Jak naučit králíka....

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.1.2010 12:35
kralik007

XXX.XXX.70.138

Uvažoval jsem že si pořídím nějaké niple atd. ale nevím jak se na to králíci dají naučit .Tak vás prosím jestli by jste mi někdo nepomohl jak mám naučit králíka aby pil s napáječky.

2.1.2010 13:39
andremarek

XXX.XXX.54.83

kralik007 napsal(a):
Uvažoval jsem že si pořídím nějaké niple atd. ale nevím jak se na to králíci dají naučit .Tak vás prosím jestli by jste mi někdo nepomohl jak mám naučit králíka aby pil s napáječky.

Já jsem zatím kromě jednoho králíka nemusel učit pít žádné králíky. Používám napáječky od Drimlů - ty s tím zobáčkem ve kterém je tyčinka a tu si králík mačká a pije.
Stačilo vždy králíkovi nedat jinou vodu, dát jim jen suché a sem tam jim zmáčknout tu tyčinku aby v to zobáčku byla voda a oni na to přijdou.
Tu jedinou samici co jsem musel učit jsem musel vždy chytit za uši a napáječku ji strčit do huby a trochu pohýbat, tak aby to zkousla a začala pít.
Ondra

5.1.2010 20:48
chovatelpodluzi

XXX.XXX.156.5

kralik007 napsal(a):

já mám flašky s vrškem ve kterém je nerez trubička s kuličkou. Králík do kuličky ťuká či ji olizuje a voda vytéká. Naráz jsem jich instaloval přes 15ks a u žádného z králíků nebyl problém. Někde se k tomu králíci hnali hned a ze zvědavosti zkoušeli, jiní na to přišli až měli žízeň. Prostě jakmile jsem dal pítka nedal jsem misku s vodou. A s žádným nebyl problém.

5.1.2010 21:06
andremarek

XXX.XXX.98.139

chovatelpodluzi napsal(a):
já mám flašky s vrškem ve kterém je nerez trubička s kuličkou. Králík do kuličky ťuká či ji olizuje a voda vytéká. Naráz jsem jich instaloval přes 15ks a u žádného z králíků nebyl problém. Někde se k tomu králíci hnali hned a ze zvědavosti zkoušeli, jiní na to přišli až měli žízeň. Prostě jakmile jsem dal pítka nedal jsem misku s vodou. A s žádným nebyl problém.

Nemáte fotku, jak ten vršek vypadá?

8.1.2010 23:16
ruzicka

XXX.XXX.3.171

chovatelpodluzi napsal(a):

Já mám také ty flašky s nerez trobičkou a kuličkou a králíci pijí bez problémů.Jediný problém mám v tom,že ikdyž je mám zavěšené vně králíkárny,tak se mi stává,že flašku králíci někde prokousnou a pak už v ní nedrží voda.Zloušela jsem dírky zalepit silikonem,ale po čase záplata vypadla a napáječka byla na výhoz(jiná flaška na to bohužel nepasuje).Protože jsou ty napáječky pměrně drahé-půlitrovka kolem 80ti korun,tak jsem si taky objednala niplové napáječky.Ale králíci ze z nich pít nenaučili.Jsou holt zvyklí na kuličku.ruzicka

9.1.2010 07:28
andremarek

XXX.XXX.54.83

ruzicka napsal(a):
Já mám také ty flašky s nerez trobičkou a kuličkou a králíci pijí bez problémů.Jediný problém mám v tom,že ikdyž je mám zavěšené vně králíkárny,tak se mi stává,že flašku králíci někde prokousnou a pak už v ní nedrží voda.Zloušela jsem dírky zalepit silikonem,ale po čase záplata vypadla a napáječka byla na výhoz(jiná flaška na to bohužel nepasuje).Protože jsou ty napáječky pměrně drahé-půlitrovka kolem 80ti korun,tak jsem si taky objednala niplové napáječky.Ale králíci ze z nich pít nenaučili.Jsou holt zvyklí na kuličku.ruzicka

Pokud za nipl označujete ty co jsem popisoval výše, tak se to naučit dá, ale chce to čas. Ta moje samice to pochopila tak za čtyři až pět dnů vynucených ukázek několikrát denně...

3.5.2017 14:56
gregorlinda

XXX.XXX.64.174

Dobrý den mám hned 2 problémy nevím jak mám naučit pít z pítka 2 měsíční samičku která je od pondělí odstavená od mateřského mléka a druhý problém nevím jak jí naučit aby chodila na záchod dělat potřebu prosím o radu předem děkuji.

3.5.2017 19:33
gregorlinda

XXX.XXX.64.174

U matky pila mléko.

Přidejte reakci

Přidat smajlík