vypovídá, ale není to tak, že by se do krmiv přidával!
Popel je ve všem co je organické, v mase méně, ve floře více. Stručně a laicky řečeno obsah popela v krmivu se vypočítá tak, že se spálí přesné množství sledovaného vzorku. Po spálení zůstane popel a jeho hmotnost se pak procentuálně vyjadřuje ve složení. Snad jsem to napsal srozumitelně Přeji hezký den.
Mrška
napsal(a):
Dobrý den, hlavně nepleťte popel jako popel.
Obsah popela cosi o kvalitě krmiva vypovídá, ale není to tak, že by se do krmiv přidával!
Popel je ve všem co je organické, v mase méně, ve floře více. Stručně a laicky řečeno obsah popela v krmivu se vypočítá tak, že se spálí přesné množství sledovaného vzorku. Po spálení zůstane popel a jeho hmotnost se pak procentuálně vyjadřuje ve složení. Snad jsem to napsal srozumitelně Přeji hezký den.
Díky za informaci.
Myslel jsem že popel michaji zaměrně do krmiva kvůli úspoře!
Uživatel s deaktivovaným účtem

Boraxi.už králíci po těch granulích rostou?.S tou omluvou Andrejovi raději ještě počkejte
Jo ták, Vy jste si myslel že dávají do granulí třeba popel ze dřeva?Fakt je ten že jsem nad tím přemýšlela jaký popel tam přidávají .