Uživatel s deaktivovaným účtem

Taky vam pri digitalizaci pajdaj geodeti kde se jim zlibi? U nas to zacalo na jare kdyz me rodili ovce, tak chlapi tam zatloukali koliky a rusili. Pak jsem mel problem s kulhanim, ovce na tri skupiny a oni me lozili z jedny ohrady do druhy. Bohuzel v moji nepritomnosti a ostatni clenove rodiny nemaji povahu je jit vyhnat. Ted budou pobihat znova, tak jsem je odchytil a ze takhle ne, bud at si prinesou nekolik paru obuvi nebo nez pujdou merit ke me, tak at si prijdou pro navelky. Prisli, ale opet jsem nebyl doma a chlapci si u mamci vyfasovali navleky, navlikli, potapali tam kde nemeli a pak vlezli do ohrady. Mam chut je vyhnat a uz nepustit. Takhle prolezou velou vesnici od jednoho chovatele k druhymu a nestesti je na svete. Jsem uz asi i trosku paranoidni po tom martiriu s kulhanim, ale i geodeti od statniho uradu by meli respektovat tyhle veci. Bejt to stado o sto hlavach tak je to na zalobu.

Myslím, že když se s nimi jako s jednotlivci nedá domluvit, je to opravdu na stížnost, aby si dali příště pozor. Ideální by bylo mít třeba posudek od veterináře, že zvířata po vstupu goedetů na pastvinu začala kulhat, což s největší pravděpodobností způsobila přenesená nákaza. Nebo aspoň apsat, že tím jejich vstupem se znehodnotila dosud používaná pastvina, což Vám působí škodu, pokuste se vyčíslit, jaká škoda Vám vzniká znehodnocením a nepoužíváním pastviny na jistou dobu a léčením zvířat. A zdůrazněte, že když se to bude opakovat, tuto za tuto škodu budete požadovat náhradu. A také asi vyškolte rodinu, aby s nimi tedy nejednala, pokud nejsou ohlášení. Pokud se ohlásí, můžete se na ně připravit a řádně je poučit, případně je zkontrolovat, jestli netrajdají sem tam v jedněch botách. Myslím, že to není legrace, ale pokud neuděláte bubu na jejich nadřízené úřední cestou, nic nedosáhnete.
Úplně chápu Vaše naštvání.

No oni tohle vubec netusi. A to nemusi jit jen o prenos kulhani ale i dalsich chorob a parazitu na botach. Kluci za to moc nemuzu kdo nic nechova tak ani netusi ze muze neco po je bat. Kdyz jsem za nima sel a vysvetlil tak pochopili jeste byly vystrazeny jestli si nekakazej svoje kopyta. Dnes se me ohlasili po treti hodine ze na me pockaj tak jsem zvedavej. Asi bych to tezko vycisloval a neceho se domahal.
Rodina to je kapitola sama pro sebe, jeij valna vetsina az na manzelku me zpusobila podobny trable kdyz to zlehcovaly a pritom videli jak se s tim peru kolik ovci uz muselo zarvat. Nekdy to je marny.

Třeba se s těmi kluky nakonec domluvíte, ale příště přijde někdo, kdo u vás teď nebyl, a máte to nanovo. Nemyslela jsem, že byste to doopravdy vymáhal, ale stanovit nějaká pravidla, která by museli respektovat. To se většinou podaří, jen když se něčeho obávají. (Třeba kdybyste těm geodetům řekl, že je to nakažlivé pro lidi, už by si dali hodně pozor .) Snad to bude v pořádku, uvidíte.

Uz aby to bylo hotovy, za par dni se bude jste chodit s tou poblblou komisej a budou resit jestli nahodou neudelali geodeti pri vymerovani chyby. to budou narody co budou vsude tapat. Asi budu za zlyho pana protoze jak me chytne amok, tak je zle :).
Momentálně mě chodí přes pastviny denně možná i deset hobařů, kteří před a po, projdou několik různých pastvin různých chovatelů. Neřeším to, protože nechci k Chocholouškovi! Vím že to zlehčuji, ale věřím že zdravý kus je odolný a nezdravého se rád zbavím raději dřív, než by se mě rozmnožil o další méněodolné potomky.
Minulý týden jsem bez ztráty desítky přežil kontrolu z vetrinární inspekce. Přišli, přezuli se do určitě NEDESINFIKOVANÝCH holínek a šli dál. Kdybych místo uvítání a stálého úsměvu na ně vybafnul že si nepřeji aby mě tu šlapali v botách se zbytky bláta a asi i hnoje, tak bych stopro nedopadl tak jak jsem dopadl Jeden byl chlap z chovatelské praxe od mládí a bylo to opravdu poznat. Byla radost diskutovat s někým, kdo zkloubil dlouholetou praxi s odbornou teorii!
Kdyby jste měl někdo zájem..., jezdí i na udání, tak že řekněte a já jim klidně zavolám a pošlu je k vám

Zase blabol profesorskej... zdravej kus hnilobu chytne na to tata. Radsi budu za zlyho nez nekolik mesicu lecit hnilobu. Takova vlezdro pr delka rozhodne nejsem.

Tak si svoje zlehcovani strcte za klobouk a nebo vite kam... presne tam.
Nekdy fakt radsi mlcte, jestli to ze nekomu kulhaj ovce a nekdo trajda z jedny ohrady do druhy od zdravych k nemocnym..jestli tohle je vyhledavani problemu, tak jste u me totalni de...l.

profesor1
napsal(a):
Momentálně mě chodí přes pastviny denně možná i deset hobařů, kteří před a po, projdou několik různých pastvin různých chovatelů. Neřeším to, protože nechci k Chocholouškovi! Vím že to zlehčuji, ale věřím že zdravý kus je odolný a nezdravého se rád zbavím raději dřív, než by se mě rozmnožil o další méněodolné potomky.
Minulý týden jsem bez ztráty desítky přežil kontrolu z vetrinární inspekce. Přišli, přezuli se do určitě NEDESINFIKOVANÝCH holínek a šli dál. Kdybych místo uvítání a stálého úsměvu na ně vybafnul že si nepřeji aby mě tu šlapali v botách se zbytky bláta a asi i hnoje, tak bych stopro nedopadl tak jak jsem dopadl Jeden byl chlap z chovatelské praxe od mládí a bylo to opravdu poznat. Byla radost diskutovat s někým, kdo zkloubil dlouholetou praxi s odbornou teorii!
Kdyby jste měl někdo zájem..., jezdí i na udání, tak že řekněte a já jim klidně zavolám a pošlu je k vám
No, díky, těch kontrol na udání si užívám stále dost i bez Vás . Letos třeba byli u mě v půlce května a teď už zase minulý týden. To jen veterináři. Každoročně nejméně jednou plemenáři. Letos se přidala i inspekce životního prostředí, odbor pro odpady z městského úřadu a také stavební úřad. Přitom kromě zatím neznámého výsledku ze stavebního úřadu vždycky všechno proběhlo dobře. Jo, sousedi se zájmem o obecné blaho dokážou zaměstnat hodně lidí a stojí to i dost peněz. Také jsem tu měla jednoho nového, i když ne mladého doktora z KVS, který byl z praxe, možná nás kontrolovali stejní doktoři.

profesor1
napsal(a):
Jj, to jsem přesně já, ale klidně nech ovce kulhá, hlavně když mě Chocholoušek nemá v hledáčku!
Ten vas tam ma stejne ve slozce Cholerik :).

Ne, dusevne nemocnej si prece nikdy nepripusti ze je dusevne nemocnej a nepujde se lecit, dobrovolne. Ale vam preju hodne radostnych usmevu a nekulahjici ovce a nebo spis hodne mista v mrazaku, ja to uz nemam kam davat.
Jj, úsměv to je základ! Dám vám radu jak vyprázdnit mrazák - tento víkend jsem měl opět pro sousedy skopové hody. Bylo zde hodně umaštěných úsměvů a mrazák není důvod plnit. Na revanš budu mít dneska mimo jiné vybagrované základy pro nový plot A večer bude zase úsměv, pokud teda nepřekopnem kanalizaci
Tak že kdo má plný mrazák a neví co s tím, je u mne děsný škrťa, a navíc asi chovatel na dvě věci! :).

Jojo asi vam to dal ten vas nahore do vinku... jsem oboje a nestydim se za to. Dekuju ze jste me zase zas..ral vlakno vasema kydama mimo tema + psychologickej rozbor navrch. Bezte si radsi narvat pupek nez sedet u kompu a pak se vrhnete na kanalizaci udelate lepsi. Nekdo si za praci rekne o penize nez o zvanec.
Me prijde divny ze na vesnici kde tam u vas to je asi samej dobrej chovatel a hospodar, ze jdou lidi za zvanec makat, kdyz maj svyho dost.
PS: bacha na zilku ten vomastek tomu neprida.
No doufám že jste nečekal že vás polituju?!
Ještě jste nikdy neslyšel o pohostinném Valašsku? Zkuste zagoooooglit, to vám přece jde!
A co máte pořád s tou žilkou? Ja se na rozdíl od vás bavím Navíc momentálně dodělávám papíry k dotaci na kotel kterou mě schválili. Vy by jste neměl radost kdyby vám přiklepli skoro 130tísíc?

Dalsi vyzirka co neumi topit ve starvym viadrusu... ne nemel, uz tak mam od statu prece dost tak proc bych zadal. Asi jste krome sptanyho hospodare kterymu je fuk zdravi zvirat jeste mizernej topic a navic chudas ze si nechate dotovat krome hospodareni jeste vytapeni baraku. Ostuda.
Od vas cekam ve vetsine pripadu blaboly okolo, pokud se nejedna o zenskou tazatelku.
byl bych masňáček kdybych nežádal a nevyužil! Proto tady taky stále nad něčím nebrečím a jen se usmívám. Člověče s váma je radost diskutovat Asi jste profi topič, když jste napsal co jste napsal. Jen tak pro informaci - měním 48let starý litiňák! Tak že s tím špatným topením vám to nevyšlo

Jste proste zadac co uzira penize ktery by mohly jit na uzitecnejsi ucely nez na vase teplicko a pohodlicko. Nechte si zadotovat ze vubec zvednete rano pandero z postele, takovy lidi mam fakt nejradsi.
Mozna to nevyslo se spatnym topenim ale vyslo to s vych - cankem co si necha zaplatit co jen jde.
A abyste byl spravedlivej, tak kdyz berete muj prizpevek jako breceni, tak sem chodi brecet 90% tazatelu a jen vy a par dalsich se s mastnou hubou usmiva? Jdete uz radsi kopat. Asi vam ty dotace uz lezou na mozek.
Ty Fole, člověče vy mě tu něco vyčítáte, přitom chodíte do práce za kterou berete plat a DENNĚ tady trávíte 90% pracčasu, tak že z mého pohledu váš plat by měl jít na užitečnější věci než za to vaše vypisování!
A klidně nežádejte o nic když vás to utěšuje já už přeci dávno vím že...."kolo je kolem a kolem zúúúústane".... a masňák je masňák... (diplomaticky řečeno)
Přeju hezkýýýý dééén!

profesor1
napsal(a):
Ty Fole, člověče vy mě tu něco vyčítáte, přitom chodíte do práce za kterou berete plat a DENNĚ tady trávíte 90% pracčasu, tak že z mého pohledu váš plat by měl jít na užitečnější věci než za to vaše vypisování!
A klidně nežádejte o nic když vás to utěšuje já už přeci dávno vím že...."kolo je kolem a kolem zúúúústane".... a masňák je masňák... (diplomaticky řečeno)
Přeju hezkýýýý dééén!
Ty vole... to nejde ze statniho. Asi tak. Holt jste mimo jiny vyzirka a tim hasne, klidne s hubou od ucha k uchu to vam nikdo neodpare.
Něco k hnilobě. Už jsem to tu psala několikrát - pomohlo mě očkování FOOTVAXEM. Letos jsem jarní očkování vynechala a zatím všechno v pohodě. Na podzim, až udělám selekci, tak to co ostane doma zase dostane včeličku. Letos zase docela bojuju s průjmem u jehňat. Je zajímavé, že jehňata rozená brzo na jaře nebo v zimě na průjem netrpí. Odskáčou to ta pozdější. Přitom ošetření po porodu a do odstavu mají stejné.
napsal(a):
Ty vole... to nejde ze statniho. Asi tak. Holt jste mimo jiny vyzirka a tim hasne, klidne s hubou od ucha k uchu to vam nikdo neodpare.
Teda to je opravdu argumentace. Už jsem nechtěl nic psát, ale vzpomněl jsem si na vaše nedávné psaní, tak že v podstatě vítejte v klubu, i když já vlastně neberu nic, co je více-méně neoprávněně
-
mastnacek
Autor
Ani nevedel, do brezna jsem netusil ze berem na kravy ktery ani nemame. Na urade jsem se hajil co to je za bejkarnu. Penize nejdou me nybrz mame. Ja neberu nic na nic.
(05.07.2016)
mastnacek
Autor
Ja bych tak moc nezvonil, beru jen plochu, vic me prijde uz jako moc vleky dojeni ze spolecnych penez.
(07.03.2016).

