Uživatel s deaktivovaným účtem

Já používám tyhle: http://eshop.agrotrans.cz/stojka-pro-vypas-10590cm-kov-hrot-bila/?cid=1903
Nejsou dělané z recyklovaných plastů jako jiné levnější varianty, mám jich nakoupených asi 600 a používám je už 6 let a ze všech co jsem kdy koupil jsou prostě nejlepší. Když o nějakou příjdu tak jen díky své blbosti, že si je třeba přejedu autem když se mi někde válí. Během normálního používání nepraskaj. Když mi do ohradníku vlítnou třeba prasata, tak spíš na tyčce ohnou železný hrot, než by tyčka praskla. Hrot se dá pak opět narovnat. Pozor na ně musím dávat jen při podsekávání lanek křoviňákem, abych z nich kus profilu neuštípl, ale to se musí dávat pozor asi u všech. Při uklízení se dají tyčky do sebe zacvaknout a drží pak hezky pohromadě. Do rohů to chce ale dát dřevěné kůly. Všechny plastové tyčky se tlakem dřív nebo pozdějc začnou ohybat.
Pokud plánujete ohradu uklízet, tak drát není moc vhodné řešení. Doporučil bych lanka se zvýšenou vodivostí. Nejsou o moc dražší než ty obyčejné a těch pár korun navíc se vyplatí.

Nepraskaj drzaky lanek kdyz se rozhodne neco ohradu probehnout? Ja mam laminatovy tycky a izolatory tak pul na pul klasicky na ostinu a pak ty novy se zavitem na sroubovani. Mistama mam ohradu jen z laminatu a tam do rohu dam jen laminat a pak jeden pod uhlem cca 30stupnu do zeme a vyvazu ho k rohovymu, pekne to napne a je to pruzny. Rek bych ze pruznost laminatu je nekonecna :).

Ne, nemám problém, že by držáky praskaly. Tím stylem jak píšeš, je taky možné je jako rohové použít, ale já holt jsem zvyklej do rohů dávat dřevo s vrutovejma izolátorama.
A Lamináty jsou jinak super, u krav je používám neustále. Ale pružnost laminátu bohužel není uplně nekonečná. Jako malej jsem si z nich dělal luk a později i kuši a když už se ohybají moc, tak pak si ty sklolaminátový třísky píchat do ruky není uplně super

:) taky jsem delal, oboje. Telo luku nebo kuse je potreba obalit hadrovou izolackou :)
Ale ty stary tycky co se prodavaly pred dvaceti a vic rokama ty pichaly uz tenkrat. Ted ty novy, napriklad zeleny se spickou maj povrchovou upravu. Nebo se daj koupit lesteny. Ale obcas i u novejch kdyz to prenasim jen v podpazi tak mam predlokti popichany.
Do rohů mám také v plánu dát dřevěný kůl. A s tím drátem jsem to popletl měl jsem na mysli lanko :). Jinak jsem zvažoval koupit tyto sloupky http://www.kamir.cz/tycky-pro-elektricke-ohradniky-titan-90-cm-plast-bily-dve-spicky ale vůbec nevím jak dobré jsou, jestli něco vydrží či co.

Soused ma taky tyhle plastovy a v mistech kde ma ohradu do oblouku atd, tak se mu ohejbaj a uz se moc nevracej. Na rovny mista to bude ok, tam vahu lanka nese roh a zbytek staci lanko jen podpirat. Kde jsou bocni tlaky je to horsi.

