Alisterus amboinensis amboinensis.

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.4.2011 19:29
kizik

XXX.XXX.32.102

Dnes mi samec zabil samičku,je to velká škoda oba byli čtyřletí.smajlík

25.4.2011 19:31
kizik

XXX.XXX.32.102

Pářili se krmili o to víc mě to mrzí,tak teď zas sehnat samici.smajlík

25.4.2011 19:34
kizik

XXX.XXX.32.102

Urval ji celý zobák,je to zajímavé,většinou v toku jsou agresivní samice.smajlík

25.4.2011 20:13
jurin

XXX.XXX.90.180

je to hrozný pohled ale i takový je chov papoušků...bohužel. Zajímalo by mě jestli se tomu nedalo nějak předejít, např častým pozorováním jejich chování a nebo prostě samcovi ze dne na den "ruplo v bedně"? Mě vloni samec u papoušků rudobřichých napadl také nečekaně samici a kdybych v ten den neměl volno tak by asi bylo také po ní. Dostávala se z toho přes měsíc, letos ale bylo vše v pořádku a již samice sedí na vejcích. Hold příroda je někdy nevyzpytatelná...smajlík

25.4.2011 22:25
fylip

XXX.XXX.80.34

Já jsem loni poprvé odchoval alexandry malé. Když měli mláďata v budce jedno měsíc a druhé bylo o dva dny mladší, tak mi samice samce taky téměř zabila. Myslel jsem, že přišel o oko a noze jsem taky nedával velké šance. Okamžitě jsem ho vzal z voliery a oko i nohu mazal optalmoseptonexem. Do dvou týdnů se mu to spravilo a dokonce i oko měl, ale první tři dny jsem si tím nebyl jistý, protože měl polovinu hlavy strašně oteklou. Mladě krmil samec a samice se o ně tedy nestarala, tak jsem je musel dokrmit ručně. Jednoho jsem prodal jako společníka a zrovna nedávno jsem se dozvěděl, že už i mluví a druhý je v chovu. Samce jsem přidal zpátky k samici a letos už jsem několikrát pozoroval páření a zase navštěvují budku, tak jsem zvědaví.
Hodně štěstí s sehnáním samice.
Fylip

nikolas

25.4.2011 23:04
nikolas

XXX.XXX.204.8

Něco takového opravdu zamrzí a zvlášť když se to stane u druhu který není tak běžný. Mě se taky letos stala nemilá věc, u alex. vousatých jsem měl v budce tři týden stará mláďata a jednou ráno jsem je našel všechna mrtvá. Byl jsem z toho dost špatný a nechápal jsem to. Loni odchovali bez problémů. Mladí byli nakrmení a bez sebemenšího zranění. Pak jsem ale zjistil že se mě pokazil stmívač a při stmívání světlo blikalo. Takže se samice asi lekla a vylezla z budky a mladí pak do rána prochladli. Kdybych měl po ruce v tu chvíli toho maníka co mi ho montoval tak bych ho asi uškrtil vlastníma rukama.

26.4.2011 15:22
johan

XXX.XXX.58.30

Hrůza pohledět, mám podobný problém s barnardy lím. jižními. Samice sedí na vejcích a občas při krátkém pobytu mimo budku, napadá samce a ten se brání. Bohužel takovým způsobem, že mám někdy strach, že to dopadne jako s tou Vaší samicí. Jinak je to super pár....

26.4.2011 18:49
sharon

XXX.XXX.48.41

Dobrý deň, ja som mal podobného 1.0 barnard velký límcový modrý kr.04, ak bola samica cez pletivo, tak ju i krmil, ale ak som ju dal k nemu, tak ju kloval do hlavy a bol by ju zabil,
Samicu som dával dokopy cca 6 mesiacov, takto my zničil aj zelenú aj štep. do modra, potom som ho šťastne predal do Rakúska a tam odchoval,a dali mu jednu samicu a ja som mu ponúkol výber z troch.
S pozdravomsmajlík

26.4.2011 21:30
jurosik

XXX.XXX.111.58

Smutné. Tiež som minule zasahoval pri senegálskych. Inač harmonický pár, rádost bolo na nich pozerat a zničoho nič sa idú teraz pozabijat,ak by som včas nezasiahol ,tak samička je mrtvá. Vymenil som samcou ,kedže mám dva páry a pri druhom páre zase samička napáda samca... Uvidím čo bude dalej. Nech sa vám darí !

6.5.2011 13:09
sharon

XXX.XXX.5.36

Dobrý deň dnes osm navštívil u nás jedného chovateľa a ten má volnú 0.1 pap. amboinov asi 6 ročnú a nechce ju predať, rozprával som mu čo sa Vám stalo, a ak by ste chceli predať Vášho 1.0 - môj tel je +421 905 424 735 stačí prezvoniť.
Ďakujem

6.11.2011 19:19
kizik

XXX.XXX.68.151

Tak po šesti měsících hledání,měsíční karanteně a dvoutýdeního spoznávání mám novou pětiletou samici,jěště nepoužitou v chovu,uvidíme vypadá to slibně,týden seděli každý na jiném bidle ale teď už se od sebe nehnou,na jaře se uvidí.smajlík

6.11.2011 19:36
veska

XXX.XXX.204.119

Držím palce, jsou to nádherní ptáci!!!
Veska

8.11.2011 06:58
agap54

XXX.XXX.65.154

kizik napsal(a):
Dnes mi samec zabil samičku,je to velká škoda oba byli čtyřletí.smajlík

Kurátor Loro parku ve svém atlase papoušků píše doslova toto.Zvláštnosti:Tiší papoušci,velmi dobří letci.Pro pokročilé chovatele se doporučuje společné držení jen za účelem odchovu,mezi páry se opakovaně vyskytuje agresívní chování,při němž může dojít až k usmrcení jednoho z partnerů.Asi by jste je měl mimo chovnou sezonu oddělit,aby se to neopakovalo znovu

Přidejte reakci

Přidat smajlík