Syrove brambory pro ovce

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

brano76

22.1.2016 12:43
brano76

XXX.XXX.234.61

Muzou syrove brambory ovce a kolik.dik.

22.1.2016 13:24
chovatelka kamerunek

XXX.XXX.170.130

Mám kamerunky. Syrové brambory strouhám a přidávám. Vše však z rozumem. Na podzim jsem strouhala jablka a míchala s ovsem, jak ubývalo jablek, začala jsem pomalu přidávát brambory a jak dochází brambory, přidávám pomalu řepu nebo mrkev. Takže ovce plynule přechází z jedné okopaniny na druhou. U brambor pozor na klíčky - nejdříve olámat, očistit a pak až strouhat. Pokud je to pro ně novinka, začala bych tak s množstvím 1 hrst nastrouhaných brambor na 1 ks ovce a postupně navyšovat. Znám chovatelé, kteří strouhají vařené brambory, takže i taková možnost existuje.

brano76

22.1.2016 15:10
brano76

XXX.XXX.234.61

Dekuji.

22.1.2016 19:41
neof

XXX.XXX.28.43

Brambory je lepší zkrmovat varene jsou lepe stravitelné.Brambory obsahují toxické glykoalkaloidy, především pak solanin a chakonin. které potlačují tvorbu mleka.Varenim se tyto
glykoalkaloidy castecne rozkladaji.Takze za me ovce ktera ma jehnata tak radsi bez syrovych brambor.

22.1.2016 23:12
profesor1

XXX.XXX.192.98

Krávě jsme dávali syrové zemáky normálně a dojivost se určitě nesnížila. Jedovaté jsou klíčky a zelené zemáky, ale i tak jen nepatrně.
V chytrých článcích se píše :
...Při běžně udávané nebezpečné dávce pro dospělého - 200 mg solaninu - to znamená, že člověk může pozřít tuto zdraví nebezpečnou dávku v jedné větší zelené bramboře či v cca 1 kg zdravých brambor. Otravy bramborami jsou však vzácné. Pokud k nim dojde, jedná se zpravidla o případ, kdy dítě snědlo větší množství plodů (nikoliv hlíz), ovšem vzhledem k jejich nechutnosti a nevelkému počtu jde o velmi nepravděpodobnou událost.
Smažení při teplotách nad 170 °C je pro snižování hladiny glykoalkaloidů účinné, úprava v mikrovlnné troubě má jen malý efekt, vaření prakticky žádný...

Přidejte reakci

Přidat smajlík