Andulka - samec - zabíjení mláďat

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.8.2013 20:01
mapuli

XXX.XXX.3.120

Prosím o vaše případné rady či zkušenosti. Mám pár andulek, z prvního hnízdění se vylíhla 4 mláďata ze 6 vajíček, oba rodiče se o ně starali vzorně a bez problémů je vychovali (stáří samce i samičky je rok a půl) . O dva měsíce později zahnízdil tento pár podruhé. Jakmile se vylíhlo první mládě, jeden z rodičů ho zabil, tak se to opakovalo i u 2. a 3. mláděte, zbytek vajíček jsem rozdělil mezi ostatní hnízdící andulky. Jednotlivé páry mám rozdělené, takže vniknutí cizí andulky do budky je zcela vyloučeno. Samozřejmě podávám vaječnou míchanici, zelené krmení a veškeré možné druhy prosa atd. Mám podezření, že to dělá samec, je strašně moc dominantní, samičku se snaží neustále pářit a to při jakékoliv příležitosti, když na pár okamžiků opustí budku.
Máte prosím vás s tímto nějaké zkušenosti? Konkrétně myslím, aby samec zabíjel svá vlastní mláďata, pokud ano, co ho k tomu vede? O tom, že občas z nějakého důvodu samička své mladé zabila, jsem už slyšel.
Předem děkuji za vaše připomínky.
Radek

28.8.2013 11:07
forvard

XXX.XXX.8.90

Pokud sedí samička na vajíčkách je potřeba upravit stravu tak, aby se sameček uklidnil. Ubrat na pestrosti, je to velmi individuální, dejte samečka pryč z voliéry to je taky varianta.

Přidejte reakci

Přidat smajlík