Já bych vám poradil, ale když oni mě zas vynadaj...
Než se ozvou fundovanější, tak něco málo. K těm šupkám z brambor - názory se různí - https://www.ifauna.cz/ovce-kozy/diskuse/detail/3046528/syrove-brambory-pro-ovce#a3046996
Sežeňte si řepu, mrkev... prostě nějakou šťavnatou okopaninu. Ale pozor! ze začátky jen po troškách, než si ovce zvykne ( Trávení). Ještě se dají pořídit různé granule, ale já nejsem tohoto krmení zastáncem, protože je to dle mne zbytečně drahé a za další ty granule většinou obsahují soju // u nás dováženou většinou z jÚ eS Aej = je geneticky modifikovaná! A protože MÁM ( ač si to někteří nemyslí) pokoru k životu, tak soju neuznávám//.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.110
m.chovatel
napsal(a):
Chtěl bych se zeptat čím krmit ovci aby měla dost mléka včera se ji narodily 3 jehnata dávám seno trochu ovsa a samozřejmě čistou vodu, kam. sůl a liz. můžu přidávat šupy z brambor posypané šrotem, nebo tvrdé pečivo je to Saffulka děkuji
Dávejte jí teplou vodu, té třeba vezme víc, než studené. U koz to funguje.
Nubiru

XXX.XXX.61.22
Profesore, moc si z toho ťažkú hlavu nerob. Každý má občas zlú chvílu a zareaguje prehnane a podráždene, ale ja som napríklad za teba vďačná, že tu si a vždy sa na tvoje príspevky teším Nie len že sa niečo naučím, ešte sa aj zasmejem Keď to aj dakedy nie je k veci, už len tá sranda zato stojí. Čo by to bolo za diskusiu bez takej vtipnej figúrky ako si ty!
K otázke: Mliekotvorné sú napríklad ďatelinovité a mrkvovité rastliny, repa a sója. Ak chcete ovci pomôcť s tvorbou mlieka, poobzerajte sa po lucernových (vojteškových) granulách, krmnej repe alebo cukrovarských rezkoch, sójovom šrote, výliskoch či úsuškoch. A dostať do ovci vela vody. Ale na mlieko nasadzuje hlboko počas gravidity, teraz to už vylepšenou stravou ťažko spravíte. Navyše u mäsového plemena ... Jednoduchšie je podľa mňa v prípade potreby dokrmovať zaostávajúce jahňa mliečnou náhradou. Aj tak pojdu len na pekáč, nie?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.110
profesor1
napsal(a):
Mezinárodní podpora!, tak toho si vážím dokonce přehlídnu i to tykání! Aha, TA nubiru, tak to je pro mne čest to tykání
Od profesora by se mohlo hodně lidí učit, co to je nadhled, důvtip a umění neurážet se.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Vojteskovy seno by bylo dobry. Senaz. A priste treba pripustit at se to rodi do travicky.