Jo tyhle z kamiru taky nejsou špatný.
Hlavně z kamiru nebrat ty nejlevnější. Před třema lety jsem jich dostal asi 40 a dneska z nich zbývá už jen pár. To jsou právě ty z recyklovaného plastu bez UV ochrany. Jednak jsou 2x tenčí, v nižších teplotách strašně ztvrdnou a jsou strašně křehký a praskaj jak o závod. I rozvržení úchytů mi nevyhovuje. Mluvím o těhle: http://www.kamir.cz/plastova-tycka-pro-elektricke-ohradniky-90-cm
mastnacek: jo ty zelený jsou v pohodě, ale kuk ani kuši jsem z nich ještě vyrábět nezkoušel

Kubo, souhlas, že tyhle z posledního odkazu jsou děsná shitka! Nevědouc jsem je nakoupila a taky už jich zbývá jen pár. Úplně vyhozené peníze.
Já už bych nebrala jiné než pravoúhlým průřezem a zpevňujícími žebry.
napsal(a):
Kubo, souhlas, že tyhle z posledního odkazu jsou děsná shitka! Nevědouc jsem je nakoupila a taky už jich zbývá jen pár. Úplně vyhozené peníze.
Já už bych nebrala jiné než pravoúhlým průřezem a zpevňujícími žebry.
Já zas jsem zvyklý jen na laminátové... ale u sloupků vždy záleží k čemuž a jak budou použity.
tau

XXX.XXX.123.1
napsal(a):
Já používám tyhle: http://eshop.agrotrans.cz/stojka-pro-vypas-10590cm-kov-hrot-bila/?cid=1903
Nejsou dělané z recyklovaných plastů jako jiné levnější varianty, mám jich nakoupených asi 600 a používám je už 6 let a ze všech co jsem kdy koupil jsou prostě nejlepší. Když o nějakou příjdu tak jen díky své blbosti, že si je třeba přejedu autem když se mi někde válí. Během normálního používání nepraskaj. Když mi do ohradníku vlítnou třeba prasata, tak spíš na tyčce ohnou železný hrot, než by tyčka praskla. Hrot se dá pak opět narovnat. Pozor na ně musím dávat jen při podsekávání lanek křoviňákem, abych z nich kus profilu neuštípl, ale to se musí dávat pozor asi u všech. Při uklízení se dají tyčky do sebe zacvaknout a drží pak hezky pohromadě. Do rohů to chce ale dát dřevěné kůly. Všechny plastové tyčky se tlakem dřív nebo pozdějc začnou ohybat.
Pokud plánujete ohradu uklízet, tak drát není moc vhodné řešení. Doporučil bych lanka se zvýšenou vodivostí. Nejsou o moc dražší než ty obyčejné a těch pár korun navíc se vyplatí.
Dobrý den.Po kolika metrech je dáváte? díky za odpoved.

tau
napsal(a):
Dobrý den.Po kolika metrech je dáváte? díky za odpoved.
Záleží na terénu, někde jsou jen půl metr od sebe a někde jsou 10m od sebe. Prostě musí kopírovat terén.
tau

XXX.XXX.123.1
napsal(a):
Záleží na terénu, někde jsou jen půl metr od sebe a někde jsou 10m od sebe. Prostě musí kopírovat terén.
O.k. Dekuji.
já tedy zkusím tyto sloupky :) http://eshop.agrotrans.cz/stojka-pro-vypas-10590cm-kov-hrot-bila/?cid=1903, jen čas ukáže jestli se nákup vyplatil . děkuji.
Http://www.kamir.cz/tycka-pro-elektricky-ohradnik-titan-plast-bily-8-uchytu-90-cm
nebo ještě tyto tyčky, má někdo zkušenost? :).
bzuk

XXX.XXX.251.17
Dnes jsem koupil také tyto sloupky Titan z Kamíru a vypadají slušně. Dříve jsem kupoval ECO 90, jelikož jsem o tom neměl dostatečný přehled a to nebyla moc dobrá volba. U sloupků TITAN jsou i dobře rozmístěny úchyty na lanko, kdežto u těch ECO mi to moc nepasuje.

Moonggi: já si myslím, že oboje bude dobrá volba, ale zkušenost z těhle dvou mám jen s těma z Agrotranzu, které můžu vysloveně doporučit. Hlavně nebrat žádné ECO!