No to neni zadna legrace... jelti mate ruminatorio, hned to do ni nalejte, jinak ty nohy to je znamka schvaceni... to vypada ze se vam neceho dobreho prezrala, treba liskoveho listi, nebo treba zparene travy... a zpusobilo ji to acidozu, muzete take zkusit podat jedlou sodu... ja mam zkusenosti jen s olejem...propinani je znemka bolestivosti... tohle se mi stalo s kozickou a tehda pomohl ten olej, take jsem svarovala dubovou kuru a kmin... bylo by dobre kdyz by k ni prijel vet a pichl ji hepagen.. tak at to prezije.
Byla jsem u veta říkal že to je svalová něco která vznikla z duvodu nedostatku něčeho. Pichnul ji injekci s tou látkou a k tomu i antibiotika. To bylo včera ale stav kozy je nezměněn. Jěště zkusím uvařit tu kuru. Koza je pořád apatická bez průjmu. není ani nafoukla.Nepřežvykavá, ale asi nemá co když nežere.Prosím poradte co by mohlo pomoct. Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

annna
napsal(a):
Byla jsem u veta říkal že to je svalová něco která vznikla z duvodu nedostatku něčeho. Pichnul ji injekci s tou látkou a k tomu i antibiotika. To bylo včera ale stav kozy je nezměněn. Jěště zkusím uvařit tu kuru. Koza je pořád apatická bez průjmu. není ani nafoukla.Nepřežvykavá, ale asi nemá co když nežere.Prosím poradte co by mohlo pomoct. Děkuji.
Jak je staré to zvíře, čím krmíte a čím léčíte? Dáváte něco na podporu funkce bachoru, nebo jen ten selen a antibiotika?
Maj

XXX.XXX.94.77
Koza mi přestala žrát, dojím ji ale od včerejšího rána má jen malinko mléka, je z kozlem tak je asi připuštěná, ráno zvracela, je apatická, smutná, ani nemečí( a to byla dost uřvaná) bobky má normální, chodí, kouká, ale není ve své kůži, jak jí můžu pomoct? Nafouklá není.
Aj nejaké živočíšne uhlie viac tabliet do nej dostante alebo ak máte humac natur.
"Mně zvracela, ba přímo blila koza, když okousala rododendron.
Jestli kozel blije a nezastaví se, tak je blbost do něho něco cpát - stejně to vrátí. Jestli už se frekvence zvracení zvolnila, je rum ( nebo slivovice, nebo fernet ) dobrá volba. Ale jenom jednoho panáka, ať to zas není otrava alkoholem !
Pak bych podala odvar z dubové kůry ve směsi s čajem z třezalky. Tohle je nejlepší bylinné antidotum ( protijed ) pod sluncem. A nejenže působí jako protijed ( a to prosím i v případě otravy chemikáliemi, třeba hnojivem, postřikem, nebo jedovatou rostlinou apod. ), ale působí velmi dobře i na prosté zharmonizování trávicího procesu.
Na závadu by nebylo ani živočišné uhlí.
A dala bych mu senovou dietu, nějaké větvičky na okus, jádro vynechat. Vodu nezapomenout.
Držím palce.
Jiřina"
"eště upřesním - vidím, že jsem to prve dost odflákla.
Dubové kůry vrchovatou polévkovou lžíci do tří deci vody a povařit 10 minut. Třezalky taktéž vrchovatou polévkovou lžíci spařit čtvrtlitrem vroucí vody jako čaj, nechat odstát 10 minut. Vlažné tekutiny slít do pivní láhve ( měla by tak akorát stačit ) a podat kozlovi do tlamy - sám by to nejspíš nepil. Živočišné uhlí je možno rozmíchat do tohoto elixíru.
Zásah je možno několikrát opakovat vždy po 12 hodinách do upravení stavu.
Jiřina".
Maj

XXX.XXX.94.77
Myslim, ze nesezrala nic špatného, trochu řepy, seno. Žaludky nepoznám, veterinářka nebere telefon, zkusim to pivo, jsem z toho nešťastná, děkuji.