Uživatel s deaktivovaným účtem

Co myslíte tím zkracováním obilovin?
Já bych nepřikrmovala, pokud má i seno a liz.

Větší nebezpečí nadmutí nejspíš.

Řešila jsem to s jedním chovatelem, protože mě zas došel oves a v silech je taky prázdno (naštěstí mám ještě ječmen).
Není to prý jak u sena, ale on říkal, že to stačí nechat vydýchat pár dní (5). Ale odzkoušeno nemám.
Pšenici NEDÁVAT!

Na téma pšenice je tu (i jinde) mnoho článků, proč přežvýkavcům nedávat.
Ptala jste se, my odpovídali, co jsme věděli.
Ale každý ať si dělá, co uzná za vhodný, je mi to putna

aja 2
napsal(a):
Proc ? Pšenice dávám jen minimálne a to lloňskou (šrot). A ne pokaždé. Oves ještě není, tak to musím nnějak namychat.
Pšenice má příliš mnoho sacharidů a může způsobit poruchy trávení. Pokud jsou Vaše zvířata zvyklá a Vy jste opatrná a sledujete je, zřejmě to zvládnou. Ale jinak může stačit hrneček pšenice na to, aby koza nebo ovce byla v ohrožení života.

Pšenicí se krmit dá, ale už to chce trochu tomu trávení přežvýkavců rozumět. Určitě né zkrmovat čistý pšeničný šrot.

A kdyžtak přidat otruby, ať se trochu zlepší pH.

Přišlo mi to jako výpad, tak jsem neměla chuť reagovat a vysvětlovat. Kdyby se zadavatelka o svoje chované krapet zajímala, nejspíš by zrovna tohle věděla (čím je krmit a čím ne)

napsal(a):
Přišlo mi to jako výpad, tak jsem neměla chuť reagovat a vysvětlovat. Kdyby se zadavatelka o svoje chované krapet zajímala, nejspíš by zrovna tohle věděla (čím je krmit a čím ne)
Na začátku nikdo neví všechno, je dobře, že se ptá. Někdy člověka nenapadnou věci že se po pár dnech diví...
Vitas55

XXX.XXX.63.22
Od toho jsou diskuze. Nechcete tak nemusíte radit a soudit začátečníka to je ubohé a nedůstojné.