Zazimování králikárny

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.9.2011 22:27
fusi

XXX.XXX.190.177

Prosím o radu, jak zazimovat králikárnu. Máme ji na balkoně, krytou ze 2 stran, ušadla jsou zvyklí být venku od léta. Zatím mají v "ložnici" jen deku, ale asi by to chtělo nějak zateplit stěny. Napadlo mě molitanem, ale mám strach, že to budou žrát.. Jejich bydlení vypadá takto: http://www.kralici.cz/alba.asp?a=18603 s tím, že mám koupenou i ochrannou plachtu na králikárnu, ale asi bych ji použila jen na vrchní část. Díky moc za rady. :-)

20.9.2011 08:25
usaci

XXX.XXX.38.186

Moje zkušenost:
První zimu jsem králíčkům na stěny a pod strop přidělala polystyrén, ale dost mi je okousali. Známý říkal, že se jim nic nestane, ale raději jsem ho další zimu nahradila vysokou vrstvou sena, do kterého se zahrabali. Asi seno na balkoně není vhodné - všude se nachytá. Do vstupu postraního pokojíku zavěšuji teplákovinu - velice snadno se naučí skrz hopsat. 4ást pletiva se může trvale zakrýt, třeba lepenkou.Když jsou mrazy dlouhodobě pod -10, hodím přes pletivo deku. Ale ne na dlouho - králíkárna musí dýchat.

Jsem zvědavá, co Vám ostatní poradí ...

20.9.2011 08:47
usaci

XXX.XXX.38.186

Posílám foto toho zakrytého vchodu teplákovinou do postraního pokojíku.

Vernerka

5.9.2017 16:39
Vernerka

XXX.XXX.90.67

Dobrý den, vidím že máte stejnou králikárnu jako plánuji dělat já. Jak to máte přes zimu se spodním výběhem? Necháváte ho aby mohl i dolů když je sníh? Říkala jsem si že průchod dospodu na fimu zadělám. Máte nějak ošetřené i prkna podlahy? Bojím se aby po nějaké chvilce neměl králíkárnu promáchanou od výkalů. Díky Martina smajlík

5.9.2017 18:24
jardagin

XXX.XXX.25.15

fusi napsal(a):
Prosím o radu, jak zazimovat králikárnu. Máme ji na balkoně, krytou ze 2 stran, ušadla jsou zvyklí být venku od léta. Zatím mají v "ložnici" jen deku, ale asi by to chtělo nějak zateplit stěny. Napadlo mě molitanem, ale mám strach, že to budou žrát.. Jejich bydlení vypadá takto: http://www.kralici.cz/alba.asp?a=18603 s tím, že mám koupenou i ochrannou plachtu na králikárnu, ale asi bych ji použila jen na vrchní část. Díky moc za rady. :-)

Nic nezateplujte ani nezakryvejte, kralik bez problemu snaší i -30. Tím že se zakryva kralikarna kde jakou plachtou a dalšími věcmi si nabíhate na nemoci jako je pasteurelozu a nebo infekční rymu. Pokud se nebude kralikarna větrat, zvedate vlhkost, obsah čpavku.
Jedine co je dobre udělat až příjdou mrazy, je dostatečně nastlat, nic víc.

5.9.2017 19:40
rapotacka11

XXX.XXX.32.178

Vernerka napsal(a):
Dobrý den, vidím že máte stejnou králikárnu jako plánuji dělat já. Jak to máte přes zimu se spodním výběhem? Necháváte ho aby mohl i dolů když je sníh? Říkala jsem si že průchod dospodu na fimu zadělám. Máte nějak ošetřené i prkna podlahy? Bojím se aby po nějaké chvilce neměl králíkárnu promáchanou od výkalů. Díky Martina smajlík

Já mám jinou králíkárnu, králíky jsem do výběhu nosila.
Sníh jsem trochu umetla, utužila nebo trochu odklidila.
Byli tam za hezkého počasí
minimálně dvě hodiny.
Ale výběh velký. Přeskakovali si tam, probíhali...
Do mokrého jsem je nepouštěla.

6.9.2017 06:43
Otes

XXX.XXX.10.70

Králíkárnu jsem obkládal zvenku polystyrenem, když tam byli mladí a stejně to nepomohlo, takže to byl první a poslední vrh na zimu. Ale jinak dospelým králíkům leda přikryju třeba z 60% přední mříž nějakou pytlovinou, aby na ně nefoukal přímo ledový vítr a dobře to větralo a pak jim pořád přikládat podestýlku, aby nebyli na těch zmrzlých studených bobkách a jinak byli spokojení a nic se jim nestalo. Nějaký polystyreny a deky dovnitř apod. podle mě potřeba vůbec nejsou.

6.9.2017 07:11
rapotacka11

XXX.XXX.32.178

Já ji mám pobitou starým, poctivým, papírovým linem.
Vždy hluboce nastláno = hobliny.
Naštěstí většina králíků čistotných-chodí do jednoho
rohu. V mrazech taky mladé nemívám.

Kaválek

6.9.2017 14:58
Kaválek

XXX.XXX.39.38

Zepředu dejte polystyren 3cm tloušťka. Na 3/4 plochy pletiva a stačí. Podestylka seno a je vklidu.Zahřejesi to tam sám. Zimní vrhy mám pravidelně a dle statistik mi kralici lépe rostou a jsou odolnější.

Mircullka

1.12.2021 09:01
Mircullka

XXX.XXX.253.159

Já mám tento domeček a horní patro je celé zateplené polystyrenem a to celé mám pak obložené palubkama, aby to zajdové nekousali. Podlaha je také z polystyrenu a je tam natažený topný kabel a na něm koberec. Když teplota klesne pod 0, tak se začne lehce králíčkům topit. Což je výhoda, že jim tam můžu dávat i misku s vodou a nezamrzne.
Ze zadu a z boku mám na stěnách kricí plachtu, aby tam nefoukalo a nepršelo. Jinak předek je otevřený, aby tam měli vzduch a větralo se.
Když hodně sněží nebo je prudký déšť, který by jim to tam namocil, tak přikrejvám plachtou i předek.

Přidejte reakci

Přidat smajlík