Dobrý den,
mám doma zahradní voliéru (železnou, se silným pletivem) o rozměrech 2*2*1m. Bez vnitřního úkrytu - celá voliéra je však zastřešená, navíc se nachází v závětří, v rohu voliéry je zaizolovaná část, kde se papoušci zdržují hlavně v zimě. Úspěšně jsem v ní odchovávala přes 7 let rozely žlutolící (byly venku i v zimě, bylo i cca -15).
Uvažuji o koupi nového druhu a váhám mezi těmito: neoféma tyrkysová či modrohlavá, papoušek kouřový, papoušek červenokřídlý.
Mohli byste mi prosím někdo poradit, na co při výběru dbát, jakému druhu dát do mých podmínek přednost a jestli je voliéra vůbec vhodná (ráda bych si opět pořídila pár a pokusila se o odchov).
Děkuji za odpověď.
Dobrý den, takže na neofemy by to stačilo,ale modrohlavé nemůžete mít přes zimu venku,známí má přes zimu venku tyrkysáky a v pohodě,ale já bych to neriskoval , kouřáci by tam být mohli,ale myslím si že je to malé,ať poradí někdo kdo kouřáky má,na červenokřídlé zapomeňte,protože ta voliera je na ně malá a v zimě by vám přimrzli dost možná ke kci.voliery,když říkáte že ji máte z železa,u červenokřídlých na to omrzání bacha,já mám červenokřídlé ve volieře dlouhé 4,5 m.foto pro inspiraci.at se daří
Jak psal kolega nade mnou, kouřáky ani červenokřídlé nee, ty neofemy klidně ale pokud chcete modrohlavé tak bych je někde zimoval např. v bednové kleci. Tyrkysáci a bourci zimu jakž takž zvládnou, ale nevím jak bez možnosti záletu...
Ty žlutolící si myslím že jste tam měla ideální, ale zase věřím že chcete změnu, já bych do takové klece uvažoval o zpěvácích, případně o rozele žlutohlavé, ale pro ni jsou to také min. podmínky co se týče prostoru...