Uživatel s deaktivovaným účtem

Potrebuju poradit. Mam dve letosni jehnice budou mit za par dni 8 mesicu. V 6 mesicich meli 44 a 45kg. Mam je zvlast od zbytku stada ale rad bych to uz spojil. Mam pockat do konce ledna, nebo uz by nemely zabreznout? Krizenky sw a zw.

To me moc nepotesilo, toz bude muset beran bokem.

Jsem znovu nakouknul na schok na informace o plemenech, ohledne toho kdy zapoustet.
Ty moje krizenky zw a sf mely v 6 mesicich 45kg, takze ze strany maminky splnovaly hmotnost uz v tech sesti mesicich.
Ze strany tatinka budou splnovat bych rek touhle dobou, musim je capnout a zvazit. Ale opet nebudou splnovat vekem, dnes jim je presne 8 mesicu.
No necham je s pripoustenim az na podzim, ted uz by to bylo moc pozde, chci letos pripustit co nejdriv, aby byly pekny jehnatka uz na velikonoce :)
Zwartbles:
jehnice jsou rané a lze je zapouštět v 9-10 měsících o hmotnosti 45 kg.
Živá hmotnost bahnic v dospělosti 60-70 kg
Suffolk:
jehnice lze zapouštět při dobrém odchovu v 10-12 měsících věku o hmotnosti 50-55 kg.
Živá hmotnost bahnic 75-85 kg,.
Vloni mlady nepribuzny beran SF, který byl v ovcine oddenene zavreny (v kotci), mi v polovine ledna rozbil kotec a poskakal 2-letou SF ovci. Do te doby jsem byl presvedcen, ze ovce je cca 6 tydnu před porodem, ale nejspis v prvním mesici plod zmetala a nakonec 10.6.porodila peknou jehnicku.
Nedavno jsem taky premyslel, zda dnes uz 7-mesicni 54 kg vazici jehnici pustit k beranovi, ale vzhledem k veku to necham provest az na podzim, Lukas.

Necham to na nem, jestli se probije, tak za odmenu at si skoci a holt to nejak zvladneme, opevnenej je pomerne dost, krmelec neprostreli a zbytek horko tezko :).
napsal(a):
Necham to na nem, jestli se probije, tak za odmenu at si skoci a holt to nejak zvladneme, opevnenej je pomerne dost, krmelec neprostreli a zbytek horko tezko :).
Chudak beran, aby vam ji neposkakal nejak pres sprusle krmelce - i to se muze stat, lukas.

Myslim ze ne :) neni to pes :) Prece jenom to ma beran trosku jinak.

Tak ja si nedovedu predstavit jak se beran postavi na zadni aby prez plot pripustil ovci. Chapu ze nekoho ta predstava treba vzrusuje tak to chce probirat... :) I tomu psoj to jde blbe, videl jsem sousedovic hajzlika jak to u nas zkousel.

Dneska jsem pustil vsechno k sobe. Beranek zacal bejt nejakej posmutnelej a fust stal na zlabu. Holkam je k dnesku 8,4mesice, nevazil jsem je, ale hadam ze za dva mesice z tech 44kg jeste neco udelaly. No a tajne doufam, ze uz je na nejaky zabrezavani pozde.