Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.1.2015 15:32
peťak

XXX.XXX.159.147

Pěkně zdravím, chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti s papírováním - mám registrované hospodářství, ale už nějakou dobu jsem zanedbávala papírování a teď mám registrované dvě ovečky a čtyři kozy a potřebuji doregistrovat jednu ovečku, která se narodila jedné z těch mých registrovaných před téměř dvěma lety, tři kozy, které jsem pořídila jednu před dvěma lety a dvě před rokem a čtyři v dubnu narozené kozičky, dvě z nichž se narodily jedné z už registrovaných koz a dvě té jedné, co ještě registrovanou nemám... Mám je hlásit všechny jako přísun z neregistrovaného hospodářství (či dosud neregistrované nebo jak to tam je) nebo mám ty mladé hlásit jako "poněkud" opožděné hlášení o narození? a když ty co se narodily té neregistrované nahlásím jako dodatečné hlášení o narození, nebudu mít průšvih, když bude jasné, že už tu jejich neregistrovanou mamku mám dlouho? Uznávám, že jsem to poněkud zanedbala, když já na ty papíry moc nejsem.. (o: Moc děkuji za tipy.

7.1.2015 18:25
roklanka

XXX.XXX.45.128

Vůbec bych si tím nelámala hlavu a přihlásila to jak to bylo, nikdo vám hlavu neutrhne.Taky papírování nesnáším.

Spajly

26.3.2016 11:46
Spajly

XXX.XXX.240.18

Pokud nepobíráte dotace, tak vám maximálně hrozí pokuta, protože bude vidět, jak to bylo a i to je porušení. Nicméně co vím, u ovcí a koz se to moc neřeší a jak jsem psala, pokud nepobíráte dotace a jste malochovatel, také bych se toho nebála, většinou to nechávají být, jen sepíšou protokol ;) Také se může stát, že k vám nikdy nepřijedou :D.

Přidejte reakci

Přidat smajlík