Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.8.2015 20:06
zuz4a

XXX.XXX.25.2

Dobrý den, mám podílovou anglonubíjku. Dojím necelý měsíc. Většinou jsem nadojila necelé tři litry za den. Poslední dny nadojim max.1,5 litru, možná ani to ne. Jak produkci podpořit? Může úbytek mléka souviset s vedren, které ted je? Děkuji za reakce. Zuzana.

5.8.2015 20:50
roklanka

XXX.XXX.46.233

Ve vedrech nádoje klesají.

Mato30

5.8.2015 21:31
Mato30

XXX.XXX.61.92

Ja som si tiež myslel, že koza stráca mlieko kvôli horúčavám a nakoniec som prišiel na to, že si to mlieko sama odciciava, poraďte prosím čo s tým? ako ju to odnaučiť?

5.8.2015 23:20
roklanka

XXX.XXX.46.233

Nádoj může klesat jak vedrem, ale i začervením. Samovydojování je zlozvyk, který se dost těžko odnaučuje. Dělá se takový dvojobojek spojený lištama, aby koza nemohla ohnout hlavu, můžete použít i límec, co se dává psům po operaci, nebo něco podobného vyrobit. Nebo přelepit vemeno.

6.8.2015 21:58
zuz4a

XXX.XXX.25.2

roklanka napsal(a):
Ve vedrech nádoje klesají.

Je možné že až na polovinu?

7.8.2015 08:04
roklanka

XXX.XXX.46.232

Moje kozy snížily produkci mléka asi o třetinu, z pastvy je sahara a zbývají ostrůvky kopřiv, sem tam keře, takže začínám uvažovat o dokrmu. takže je logické, že mléka ubylo. Nelze vše svádět na vedra, rapidní úbytek mléka může způsobit i začarvení, někdy i chuť mléka. Musíte sama posoudit, jak koza vypadá, jakou má srst, bobky a co má k dispozici k žrádlu a zda odpovídá úbytek mléka. Jednoznačná odpověď neexistuje, nádoj jde rapidně dolů při nepohodě kozy. Ale jsou i kozy, které dojí dobře, pak skokově slezou s nádojem a ten si pak drží do zasušení. Co koza to originál.

28.8.2015 14:59
lena1977

XXX.XXX.208.158

roklanka napsal(a):
Moje kozy snížily produkci mléka asi o třetinu, z pastvy je sahara a zbývají ostrůvky kopřiv, sem tam keře, takže začínám uvažovat o dokrmu. takže je logické, že mléka ubylo. Nelze vše svádět na vedra, rapidní úbytek mléka může způsobit i začarvení, někdy i chuť mléka. Musíte sama posoudit, jak koza vypadá, jakou má srst, bobky a co má k dispozici k žrádlu a zda odpovídá úbytek mléka. Jednoznačná odpověď neexistuje, nádoj jde rapidně dolů při nepohodě kozy. Ale jsou i kozy, které dojí dobře, pak skokově slezou s nádojem a ten si pak drží do zasušení. Co koza to originál.

Dobrý den, můžete mi prosím poradit jaké odčervovací prostředky se prodávají pro kozu?Nebo je má jen veterinář? Naše kozička krásně dojila, ale teď v těch vedrech taky mlíčka ubylo.Jinak musím říct, že jsem začátečník, ale srandovnější zvíře neznám, kozenka je strašně chytrá a pěkný komediant smajlík

28.8.2015 15:01
moonika

XXX.XXX.153.81

lena1977 napsal(a):
Dobrý den, můžete mi prosím poradit jaké odčervovací prostředky se prodávají pro kozu?Nebo je má jen veterinář? Naše kozička krásně dojila, ale teď v těch vedrech taky mlíčka ubylo.Jinak musím říct, že jsem začátečník, ale srandovnější zvíře neznám, kozenka je strašně chytrá a pěkný komediant smajlík

Nejaké info aj tu https://www.ifauna.cz/ovce-kozy/diskuse/detail/2973513/zacervenie-info-pre-novacikov-vo-forku#a2974516.

Přidejte reakci

Přidat smajlík