Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.7.2011 19:28
janahol

XXX.XXX.60.169

Odčervujete chovné králíky? Letos jsem začala s chovem, naočkováno mám proti moru i mixomatoze. Při čištění kotců jsem našla u samce v podestýlce asi hlístysmajlík (bílé, cca centimetr dlouhé červi). Má tam u sebe morče. Předpokládám, že je budu muset odčervit oba. Prosím, napište mi vaše zkušenosti. Myslíte, že budu muset odčervit i zbytek králíků? A co samice, které mají týdení mladé? Červíky jsem našla jen v kotci u samce. Děkuji Jana

5.7.2011 19:31
janahol

XXX.XXX.60.169

Ještě připíši, že krmím seno a ječmen, voda s acidomidem a jen občas jako pamlsek kousek mrkve nebo jablka, případně třeba listy z kedlubnu, salátu a podobně, nebo kousek tvrdého chleba. Samec nehubne, normálně žere, na pohled mu nic není. Jana

5.7.2011 23:25
pepina

XXX.XXX.128.126

janahol napsal(a):
Ještě připíši, že krmím seno a ječmen, voda s acidomidem a jen občas jako pamlsek kousek mrkve nebo jablka, případně třeba listy z kedlubnu, salátu a podobně, nebo kousek tvrdého chleba. Samec nehubne, normálně žere, na pohled mu nic není. Jana

A nejsou to náhodou červi od much? Jsou to bílí červíci a mívají tmavou hlavičku. Pokud ano, tak se nic neděje. Mám je tam odjakživa a nikomu to nevadí. Naopak slepice se po nich mohou umlátit.
Petra

6.7.2011 00:52
jessika1

XXX.XXX.226.136

pepina napsal(a):
A nejsou to náhodou červi od much? Jsou to bílí červíci a mívají tmavou hlavičku. Pokud ano, tak se nic neděje. Mám je tam odjakživa a nikomu to nevadí. Naopak slepice se po nich mohou umlátit.
Petra

tak,tak...svata pravda ze mouchy jsou na vinesmajlík

6.7.2011 13:43
janahol

XXX.XXX.60.169

jessika1 napsal(a):
tak,tak...svata pravda ze mouchy jsou na vinesmajlík

No, nevímsmajlík červi od much podle mého názoru vypadají jinak a myslím, že by byli ve všech kotcích, ale já vidím červi jen u toho samce. A to i když jsem šla pro kontrolu kydat ob den. Všechny ostatní kotce jsou v pohodě a u samce po vytažení podestýlky se podlaha hemží bílýma červamasmajlík Mám zděnou králíkárnu a na podlaze mám nataženou penetraci proti vlhku a podestýlám slámou. Jana

6.7.2011 14:06
chovatelpodluzi

XXX.XXX.156.5

tím, že odčervíte samce nic nezkazíte. ale na rovinu, mám ty "červíky" taky jen u některých kotců. např tam kde mi samice chodí na záchod do jednoho rožku, tak tam je to jasné. naopak, kde jsou králíci prasata a potřebu dělají všude tak tam za ten týden není taková vlhkost v celé podestýlce, takže tam "červíci" nejsou. nakonec to dělám tak, že samice co si vybrali jedno mnísto jako záchod čistím častěji, ono ta jedna lopatka z kotce od pár dní není problém :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík