Dobrý den, vím, že už se to tu určitě probíralo, ale je to nějaký ten pátek, zajímalo by mne, zda to někdo další třeba nezkusil. Ráda bych přes zimu odchovávala po párech ve vnitřních volierách a v létě dávala rodičovské páry i s odchovem do společné venkovní voliery, myslíte, že je to reálné? Neím, jak je to s chováním rodičů k cizím mláďatům a k dalším párům. Pokud se někdo můžete podělit o zkušenosti, určitě mi to pomůže. Děkuji předem za odpovědi. Petra
nikolas
XXX.XXX.142.65
S tímto způsobem chovu mám dobré i špatné zkušenosti. Když jsem s rudohlavými začínal, tak jsem koupil 4 mladé kusy a logicky jsem je měl všechny spolu. Po roce a půl se ale ukázalo, že jsou to všichni samci a tak jsem byl nucen shánět už vybarvené samičky. Po velkém úsilí jsem je sehnal a až do věku tří let byli pohromadě a nebyl žádný problém. Spíš mě zaráželo, že si sebe navzájem nevšímají a neprobíhal mezi nimi žádný kontakt.
Loni na podzim jsem je dal po párech do zimoviště a pokoušel se o odchov, ani u jednoho páru se ale nezadařilo. Takže na jaře šli do venkovní voliéry a asi tak za 14 dní jsem si všiml jak se samičky perou. Ihned jsem je proto oddělil a už bych si je netroufl dát dohromady. Takže v těchto věcech těžko radit, může to fungovat ale taky nemusí.