Bílá plíseň na špičce kukuřice

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.10.2011 19:31
amaterkalenka

XXX.XXX.162.33

Dobrý večer.
S manželem jsme před týdnem nasbírali 5 pytlů kukuřice. Některé jsme oloupané pověsily a některé palice jsme dali do bedýnek aby dýchali a neplesnivěli.
Přesto nám ale většina palic začala takhle na špičce plesnivět , je to nějaká povrchová plísen , která jde pěkně otřít a nic tam není.
Tímto by jsem se Vás chtěla zeptat , zda můžeme takovéto kukuřice zkrmovat králíkům , samozřejmě předtím ty palice očistíme od plísně.
Děkuji za odpověď.

7.10.2011 20:40
jarvan

XXX.XXX.144.210

amaterkalenka napsal(a):
Dobrý večer.
S manželem jsme před týdnem nasbírali 5 pytlů kukuřice. Některé jsme oloupané pověsily a některé palice jsme dali do bedýnek aby dýchali a neplesnivěli.
Přesto nám ale většina palic začala takhle na špičce plesnivět , je to nějaká povrchová plísen , která jde pěkně otřít a nic tam není.
Tímto by jsem se Vás chtěla zeptat , zda můžeme takovéto kukuřice zkrmovat králíkům , samozřejmě předtím ty palice očistíme od plísně.
Děkuji za odpověď.

Králíkům je zkrmovat můžete a s největší pravděpodobností se na jejich zdraví na první pohled nic neprojeví, ale musíte si uvědomit, že veškeré škodlivé látky, které se do kukuřice z plísně dostaly působí jako krcinogeny a uloží se do těl zvířat a po jejich konzumaci, nebo konzumaci jejich produktů, přejdou do organizmu Vašeho, tak že není o co stát.

Kukuřici je nejlépe ihnet oloupat a pověsit na vzdušné místo.

7.10.2011 20:54
amaterkalenka

XXX.XXX.162.33

Děkuji za odpověď.
Plíseň je vlstně na povrchu , zrno je nedotčené , pokud to bude nutné , klidně ji umiji teplou vodou a osuším a až poté ji teprv zkrmím.

8.10.2011 01:16
kachna

XXX.XXX.188.76

amaterkalenka napsal(a):
Dobrý večer.
Děkuji za odpověď.

Já bych se bála viz.
http://www.agronavigator.cz/az/vis.aspx?id=76672
a zkusila se zeptat třeba tady:
http://www.nzpk.cz/infopult-zadani-dotazu/

8.10.2011 05:47
rapotacka11

XXX.XXX.73.135

Zkrmovat plísen' ??!! smajlík smajlík

8.10.2011 09:31
kastef

XXX.XXX.138.131

mě se to taky moc nelíbí-ale pokud to za každou cenu chcete zachránit-tak tedy ty plesnivé špičky dejte pryč úplně i se zrny a to pěkné hned oloupejte a vysušte aby to nesplesnivělo také.

15.10.2011 19:05
micak

XXX.XXX.218.251

Přesně tak, normál dobrá rada. smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík