Umírání mláďat kanárů

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.3.2013 18:06
velpap

XXX.XXX.219.2

Prosím kanárkáře o radu, stalo se mi,a bohužel ne jenom mě, ale i pár chovatelům v okolí, že cca 7-10 dní po vyklubání z vajec kanáří mláďata uhynou, přitom jsou nakrmená, pěkně vyvinutá, kdyby se to stalo jenom mě, řeknu dobrá, dělám nějakou blbost, v podstatě s kanáry začínám, mám jen papouchy, ale stalo se to několika chovatelům v okolí, jednomu asi 50 mladých, a ten se na kanáry dlouhodobě specializuje, díky za slušné odpovědi.

13.3.2013 20:13
mozaik

XXX.XXX.40.144

Takhle typovat diagnózu nebo příčinu, nemá vůbec smysl. Pokud je těch mrtvých mláďat hodně, pak je nejlepší vzít několik kusů na veterinu na pitvu. Dostanete přesnou informaci i s doporučením, jaké léky na případnou infekci zabírají. Ve finále Vás to vyjde levně, ale hlavně do budoucna budete vědět, o co jde a nebudete si lámat hlavu, trnout po každém líhnutí, nebo zatěžovat ptáky zbytečnou neúčinnou léčbou na nějakou odhadnutou příčinu. Ještě doporučuju nechtít odborné vyšetření po běžném veterináři, který na toto není zařízen. Můžete k němu zajít a on Vám doporučí specializované pracoviště v okrese. S výsledkem vyšetření zpátky za veterinářem a on Vám sežene případný lék. Celé to trvá obvykle méně než týden.

14.3.2013 08:27
lupus4

XXX.XXX.252.137

pokud chováte i andulky, je možné , že jde o polyomavirovou infekci...

14.3.2013 21:34
velpap

XXX.XXX.219.2

lupus4 napsal(a):
pokud chováte i andulky, je možné , že jde o polyomavirovou infekci...

Andulky mám asi jako jeden z mála u nás v pořádku, neměl jsem v odchovech jediného skokana.

14.3.2013 21:57
kubrt11

XXX.XXX.53.50

velpap napsal(a):
Prosím kanárkáře o radu, stalo se mi,a bohužel ne jenom mě, ale i pár chovatelům v okolí, že cca 7-10 dní po vyklubání z vajec kanáří mláďata uhynou, přitom jsou nakrmená, pěkně vyvinutá, kdyby se to stalo jenom mě, řeknu dobrá, dělám nějakou blbost, v podstatě s kanáry začínám, mám jen papouchy, ale stalo se to několika chovatelům v okolí, jednomu asi 50 mladých, a ten se na kanáry dlouhodobě specializuje, díky za slušné odpovědi.

Zdravím,příčin může být několik,většinou se ale jedná o napadení kokcidiemi,na což Kanáři dost trpí,a jsou značně choulostivý!Doporučuji dát vyšetřit trus,znám případy.kdy vyhyne půlka chovu,samozřejmě vždy ti nejcennější jedinci!Ať se daří!K.

14.3.2013 22:14
velpap

XXX.XXX.219.2

Děkuji za nápady, zkusím to a uvidím.

Přidejte reakci

Přidat smajlík