Uživatel s deaktivovaným účtem
Určitě si každý chovatel venkovních ptáčků pamatuje na letošní zimu,kdy v jeden den byl extrémní mráz a to i mínus 3O.
Díky tomuto dni mě omrzli tři ptáci,které asi něco vylekalo a do rána mě přimrzli venku k pletivu.Všichni to přežili,ale jejich nožky totálně omrzli a do měsíce jim nezbil ani jeden drápek.Nemáte někdo zkušenost s podobným problémem? Jsou takto postižení ptáci schopní žít dále a nebo se i dokonce množit? Nebo bude lepší,když je všechny dám do izolace a stávajícím partnerům sehnat jiné ptáky. Jedná se mě o 2 samičky papouška nádherného a 1 samečka papouška horského.Na bidýlku se udrží,potravu si obstarají,ale mám strach,jestli takto postiženej ptáček jen neživoří? díky za reakce
Určitě strádat nebudou. U mně podobně tuto zimu dopadli dva rýžovníci. Měla jsem mnohem hůře postižené ptáčky, nypř. kanára a zebřičku s pahýlem nožky, takže nejen neměli na té noze žádné prsty, ale ani konec nožky. Naučili se sedět na bidýlku, ale měli i ploché prkénko pro pohodlnější sezení. V případě samičky je možné, že bude schopná i hnízdit. Záleží opravdu jen na tom, zda se udrží na bidýlku při páření. Samec k chovu nebude. Pokud mu žádné drápky nezbyly, nebude schopný udžet se na samičce. Rozhodně jim dejte šanci na spokojený život, nebo věnujte nějakému chovateli, který se o postižené ptáky stará. Hodně štěstí
.