Ahojte mam takuto skusenost. Mam mladu samicu nos. Po dovrseni veku som ju dal pripustit. Samec skocil bez problemov. Vsetko sa zdalo ok. Pred kotenim urobila hniezdo vsetko ako sa ma. A potom nic. Ziadne mlade. Som si myslel prvnicka stava sa nic sa nedeje. Druhy krat to iste a tretikrat zas. Asi ju uz utratim ale chcem vediet co samohlo stat. Samec je ok skace a ostane normalne vrhnu.
Musite se trefit do rije doba brezosti je 1 mesic pokud postavi hnizdo drive tak to muze byt tzv falesna brezost me se to taky stalo kdyz sem zacinal to je ale znameni prichazejici rije takze kdyz postavi hnizdo moc brzi cca do 20teho dne od pripusteni hned ji pripustte brezost trva myslim 3 dny a po dvou tydnech se opakuje
Musite se naucit to na samicich poznat ty moje rozhrabuji podestylku a jsou nervozni jedna kadi misto do obvikleho rohu vsude mozne a to je pro me signal ze ji mam dat k samci.
Nevim jak dlouho je okocena me se stalo ze krizenka belgickyho obra prenasela o tyden postavila hnizdo normalni ale nic do nej nevrhla pak za tyden jeste jedno a tam vrhla 8 mladych vsechny odchovala ale nez ji zabijete zkuste opatrne pohmatem zjistit jestli tam ty mlade opravdu nema kdyz ne tak bych ji vymenil za jinou bohuzel i toto se muze stat.
Kdyby byla neplodná, nebude v termínu porodu stavět hnízdo, zas až tak samice nefixlují Zkoušíte pohmatem, že je březí? Jaké máte chovatelské zázemí, nemůže se vám do kotce dostat nějaká škodná (kočka, potkan...) která by mladé likvidovala? Nacházíte známky proběhlého porodu - krev apod.? Někdy může mláďata likvidovat i samice, ale to byste našel nějaké zbytky nebo aspoň tu krev...
Prave ze ziadne znamky porodu je mi to divne. Ve nechovam len ju, ostatne tri ok. Trikrat som ju pripustil a stale to iste. Tyzden pred stava hniezdo potom kopa srsti a nic. Ziadne znamky porodu. Ani krv. Ja ju asi utratim nema vyznam ju chovat. Ja len ci sa niekto nestretol z niecim takym.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Danko
napsal(a):
Ahojte mam takuto skusenost. Mam mladu samicu nos. Po dovrseni veku som ju dal pripustit. Samec skocil bez problemov. Vsetko sa zdalo ok. Pred kotenim urobila hniezdo vsetko ako sa ma. A potom nic. Ziadne mlade. Som si myslel prvnicka stava sa nic sa nedeje. Druhy krat to iste a tretikrat zas. Asi ju uz utratim ale chcem vediet co samohlo stat. Samec je ok skace a ostane normalne vrhnu.
Poznáte palpací jestli je samice březí?Stalo se mně 2x, že samice zabřezla, ale neporodila.Palpací bylo možné nahmatat zárodky.Samice se dál normálně remlovala, nechala připustit, ale už nezabřezla.Po zabití byly nalezeny v děloze opouzdřené, mumifikované zarodky.