Dobrý den, prosím zkušenější chovatele o radu. Mám dvě neofémy tyrkysové 2010. Je to mutace opalín? Je to pár? Obě mají bílý proužek viz. foto. - další vložím ihned Děkuji
Díky za odpověď, můžete mi prozradit "rozlišovací znaky". Když sedí vedle sebe jsou identičtí. Na fotce se ten blížší více napřímil, ale po chvíli se srovnal a jsou jako dvojčata. Známý mi je koupil na burze. Tam mu chovatel řekl, že se jedná o pár, ale mám podezření, že jsou příbuzní. Pro jistotu chci 2 ptáky dokoupit a promíchat. Co si o tom myslíte? Bude lepší koupit opalíny nebo jimou mutaci? Nechci dělat zbytečné pokusy.
Dobrý den máte 1,1 ale nejpíš budou příbuzní,protože to koupil od jednoho chovatele tak nejspíš příbuzní budou,ale nemusí být.Vpravo je samec a vlevo samice.Samec má víc modrou hlavu a hranatější.Záleží co se vám líbí,ale určitě bych volil opalína,ale opalínů je mnoho(šedozelený opalín,skořicový opalín,skořicový šedozelený opalín,...)Samozřejmě že cena už je několikrát větší. Ať se daří nashledanou