Pozemek kopřiv. Je vhodný pro ovci(e).

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.5.2015 21:06
notormotor

XXX.XXX.11.175

Dobrý den,
mám pozemek 6.000m2 u potoka. Sem tam se na částečně zatopí. Udržba pozemku je nekoneční. Na pozemku roste opravdu velké množství kopřiv. Vlastně. jenom kopřivy a trochu tráva (v horní části. které zvíře má kopřivu jako lahůdku, jestli vůbec takové existuje? Díky N.M.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.5.2015 21:21
Uživatel s deaktivovaným účtem

notormotor napsal(a):
Dobrý den,
mám pozemek 6.000m2 u potoka. Sem tam se na částečně zatopí. Udržba pozemku je nekoneční. Na pozemku roste opravdu velké množství kopřiv. Vlastně. jenom kopřivy a trochu tráva (v horní části. které zvíře má kopřivu jako lahůdku, jestli vůbec takové existuje? Díky N.M.

Spoustu zvířat má kopřivy jako lahůdku... je to vynikající krmivo. Ale nasekané a zavadlé, či sušené. Nevím, co by to žralo čerstvé.

Ovšem ohledně toho pozemku a pastvy přežvýkavců bych neřešila kopřivy tak moc, jako riziko motolic. Protože motolice se vyskytují na takových vlhkých a zatopovaných místech.

9.5.2015 22:50
roklanka

XXX.XXX.46.228

Krůty milují kopřivy, Jak píše bodlinka, není to vhodné pro ovce ani pro kozy.

10.5.2015 07:58
kosta

XXX.XXX.114.1

Kopřivy jsou dobré pro housata a pro prasátka.Nařezané a smíchané se šrotem. Jako pastva pro nikoho. Můžete si z nich udělat špenát.

10.5.2015 18:58
tera1

XXX.XXX.64.22

Prasata mlsaj čerstvé kopřivy po kýblech, jak je natrhám, tak jim je hodím. A myslím, že bahno na pozemku by se jim taky líbilo tak pořádnou ohradu a do ní prasátka.

10.5.2015 19:26
notormotor

XXX.XXX.11.175

tera1 napsal(a):
Prasata mlsaj čerstvé kopřivy po kýblech, jak je natrhám, tak jim je hodím. A myslím, že bahno na pozemku by se jim taky líbilo tak pořádnou ohradu a do ní prasátka.

Domníváte se, že pokud kvalitně ohradím, mohu pěstovat prasátko pastevní způsobem ? Husy jsem už pořídil, ale raději jsou na louce s trávou. Kopřivy nespásají.

11.5.2015 18:01
ledana

XXX.XXX.68.77

Naše ovce Oxfordky kopřivy mají moc rády, ale musím jim je posekat kosou, až zavadnou tak je všechny zbaští smajlík

12.5.2015 16:37
tera1

XXX.XXX.64.22

Já myslím, že klidně. Pastevně odchovaná prasátka považuju za šťastná Ty naše, bohužel, venku být nemůžou, ale kopřivy jim nosím denně.

Přidejte reakci

Přidat smajlík