Papoušíček - optimální podmínky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.11.2009 10:05
saluki

XXX.XXX.38.103

Dobrý den, chci poprosit někoho z chovatelů papoušíčků o radu z vlastních zkušeností. Mám pár papoušíčků brýlatých, samozřejmě jsem si nastudovala co nejvíce věcí z netu, ale pořád mám pocit, že jim u mne teď při zimování není zrovna úplně dobře. Jsou ve volierce, 120 x 60x 80. Možná by kvůli průvanu byl lepší ucelený box. Nejsou veselí, pospávají. Zajímá mne, jaké máte odzkoušené optimální podmínky pro jejich chov. Teplota, světlo, délka svícení přes zimu, i třeba krmení, pravidelnost, odčervování, třeba podávání vitamínů, hroznového cukru, přítomnost sépiových kostí, gritu .......................... Chovám jiné druhy a všichni prospívají pěkně, trápí mne to. Děkuji za slušné a přínosné odpovědi předem.

20.11.2009 09:21
martin fiury

XXX.XXX.66.166

saluki napsal(a):
Dobrý den, chci poprosit někoho z chovatelů papoušíčků o radu z vlastních zkušeností. Mám pár papoušíčků brýlatých, samozřejmě jsem si nastudovala co nejvíce věcí z netu, ale pořád mám pocit, že jim u mne teď při zimování není zrovna úplně dobře. Jsou ve volierce, 120 x 60x 80. Možná by kvůli průvanu byl lepší ucelený box. Nejsou veselí, pospávají. Zajímá mne, jaké máte odzkoušené optimální podmínky pro jejich chov. Teplota, světlo, délka svícení přes zimu, i třeba krmení, pravidelnost, odčervování, třeba podávání vitamínů, hroznového cukru, přítomnost sépiových kostí, gritu .......................... Chovám jiné druhy a všichni prospívají pěkně, trápí mne to. Děkuji za slušné a přínosné odpovědi předem.

Zdravím Vás, nemám sice papoušíčky brýlaté, ale chovám papoučíčky šedokřídlé. V mém chovu se nejvíce osvětčily bednové klece menších rozměrů v40xh40xd80. Zkoušel jsem i větší voliérky, ale ty ptákům moc nevyhovovaly. Světelný režim udržuji okolo 12hod denně. Teplota by měla být min 10-15°C, při nižších teplotách ztrácejí aktivitu. Průvanům je moc nevystavujte, nedělá jim to dobře. Nikdy nechovejte papoušíčky ve skupinovém chovu, mám s tím velmi špatné zkušenosti. Jsou velmi agresivní. Ve svém chovu se mě vyskytl problém s vlhností vzduchu. Žil jsem nějakou dobu v Anglii a choval jsem tam 2 páry papoušíčků. Bydlel jsem blízko moře, vlhkost vzduch byla dost vysoká. Nikdy jsem ji neměřil, ale odhaduji ji na cca 80-90%. Měl jsem tam velmi početné odchovy i 8 kusů v hnízdě. Po příjezdu do čech jsem nikdy tak početné odchovy nedocílil. Možná se ale mýlím a s vlhkostí to nesouvisí. Přeji hodně chovatelských úspěchů.

Přidejte reakci

Přidat smajlík