Dobrý den. Pomalu se blíží konec demolice starých kůlen a začnu se zabývat stavbou zimoviště 7x3m. Zeptám se asi na blbost,ale. Nevím, jestli je nějak zásadní rozdíl mezi podlahovým a fasádním polistyrenem, ale do výletů mám v plánu polistyren přizdívat, 15cihla,10polistyren a7cihla. Má cenu řešit jestli takový či makový nebo je to jedno? Děkuji .Martin
martin77
napsal(a):
Dobrý den. Pomalu se blíží konec demolice starých kůlen a začnu se zabývat stavbou zimoviště 7x3m. Zeptám se asi na blbost,ale. Nevím, jestli je nějak zásadní rozdíl mezi podlahovým a fasádním polistyrenem, ale do výletů mám v plánu polistyren přizdívat, 15cihla,10polistyren a7cihla. Má cenu řešit jestli takový či makový nebo je to jedno? Děkuji .Martin
Hlavně to nezateplujte polistyrenem tak jak popisujete.Stejnou chybu jsem před lety udělal já.Myši se po čase prokousaly do polistyrenu tam hnízdily a vyváděli nikým neohrožovány mladé a k papouškům si chodily jako do bufetu.Po pár letech váhání jsem to musel beztak předělat a je klid.Luk.
Dobry den,
unika mi vyznam davat izolaci mezi zdivo. Radeji dejte kvalitni cihlu, urcite se vyplati koupit brousene v dostatecne tousce a davat je na zdici maltu pripadne lepidlo minimalizujete sparu a mysi nemaji kudy prolest. Zvenku izolaci. Nezapomente ne zakladaci listu at se zespod do toho nic nedostane a zadne ukoncit. Lepidlo perlinku lepidlo penetraci omitku. Pokud to udelate kvalitne, jste v pohode.
Pokud mate zimoviste ve svahu a cast bude pod urovni terenu, pak musite zvolit tu variantu kterou popisujete. Ale zase, dulezite je udelat to tak, aby mysi nemohli skrze spary prolest a zespodu zakladaci listu. Na venkovni stranu cihel jeste hydroizolaci. Byla mi doporucena ta s hlinikovou folii. Ikdyz bude jiz asfalt straveny, hlinik tam zustane.
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu
http://smidla.eu
martin77
napsal(a):
No budete mít hezkou volieru a zároveň i líheň myší.A velmi výkonou a kvalitní. Vázený ,hlavně to takto nestavte,nikde nikdy žádné dvojité zdi s výplní nebo dutinou.
warezos
napsal(a):
Tak rozdíl je takový, že po fasádním se chodit nedá je měkkčí. Fasádní má pevnost v tlaku asi 50 a do podlahový 150-200 tudíž je tvrdší. Bavím se o EPS. Pokud jste omezen nějakou tlouštkou, pak lze použít šedý grafitový EPS který má lepší izolační vlastnosti oproti bílému.
Zdravím. Tak jsem zas o něco chytřejší. Ten polis jsem chtěl dát mezi zeď jen ze strany do výletů, aby mi to nevyzobávali , jinak pak z venči. Jen mě napadá, já to vlastně bubu částečně přizdívat na sousedovu stěnu do rohu (se sousedem jsem domluven bez problémů, kdyby to chtěl někdo řešit), kde je jedna stěna stavení a druhá zděný plot, tam chci dát taky polis. Ale to bude vlastně uplně stejné, jako když to přizdím, což nedoporučujete. Co teď? Právě, že to mám kuli místu tak rozkreslené, že ty zdi nechci dělat moc široké. Moje představa je tak max 30cm i se zateplením, tedy tak 20cm zeď. Co Vy na to? Díky za Vaše zkušenosti .