eddie
napsal(a):
Taky by mě to zajímalo,jak to je mám 1.0 červenou skořici štěpáka na ino,je z páru 1.0 oranž/ino,modrá,musel i na skořici a 0.1 oranž albino,která musela být i skořicová,jaká by byla nejvhodnější 0.1 k tomu kromě oranž albino.Chci dát oranžskořici.
Dobrý den, tak si myslím, že od dvou oranžů nemůžete mít červeného penanta. Je to určitě 2 f oranž, mám takového doma taky, sice neštěpí na INO, ale na straky a je červený jako přírodní penant, je to prostě dvoufaktorový oranž. Loni jsem měl od něj mladý a všechno oranž.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zkusím vám odpovědět. Oranž je dominantní mutace.Z tohoto složení odchováte přírodní ptáky někteří budou štěpit na žlutou či oranž,někteří samci zdědí vlohy skořice(štěpáci),můžete se dočkat i žlutého ptáka a některá samička může bý k tomut i skořicová.
K druhému příspěvku.
Dle mně nelze z tohoto složení odchovat 1,0 červ.skořice, ale mohu se plést nebo spíš nejsem si 100% jistej.
Oranž štěp. na modrou tak to je taky blbost.Co zvolit k vámi uvedenému samci krom 0.1 oranž ino.
Já bych volil buď modrou samici, v tomto složeníl ze odchovat albíno,nebo albínku samici a lze dosáhnout odchovu 0.1 oranž ino. Pokud se pletu tak mne opravte Pavel
Taky jsem byl překvapen jak je možné že z toho vypadl samec skořicový pro uplnost tohoto ptáka jsem koupil,rodiče jsem neviděl a je to od chovatele od kterého mám více ptáků a důvěřuji mu,pro mě je důležité aby štěpil na Ino jen když už je z takových rodičů tak by bylo škoda to nevyužít pro i jiné kombinace mutací,kdyby to byla samice tak je to jasné že samec štěpil na skořici a není se o čem bavit,ale zaráží mě že to je samec(mám ho testovaného na DNA).Proto se jen tak ptám a zajímá mě diskuze chovatelů penantů z praxe,jelikož já s nimi teprve začínám.
Taky jsem byl překvapen jak je možné že z toho vypadl samec skořicový pro uplnost tohoto ptáka jsem koupil,rodiče jsem neviděl a je to od chovatele od kterého mám více ptáků a důvěřuji mu,pro mě je důležité aby štěpil na Ino jen když už je z takových rodičů tak by bylo škoda to nevyužít pro i jiné kombinace mutací,kdyby to byla samice tak je to jasné že samec štěpil na skořici a není se o čem bavit,ale zaráží mě že to je samec(mám ho testovaného na DNA).Proto se jen tak ptám a zajímá mě diskuze chovatelů penantů z praxe,jelikož já s nimi teprve začínám.
eddie
napsal(a):
Taky by mě to zajímalo,jak to je mám 1.0 červenou skořici štěpáka na ino,je z páru 1.0 oranž/ino,modrá,musel i na skořici a 0.1 oranž albino,která musela být i skořicová,jaká by byla nejvhodnější 0.1 k tomu kromě oranž albino.Chci dát oranžskořici.
Dobrý večer,budete mít v odchovu samce přírodní skořice/ oranž a půlka bude štěpit na ino,samičky přírodní skořice / oranž a ino skořice / oranž. Oranž není dominantní,nýbrž co-dominantní vůči modré.Já bych Vám doporučoval samičku lutino.
Dobre rano oranz je dominantny iba voci modrej linii a stepit na oranz moze iba prirodny vtak. Mlade- 1.0 prirodne neiste na zltu a ino a skoricu........1.0 zlty neisty na ino a skoricu..........0.1 prirodna neista na zltu........0.1 prirodna skorica neisto zlta.........0.1 lutino neisto na zltu ........0.1 lutino skorica neisto na zltu..........0.1 zlte lutino..........0.1 zlte lutino skorica.