Luxusní maličká Samička Zakrslý Beránek MiniLop..

Prodám Zakrslého berana (ZB) - Dobrý den Hobby Chov Melounek nabízí k disp...
DohodouFlíčekkralik
XXX.XXX.47.109
Mam 6 ročního králíčka a skřípe zubama a nechce moc jist. Může to být kokcidioza? Mam strach. Na internetu se píše že je to poslední stadio. Budu ráda za rady.
Anna
Uživatel s deaktivovaným účtem
flíčku, to musíš k veterináři.
kokcidióza to pravděpodobně nebude.
Flíčekkralik
napsal(a):
Mam 6 ročního králíčka a skřípe zubama a nechce moc jist. Může to být kokcidioza? Mam strach. Na internetu se píše že je to poslední stadio. Budu ráda za rady.
Anna
Pokud by to byla kokci, tak by v takovém případě, kdy už skřípe zuby měl na pohmat vystouplé páteřní obratle, tzv. pilovitou páteř. Má to tak?
georgi
XXX.XXX.168.114
Bohužel skřípání zubama provází mor , podle mé zkušenosti . Při výskytu kokcidiózi jsem toho nevšimnul . Je očkovaný na mor .
Skřípání zubama značí bolest a může to být cokoliv.Pokud nechce moc žrát může mít problém se zuby, trávením,kokcidiźa je často následek nevhodného krmení a změny ph trávicího ústrojí.Může to být i věkem,jelikož věk dožití je i u králíků různý.Sama nechávám chovné samce,sice ne zakrslíky,pokud jsou po nich kvalitní odchovy,co nejdéle.A zatímco jeden samec je ještě v 10 letech čilý a jsou po něm mladý,jíný už je v 6 ti letech do dalšího chovu nepoužitelný.
petr008
napsal(a):
Jak to? Měl jsem za to, že skřípání zubama spojené se zastavením příjmu potravy je typický příznak kokci?
ne. to je typický příznak jakéhokoliv problému v těle králíka, který ho bolí.
ta bolest může vycházet z trávicího traktu, ale stejně tak to můžou být třeba močový kameny nebo prostě cokoliv.
nebo může skřípat, protože má přerostlý zuby, prostě fakt to se nedá takhle říct.
proto je veterina na šest let, víte?
petr008
napsal(a):
A já myslel, že to mají na 6, protože to nestíhají za 5, jako všichni ostatní. No tak dobře .
Ne, mají to na 6 let, protože to fakt není sranda. Stačí, když si chci občas něco ověřit z anatomie - vůbec nechápu, jak jsem se mohla ty 2 bichle tenkrát naučit.