přezdívka
napsal(a):
Něco k hnilobě. Už jsem to tu psala několikrát - pomohlo mě očkování FOOTVAXEM. Letos jsem jarní očkování vynechala a zatím všechno v pohodě. Na podzim, až udělám selekci, tak to co ostane doma zase dostane včeličku. Letos zase docela bojuju s průjmem u jehňat. Je zajímavé, že jehňata rozená brzo na jaře nebo v zimě na průjem netrpí. Odskáčou to ta pozdější. Přitom ošetření po porodu a do odstavu mají stejné.
Zrovna vcera jsem na to myslel ze letos pripustim brzo, prave proto ze ty driv narozeny zacnou prechazet na pevnou v dobe, kdy trava jeste neroste nebo je pod snehem a tudiz v dobe kdy zacnou past tak jsou starsi vyvynutejsim a odolnejsi. letos tam pustim berana uz v zari.

Nevitam, ze jsem napsal beru, ale bere mama ja nikoli. ani na neexistujici kravy ani na plochu. to ze to u nas je spolecny neznamena ze to jde me do kapsy. taky jsem psal ze bejt to jen na me tak neberu nic. narozdil od jedoncu kterym to hlida agentura a vlastne ani nevi za co vsechno zdimou. plus to topeni je uz pro me vrchol. nehlede na to, ze ten kotel vam v zadnym pripade nevydrzi ani 15 mozna ani 10let a pak uz dotace nebudou. a omezeni na palivo koupeny jen v cr je dalsi tunel. nesmyslna dan na uhli, za chvili uz bude jen jeden moznej dodavatel protoze do toho budou muset michat vapenec jako aditivum aby meli eloteroristi dobry spani a ryto.
"Jaký si to uděláš, takový to máš"..... ať jsou to dotace na zemědělčení, nebo topení. No a k tomu topení - uhlí mě už minimálně 10 let nezajímá. Topím dřevem, které mě stojí jen čas, naftu a benzín, tak že mám našetřeno za tu dobu na dalších 10 kotlů. Navíc až doteplím barák, tak díky akumulačním nádržím budu topit třeba jen dvakrát - třikrát týdně. Za další jsem zainvestoval do solidního štěpkovače, tak že příští kotel už bude se zásobníkem... Mohl bych pokračovat, ale... Holt někdo stále nadává a brečí, jiný to nějak jak se dá řeší. Proto znovu - "... jaký si to uděláš, takový to mááááááš... ".

Jaky si to udelas? Spis jaky si to obehas.. u me jste klesnul i prez to ze obcas je s vama rozumna rec. A mate novou prezdivku...dotacnidedek.
Me hanba fackovala kdyz jsem sel obehat za manzelku materskou na socialku.
Ze vas hanba nefackuje takovej super hospodar jiste pekne v plusu vysmatej od ucha k uchu hubu vecne mastnou od skopovyho atd a jdete natahnout ruku tuhle dotace na zemdeleceni, tamhle kotel, onde polys na zatepleni... on vam to ten nahore jiste po zpovedi odpusti ze si za odpustky z ciny a nezaslouzeny prachy z unie velebite hnizdo. Vypada to ze uvery brzo vyjdou z mody, ted je doba dotaci.
Tak vam preju stabilni el. proud az budte mit nabity nadrze a zafouka vam tam. Ale vy jiste v projektu mate i zalozni zdroj, vlastne...holt jaky si to s usmevem a natazenou rukou obehat, takovy to mas...

přezdívka
napsal(a):
Zrovna jsem si přivezla dvě vysněný holčičky jehničky - prý jsou taky po očkování footvaxem - prý mají proočkovaný celý stádo (ovce, kozy). Napadlo mě, jak vlastně tato vakcína funguje? Jestli nemůže jen potlačovat nějaké predispozice pro hnilobu a pokud nebudu ve vakcíně pokračovat, tak začnou být náchylnější, jak by přirozeně byli... u nás tedy zatím nikdy s tímto onemocněním problém nebyl, ale je to plemeno velmi náchylné při mokré zemi, tak se trochu obávám, abych si to nezanesla...
nevíte náhodou? Snad je to úplná blbost, co jsem tu psala a nemůže se to touto cestou takto stát..
Díky.

ovcezkopce
napsal(a):
K footvaxu: vyhozených šest tisíc za opakované očkování. To je zkušenost moje.
Hlavne tady nebrecte :) ( humor ).
Chlapci co se tu zase kohoutite... ja jen ze blbej kdo dava a blbejsi kdo nebere... pokud na to mate zakonny narok, tj stat to umoznuje... splnujete podminky a podridite se aparatu v tom co potrebuji tak pak nechapu co tu resite... proc se napadate a dokazujete nam tu vsem kdo z vas je vetsi blb... co se tyka geodetu na pozemcich... letat neumeji... praci udelat musi... myslim ze to zvelicujete hlavne vlastni dulezitost.
Co se vakcin tyka jsem v zasade odpurce ockovani na cokoliv a kohokoliv... mam ovce sufolky a pasu v nivnine... z jedne strany je nahon z druhe je ricka... z jara na pastvine treba stoji voda... i v louzich...jo to muze byt i na tretine pastviny takova louze... take nas to obcas splachne... no na to nejhorsi se je snazim prevest... ale uz se stalo i to ze se to zalilo a ze tam ty ovce dva tri tejdny hopkaly nez to vyschlo... pajdat mi zacli kdyz jsem koupila prvniho plemenika.. tenkrat mi pani rikala ze mel jakesi kapsy a kdyz by zacal pajdat ze to mam cele orezat a postrikat dehtem... ja vedela prd a diky tomu jsem s tim take prd delala... pajdaly jedno jaro... letos pajdal beran chvilku z jara... ale sam od sebe prestal...kdyz jsme je pak v dubnu strihali tak se jim kopytka orezala a postrikala preventivne alamycinem... to je maximum ktere delame... telo ma nejake sve mechanizmy a pokud hned zasahnu a hned lecim tak delam vic paseky jak kdyz jen sleduji a nezasahuji... zatim se mi to vyplatilo ve vsem... proste nic se neji tak horke jak se to uvari... takove to prvotni zdeseni huuu ovce pajdaj... to maji hnilobu... co s tim ted budu delat a cviky ktere stejne k nicemu nevedou... zkuste chvili pockat... ok... maximalne oddelit to co pajda... na suchou slamu, orezat osetrit a nechat byt... ono vystaveni se skodlivemu neni spatne... ono to proste tu imunitu posiluje...
hippie... sama to vnimas docela dobre... ty ovce se s tim setkaly proto jsou ockovane... nechala bych je samostatne... pokud ti to prostory umozni... u nich se to neprojevi ale to neznamena ze se to neprenese do tveho uzavreneho chovu...

lilo
napsal(a):
Chlapci co se tu zase kohoutite... ja jen ze blbej kdo dava a blbejsi kdo nebere... pokud na to mate zakonny narok, tj stat to umoznuje... splnujete podminky a podridite se aparatu v tom co potrebuji tak pak nechapu co tu resite... proc se napadate a dokazujete nam tu vsem kdo z vas je vetsi blb... co se tyka geodetu na pozemcich... letat neumeji... praci udelat musi... myslim ze to zvelicujete hlavne vlastni dulezitost.
Co se vakcin tyka jsem v zasade odpurce ockovani na cokoliv a kohokoliv... mam ovce sufolky a pasu v nivnine... z jedne strany je nahon z druhe je ricka... z jara na pastvine treba stoji voda... i v louzich...jo to muze byt i na tretine pastviny takova louze... take nas to obcas splachne... no na to nejhorsi se je snazim prevest... ale uz se stalo i to ze se to zalilo a ze tam ty ovce dva tri tejdny hopkaly nez to vyschlo... pajdat mi zacli kdyz jsem koupila prvniho plemenika.. tenkrat mi pani rikala ze mel jakesi kapsy a kdyz by zacal pajdat ze to mam cele orezat a postrikat dehtem... ja vedela prd a diky tomu jsem s tim take prd delala... pajdaly jedno jaro... letos pajdal beran chvilku z jara... ale sam od sebe prestal...kdyz jsme je pak v dubnu strihali tak se jim kopytka orezala a postrikala preventivne alamycinem... to je maximum ktere delame... telo ma nejake sve mechanizmy a pokud hned zasahnu a hned lecim tak delam vic paseky jak kdyz jen sleduji a nezasahuji... zatim se mi to vyplatilo ve vsem... proste nic se neji tak horke jak se to uvari... takove to prvotni zdeseni huuu ovce pajdaj... to maji hnilobu... co s tim ted budu delat a cviky ktere stejne k nicemu nevedou... zkuste chvili pockat... ok... maximalne oddelit to co pajda... na suchou slamu, orezat osetrit a nechat byt... ono vystaveni se skodlivemu neni spatne... ono to proste tu imunitu posiluje...
hippie... sama to vnimas docela dobre... ty ovce se s tim setkaly proto jsou ockovane... nechala bych je samostatne... pokud ti to prostory umozni... u nich se to neprojevi ale to neznamena ze se to neprenese do tveho uzavreneho chovu...
To je nejaky to typicky cesky prislovi blbej kdo dava... a pak na nas zbytek unie kouka jako na vyzirky co jen berou ale nechtej uz nic delat na oplatku. Tahle nova dotace na kotle sice uz neleze z odpustek cinanum za to ze plundrujou pulku planety, ale i tak jsou to penize navic darovany a ani v pripade dreva a automatu na uhli to nic moc nezaruci, ze na vesnicich bude v zime dejchatelno.
Dotace na zemedelstvi jeste tak beru, protoze ciste teoreticky by to melo zivit narod ( coz uz davno neplati ). Ale dotace na novy kotle a zateplovani to uz je moc. A nejvtipnejsi je, ze to z velky casti obehaj zrovna ti, co to nepotrebujou viz profesor, kterej je davno vychechtanej na svym capim hnizde.
Mas to ale vzlastni s tou hnilobou, nejsem jedinej, komu se to vraci a ma ztraty. Celkove je to nemoc ktera sice neni smrtelna ( kdyz se leci ) ale leze to do ekonomiky chovu. Starej baca by se z toho tocil jak vrtule kdyby cet tyhle reci.
Asi bych se podivala na vedlejsi pomocne latky a jejich ucinky na zdravi... a podle toho usoudila jestli tomuhle potrebuju vystavovat neco co stejne s odstupem casu drive nebo pozdeji pujde do mrazaku... nebo do klobas... dalsi mnohem hlubsi eticke myslenky uz nebudu nikomu vnucovat at si na to kazdy prijde sam svym pozorovanim

