Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.3.2013 19:37
mona.d

XXX.XXX.44.25

Mám párek belgických obrů.První porod samice nezvládla,všechny mladé nechala mimo hnízdo.Měla jich 10.Připustila jsem znova,porodila před 3dny.Mimo hnízdo jsem našla 2,včera hodila do misky s vodou 1 mládě.Dneska jsem se podívala do hnízda,měla jich tam ještě 10.Večer opět jedno mrtvé v misce s vodou.Myslíte,že vyndavá ty slabší?A je běžný takhle vysoký počet mladých?Každý mě říkal,že mladých mají málo.Tahleměla první vrh deset a druhý třináct

16.3.2013 20:06
rabbit

XXX.XXX.13.70

Jste na tom lépe než já ve smyslu že má snahu je odchovat. Podle mé zkušenosti jsou málo početné vrhy mýtus. Kolik jich umí odchovat zatím neumím posoudit ale nemyslím si že by byl větší rozdíl oproti jiným králíkům.

17.3.2013 06:50
chov.majster

XXX.XXX.165.130

Určite ho neutopila zámerne,ale nevedelo trafiť naspäť.Pri tom počte mladých,keď má samica 3-5 pár.ml bradaviek,nenasýti všetky.Ktoré sú hladné sú prisaté.Sam.keď nemá mlieko/prestane kojiť/ a ide z hniezda preč.Pritom sú hladné stále prisaté.Ako začne behať ich zhodí a oni samozrejme netrafia späť.Ak ich bude menej,malo by sa to upraviť.Príroda si to reguluje sama.Aj tak máte pekne početný vrh.Skôr podporiť samicu krmivom,aby mala viac mlieka.Skúste počkať a moc ju nevyrušovať.

17.3.2013 09:20
mona.d

XXX.XXX.44.25

Děkuji za odpovědi.

17.3.2013 12:23
jarvan

XXX.XXX.144.210

Doporučil bych Vám připustit ve stejnou dobu ještě jednu, nebo dvě samičky a počet mláďat jí redukovat zhruba na 8 a zbytek podložit ostatním králicím.

Přidejte reakci

Přidat smajlík