Dobrý den,delší dobu přemýšlím o zařazení těchto krasavců do mého chovu,jediným "problémem" je jejich hlučnost. Proto se zde obracím s prosbou,zda je v Olomouckém kraji chovatel těchto papoušků,kterému nebude vadit,když se přijdu podívat na pyrurky v reálu. Také by mě zajímalo,zda se jednotlivé druhy pyrur od sebe hlasově liší. Nejvíce se mi líbí pyrura zelenolící žlutoprsá.
S ozdravem hidalgo73@email.cz
Dobrý den.
Vybral jste si do hledáčku poměrně hlasitého pyruru. Pyrura žlutoprsý( opalínová mutace pyrury zelenolícého) u mě v chovu byl prozatím nejhlasitější pyrura. Naopak nejméně hlasití jsou u mě pyrurové rudohlaví, ty je však problém sehnat. Každopádně si myslím, že návštěvou nezýskáte objektivní pohled na věc. Pyrurové jsou hlásiči a jak uvidí Vás jako nového vetřelce u voliér, začnou určitě vřískat až až. Vče záleží, kolik pyrurů chete chovat a jaký budou mít vizuální kontakt s okolím. Pokud jsou na klidném místě, kde je nic neruší, většinou si zařvou jen ráno a večer. Někdy mají však své dny a řvou od rána do večera. Také v době toku jsou samozřejmě hlučnější, obzváště pokud se provokuje více párů.
M. Štěpán
atka
napsal(a):
Dobrý den,delší dobu přemýšlím o zařazení těchto krasavců do mého chovu,jediným "problémem" je jejich hlučnost. Proto se zde obracím s prosbou,zda je v Olomouckém kraji chovatel těchto papoušků,kterému nebude vadit,když se přijdu podívat na pyrurky v reálu. Také by mě zajímalo,zda se jednotlivé druhy pyrur od sebe hlasově liší. Nejvíce se mi líbí pyrura zelenolící žlutoprsá.
S ozdravem hidalgo73@email.cz
žlutoprsých mám 4 páry, trošku si zakřičí, ale není to nic strašného většinou si povřeští ráno a trošku večer jinak klid. Když hnízdí tak o nich ani nevím, za to jak se přiblížím ke kleci když už mláďata vyletí z budky tak se jeden pár může ukřičet, ale zbylé jsou v pohodě.