lilo
napsal(a):
Asi bych se podivala na vedlejsi pomocne latky a jejich ucinky na zdravi... a podle toho usoudila jestli tomuhle potrebuju vystavovat neco co stejne s odstupem casu drive nebo pozdeji pujde do mrazaku... nebo do klobas... dalsi mnohem hlubsi eticke myslenky uz nebudu nikomu vnucovat at si na to kazdy prijde sam svym pozorovanim
Jasne ze formaldehyd neni zadnej cajicek. Takze rada zni, nelecit, pozorovat, zabijet... a kdyz mate par kusu, tak vam mozna na konci sezony zbude prazdnej vybeh :) Taky zpusob.
lilo
napsal(a):
Co se týče očkování, tak k tomu se musí každý chovatel dopracovat sám, co je pro něj a ovce dobré a co ne. Když si najdete na internetu příbalový leták tak to tam je popsané jasně a srozumitelně.
Pro hhippie - pokud dáte do karantény, tak nejméně na 6 měsíců od doby, kdy byly ovečky očkované. Podle letáku by měla odeznít ochrana očkováním. Až po této době zjistíte, co to s jejich paznehty udělá. Zjistěte si, kdy to očkování dostaly.
napsal(a):
To je nejaky to typicky cesky prislovi blbej kdo dava... a pak na nas zbytek unie kouka jako na vyzirky co jen berou ale nechtej uz nic delat na oplatku. Tahle nova dotace na kotle sice uz neleze z odpustek cinanum za to ze plundrujou pulku planety, ale i tak jsou to penize navic darovany a ani v pripade dreva a automatu na uhli to nic moc nezaruci, ze na vesnicich bude v zime dejchatelno.
Dotace na zemedelstvi jeste tak beru, protoze ciste teoreticky by to melo zivit narod ( coz uz davno neplati ). Ale dotace na novy kotle a zateplovani to uz je moc. A nejvtipnejsi je, ze to z velky casti obehaj zrovna ti, co to nepotrebujou viz profesor, kterej je davno vychechtanej na svym capim hnizde.
Mas to ale vzlastni s tou hnilobou, nejsem jedinej, komu se to vraci a ma ztraty. Celkove je to nemoc ktera sice neni smrtelna ( kdyz se leci ) ale leze to do ekonomiky chovu. Starej baca by se z toho tocil jak vrtule kdyby cet tyhle reci.
Hele pomalu ale jiste se dostavam k tomu ze maso je to co z toho mam... a maso chci mit zdrave... nebudu ho naposutet ani rtuti, ani hlinikem ani formaldehydem... to jsou pomocne latky vsech vakcin... jasne ve stopovem mnozstvi... to je ta vec ktera stimuluje imunitu a autoimunitu proti vnejsim neznamim cinitelum jenze mohou vyvolat i alergie na neco co prave prislo jako novej neznamej do organismu treba pyl, nebo bilkoviny... ja nepotrebuju mit cim dal tim vic choulostive alergicke ovce... potrebuju silnej chov... proto neockuju a pokud mozno nelecim.. snazim se delat ta opatreni...
přezdívka
napsal(a):
Co se týče očkování, tak k tomu se musí každý chovatel dopracovat sám, co je pro něj a ovce dobré a co ne. Když si najdete na internetu příbalový leták tak to tam je popsané jasně a srozumitelně.
Pro hhippie - pokud dáte do karantény, tak nejméně na 6 měsíců od doby, kdy byly ovečky očkované. Podle letáku by měla odeznít ochrana očkováním. Až po této době zjistíte, co to s jejich paznehty udělá. Zjistěte si, kdy to očkování dostaly.
S tim souhlasim... a pokud jsou ty moznosti tak bych postupovala stejne...

lilo
napsal(a):
Hele pomalu ale jiste se dostavam k tomu ze maso je to co z toho mam... a maso chci mit zdrave... nebudu ho naposutet ani rtuti, ani hlinikem ani formaldehydem... to jsou pomocne latky vsech vakcin... jasne ve stopovem mnozstvi... to je ta vec ktera stimuluje imunitu a autoimunitu proti vnejsim neznamim cinitelum jenze mohou vyvolat i alergie na neco co prave prislo jako novej neznamej do organismu treba pyl, nebo bilkoviny... ja nepotrebuju mit cim dal tim vic choulostive alergicke ovce... potrebuju silnej chov... proto neockuju a pokud mozno nelecim.. snazim se delat ta opatreni...
Nemam s tim problem. Taky nejsem priznivec nejakyho velkyho leceni jen u pajdani jsem mel za to, ze se z toho ovce sama nevylize, tak asi vylize, priste to necham a pujde to vsechno na jatka. Vesnici hostit nebudu.

Skoda ze ty paznehty zapadly sem kdyz se to tykalo spis vstupu nezvanych lidicek na pozemky.
Tak si rikam jestli ono treba i ty komplexni lizy nezpusobujou problemy. Zda se me, ze diky nim rostou kopyta nekterym ovcim rychlejs a jak uz to bejva co roste moc rychle neni tak odolny ( treba u dreva atd ). U nekterych chovatelu neni videt ani ta obyc kostka a ovce zdravy.
No samozrejme pokud mas podezreni na hnilobu... tak ti nebudu doporucovat nedelat nic... ale delat cviky ktere pak stejne k nicemu nevedou se mi zda jaksi zbytecne... takze pokud to jen trochu jde... a zacne ti nejaka pajdat... vzit na sucho, na pevno do baraku, udelat udrzbu, bud vykoupat ve valachovce nebo pos alespon trikat alamycinem.. a sledovat jestli ano nebo ne... vzhledem k tomu ze ten kus mas asi oznacenej uvidis jeslti je to furt ten samej.. nicmene jsem si take vsima jedne veci... ze pokud je ten stav toho stada horsi tak i vice trpi na vsechno na co trpet jen muze... tj... pokud je stado vice mene zeslable je jasne ze jeho imunita bude horsi... to se tyka obdobi jarniho, po porodech, po prodelanych stresech... zkus schvalne pockat ted do podzima...ja vim ze jsem se vsim honem hotova... ale na co se otravovat... vzdyt nechovam abych si pridelavala starosti na to mam rodinu, deti praci barak rozpocet ... jeste se crcat s ovcema take jsem prisla na to ze cim vic zvirat tim vic problemu... take osobne ted se snazim stado osekat do minimalniho poctu.
napsal(a):
Skoda ze ty paznehty zapadly sem kdyz se to tykalo spis vstupu nezvanych lidicek na pozemky.
Tak si rikam jestli ono treba i ty komplexni lizy nezpusobujou problemy. Zda se me, ze diky nim rostou kopyta nekterym ovcim rychlejs a jak uz to bejva co roste moc rychle neni tak odolny ( treba u dreva atd ). U nekterych chovatelu neni videt ani ta obyc kostka a ovce zdravy.
Hele nehrot to ty lidi musi delat tu svoji praci... litat neumej...a to je nad osobni zajmy... to je stejny jako kdyz mi jdou cezaci nebo vodohospodari plundrovat les... take me to stve ale ho.no s tim zmuzu...

lilo
napsal(a):
No samozrejme pokud mas podezreni na hnilobu... tak ti nebudu doporucovat nedelat nic... ale delat cviky ktere pak stejne k nicemu nevedou se mi zda jaksi zbytecne... takze pokud to jen trochu jde... a zacne ti nejaka pajdat... vzit na sucho, na pevno do baraku, udelat udrzbu, bud vykoupat ve valachovce nebo pos alespon trikat alamycinem.. a sledovat jestli ano nebo ne... vzhledem k tomu ze ten kus mas asi oznacenej uvidis jeslti je to furt ten samej.. nicmene jsem si take vsima jedne veci... ze pokud je ten stav toho stada horsi tak i vice trpi na vsechno na co trpet jen muze... tj... pokud je stado vice mene zeslable je jasne ze jeho imunita bude horsi... to se tyka obdobi jarniho, po porodech, po prodelanych stresech... zkus schvalne pockat ted do podzima...ja vim ze jsem se vsim honem hotova... ale na co se otravovat... vzdyt nechovam abych si pridelavala starosti na to mam rodinu, deti praci barak rozpocet ... jeste se crcat s ovcema take jsem prisla na to ze cim vic zvirat tim vic problemu... take osobne ted se snazim stado osekat do minimalniho poctu.
Jaky ze to myslis ty cviky? nejak se v tom uz ztracim co je cvik a co leceni.
Lilo píše :
".......ja vim ze jsem se vsim honem hotova... ale na co se otravovat... vzdyt nechovam abych si pridelavala starosti na to mam rodinu, deti praci barak rozpocet
... jeste se crcat s ovcema take jsem prisla na to ze cim vic zvirat tim vic problemu... "
Hele děvče nechceš mě dělat mluvčí? Vyhnul bych se spoustě problémům.
Když už to tady zasírám a jsem za blba, tak si ještě dovolím zopakovat mou teorii, že většinu zdravotních problémů si lidi zaviňují sami tím, že zvířata překrmují a piplají se s nedochůdčaty, které si navíc ještě množí. Např. na vedlejším vláknu se řeší laminitida, jasně je psáno co ji způsobuje, ale lidi stále zvířatům přilepšují a přilepšují. Nebo jak už tu byla psána úvaha o minerálním lizu. Na co na pastvině minerální liz? Vždyť všechno si zvíře bere z pastvy. Dám jim tam hroudu soli a je to. Vydržely by i bez soli, ale jak už říkal Maruščin pantatíček král, bez soli to není ono. Co se hniloby týká u některých ovcí jsem ji vyléčil obyč zelenou skalicí s octem + moje preferovaná jabkovice. U které to nezabralo tak šla do klobás. Stále se mě tu někdo za to jabkovici vysmívá, ale nejen že mě vyřešila spoustu problémů, navíc mě za tu dobu používání ušetřila mailant. Věřím přírodě, věřím zvířatům. Když zvíře zklame tak jde.
Tak jsem přidal zase pár blábolů a jdu oživit téma o houbách

profesor1
napsal(a):
Lilo píše :
".......ja vim ze jsem se vsim honem hotova... ale na co se otravovat... vzdyt nechovam abych si pridelavala starosti na to mam rodinu, deti praci barak rozpocet
... jeste se crcat s ovcema take jsem prisla na to ze cim vic zvirat tim vic problemu... "
Hele děvče nechceš mě dělat mluvčí? Vyhnul bych se spoustě problémům.
Když už to tady zasírám a jsem za blba, tak si ještě dovolím zopakovat mou teorii, že většinu zdravotních problémů si lidi zaviňují sami tím, že zvířata překrmují a piplají se s nedochůdčaty, které si navíc ještě množí. Např. na vedlejším vláknu se řeší laminitida, jasně je psáno co ji způsobuje, ale lidi stále zvířatům přilepšují a přilepšují. Nebo jak už tu byla psána úvaha o minerálním lizu. Na co na pastvině minerální liz? Vždyť všechno si zvíře bere z pastvy. Dám jim tam hroudu soli a je to. Vydržely by i bez soli, ale jak už říkal Maruščin pantatíček král, bez soli to není ono. Co se hniloby týká u některých ovcí jsem ji vyléčil obyč zelenou skalicí s octem + moje preferovaná jabkovice. U které to nezabralo tak šla do klobás. Stále se mě tu někdo za to jabkovici vysmívá, ale nejen že mě vyřešila spoustu problémů, navíc mě za tu dobu používání ušetřila mailant. Věřím přírodě, věřím zvířatům. Když zvíře zklame tak jde.
Tak jsem přidal zase pár blábolů a jdu oživit téma o houbách
Ten majlat, kterej jste nemoh investovat do novyho kotle?
Kuwa jste vážně tatar nebo co? ? ? Začal mě téct 48 let starý kotel zrovna v době kdy byly vyhlášeny kotlíkové dotace. Kdybych to nevyužil tak si sám před sebou připadám jako totál magor! A nejen před sebou, ale hlavně před svou rodinou! Ze svého jsem do toho vrazil minimálně jednou tolik, abych nebyl závislý na elektrice, abych měl komfort, aby v případě že mě doslouží zdraví se z toho žena nepos...
Člověče, až uslyšíte kroky rychle utíkejte odemknou a otevřít dveře, protože to konečně k vám přichází rozum! ! ! ! ! Nebo si vážně myslíte že kdybych dotace odmítl tak zachráním svět?

Dotacnidedek...vysmato ale stejne natahne ruku.
Vtipný jako obvykle!
Až se vzdáte přídavků na děti, odpočtu z daní a pod. soc výhod, tak pak můžete pindat a vysmívat se. Jinak kotlíkové dotace budou lidem "vnucovány" min. do roku 2022. R 2023 budete vyhlášen za státního hrdinu, který ač mohl, tak si koupil ekokotel za své.
Poslední dny se divím že mě po ránu všechno bolí. Příčina: - SRÁŽKA S BLBCEM!

Nevim o jakych pridavcich na deti a socialnich vyhodach mluvite, jedinej pridavek je odecet z dani. Dotace na kotle jsou penize nad ramec a mel by zadat nekdo, kdo na to nema. Ale realita je takova, ze prvni co zadaj jsou ti co na to maj. Vy jste jeden z nich. Do roku 2022 budu topit v U26 jako doted. A co bude pak, to nevi vubec nikdo. Ale hlavne ze tlupa pijavic saje uz ted. Cely je to dalsi tunel. Automaty a ty "EKO" kotle sly s cenou nahoru jen diky dotacim. Hodnota je jinak polovicni. Napakujou se vyrobci prodejci a monteri, protoze neexistuje abyste si zadotovanej kotel + nadrze atd zapojil sam.
To mate blby, musite si na hody zvat jen stejnou krevni skupinu, pak vas rano nic bolet nebude.
PS: jestli jste poslednich 10let topil jen drevem ve 48let starym kotli ( pochybuju ze to byl zplynovak nebo specialni kotel na drevo ), tak jste machr. Tipuju to na nejakou tu etku. Pak bych byl s tim blbcem opatrnej.

A jeste dodatek :) Cely je to udajne kvuli zivotnimu prostredi, konkretne kvuli situaci na ostravsku, tam to zacalo. Ze je tam popilek z fabrik a ze je to proste prirodnima podminkama a a vetrum z polska to uz nikoho moc netankovalo. Dotace na kotle neresi hovadka, ktery pak v novym drevoplynu budou topit nedoschly drevo, neresi nekvalitni uhli ktery lidi tlacej do automatu a neresej automaty s moznosti rucniho topeni. Takze vysledek...na ostravku to bude dal humus, kdo poridil automat s moznosti rucniho topeni bude dal smrde sousedum a tak dale a tak dale.
Ještě větší blbec než jsme si mysleli! Kdo vám řekl že tyhle dotace jsou pouze pro ty kdo na to nemá? A podle čeho chcete určovat kdo na to má a kdo nemá? Jestli si myslíte že je to podle společných příjmů do domácnosti nebo jak se tomu říká, tak v tom případě jsem sociální případ a měl bych nárok i na příspěvek na bydlení! Vy si klidně podporujte ty nezaměstnané tupce co jenom vysedávají po hospodách a pod. a nic jiného nedělají než to, že nadávají na režim, přesně podle vašeho vzoru...vrána k vráně...
A jestli jsem ve staré em ce topil dřevem tak na tom nevidím nic špatného. Možná jsem protopil trošku víc, ale určo jsem vzduch nezasíral víc než vy viadrusem, pokud jste teda netopil černým uhlím nebo koksem. Ono umět topit se musíte naučit i v těchto nových kotlech. Momentálně když zatopím, tak pár minut kouř a pak už jen mírná "pára".
Kdo topí nedosušeným dřevem a všelijakým bordelem je magor, který si myslí že ušetří, ale nevidí že si ku.r.ví kotel i komín. A tohle většinou dělají ti vaši potřební!
Dělám tak, abych do smrti potřebný nebyl. Že na to někdo v produktivním věku kašle, případně je vlastní vinou potřebný už od základky, za to já nemůžu a nechtějte po mně abych se jich zastával. )a to jsem si myslel jaká jsem sociální tipa a asi nejsem )
Ale schválně mě řekněte kdo je opravdu s čistým svědomím potřebný? ? ?
(nebavím se o postižených a pod.).
A proč nám asi vydržel kotel 48 let? Vy mě opravdu topit v kotli učit nemusíte! ! ! !

Http://synonymus.cz/dotovat/
Vy potrebujete financne podporovat? Ano? Pak asi delate neco spatne, nejspis spatny hospodar?
Ja nechci nic urcovat ani stat nemuze nic urcovat jen si klade podminky ktery bud nekdo splnuje nebo nesplnuje ( mikroopatreni nebo jak tomu rikaj ). Treba to zmenili ale byla podminka treba vymenit jedno okno v baraku co ja vim. Na to uz ale mam pocit nepridaj.
Takze... je to o moralce kdyz vim ze mam, koupim si za svoje jako si za svoje koupim auto, traktor nebo nakup na tejden. Kdyz vim ze nemam nasetrim, pujcim si, bud umim topit a nikdo me buze rovat nebude nejakej ten rok jeste nebo topit neumim a nekdo me naprasi a pri neuposlechnuti budu calovat.
Melete kravo viny, rozhodne nejsem vrana co vysedava v hospodach. A podporovat je uz vubec ne. ALE. Cela ta akce ma snizit pocet hulicu. Vy jste v emce topil deset let drivim a protopil tak majlant protoze proste emka neni kotel na drevo je to na stejny urovni jako novejsi viadrus U22,26, proste koks, cerny uhli. Vsechno ostatni proleti kominem protoze vymennik je proste kratkej a je to kotel kterej potrebuje salavy teplo.
Takze s cistim svedomim rikam, ze potrebnej neni nikdo, to si jen nekdo nahore vymyslel ze budou dotovat kotle a zlepsi se ovzdusi na vesnicich ( protoze ve mestech ale i na vesnicich je plyn ). Je to proste uplna krav ina a vsichni vedi ze hulici budou hulit dal. Do 10kw na ne nikdo nemuze, takze petry pojedou dal na cokoli. Do roku 2022 pojedou u hulici ktery nikdo nenaprasi. Osveta je nulova a pritom staci malo. Jenze to by v tom nesmelo bejt namocenejch tolik lobi. Polaci jsou v tomhle jina trida, tam je osveta o krok dal. Viz treba http://czysteogrzewanie.pl/
Vysledek, pijavice usetrej koruny, vyrobci, preprodejci a montazni firmy zarobej koruny. A vas soused bude do roku 2022 vsele otravovat dal, pokud ze sebe neudelate svi nu a neudate ho, nekolikrat.

A kdyz uz o topeni, ty emisni tridy...papir snese opravdu hodne. Trosku se o to par let zajimam a mam to i potvrzene z dobrych zroju... je to saskarna. Viz novej kotel u32 od viadrusu. Kotel na rucni topeni kterej splnuje 5 triu s hnedym uhlim! Tohle neslnovalo pred rokem dvema snad zadnej automat. Kotel na rucni prikladani z principu veci tohle nemuze splnovat ( ruzny rezimy horeni, maximalne ve spojeni s aku ale tu jen doporucujou, takze kdo poridi bez ni, bude kotel dusit, emise pujdou nahoru ). Kdo se zajima o zpusob, najde, kdo ne, staci mu obehat si dotace a ma klid. Do me jste se zrovna netrefil, protoze nejdriv hledam zpusob jak vyzit maximalne to co mam ( za svoje ).
napsal(a):
Http://synonymus.cz/dotovat/
Vy potrebujete financne podporovat? Ano? Pak asi delate neco spatne, nejspis spatny hospodar?
Ja nechci nic urcovat ani stat nemuze nic urcovat jen si klade podminky ktery bud nekdo splnuje nebo nesplnuje ( mikroopatreni nebo jak tomu rikaj ). Treba to zmenili ale byla podminka treba vymenit jedno okno v baraku co ja vim. Na to uz ale mam pocit nepridaj.
Takze... je to o moralce kdyz vim ze mam, koupim si za svoje jako si za svoje koupim auto, traktor nebo nakup na tejden. Kdyz vim ze nemam nasetrim, pujcim si, bud umim topit a nikdo me buze rovat nebude nejakej ten rok jeste nebo topit neumim a nekdo me naprasi a pri neuposlechnuti budu calovat.
Melete kravo viny, rozhodne nejsem vrana co vysedava v hospodach. A podporovat je uz vubec ne. ALE. Cela ta akce ma snizit pocet hulicu. Vy jste v emce topil deset let drivim a protopil tak majlant protoze proste emka neni kotel na drevo je to na stejny urovni jako novejsi viadrus U22,26, proste koks, cerny uhli. Vsechno ostatni proleti kominem protoze vymennik je proste kratkej a je to kotel kterej potrebuje salavy teplo.
Takze s cistim svedomim rikam, ze potrebnej neni nikdo, to si jen nekdo nahore vymyslel ze budou dotovat kotle a zlepsi se ovzdusi na vesnicich ( protoze ve mestech ale i na vesnicich je plyn ). Je to proste uplna krav ina a vsichni vedi ze hulici budou hulit dal. Do 10kw na ne nikdo nemuze, takze petry pojedou dal na cokoli. Do roku 2022 pojedou u hulici ktery nikdo nenaprasi. Osveta je nulova a pritom staci malo. Jenze to by v tom nesmelo bejt namocenejch tolik lobi. Polaci jsou v tomhle jina trida, tam je osveta o krok dal. Viz treba http://czysteogrzewanie.pl/
Vysledek, pijavice usetrej koruny, vyrobci, preprodejci a montazni firmy zarobej koruny. A vas soused bude do roku 2022 vsele otravovat dal, pokud ze sebe neudelate svi nu a neudate ho, nekolikrat.
Vy jste akorát nepochopil, že tato dotace nemá za primární účel někoho finančně podpořit, ale především motivovat k pořízení eko kotle, tj. bez ohledu na finanční situaci příjemce.
A možná ještě jedna informace pro vás. Nemyslete si, že peníze, které by se z dotačního programu nevyčerpaly (což je samo o sobě dost nepravděpodobné) zůstanou někde v rozpočtu. Jak jsou jednou vyčleněné, jsou v podstatě odepsané.

To je me jasne ze je vyclenily, ale nez se vyclenily, mohli je vyclenit jinam.
Motivovat pomoci financni podpory, to je prece jen zalezitost slovicek ale zpusob je stejny.
Pro me je vetsi motivace muj vlastni zajem moct v zime otevrit okno a vyvetrat. Osobne jsem toho dosahnul tim, ze jsem se zajimal, zjistoval a bez podpory poridil ridici jednotku, ventilator, pohral si s nastevenim a dalsima upravama kotle a topim. Poloautomat a lidi z vesnice si par minut po zatopu muzuo myslet, ze bud mrzneme nebo topim elektrikou.
Podobny kotel, jiny clovek, zeleznicni prazce, striktni dodrzovani navodu pro provoz kotle a musim bezet okno zavrit protoze se to neda. Muzete si to prebrat.

A posledni vec a pak jdu neco delat.)
Ekoterorismus nepocita s tim, ze vesnice jsou plny starejch baraku, ktery nemaj treba za prve ani ustredni topeni, takze petrusky, clubky atd proste zustanou. Ty babicky jsou rady kdyz maj jednou tejdne na maso. Nechodej pri tom kalit...
Dalsi vec kdyz uz nekdo ma ustredni topeni ve starym baraku, nejsou to kotelny kam se vam vejde aku v objemu, aby se to vybec s ohledem na ztraty baraku vyplatilo. Nevejdou se tam ani automaty se zasobnikem. Nekdo namitne ze jsou na rucni prikladani se 4. a 5. tridou ale to je blamaz viz co jsem psal pred tim. A zateplovat tyhle baraky je cesta velice slozita, nekde dokonce neresitelna protoze to byvaj i historicky stavby a pamatkari to nenechaj oblepit polystyrenem. Je toho hodne co mluvi proti ale koho to zajima ze...

Ale prdla-cky se snazim resit. Jen me hne zlucej kdyz nekdo napise jak ma zadotovanej kotel. Sam rikate ze to neresi ani ty bohaty, mam takovyho souseda, zatopi nekdy i vlete kdyz neni venku zrovna 18stupnu. Takze bych kotlikovy dotace plosne zrusil vcetene ostravska, pripojil byhc ho k polsku a bude klid :).

Je to zvlastni,14 dni po tom co jsem naposledy nachytal geodety jak zvesela tapou prez pastvinu od sousedu me zakulhala jedna ze zdravejch.

Mastňáčku, to už snad ani není zvláštní. To je fakt pech ! Fakt to tam máte promořený :(.

Nemyslim si ze je to promoreny, protoze od posledni nakazy jsem mel klid. A sup provadi se digitalizace, kluci hopkaj z jedny ohrady do druhy a me to zacne kulhat.

V suchu to bakterii zabiji do 14dni nebo tak nejak, pozemky kde dupali a kde maj dalsi lidi tady ovce jsou treba u nahonu a tam je to jeste ve stinu od rana do vecera... nenabralo ji nic. Stojim si za tim :).