Nevíte někdo o chovateli FB na Vysočině (Humpolec, Pelhřimov, Světlá nad Sázavou.... a blízké okolí) který by měl samce vhodného k připuštění mých 2 samic (o svého samce jsem přišla) a nebo by měl samce na prodej? Z inzerátů se mi nikdo neozývá, za skok nabízím jedno mládě. A když se ozvou tak z dálky a chtějí jen prodat a za velké peníze...... . Ani by samec nemusel mít PP, na jaře si určitě svého koupím ale plánovala jsem od samic mladé ještě letos napodzim
. Poradíte někdo? Víte o někom?
PS: na fotu loňská mláďata
sice nevím,co si od toho slibujete,ale se samicemi králíků se nikam nejezdí,obvykle má každý svého ženicha doma.U králíků je spousta nemocí,a z hygienických důvodů to asi moc vhodné není.Jedno mládě za "krytí"/když to řeknu jak u psů-protože u psů se to někdy tak dělá /,je hrozně pěkné,jen bych chtěla vidět,jak ho pak někomu vezete a platíte benzín,nebo by pro něj majitel samce měl jet sám? To by se mu moc nevyplatilo.....Běžně mívám doma okolo 4-5 samců,některé sem použila ke skoku jen 2-3x a víc je nepotřebovala,přesto si je vždy koupím.nevím kdo by si mě tak pustil domů.Když si sečtete,že s tou samicí někde pojedete,dáte benzín plus jedno mládě,tak to si toho samce můžete i koupit,a později ho odprodat dále,aby jej využil někdo jiný.
Nevím co si představujete pod pojmem velké peníze,jde o velké plemeno,a myslím,že i tak se běžně prodávají tito králíci spíš pod cenou,pokud to nejsou zrovna exkluzivní kusy,ty už můžou být dražší-takového jistě nepotřebujete.
a ještě drobnost-na jaře se dospělí králíci shánějí velmi špatně.Každý chovatel by měl myslet na chovatelskou sezonu už na podzim-to je nejvíc králíků k prodeji,když vezmete do úvahy,že mladé se nejvíc rodí koncem zimy a na jaře,je to logické....
Na jaře mne lidé pak zahrnují mejly a telefonáty a umlouvají,jestli něco není na prodej,občas něco mívám,ale často jde o hodně mladé kusy,u kterých si lidé musejí na začátek chovnosti ještě počkat.Přes zimu si málokdo nechává něco dospělé,co nepotřebuje,proč by měl celou zimu živit dospělé králíky na prodej,aby udělal radost těm,co se jim nechtělo ušáky přes zimu živit a chodit okolo nich? Běžně mívám okolo 40-50 FB ,a lidi chtějí kupovat,ale nejradši na jaře,a pak by tak chtěli ještě něco úplně obyčejné,nevýstavní,aby to moc nestálo-proč by si měl chovatel nechávat něco takové přes zimu do jara?/Jasně,chápu,může být v zimě úhyn a člověk na jaře nemá...../
Naštěstí to spousta lidí pochopila ,a kupují zavčas,kdy je výběr.Radím vám ,kupte si berana už ted,když chcete připustit,na jaře už dospělý lehce k mání nebude a kor když si určíte ,v jakék okruhu km to bude.
Tak se omlovám,jestli sem se příliš rozvášnila,snad se nikdo neurazil,ale myslím,že na tom něco málo je.
Na výstavě v Třebechovicích pod Orebem, která se koná příští víkend jsou 3 samci francouzského berana na prodej.
Je tam prodejných i dost králíků jiných plemen.
www.chovatele.wz.cz
Dobrý den. Na Váš dotaz bych odpověděl následující . Na stránkách ZO ČSCH Třešť je zveřejněn katalog výstavy , která se konala ve dnech 15.-16.9.2012 v Třešti a tam byli k prodeji nabídnuti 4 samci francouzského berana. Je tam zveřejněna i adresa s telefonním číslem chovatele, který bydlí v Třešti, na Vysočině. Snad jsem Vám trochu pomohl. Ještě adresa stránek www.cschtrest.wgz.cz