Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.6.2013 13:45
linda1

XXX.XXX.8.142

dobry den prosim o radu mam pareček korel sameček sedi od druheho vajička na hnizdě zaroven se samici maji jakoby rozdělene vajička na kterych sedi jenže začal problem začli se lihnout mlade a dnes jsem viděla jedno ležet vedle hnizda nejspiš nenakrmene jelikož oni dale sedi na ostatnich vajičkach a nekrmi už již vylihnute bude asi nejspiš problem prosim je normalni že sedi oba dva?

kovacj

6.6.2013 15:44
kovacj

XXX.XXX.220.72

Dobrý den,

nenakrmené mládě vylíhnuté z vajíčka by do dvou hodin uhynulo. Korely se v sezení na vejcích střídají a když je chladněji, sedí jak samec, tak samice. Mláďata se líhnou postupně a korely zároveň zahřívají a krmí mláďata i sedí na vejcích. Jestli mládě krmí poznáte podle plného volátka nebo zvuku z budky.

6.6.2013 20:05
linda1

XXX.XXX.8.142

Tak se prvni odchov nepodařil ze sedmi vajiček se vylihly dvě korelky ktere uhynuly zřejmě nekrmene protože měly prazdna volatka a zbytek vajiček byl čisty:( snad druha snuška bude zdařila.smajlík

kovacj

6.6.2013 20:10
kovacj

XXX.XXX.79.149

Co jste udělala se zbývajícími 5 vejci? Mláďata se líhnou zpravidla ob den, podle toho jak byly sneseny vejce. Tzn. že se mohly vylíhnout další během týdne. Pokud ale nekrmí, je to problém.

6.6.2013 20:20
linda1

XXX.XXX.8.142

Korely sesedly z vajec a cely den se již do budky nevratili což mi bylo divne tak jsem vajička prosvitila a byla čista bez zarodku a ty dvě holatka tam ležela mrtva:(snad to bylo tim že to byla jejich prvni snuška

kovacj

6.6.2013 20:22
kovacj

XXX.XXX.79.149

Může to být důvod. Jak jsou staré? Máte je venku nebo vevnitř?

6.6.2013 20:29
linda1

XXX.XXX.8.142

Jsou ve venkovni volieře a samička ma rok a sameček rok a pul.Ale bylo od začatku divne že prvni zasedl na vajička sameček a opravdu cely den seděl vždycky navečer vylezl na žradlo a samička zasedla tak na patem vejci a stale seděli oba tak jsem myslela jak to bude s krmenim když on se z toho hnizda prakticky nehnul jen jednou za den no a dopadlo to takhle že dvě se vylihly a nikdo nekrmil protože seděli ještě den na vajičkach a druhy den sesedli oba z hnizda tak nevimsmajlík

kovacj

6.6.2013 20:37
kovacj

XXX.XXX.79.149

Zpravidla to bývá tak, že se se přes den střídají, v pravidelném intervalu a na noc zasedají oba dva. To, že seděl více sameček není obvyklé, ale na druhou stranu ani nemožné. Po vylíhnutí prvního sedí na vejcích než se nevylíhnou všechny vejce, proto se např. u větších druhů papoušků doporučuje ponechat vejce i když jsou prázdná, aby mláďata nezalehli.

Nezbývá, než doufat, že podruhé to bude lepší. smajlík

7.6.2013 15:44
bublina111

XXX.XXX.130.165

Prosím také o radu ohledně mláďat korel - mám v páru 1,0 albino a 0,1 světlá přírodní ( tou barvou samice si nejsem úplně jistá). Nedaří se mi odchovat albino ptáčata - všechna mi uhynula - ty v barvě po matce v pohodě přežijí, uhynou jen ta albina. Díky.

kovacj

7.6.2013 17:13
kovacj

XXX.XXX.125.81

Dobrý den,

všechny mutace -ino jsou takovou hříčkou přírody, většinou jsou obecně náchylnější k nemocem, parazitům, prostě obecně. Těžko takhle říct, proč Vám mláďata pokaždé uhynou, pravděpodobně jim něco chybí. Mláďata jsou slabá nebo nemají proporce k tomu, aby přežila. Já bych zkusila, pokud máte možnost, dát vejce pod jiný pár, případně pár rozdělit. Tak zjistíte, v čem je chyba, pokud je to v korele albino, neměla byste ji již v chovu použít.

Pokud se to stalo jednou, může to být nehodou (ušlápnutí), nezkušeností rodičů, apod. Pokud vícekrát, je třeba něco začít dělat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík