Dobrý den,
v mém chovu se objevil nebvykle zbarvený al.čínský. Je to rok 2012, větší množství žlutého peří na hlavě a krku, trochu na zádech. Velmi neobvykle zbarvený zobák, dolní část žlutá ( normálně černá) vrchní část červeno - žluto - černá v tomto věku (cca 10 měsíců) je vždy zobák černý bez ohledu na pohlaví. Také drápky nebvykle bílé. Dle konzultace s veterinářem se nejedná o patologickou poruchu. V mém chovu je 15 párů číňanů mnoho let ( společný chov) a toto je první jinak zbarvený pták. Prosím pokud máte jinak zbarveného ptáka než je obvyklé, prosím pošlete foto a kontakt. Děkuji.
Libor Suchý
143814
napsal(a):
A samozřejmě prosím o vaše názory a zkušenosti.
Děkuji - Libor
Dobrý den, veterinář sice nejsem, ale řekl bych nějaký problém s játry, bohužel.....Velmi mi to připomíná fotku s papouškem královským v článku Změny barvy peří z pohledu veterináře v časopisu Papoušci č.5/2012 pana MvDr.Viktora Tukače na straně 292.
ikor
XXX.XXX.106.31
143814
napsal(a):
Dobrý den,
v mém chovu se objevil nebvykle zbarvený al.čínský. Je to rok 2012, větší množství žlutého peří na hlavě a krku, trochu na zádech. Velmi neobvykle zbarvený zobák, dolní část žlutá ( normálně černá) vrchní část červeno - žluto - černá v tomto věku (cca 10 měsíců) je vždy zobák černý bez ohledu na pohlaví. Také drápky nebvykle bílé. Dle konzultace s veterinářem se nejedná o patologickou poruchu. V mém chovu je 15 párů číňanů mnoho let ( společný chov) a toto je první jinak zbarvený pták. Prosím pokud máte jinak zbarveného ptáka než je obvyklé, prosím pošlete foto a kontakt. Děkuji.
Libor Suchý
Dobry.ako vidim nechocáťe vtáctvo teraz ale už dlhšu dobu ked máte tolko činanov.ja chov.ca.40.rokov a malsom šeljaké prekvapené.ten alx.činan može byť kudne straka možťe mať chove štepáka ktoré páve vichodil stakaté mláda.priklad ked prišli do modi kakariky strakaté boli drahé na burze UH.som kupil 5 párov zelené které mali máličko bielé nehti a na rok večina mlade boly pekné straky.len tolko moja skusenosť.
143814
napsal(a):
Dobrý den,
Libor Suchý
Přesně tak, jedná se o poruchu jater.